עבור לתוכן

עליה בטמפ' המעבד לאחר החלפת לוח אם

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

במחשב הקודם של אשתי - אתלון 64 3000 ווניס שישב על לוח של ג'יגה בייט מבוסס NF3 הטמפ' של המעבד לא עברה את ה 35 מעלות, לעומת זאת המעבד שלי מאותה סדרה: ווניס 3500 שיושב על לוח מבוסס צ'יפסט VIA KT890 הטמפ' הממוצעת של המעבד היא בין 37 ל 40 מעלות. קפיצה לא גדולה אך גם לא קטנה, יש לציין שעל שני המעבדים יושב אותו קירור: ARCTIC COOLING ALPINE 64.

האם הסיבה לעלייה בטמפ' היא הצ'יפסט השונה או שהמעבד החזק יותר אמור להיות באופן טבעי גם חם יותר?

פורסם

החזק יותר צורך יותר אנרגיה ומפיץ יותר חום.

פורסם
  • מחבר

כן אבל לפי הנתונים היבשים ה TDP שלהם אמור להיות זהה.

פורסם

בעולם שלנו (לא חסר דוגמאות מעולם המחשבים כמובן)....לא כל מה שמופיע "על הנייר" מתקיים בפועל ... ;D

פורסם

במקרה הזה התשובה ברורה

הלוח של המחשב הראשון טוב בכמה רמות מעל ה KT890

מה שכן לא אמרת את ההבדלים בטמפרטורה בין שני הלוחות

שים לב

שבגיגה ביט הטמפרטורה תהיה יותר נמוכה

פורסם

במקרה הזה התשובה ברורה

הלוח של המחשב הראשון טוב בכמה רמות מעל ה KT890

מה שכן לא אמרת את ההבדלים בטמפרטורה בין שני הלוחות

שים לב

שבגיגה ביט הטמפרטורה תהיה יותר נמוכה

מה זה קשור הטמפ' לזה שלוח האם יותר טוב ?

מלבד העובדה הזניחה של התחממות הציפסטים השונים..אין שום קשר לטמפ' המעבד...

בכל אופן פותח התרד אני לא יודע בדיוק את הסטפניג וכו של המעבדים שלכם..

אבל במקרה שלך ישנם מעבדים המדורגים כ89/67 אז תבדוק אם אכן הTPD של שני המעבדים מקביל...

למרות שכמו שציינתי בהודעה הקודמת..אין זה מעיד על טמפ' עבודה זהות..

מה גם שזה תלוי בסירקולציה/מיקום וכו...

פורסם
  • מחבר

אני אבדוק באמת את הנתון הזה, בל אני לא חושב שהלוח הקודם טוב מהלוח הזה, אמנם זה צ'יפסט של VIA אבל אחד הטובים שלהם ל AMD ולפי בנצ'מרקים שראיתי הוא עמד ברוב המקרים שווה מול לוחות מבוססי NF4.

פורסם

במקרה הזה הניסיון קובע יש לי מחשב נוסף עם מעבד 3500

והטמפ לא עוברת את ה30 מעלות לך תבין למה ?

כנראה שגם הלוח משפיע וגם איורור במארז

פורסם

אני לא נכנס לוויכוח..אבל לוח האם הוא לא הגורם פה זה בטוח..

פורסם

אין פה ויכוח רק כדאי למצוא את התשובה הנכונה

ולכן אני אומר בדיקה פשוטה

תקח את המעבד 3200 ותרכיב על ה KT890 תבדוק טמפרטורה

לאחר מכן קח את ה3500 ותרכיב על ה KT890 ותבדוק טמפרטורה

תחזור אלינו עם תשובות

פורסם

בגלל הפרש של 5-3+- מעלות..לא נראה לי שזה ראלי ממש.. :smile1:

פורסם
  • מחבר

אין לי אופציה לקחת עוד מעבד ולהשוות, אשתי קבלה את הפנטיום 4 שלי ואני לקחתי את המחשב שלה ושדרגתי אותו למעבד 3500 והחלפתי את הלוח למבוסס PCIE. רק נראה לי מוזר שהטמפ' שלהם שונה, אני אנסה לראות בדרך אחרת את עניין הטמפ'.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

לאחר פעמיים שהוצאתי את גוף הקירור והמעבד יצא איתו :pissed: למזלי לא קרה כלום, החלטתי להשתמש בגריז תרמי אחר: (בפעמיים הראשונות השתמשתי בגריז מבוסס סיליקון שתמיד עשה את העבודה ומשום מה במקרה הזה לא) השתמתשי בגריז תרמי מבוסס מתכת של זלמן (שבא עם הגוף קירור שלו) ולאחר מכן בדקתי ונראה כי הטמפ' ירדו מעט, למרות שבדקתי אותן כשהמארז היה פתוח. הפעם גם מרחתי מעט גריז לעומת הכמות שהייתי מורח את הגריז הסיליקוני.

בעת מאמץ (משחקים) הטמפ' עדיין עולה לסביבות 47-49 מעלות האם זה נראה לכם גבוה מידי? המארז לא מקורר הכי טוב - יש בו את מקסימום המאווררים שאפשר לשים בו, החיווט לא הכי מסודר - בגלל המבנה של לוח האם אז הרבה אני לא יכול לעשות.

פורסם

איזה בעיות :nixweiss: , אני מאחל לפותח הדיון שזה יהיה הבעיות שלו בחיים

פורסם
  • מחבר

בדקתי עכשיו באתר של AMD ושם מצוין שהטמפ' המקסימלית של המעבד היא בין 49 ל 65 מעלות: האם זה אומר שברגע שטמפ' המעבד עולה לטווח הזה אז יש בעיה? או שאפשר לסחוב עד 65 מעלות בלי חשש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים