עבור לתוכן

בעיה מוזרה מאוד - יתכן ובשל זכרון פגום (?)

Featured Replies

פורסם

אנסה לתאר בקצרה ככל שניתן, מעייה עם מאפיינים מוזרים מאוד.

Windows XP SP2, מעבד AMD Athon XP +2500, לוח אם Epox 8RDAE, 3 סלוטים של זכרון : 256, 256, 512 מגה.

הלוח תומך ב Dual זכרון (גם כתוב בעת עליית המחשב).

הבעיה : המחשב מבצע לעיתים ריסטרטים ללא הפסקה : מבצע ריסטרט, ברגע שה Windows נטען, מבצע שוב ריסטרט וכו' וכו'.

לא מדובר בבעיית חום/טמרפטורה - 100%

לא מדובר בבעיית וירוסים / טרויינים - 100%

באחת הימים של הריסטרטים הרבים, לאחר ריסטרט מסויים, המחשב לא עלה, אלא השמיע סדרה של צפצופים המעידים על בעיית חומרה.

ניתקתי את כל החומרה ההיקפית המחוברת (פרט למסך, מקלדת ועכבר) - לא עזר.

ניתקתי פיזית את כל הכרטיסים הלא הכרחיים - לא עזר.

התחלתי לשחק עם הזכרונות, יש לי 3 סלוטים, 2 קיצוניים בצבע סגול והאמצעי בצבע חום.

לאחר משחקים רבים, של הוצאה והכנסת זכרונות, שינוי בין הסלוטים, וכו',

הגעתי למסקנה שרק כאשר אין זכרון בסלוט האמצעי - המחשב עולה !

לא נראה לי שזו בעיה של הזכרון עצמו, מכיוון שהחלפתי גם בין הזכרונות, אין איתם בעיה, ולכן חשבתי שמדובר בסלוט פגום.

לאחר שהמחשב עלה, כיביתי אותו בצורה מסודרת, והרכבתי שוב את הזכרון גם בסלוט המרכזי,

הפעם המחשב עלה בצורה תקינה, ואף זיהה את כל הזכרונות (סה"כ 1 ג'יגה).

אך עדיין, לאחר יומיים, שוב בעיית ריסטרטים.

ולכן אני כבר לא יודע אם אכן מדובר בבעיית זכרון.

בדקתי ב Event Viewer, יש שגיאות שונות, אך אינני חושב שהם לא היו גם לפני חושב, כשלא היתה את בעיית הריסטרטים.

ב Safe Mode המחשב מצליח לעלות ללא בעיה, ואף לעבוד בו שעות ללא תקלה/ריסטרט כלשהו.

מכיוון שאני יודע שבכונן D יש לי 32K של Bad Sectors, ביצעתי Check disk וגם Defrag לכונן D וגם לכונן C - לא עזר.

עבדתי יומיים נוספים, ללא בעיה, פתאום שוב התחילו ריסטרטים בלתי פוסקים.

אין לי מושג א/או כיוון מה ניתן לעשות... :-(

האם מישהו מסוגל לחשוב על כיוון כלשהו ?

האם יש תוכנה שמסוגל לבדוק האם רכיבי חומרה (למשל זכרון) - תקינים ?

help :-)

תודה רבה.

פורסם

תריץ בדיקה עם MEMTEST86........

ממליץ לפרק את כל הזיכרונות ולחבר אחד אחד לבדיקה יסודית - ככה תוכל לראות אם רק אחד עושה בעיה.

עוד דבר - אם מצאת שגייאות - נסה להוזיז סלוט ולראות אולי הלוח עושה בעות..

פורסם
  • מחבר

תריץ בדיקה עם MEMTEST86........

ממליץ לפרק את כל הזיכרונות ולחבר אחד אחד לבדיקה יסודית - ככה תוכל לראות אם רק אחד עושה בעיה.

1. אבל עובדה ש Windows מזהה את שלושתם, וסה"כ ג'יגה - זה לא מספיק טוב ?

2. MEMTEST86 זו תוכנה שבודקת את כל הזכרון המותקן במחשב ?

3. מהיכן להוריד את MEMTEST86 וכיצד משתמשים בה ?

אגב, בינתיים ניתקתי לגמרי את כונן D, לא עוזר..

פורסם

זה שוונדוס מראה את שלושתם לא אומר שאין להם שגיאות.

MEMTEST86 בודקת איזה זיכרון שיש לך במחשב , בגלל זה הצעתי לעשות בדיקות לכל זיכרון בנפרד כדי למצוא מי פגום אם בכלל.

MEMTEST86 ניתן להוריד ממדור ההורדות פה באתר.

אתה צורב אותה על דיסק, ומריץ אותה מסידי - אתה עושה שהסידי יהיה ראשון בבוט..

נותן לה לעבוד, נגיד , חצי שעה על כל זיכרון - אם מופיע משהו (שגיאות מופיעות באדום- אם יש אתה תראה.)

יש הסבר לזה באתר. אבל איכשהו אני לא מוצא אותו.

פורסם
  • מחבר

כלומר, אני מוריד את התוכנה MEMTEST86, צורב אותה על CD, מאתחל את המחשב כאשר ה CD נטען ראשון,

ואז התוכנה תרוץ ישירות מה CD (אבל כיצד הוא Bootable ?), תבדוק לי את הזכרון, ולאחר חצי שעה תכתוב לי האם הזכרון תקין ?

במידה ויש לי מספר סטיקים, ואני בודק את שלושתם בבת אחד (בלי להוציא 2 אחרים כל פעם) - התוצאה תהיה אמינה ?

פורסם

כבר אמרתי ^^

התוכנה כשהיא נצרבת היא Bootable.......... ככה היא עובדת..

היא עובדת ללא הפסקה, אני מאמין שאם לא עשית OC, ולא העלת מתחים או כל דרך שעלולה לפגוע בזיכרנוות אין סיבה להריץ לילה שלם.

אם יש שגיאות הם יופיעו דיי מהר..

פורסם
  • מחבר

כבר אמרתי ^^

התוכנה כשהיא נצרבת היא Bootable.......... ככה היא עובדת..

היא עובדת ללא הפסקה, אני מאמין שאם לא עשית OC, ולא העלת מתחים או כל דרך שעלולה לפגוע בזיכרנוות אין סיבה להריץ לילה שלם.

אם יש שגיאות הם יופיעו דיי מהר..

"נסה להוזיז סלוט ולראות אולי הלוח עושה בעות" - חשבתי שהתכוונת שבכל בדיקת זכרון, יהיה רק סטיק אחד בפנים, לא הבנתי מה הכוונה להזיז ולראות אם הלוח עושה בעיות...

פורסם

זה מה שהתכוונתי.. :screwy:

תחבר אחד בסלוט 1 ותבדוק, עושה בעיות תעביר לסלוט 2 או 3, עושה בעיות - זרוק לפח\תממש אחריות.

לא עושה בעיות בסלוט 2 ו 3 אבל כן באחד כנראה הלוח..

פורסם
  • מחבר

OK, ביצעתי את הבדיקות הבאות :

השארתי רק את סטיק מספר 1 (שהוא 512מגה) בסלוט מספר 1, הרצתי בדיקה,

לאחר 30 דקות ראיתי שבוצעו כבר מעבר אחד (Pass) ללא תקלות, והוא כבר היה באמצע ה Pass השני - ללא תקלות, הפסקתי את הבדיקה.

לאחר מכן :

הוצאתי את סטיק מספר 1, הכנסתי רק את סטיק מספר 2 (שהוא 256 מגה) בסלוט מספר 2, הרצתי בדיקה,

לאחר 30 דקות ראיתי שבוצעו כבר 2 מעברים (Pass) ללא בעיות, הפסקתי את הבדיקה.

לאחר מכן :

הוצאתי את סטיק מספר 2, הכנסתי רק את סטיק מספר 3 (שגם הוא 256 מגה) בסלוט מספר 3, הרצתי בדיקה,

לאחר 30 דקות ראיתי שבוצעו כבר 2 מעברים (Pass) ללא בעיות, הפסקתי את הבדיקה.

כלומר, בדקתי כל סטיק בנפרד - אין שום בעיה.

ביצעתי בדיקה נוספת, הכנסתי את שלושת הסטיקים למקומם (סה"כ 1024 מגה), והרצתי בדיקה.

לאחר כ 30 דקות, התחילו להתגלות שגיאה, מצ"ב תמונה.

מה אני אמור להבין ??? ?

תודה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

בדיקה על זיכרון רצוי להריץ למשך מספר שעות ולא רק ל 30 דקות. בכל מקרה, רצוי לתת לכל זיכרון לעשות לפחות 3 סיבובי בדיקה.

בקשר לתוצאה שלך - האפשרויות הן:

1. לפחות אחד הזיכרונות שלך לא תקין.

2. יש לך בעיית אי-תאימות בין הזיכרונות לבין הלוח.

3. יש לך בעיה בלוח עצמו.

בכל מקרה, עם תוצאות כאלו, שבהם כל הביטים שאמורים להיות 1 הופכים להיות 0, אני מתפלא שהמחשב שלך בכלל נדלק.

פורסם
  • מחבר

בדיקה על זיכרון רצוי להריץ למשך מספר שעות ולא רק ל 30 דקות. בכל מקרה, רצוי לתת לכל זיכרון לעשות לפחות 3 סיבובי בדיקה.

בקשר לתוצאה שלך - האפשרויות הן:

1. לפחות אחד הזיכרונות שלך לא תקין.

2. יש לך בעיית אי-תאימות בין הזיכרונות לבין הלוח.

3. יש לך בעיה בלוח עצמו.

בכל מקרה, עם תוצאות כאלו, שבהם כל הביטים שאמורים להיות 1 הופכים להיות 0, אני מתפלא שהמחשב שלך בכלל נדלק.

תודה על תגובתך,

1. לגבי האפשרויות, ברור לי שאלו הן האפשרויות, השאלה היא כיצד אני מתמקד ויודע איפה הבעיה..

2. כיצד יתכן שיש אי תאימות בין הלוח לזכרונות ? הם עובדים יחד יופי כבר שנתיים..

3. אם אני אבדוק כל סטיק בסלוט שלו, למשל 3 סיבובים - זו תהיה בדיקה מספקת, או שצריך לבדוק גם כל סטיק, בכל אחד מהסלוטים ?

4. לאחר שאסיים לבדוק כל סטיק בנפרד, יש טעם לבדוק גם את כולם יחד, או שזה מיותר ?

5. האם 3 מעברים זה מספיק ? (כשהתגלתי הבעיה, היא התגלתי עוד לפני תום מעבר הראשון, כאשר כל הזכרונות היו בפנים)

תודה.

פורסם

הערותי עד כאן.

היה לי לוח EPOX מבוסס NFORCE 2 ULTRA 400

וניסיתי גם לשים שלושה סלוטים של זיכרון יחדיו ו MEMTEST תמיד הוציא לי ERRORS ביחד.

בנפרד הם היו תקינים ועבדו כמו גדולים .

מסקנותי היו שמשום מה כשמפעילים את ה DUAL בלוח הסטיק השלישי הוא כמו סטיק ;D בגלגלים... משום מה.

כנראה שהזיכרונות שלך תקינים לחלוטין רק שלא תוכל לעבוד עם שלושתם בלוח.

אגב LOOP אחד של כל חמשת הטסטים ב MEMTEST הוא לרוב מספיק, כשעושים OC לרוב מריצים יותר זמן כדי לראות האם לאורך זמן יתגלו כשלים בזיכרון

אם כתוצאה מחום או ממתיחת יתר של יכולות הזיכרון. לא מניח שזה תופס אצלך, אז קח בחשבון שכולם בסדר.

פורסם
  • מחבר

הערותי עד כאן.

היה לי לוח EPOX מבוסס NFORCE 2 ULTRA 400

וניסיתי גם לשים שלושה סלוטים של זיכרון יחדיו ו MEMTEST תמיד הוציא לי ERRORS ביחד.

בנפרד הם היו תקינים ועבדו כמו גדולים .

מסקנותי היו שמשום מה כשמפעילים את ה DUAL בלוח הסטיק השלישי הוא כמו סטיק ;D בגלגלים... משום מה.

כנראה שהזיכרונות שלך תקינים לחלוטין רק שלא תוכל לעבוד עם שלושתם בלוח.

אגב LOOP אחד של כל חמשת הטסטים ב MEMTEST הוא לרוב מספיק, כשעושים OC לרוב מריצים יותר זמן כדי לראות האם לאורך זמן יתגלו כשלים בזיכרון

אם כתוצאה מחום או ממתיחת יתר של יכולות הזיכרון. לא מניח שזה תופס אצלך, אז קח בחשבון שכולם בסדר.

תודה רבה, אבל :

1. אשמח מאוד אם תוכל להתייחס לחמשת השאלות בתגובתי הקודמת, גם ברמת הסקרנות בלבד זה מעניין אותי :-)

2. אין לי התחממות ולא ביצעתי OC, האם בדיקה של סבב אחד מספיקה ?

3. והכי חשוב ??? כיצד אני אמור להמשיך מכאן ? פשוט להסיר סטיק אחד ולעבוד רק עם 2, או לבטל בלוח את ה DUAL ואז כן אוכל לעבוד עם שלוש ?

4. מה שהכי מוזר הוא, שאני עובד עם 3 סטיקים כבר שנתיים, אז כיצד יתכן שזו הבעיה ?

פורסם

מצטער שאני לא מתמקד בשאלות שלך, אבל כשעשית את הבידקה איזה סטיק חיברת איפה? נסה לבטל את הדואל - חבר אותם 256 לסגול ו 512 לסגול ואת ה 256 השלישי לחום.... ככה תבטל את הדואל צ'אנל - נסה להריץ בדיקה במצב הזה..

פורסם
  • מחבר

מצטער שאני לא מתמקד בשאלות שלך, אבל כשעשית את הבידקה איזה סטיק חיברת איפה? נסה לבטל את הדואל - חבר אותם 256 לסגול ו 512 לסגול ואת ה 256 השלישי לחום.... ככה תבטל את הדואל צ'אנל - נסה להריץ בדיקה במצב הזה..

כששלושתם היו מחוברים יחד, הם היו מחוברים כפי שתארת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים