עבור לתוכן

מתלבט בין מצלמות כיס קומפקטיות: עודכן - SD800 מול F31fd.

Featured Replies

פורסם

ראו עדכון בהמשך התרד

לאחרונה החלטתי להצטייד במצלמה סופר קומפקטית ויצאתי לסקור קצת את האינטרנט. הצבתי מגבלה תקציבית של 1500 ש"ח למצלמה עצמה, אבל בסוף הסכמתי לחרוג ממנה גם לאזור ה1700.

זו המצלמה הדיגיטלתי השלישית שלי (אחרי קנון A95 ועוד לפניה קודק ישנה יחסית מסדרת Easyshare שאני כבר לא זוכר.

למרות זאת, אני לא צלם מקצועי, ולכן אני מחפש עכשיו מצלמה שקודם כל תהיה קומפקטית ואני אוכל לסחוב אותה בכיס לכל מקום. היא צריכה לצלם טוב בכל התנאים: תמונות נוף, תמונות של אנשים בתאורת פנים, תמונות לילה בעיר, תמונות מקרו (אבל לא באמת צריך 1 ס"מ - אני לא רופא שיניים) ובקיצור, צריכה להתאים להכל. כשאני אומר שהיא צריכה לצלם טוב אני מודע כמובן לעובדה שמצלמה סופר קומפקטית היא לא SLR ושאין סיכוי שבאותו גודל אני אקבל אותה איכות, אבל אני מחפש משהו שכן יהיה בטופ של המצלמות הסופר קומפקטיות. מטבע הדברים אני גם מצפה שהביצועים של המצלמה יהיו מהירים.

אחרי קצת חיפוש הצלחתי לצמצם את האופציות שלי לT100 של סוני שנראית לי הכי אידיאלית מבחינת הליין שלה ומבחינת המחיר (תקנו אותי אם אני טועה) וכן לליין הSD של קנון. בהתחלה עוד התלבטתי על הZ1000 של קסיו שקצת יותר זולה, אבל החלטתי שבסופו של דבר היא פחות מספקת אותי. חוץ ממנה ראיתי גם שני דגמים נוספים שהיו מומלצים בהרבה מקומות: הF31D של פוג'י והR6 של ריקו. הבעיה היא שמשום מה לא הצלחתי למצוא את הדגמים בארץ, לפחות לא בזאפ. מישהו מכיר חנות או אתר שכן מוכרים אותם? והאם יש דגמים טובים באותה מידה שמחליפים אותם ואפשר למצוא בארץ? הבנתי שריקו לא מיוצגים כאן ממש טוב, אבל מה לגבי פוג'י?

בנוסף, הסוני אצלי בסימן שאלה גדול: ראיתי אותה בפועל והיא מציגה כמה פיצ'רים כמו זום גדול יותר, היא קומפקטית יותר בזכות העדשה שלא יוצאת, המסך LCD שלה נהדר וגדול, היא מהירה ובאופן כללי היא נראית כמו מצלמה מוצלחת. השאלה היא עד כמה: היא עולה קצת יותר מרוב דגמי הקנון (וזה עוד לפני כרטיסי הזיכרון היקרים יותר) ולכן צריכה מבחינתי להיות טובה לפחות כמו או עדיפה מבחינת איכות התמונה גם ביום וגם בתנאים לקויים בשביל להיחשב כקנייה. מישהו יכול לחוות דעתו עליה לעומת דגמי הקנון מבחינת איכות התמונה? איך מייצב התמונה שלה? ואיך היא מבחינת אפשרויות כיוונון ידניות לעומת הקנון (או בכלל)?

השאלה האחרונה היא למעשה איזה דגם קנון עדיף. אני יודע מה ההבדלים העיקריים, רק פשוט רוצה לשמוע מה לכם יותר חשוב מהניסיון שלכם:

הSD800 מציעה עדשה רחבה של 28 מ"מ מה שנותן מספר יתרונות, אבל מצד שני אומר שבצד של הטלה הזום שלה קטן קצת יותר. זאת הבחירה הראשונה שלי בעיקרון.

הSD850 מציעה קצת יותר מגהפיקסלים (אבל על אותו גודל חיישן, אז אני לא בטוח כמה זה טוב) והיא גם קצת יותר זולה מה800, אבל אין לה עדשה רחבה של 28 מ"מ.

הSD900 היא כבר משהו קצת שונה: הי גם עשויה טיטניום (זה באמת הופך אותה לעמידה יותר? גם האחרות עמידות יחסית, לא?) וגם נותנת 10 מגה פיקסלים על חיישן יותר גדול ואיכותי, ככה שאני מניח שזה כן אמור לבוא לידי ביטוי באיכות התמונה. מצד שני, המחסור במייצב תמונה מרתיע אותי קצת בהיבט הזה, וכמו הSD850, גם לה אין 28 מ"מ.

הSD870 "על הנייר" טובה יותר מהSD850, מאחר והיא גם מציעה עדשה רחבה וגם נותנת רזולוציה יותר גבוהה (אבל שוב, על אותו חיישן). מבחינתי גם המסך 3" שלה ללא עינית עדיף על מסך 2.5" עם עינית , אז אני רואה את זה כיתרון. השאלה היא רק אם הוא מפריע גם לאחיזה בגלל שהוא כזה גדול. השאלה היא האם המסך+המגה פיקסל זהבכלל שווה את ה200 שקל יותר שראיתי שהיא עולה לעומת הSD800? יש לה עוד יתרונות שפיספסתי?

בנוסף, יש אופציה לחתוך מחיר עוד יותר וללכת על הSD700 הזולה והישנה יותר. אם גם האחרות במסגרת התקציב שלי כדאי בכל זאת להסתכל לכיוון שלה?

ובשורה התחתונה: על מה אתם ממליצים? איזה מדגמי הקנון עדיף לדעתכם, או אולי דווקא ללכת על הסוני? ומה לגבי הדגמים שאני לא מוצא? כדאי להתאמץ לחפש או לנסות להביא מחו"ל?

פורסם

שלחתי לך הודעה בפרטי.

פורסם

לא אוהב את המצלמות לא של זו ולא של השנייה...

שתיהן אוהבות עיבוד כבד.

אבל מבחינתי הרע במיעוטו זה SD800IS.

פורסם
  • מחבר

Drazick, כל תגובה זה נהדר אבל הייתי מצפה לתגובה יותר מפורטת. אם אתה לא אוהב אותן זה סבבה, אבל על איזו מצלמות אחרות אתה יכול להמליץ בטווח המחירים הזה?

פורסם

אין לי יותר לפרט ממה שפירטתי.

לאורך השנים היו לי מצלמה של פוג'י (נמכרה בדמעות) ועדיין יש לי W55 של סוני ו- IXUS של קנון (IXUS זה ה- SD).

פוג'י מכוונת לצבעים יותר ריאליסטיים (עם רוויה בעיקר בירוקים לדעתי, אבל לא משהו שמדדתי) לעומת רוויה מאוד חזקה של קנון / סוני (כמו ההבדל בין טלויזיות אירופאיות ליפניות בימי ה- CRT). אני לא אוב את העיבודים הנ"ל.

לסוני מניסיוני עם ה- W55 יש בעיית WB חמורה ביותר. נטייה לצהוב.

הממשקים די דומים רעיונית.

איכות התמונה של 2 המצלמות מבחינת רזולוציה דומה בין 2 היצרנים שציינת (בהינתן אותו חיישן CCD).

פיצ'רים אתה יודע לכמת בעצמך...

לגבי מתחרות, לפאנאסוניק אני מניח שגם יש משהו בסביבה.

אבל אני הייתי הולך על הריקו R6 או ה- SD800IS של קנון (עדשה רחבה, מייצב, עדשה מהירה יחסית).

פורסם
  • מחבר

תורה דרזיק.

מהסוני החלטתי לרדת, ובאמת השתכנעתי שהקנון שנותנת את התמורה הכי טובה היא הSD800 וחשבתי ללכת עליה. אבל עכשיו מצאתי סוף סוף גם את הF31D שגם נמכרת בפחות כסף ממנה, וראיתי כל כך הרבה דעות חיוביות כאן בפורום ובכלל, שאני די מתלבט ביניהן.

אני מודע ליתרונות העצומים של הפוג'י בתנאי תאורה חשוכים והחיישן המוצלח יותר באופן כללי, אבל מצד שני אני מחפש מצלמה שתשמש להכל כי בנתיים זו הולכת להיות המצלמה היחידה שלי. השאלה היא האם היתרון של הפוג'י בחושך הוא עד כדי כך טוב שהוא מאפשר לוותר על מצלמה עם עדשת 28 מ"מ וגם על מייצב תמונה (ועוד כמה פיצ'רים שבתכלס הם קצת פחות חשובים). התמונות שראיתי באינטרנט מהפוג'י מאד מרשימות (למעט המראה הטיפה שרוף מידי באור יום) אבל מצד שני רוב מה שראיתי צולם על חצובה ולכן בעצם מבטל לחלוטין יתרון של מצלמות עם מייצב תמונה. בעיקרון אני יודע שהטיפול הטוב יותר בISO גבוה יכול גם לפצות על זה, אבל אני לא יודע עד כמה.

אם הייתם צריכים לבחור רק מצלמה אחת שתשמש להכל, על איזו משתיהן הייתם הולכים?

פורסם

השאלה היא האם היתרון של הפוג'י בחושך הוא עד כדי כך טוב שהוא מאפשר לוותר על מצלמה עם עדשת 28 מ"מ וגם על מייצב תמונה (ועוד כמה פיצ'רים שבתכלס הם קצת פחות חשובים).

המייצב הוא לא יתרון מול הפוג'י, כי יש ה-ISO הגבוה האיכותי שלה הוא פתרון *טוב יותר*.

לגבי עדשת 28 מ"מ, זה עניין אישי. אני לא הייתי שוקל לקנות מצלמה שלא כוללת עדשה כזו כמצלמה בלעדית. יש לי אמנם F31 אבל ביחד איתה יש איתי תמיד מצלמת כיס נוספת שכן כוללת עדשה רחבה - ריקו GX8.

התמונות שראיתי באינטרנט מהפוג'י מאד מרשימות (למעט המראה הטיפה שרוף מידי באור יום) אבל מצד שני רוב מה שראיתי צולם על חצובה ולכן בעצם מבטל לחלוטין יתרון של מצלמות עם מייצב תמונה.

שוב, את היתרון שתקבל ממייצב תמונה (בצילום סטילס), תקבל גם עם ה-ISO הגבוה של ה-F31, ויותר מכך - תקבל גם יכולת לעצור תנועה בנושא, וזה יתרון שלא קיים בשום צורה במייצב.

בעיקרון אני יודע שהטיפול הטוב יותר בISO גבוה יכול גם לפצות על זה, אבל אני לא יודע עד כמה.

בין שניים לשלושה סטופים, תלוי במצלמה שמולה משווים.

אם הייתם צריכים לבחור רק מצלמה אחת שתשמש להכל, על איזו משתיהן הייתם הולכים?

הייתי בוחר בשתי מצלמות - פוג'י F31 לצילום באור חלש ולווידאו, ומצלמה נוספת לצילום עם עדשה רחבה, למקרו ולדברים אחרים שבהם ה-F31 לא מצטיינת.

אם אני חייב לבחור במצלמת כיס אחת ובתקציב של פחות מ-2000 ש"ח, הייתי הולך כנראה על ריקו R6, או בלתי ברירה על ה-SD800. ובנימה זו, הנה צילום שצילמתי לאחרונה עם ה-F31 ושלא ניתן לצלם עם הריקו או הקנון:

post-4674-1192197635.jpg

מצד שני, את הצילום הבא, למשל, לא יכולתי לצלם עם הפוג'י, כי אין לה עדשה רחבה:

10-post-4674-1177890087.jpg

גם את רוב הצילומים האחרים בדף הזה אי אפשר לצלם עם ה-F31.

עכשיו אתה מבין למה לא התפשרתי והלכתי גם על הפוג'י הזו וגם על ה-GX8? ;)

פורסם
  • מחבר

המייצב הוא לא יתרון מול הפוג'י, כי יש ה-ISO הגבוה האיכותי שלה הוא פתרון *טוב יותר*.

ברוב המקרים אתה צודק, אבל הוא בכל זאת יתרון במקרים ספציפיים, כמו למשל צילום וידאו באור יום שבו אין שימוש לISO גבוה יותר. זה פשוט פתרון *אחר*.

אם אני חייב לבחור במצלמת כיס אחת ובתקציב של פחות מ-2000 ש"ח, הייתי הולך כנראה על ריקו R6, או בלתי ברירה על ה-SD800. ובנימה זו, הנה צילום שצילמתי לאחרונה עם ה-F31 ושלא ניתן לצלם עם הריקו או הקנון:

post-4674-1192197635.jpg

האמת היא שדווקא התמונה הספציפית הזאת לא עושה שירות כזה טוב למצלמה לדעתי. אמנם היא צולמה בISO800 ואני מניח שאף קומפקטית אחרת לא היתה מתמודדת עם זה בלי לגרען לחלוטין את התמונה, אבל גם כאן אפשר לראות גרעיניות ברמה שמפריעה לעין, ובתנאים כאלו חשוכים (אני מתייחס באופן כללי ל"תאורת פאבים") אולי כבר הייתי מעדיף לצלם עם פלאש, למרות האור הלא טבעי והלא מחמיא.

בכל מקרה, רציתי מאד לקנות אותה כי ראיתי מודעה על משומשת במחיר די אטרקטיבי של 800 ש"ח, אבל לצערי היא כבר נמכרה. אני אתן לעצמי לחשוב עוד קצת מה באמת אני מעדיף. יש לך אולי קישורים לעוד תמונות בתאורה חלשה יחסית מהפוג'י שאפשר לראות?

פורסם

ברוב המקרים אתה צודק, אבל הוא בכל זאת יתרון במקרים ספציפיים, כמו למשל צילום וידאו באור יום שבו אין שימוש לISO גבוה יותר. זה פשוט פתרון *אחר*.

זה אכן יתרון, אבל הוא משני ביותר בעיני. בכל מקרה, זה כבר לא ממש משנה, כי לא ניתן להשיג יותר את ה-F31 (או את שאר המצלמות בסדרה). תצטרך לחיות עם הרעש שמפיקות מצלמות אחרות, אבל לפחות תוכל להתנחם בווידאו המיוצב (במקרה של מצלמה כמו ה-SD800).

האמת היא שדווקא התמונה הספציפית הזאת לא עושה שירות כזה טוב למצלמה לדעתי. אמנם היא צולמה בISO800 ואני מניח שאף קומפקטית אחרת לא היתה מתמודדת עם זה בלי לגרען לחלוטין את התמונה, אבל גם כאן אפשר לראות גרעיניות ברמה שמפריעה לעין, ובתנאים כאלו חשוכים (אני מתייחס באופן כללי ל"תאורת פאבים") אולי כבר הייתי מעדיף לצלם עם פלאש, למרות האור הלא טבעי והלא מחמיא.

אחד האלמנטים החשובים ביותר בצילום אווירה בלילה הוא התאורה. שימוש בפלאש ישיר מוחק את התאורה הקיימת, ולכן הוא רעיון רע מאוד. יש לך דוגמאות לצילומים דומים שצולמו עם פלאש ישיר ושבעיניך נראים טוב?

מבחינה טכנית יש שתי אפשרויות - לצלם צילום אווירה עם האור הקיים ולחיות עם הגרעיוניות (שבמקרה הזה ממש לא מפריעה לי), או לצלם תמונת תיעוד עם פלאש. מבחינתי יש רק אפשרות אחת. הראשונה. אם פלאש ישיר הוא האופציה היחידה, אני מעדיף לוותר על הצילום.

בכל מקרה, רציתי מאד לקנות אותה כי ראיתי מודעה על משומשת במחיר די אטרקטיבי של 800 ש"ח, אבל לצערי היא כבר נמכרה. אני אתן לעצמי לחשוב עוד קצת מה באמת אני מעדיף. יש לך אולי קישורים לעוד תמונות בתאורה חלשה יחסית מהפוג'י שאפשר לראות?

בפורום פוג'י ב-dpreview.com תוכל למצוא המון צילומים באור חלש - חלקם מוצלחים יותר, וחלקם פחות.

פורסם
  • מחבר

זה אכן יתרון, אבל הוא משני ביותר בעיני. בכל מקרה, זה כבר לא ממש משנה, כי לא ניתן להשיג יותר את ה-F31 (או את שאר המצלמות בסדרה). תצטרך לחיות עם הרעש שמפיקות מצלמות אחרות, אבל לפחות תוכל להתנחם בווידאו המיוצב (במקרה של מצלמה כמו ה-SD800).

מסתבר שעוד אפשר:

http://zoom4u.co.il/TheDesign.aspx?section=51&ProdID=274

אבל בכל מקרה הלכתי על SD800 מחודשת זולה יותר, בעיקר בגלל ה28 מ"מ.

אחד האלמנטים החשובים ביותר בצילום אווירה בלילה הוא התאורה. שימוש בפלאש ישיר מוחק את התאורה הקיימת, ולכן הוא רעיון רע מאוד. יש לך דוגמאות לצילומים דומים שצולמו עם פלאש ישיר ושבעיניך נראים טוב?

מבחינה טכנית יש שתי אפשרויות - לצלם צילום אווירה עם האור הקיים ולחיות עם הגרעיוניות (שבמקרה הזה ממש לא מפריעה לי), או לצלם תמונת תיעוד עם פלאש. מבחינתי יש רק אפשרות אחת. הראשונה. אם פלאש ישיר הוא האופציה היחידה, אני מעדיף לוותר על הצילום.

האמת היא שהתמונה נראית מדהים בהתחשב בעובדה שהיא לא יצאה מSLR והשילוב בין האור מבחוץ לחושך בפנים הוא נהדר. הסיבה שאמרתי שהיא נראתה לי קצת לא מרשימה היתה בגלל שזכרתי תמונות אחרות בISO800 של הפוג'י שהצליחו להרשים אותי אפילו יותר בחוסר הגרעיניות שלהן, ופה בכל זאת זה הצליח להפריע לי בעין. אבל אני יודע שלא הייתי מקבל שום דבר שקרוב לזה בקנון.

אבל... אם אני מסתכל על עצמי כצלם לא מקצועי שרוצה לצלם את החברים שלו בפאב, אז מידי פעם הייתי נאלץ להתפשר על תמונת פלאש - עם כל הסלידה ממנו. בתמונה הזו האישה במרכז עדיין חשוכה מידי וקצת גרעינית, ולכן זו לא תמונה שתתאים לסיטואציה של "מלצרית, בואי צלמי אותנו פה שניה עם הילד-יומולדת". יש גם סיטואציות כאלו.

שוב, הייתיי מאד רוצה את הפוג'י והתרשמתי מהתמונות. אבל כמו שהמלצת לי קודם - אם אני צריך לבחור מצלמה אחת ולקנות אותה בארץ אז החלטתי להתפשר על הקנון. תודה רבה על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים