עבור לתוכן

האם אפשר להחליף את השם של התקיה my documents ?

Featured Replies

פורסם

אני עובד עם XP ולאחרונה ניסיתי לשנות את השם של התקייה "my documents" שנמצאת על השולחן עבודה לשם אחר ("my files")

חשבתי שזה יהיה יותר נחמד ומשקף את התוכן של התקיה.

לאחר ששיניתי את השם הזה התברר לי שהשם הזה מוחלף בכל מקום שמוזכר השם "my documents" אז אמרתי לעצמי יופי לי, מה רע, יותר טוב !

אבל... לאחר עבודה ממושכת עם המחשב שמתי לב שהשם חוזר לשם המקורי. :kopfpatsch:

טוב שיניתי שוב את השם וחשבתי אולי זה לא יחזור, אבל שוב זה חזר לשם המקורי.. :bash:

התעצבנתי ורציתי לגלות למה זה קורה וכל מה שגיליתי עד עתה זה שהשם הזה חוחזר לשם המקורי כל יום לאחר חצות ! ז"א כשהשעון של המחשב עובר יום השם של התקיה חוזר למקורי.. :sleep:

נשמע מוזר נכון ? עוד יותר מוזר שיש לי שני accounts במחשב, שלי ושל אח שלי. ומשום מה זה קורה רק באקונט שלי ואצל אחי השם נשאר "my files". ::)

יש מצב שמישהו יבדוק את זה ויגיד לי אם רק לי יש את הבעיה ? ובכלל מישהו יכול להציע פתרון לבעיונת הזו ? :s05:

פורסם

ניסית להחליף את השם של התיקייה רק על שולחן העבודה? או שגם שינית את השם של התיקייה עצמה שנמצאת בתוך Documents and Settings?

פשוט מכיוון שאמרת שזה קורה אצל יוזר אחד ואצל אחר לא, זה נשמע שהבעייה היא בקבצים של כל יוזר בתוך התיקייה Documents and Settings.

פורסם
  • מחבר

אתה כנראה לא הבנת אותי נכון.

אני אמרתי ששיניתי את השם של התקיה על שולחן העבודה ולא את השם שפיסי של התקיה בה אני מאחסן את המסמכים שלי.

התקיה על השולחן עבודה הינה הלינק לתקיה במיקום הפיסי בדיסק. ואין קשר בין השם הפיסי של התקיה בדיסק לשם שיוצג לך בכל מקום שהמחשב מציג את השם "my documents"

ובכלל גם אצלי וגם אצל אחי המיקום של תקיית המסמכים שלי נמצא באותו מיקום פיסי בדיסק.

ז"א שגם אני וגם אחי משתמשים באותם קבצים.

אני מציע שתשנה את השם על שולחן העבודה ותראה למה אני מתכוון. ואז אולי תוכל לעזור לי אם אני ידע אם התופעה קוראת רק אצלי או אצל כולם.

פורסם

אתה לא הבנת אותי נכון.

אני מבין שניסית לשנות את השם של הקיצור דרך על שולחן העבודה, ואני אומר שאולי יש קשר בין השם של הקיצור דרך הזה לשם ה"פיסי" של התיקייה על ההארד דיסק, שאליה הקיצור דרך מכוון.

בעיקרון, לא צריך להיות קשר, אבל עם מייקרוסופט, לך תדע........

יכול להיות שהשם של הקיצור דרך מתחלף על הרקע לפי השם שם התיקייה שאליה הוא מכוון. מה שאני אומר זה שתנסה לשנות את השם של התיקייה עצמה שאליה מכוון הקישור (בתוך תיקיית Documents and Settings), אצל כל היוזרים, ותבדוק אם זה עוזר.

בכל אופן, אני כבר שיניתי את השם של הקיצור דרך אצלי, ואני מחכה ל-12 לראות אם זה קורה גם אצלי.

פורסם
  • מחבר

כבר ניסיתי לשנות את השם של התקייה..

למעשה כמו שאמרתי התקיה הזו גם ביזר שליח וגם בשל אחי מצביעה על מיקום של תקיית השורש של הכונן המשני שלי.

לכן שם פיסי אין לה, ובכל אופן זה לא מונע מהיוזר של אחי לפעול כמו שצריך עם השם החדש משום מה רק אצלי זה עושה בעיה..

בוא נחכה לתוצאה מהנסיון אצלך ואז ונהיה יותר חכמים.

תודה בכל אופן על העזרה.

פורסם

שאלה אחת שאני אדע, לקראת שעת ה-0 ( ;D ):

השם של התיקייה משתנה בזמן שהווינדוס עובד, או רק אחרי ריסטארט?

ועוד כמה דברים שעכשיו חשבתי עליהם:

2. דרך איזה יוזר שינית את השם של התיקייה? נסה אולי לשנות דרך היוזר השני ולראות אם זה משפיע.

3. חשבתי אולי על כל העסק של הרשאות ליוזרים. יש ליוזר ששינית איתו את השם הרשאה של Admin? וגם ליוזר שלך? תנסה לשים הרשאה כזאת אם לא.

4. עוד משהו אחד חשוב! מאוד נראה לי שזאת הבעייה!

תיכנס לתיקייה ה"פיסית" הזאת, איפה שנמצאים כל הקבצים. תגדיר לווינדוס להראות את כל הקבצים, שזה אומר להיכנס להגדרות תיקייה, ולהוריד את ה-V מ-Hide protected operating system files.

אתה תראה קובץ חדש בשם desktop.ini. תיכנס אליו, ושם יהיה רשום:

[DeleteOnCopy]
Owner=Noam Eliahu
Personalized=5
PersonalizedName=My Documents

השורה האחרונה, שמראה על שם לתיקייה, היא כנראה הבעייתית, או לחילופין, השנייה, שמראה על יוזר מתאים. נסה לשחק עם זה. או לשנות את השורה האחרונה אם השם לא שונה בקובץ הזה, או את היוזר שמוגדר ב-Owner (איפה שאצלי רשום Noam Eliahu (היוזר שלי)).

פורסם

עידכון:

השעה כבר אחרי 12, עשיתי ריסטארט, והשם לא השתנה בחזרה..

פורסם
  • מחבר

הי..

אני לא נמצא בבית עכשיו לכן אני לא יכול לבדוק את הנושא

בכל אופן תודה על הבדיקה אני מקווה שזה יעזור לי לפתור את הבעיה.

בנוגע לשאלות שלך:

התקיה משתנת אצלי גם בלי ביצוע ריסטרט..

פשוט פתאום השם מוחלף לשם המקורי.

בקשר להרשאות של היוזרים. גם אצלי וגם אצל אחי ההרשאה הינה ADMIN

בשני המקרים נכנסתי בלוג און ליוזר בנפרד ושניתי את השם וכאמור הבעיה מופיעה רק אצלי.

בנוגע קובץ desktop.ini יתכן בהחלט שזה המקור לבעיה.. כשאני יהיה בבית אני יבדוק אותה.

מה שמעניין הוא שבשני היוזרים מדובר באותה תקייה פיסית עם ולכן לשניהם יש אותו קובץ desktop.ini שמאפיין את התקיה. יתכן בהחלט שפשוט היוזר שרשום שם הינו המקור לבעיה. בתקווה שזה יעזור.

אני מבטיח לעדכן כשאוכל.

ושוב תודה על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים