עבור לתוכן

המלצות למפרט למחשב לינוקס עד 3500 עם מסך לשימושי דסקטופ כלליים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני אשמח לעזרה בהרכבת מפרט למחשב במחיר של עד 3500 שקל עם מסך לדרישות הבאות:

1. תמיכה מקסימלית בלינוקס. העדפה לרכיבים שלא דורשים התקנת דרייברים, או פרוצדורות קינפוג מאתגרות. אין צורך לציין שאני לא מעוניין לרכוש מערכת הפעלה, ולא מעניינת אותי תאימות לויסטה, רק ללינוקס.

2. השימושים של המחשב אמורים להיות די Low-Edge: אינטרנט, אופיס, מוזיקה. אולי בעתיד אני אשקיע בחומרה להקלטה ועריכת סאונד, אבל לא רלוונטי לעכשיו.

3. אין צורך בחומרה היקפית מלבד מסך.

4. המחשב אמור לשבת בחדר השינה שלי, והבעיה העיקרית עם המחשב הישן זה הרעש הנוראי שהוא משמיע.

5. חשוב לי מאוד פתרון גיבוי במחיר שפוי. הלכו לי כמה הארדיסקים בעבר בגלל תקלות חומרה סופניות ובכל המקרים המידע החשוב לי ניצל בזכות שימוש בשני הארדיסקים. כרגע נשמע לי הגיוני ופשוט לקנות שני הארדיסקים זהים, אבל אשמח לשמוע הצעות אחרות.

6. אני טכנאי אלקטרוניקה במקצועי, ולכן הדבר היחיד שמדאיג אותי בהרכבה עצמית הוא החשש לכך שזה עלול לבטל את האחריות על הרכיבים. האם החשש אמיתי?

בתודה מראש,

לופט.

פורסם

שלום לכולם,

אני אשמח לעזרה בהרכבת מפרט למחשב במחיר של עד 3500 שקל עם מסך לדרישות הבאות:

רצוי להוציא את המסך לדיון נפרד במדור המיועד לכך, וגם להקצות לו תקציב ייעודי.

1. תמיכה מקסימלית בלינוקס. העדפה לרכיבים שלא דורשים התקנת דרייברים, או פרוצדורות קינפוג מאתגרות. אין צורך לציין שאני לא מעוניין לרכוש מערכת הפעלה, ולא מעניינת אותי תאימות לויסטה, רק ללינוקס.

כמעט כל דבר - למעט בעיקר כרטיסי-מסך מבוססי ערכת-שבבים מתוצרת AMD-ATi, ומיני ציוד-היקפי מסוגים מסויימים (כגון : כרטיסי-רשת אלחוטיים עם ערכות-שבבים מסויימות, מדפסות דיו זולות מדי, וכו') ו/או מתוצרות מסויימות - ייתמך בלינוקס ללא כל בעיה. קיימות ברשת מספר רשימות תאימות טובות ועדכניות כדי להקל על הקונה המתלבט (חפש "Linux HCL" או "Linux Hardware Compatibility List"). מידע נוסף, תוכל למצוא למשל באתר http://www.whatsup.org.il

ובעיקר מתוך סקרנות, איזו הפצה תותקן על המחשב הזה ? :)

2. השימושים של המחשב אמורים להיות די Low-End: אינטרנט, אופיס, מוזיקה. אולי בעתיד אני אשקיע בחומרה להקלטה ועריכת סאונד, אבל לא רלוונטי לעכשיו.

3. אין צורך בחומרה היקפית מלבד מסך.

4. המחשב אמור לשבת בחדר השינה שלי, והבעיה העיקרית עם המחשב הישן זה הרעש הנוראי שהוא משמיע.

איזה מעבד מותקן במחשב הישן שלך ? והאם עם פתרון-הקירור המקורי שלו ? (אם קיים)

ואולי הרעש מגיע ברובו מכיוון ספק-הכוח ? או מרכיבים אחרים ? (כגון : כונן-קשיח)

להרכיב מחשב שקט זה קל, צריך בעיקר להשקיע בספק-כוח עם מאוורר שקט (ולדוגמה : ה-Enermax EG375AX-VE), בפתרון קירור שקט למעבד (כ-150-250ש"ח), ובכונן-קשיח עם מיסב FDB שקט (רוב הכוננים בימינו הם כאלו).

5. חשוב לי מאוד פתרון גיבוי במחיר שפוי. הלכו לי כמה הארדיסקים בעבר בגלל תקלות חומרה סופניות ובכל המקרים המידע החשוב לי ניצל בזכות שימוש בשני הארדיסקים. כרגע נשמע לי הגיוני ופשוט לקנות שני הארדיסקים זהים, אבל אשמח לשמוע הצעות אחרות.

6. אני טכנאי אלקטרוניקה במקצועי, ולכן הדבר היחיד שמדאיג אותי בהרכבה עצמית הוא החשש לכך שזה עלול לבטל את האחריות על הרכיבים. האם החשש אמיתי?

פתרון גיבוי זו הגדרה רחבה מאד... קיימות לא מעט אפשרויות, וכמוהן רבות גם רמות המחיר. כמה תהיה מעוניין להשקיע בפתרון הגיבוי ?

אם גבול ההשקעה הוא עד סביבות ה-600ש"ח, אולי כדאי לבחור בזוג-תואם של כוננים-קשיחים (נאמר בנפח 320GB כ"א), ולהפעילו במערך RAID-1, ולחבר את המחשב למייצב-מתח איכותי (כדי לוודא שאי-יציבות רגעית במתח-הרשת לא תחסל את שניהם ביחד...).

בעניין האחריות, שמעתי ש-KSP עשויים להערים קשיים אם לא מרכיבים את המחשב אצלם - אם כי לא בדקתי את העניין בעצמי.

ובאופן כללי, לא שמעתי על חנויות שמוכרות חלקים, ומערימות קשיים בתחום האחריות אם לא מרכיבים את המחשב אצלהן.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה, hw_joe.

אני באמת אוציא את המסך מהמפרט, יכול להיות שאני ועוד כמה חברי משפחה נקנה ביחד מסכים ואולי נשיג איזו הנחה קטנה.

אני לא בטוח איזו הפצה אני הולך להתקין עליו, זה הכל תלוי בכמה זמן פנוי יהיה לי באותה תקופה. אם אני אהיה סופי שבוע שלמים בבית, אז זה כנראה יהיה ג'נטו. אם לא, אני אנסה למצוא משהו עם ברירות מחדל נוחות, למרות שהתאהבתי בגישה הפשוטה והישירה של ג'נטו, זה לוקח המון זמן להגדיר כל דבר בנפרד.

המחשבה קודם היה AMD K-6II. הוא עדיין ישנו, אבל מתסכל לשימוש, הכל עובד לאט וכל המאווררים (3 אם אני זוכר נכון) מרעישים. בתקופה הטובה הייתי מחליף אותם פעם בשנה, ואחרי 3 חודשים לכל היותר המצב היה חוזר לקדמותו, שלא לדבר על זה שיש לי שם הארדיסקים ישנים. אני בעיקר לא יודע אם השוק השתפר בנושא או לא.

למה אתה מתכוון במייצב מתח איכותי? הכוונה למעיין הגנה מנפילת מתח \ power surge? מי מייצר ומוכר כאלה?

פורסם

ראשית - אם אתה מתכוון להוציא את המסך, אנא עדכן את הכותרת והתקציב.

אני דווקא לא הייתי ממליץ לנתק את הדיון כיוון שחשוב מאוד לראות אילו פשרות אתה נדרש לעשות תמורת מסך טוב יותר למשל.

לשימושים שלך אני ממליץ הל ה-viewsonic VP930 או הסמסונג 971P שמציעים פאנלים איכותיים במחיר סביר (1500-1700 ש"ח) ולכן עדיפים משמעותית על מסכים מבוססי TN מבחינת איכות טקסט, דיוק צבעים וזוויות צפיה. מכיוון שרוב השימושים שלך טקסטואליים ולא גיימינג לא הייתי על מסך TN.

נושא השקט הוא נושא חשוב לדעתי וגם כן דורש השקעה כספית ומחשבה.

להרכיב מחשב שקט זה קל, צריך בעיקר להשקיע בספק-כוח עם מאוורר שקט (ולדוגמה : ה-Enermax EG375AX-VE), בפתרון קירור שקט למעבד (כ-150-250ש"ח), ובכונן-קשיח עם מיסב FDB שקט (רוב הכוננים בימינו הם כאלו).

ספקים - רוב הספקים הזולים אינם שקטים במיוחד. השקטים במיוחד כבר די יקרים (הכי זול - ANTEC NEO HE 430W בסביבות 450 ש"ח).

מארז - מארזי HEC הפופולריים מצויינים ומשתלמים אבל מניסיוני עם כמה דגמים שלהם - הם ממש לא שקטים. מארז שקט יחסית מתחיל בסביבות 350 ש"ח מינימום

(כמו ה- Centorion 532, או ה-Silentium T2 למשל).

מאווררים איכותיים ושקטים מתחילים בסביבות 40 ש:ח למאוורר 120MM למשל זה: http://tinyurl.com/yssql9

HDD שקטים אפשר למצוא בליין ה-AAKS של WD או בסמסונג.

לגבי אל-פסק, ממליץ בחום על ADVICE המצויינים - חובה לדעתי לכל מחשב.

לגבי הגיבוי - RAID1 בהחלט מומלץ אם יש לך מחשב בודד + אל-פסק. אם יש עוד מחשבים ברשת ולא חשוב לך גיבוי ONLINE, אפשר לגבות למחשב אחר ברשת עם SyncBack החינמית למשל, כל יום ב-05:00 בבוקר. השרידות גבוהה יותר כך והגיבוי לא דורש התקנה מיוחדת וכמעט לא דורש משאבי מערכת או רוחב פס.

פורסם

תודה על העזרה, hw_joe.

למה אתה מתכוון במייצב מתח איכותי? הכוונה למעיין הגנה מנפילת מתח \ power surge? מי מייצר ומוכר כאלה?

בשמחה :)

מייצב-מתח = Auto Voltage Regulator, התקן ששומר על מתח המבוא יציב ונקי מרעשים. למשל ה-Advice AVR-2000 (כ-300ש"ח), וכיום גם רוב התקני האל-פסק האיכותיים (החל מכ-300ש"ח).[br]פורסם בתאריך: 19.10.2007 בשעה 16:53:34

נושא השקט הוא נושא חשוב לדעתי וגם כן דורש השקעה כספית ומחשבה.ספקים - רוב הספקים הזולים אינם שקטים במיוחד. השקטים במיוחדכבר די יקרים (הכי זול - ANTEC NEO HE 430W בסביבות 450 ש"ח).

מארז - מארזי HEC הפופולריים מצויינים ומשתלמים אבל מניסיוני עם כמה דגמים שלהם - הם ממש לא שקטים. מארז שקט יחסית מתחיל בסביבות 350 ש"ח מינימום (כמו ה- Centorion 532, או ה-Silentium T2 למשל).

מאווררים איכותיים ושקטים מתחילים בסביבות 40 ש:ח למאוורר 120MM למשל זה: http://tinyurl.com/yssql9

HDD שקטים אפשר למצוא בליין ה-AAKS של WD או בסמסונג.

לגבי אל-פסק, ממליץ בחום על ADVICE המצויינים - חובה לדעתי לכל מחשב.

בהחלט מצטרף להמלצה על תוצרת Advice.

אך בעניין ה-"השקטת המחשב" נחלקות דעותינו - בשתי נקודות :

מארז : מארז שקט ? אין דבר כזה במציאות ! עוביה הדק של המתכת, צורתו של המארז (תיבת תהודה), וכמות החורים והנקבים במארז פשוט אינם מאפשרים יכולת אמיתית למיסוך/השתקת קול. מה שבאמת יאפשר את השקטת המחשב הוא שילוב של רכיבים (בעיקר : מאווררים, וכוננים) שפליטת הקול שלהם נמוכה (עד סביבות ה-40db זה סביר בהחלט לדעתי), בנוסף לריפוד המארז היטב בחומרים בולעי-קול (לא מיועד למשתמש הממוצע).

ספק-כוח : ישנם מעט *מאד* ספקי-כוח שקטים יותר מה-Enermax EG375AX-VE (כ-270ש"ח), ורובם אינם בעלי התקן-קירור פעיל, ועולים בערך פי 3-4 ממנו (באותה רמת-הספק). סקירות ברשת, וגם נסיון אישי - מלמדים שפשוט אין דרך לדעת שספק-הכוח הזה עובד מבלי להעביר מאחוריו יד כדי להרגיש את זרימת האוויר., ובנוסף - מותקן בו בורר-עוצמה המאפשר לשלוט במהירות המאווררים (אם ממש חייבים סביבה שקטה ברמה של אולפן-הקלטות...). ואפילו ה-HEC 300AR-TF 300W הזול (כ-100ש"ח) הנו שקט מאד (אמנם לא כמו ה-Enermax הנ"ל - אלא שיש מעט מאד אנשים שיוכלו להבחין בהבדל).

פורסם

AVR זה אל-פסק לעניים, אך הוא עדיף מאות מונים על כלום...

עדיף לקחת אל-פסק מסוג Line Interactive. הסבר על ההבדלים תוכל למצוא באתר של ADVICE

פורסם

מארז וספק-כוח - אפשרות 1 : CompuCase 6C60/6A19B (ללא ספק-כוח) + Enermax EG375AX-VE - כ-170-180ש"ח + כ-270ש"ח (ולא לשלם אגורה יותר), בהתאמה

מארז וספק-כוח - אפשרות 2 : CompuCase 6C60/6A19B + HEC 300AR-TF 300W - כ-260-270 ש"ח

לוח-ראשי - אפשרות 1 : Gigabyte GA-M68SM-S2 - כ-390ש"ח

לוח-ראשי - אפשרות 2 : Asus M2A-VM HDMI - כ-440ש"ח (חשוב לשים לב שזו גירסת ה-HDMI - ולא הגירסה בלי המתאם, שמחירה כ-50ש"ח פחות)

מעבד-ראשי : AMD Athlon64 X2 4000+ 2.1GHz 640KB-Cache Box ADO4000DDBOX - כ-370ש"ח

זיכרון-ראשי : Kingston 2x1GB 667MHz KVR667D2N5/1G - כ-390ש"ח

כונן-קשיח : WD 160GB 8MB-Cache NCQ S-ATA WD1600AAJS - כ-260ש"ח

כונן-תקליטורים : LG GSA-H62N - כ-175ש"ח

וסה"כ : בין כ-1855ש"ח לכ-2075ש"ח (לא כולל הרכבה ו/או בדיקה)

וציוד היקפי בנפרד :

אל-פסק : Advice PRPC750 - כ-400ש"ח

או

מייצב-מתח : Advice AVR2000 - כ-300ש"ח

פורסם

המלצה שלי:

קטגוריות מוצרים מחיר כמות

מעבדים Athlon 64Bit AM2 4800 DualCore Box AM248DCB ¤ 509 1

לוחות אם Gigabyte M52S-S3P AM2 GM52SS3P ¤ 371 1

מארזים Compucase HEC 6A19 400TRT Black ¤ 414 1

זיכרונות Digma 2GB (1GB X2) DDR2-667Mhz D21G667DI ¤ 328 1

קשיחים למחשבים שולחניים WD 160GB SATA II WD1600AAJS ¤ 300 1

כרטיסי מסך Palit Radeon X1550 SUPER 256MB PCI-E Retail PX155256 ¤ 276 1

צורבים Samsung DVD-RW S183A Sata Black Dual Layer X18 S183A ¤ 166 1

מסכים Proview 20" LCD 2026A + Speakers FV-2026A ¤ 1193 1

הרכבת מערכת הרכבה ובדיקות, מחשב חדש 3000שח ומעלה ¤ 5 1

מחיר לתשלום בכרטיס אשראי עד 2 תשלומים ללא ריבית, תשלום מזומן שטרות או העברה בנקאית 2% הנחה : ¤ 3562

פורסם

נskypc

מחשב מבוסס מעבד AMD

מקט שם מוצר מחיר כמות

AMD1137 מעבד AMD Athlon 64 X2 4200+ Socket AM2 Box 411 1

31540 לוח אם ASUS M2A-VM 377 1

1600AAJS כונן קשיח Westren Digital 1600AAJS 160GB 268 1

OCZ26671024V זיכרון OCZ DDR2 1024MB 667Mhz CL5 167 2

GSA-H62N צורב LG GSA-H62N X18 DVD 174 1

6A19B-400 מארז כולל ספק HEC 6A19B 400W 393 1

10 הרכבת מחשב + ובדיקת מעבדה + בדיקת מאמץ למחשב (למחשב חדש בלבד) 79 1

סה"כ 2036 ¤

+ מסך http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=369995 ב1500-1600 ש"ח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים