עבור לתוכן

ראוטר + מודם + כרטיס USB אלחוטי

Featured Replies

פורסם

היי, יש לי בעיה כבר כמה זמן שאני לא מצליח לפתור..

יש לי מודם ALCATEL SPEEDTOUCH ראוטר WRT300N LINKSYS וכרטיס רשת USB אלחוטי - LINKSYS WUSB300N ומערכת הפעלה VISTA.

עכשיו הבעיה היא שמידי פעם האינטרנט במחשב שלי מתנתק, ורק פעם בהמון זמן מתנתק גם במחשב שמחובר חוטית לראוטר. שאלתי היא האם הבעיה היא במודם,ראוטר,כרטיס רשת שלי,VISTA או מה?

תודה רבה מראש:)

פורסם

בעקרון זה יכול להיות כל אחת מהאפשרויות שנתת.

ויסטה, מנסיוני, מנהלת את חיבור האלחוטי בצורה כשלת למידי יחסית לXP, לכן זאת תמיד יכולה להיות הסיבה.

בזמן שאתה מחובר, איזו קליטה הוא מראה לך (טובה, בינונית, נמוכה)? קליטה נמוכה תגרום גם להתנתקויות.

יכול גם להיות שהבעיה היא מהחיבור הUSB של הכרטיס, תנסה לחבר אותו ליציאה אחרת, עדיף לא משותפת (אין בזוג עוד מכשיר USB) ולא דרך HUB USB.

בנוסף תוריד את הניהול צריכת החשמל מהבקרי USB והכרטיס.

אם בכל מקרה הבעיה ממשיכה, רוב הפעמים זה אומר שהכרטיס לא עובד כמו שצריך.

תנסה לחליף עם כרטיס אחר (אם יש), או לבדוק את הכרטיס על מחשב אחר.

נסית על מחשב אחר וכן עובד כמו שצריך ואין בעית קליטה במחשב הנ"ל אז הבעיה במחשב, מה שיכול לעזור זה כרטיס PCI במקום USB.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון, תודה רבה על תגובה מקצועית.

בקשר לבעיה - הקליטה תמיד גבוהה (תקן N :))

מחובר ל USB יחיד.

במחשב אחר יש גם את הבעיה (המחשב השני גם הוא עם ויסטה, לא ניסיתי על XP)

הייתי מאוד שמח לחליף ל-PCI אבל כרטיס PCI של LINKSYS בתקן N לא נמצא בארץ עדיין..(לא שאני מצאתי..רק USB)

בקשר לניהול צריכת החשמל..לא הבנתי כל כך..אפשר פירוט בבקשה?

פורסם

המחשב יכול להפסיק את החשמל להתקנים מסויימים ע"מ לחסוך בצריכת החשמל של המחשב, זה לא ממש נחוץ בהרבה מקרים אז אפשר לבטל.

מגיעים לזה דרך "מנהל ההתקנים" (device manager) - כפתור ימני על "המחשב שלי" ומאפיינים.

בתוך מנהל ההתקנים ניגש להתקני USB, צריך להיות שם USB ROOT HUB. לחיצה כפולה לפתיחה ואז תחת לשונית "ניהול צריכת חשמל" (power management) נוריד את הסימון מ"אפשר למחשב לכבות התקן זה..." ונאשר. בדר"כ יש כמה USB ROOT HUB, נעשה לכולם אותו דבר...

אח"כ תגש לכרטיס האלחוטי ותבדוק עם גם שם אפשר להוריד את האופציה הזאת. הכרטיס יהיה תחת "מתאמי רשת" (network adapters).

לגבי הכרטיס האלחוטי, אתה לא חייב כרטיס מאותה חברה (למרות שזה בכללית יותר טוב). יש כרטיסי N של חברות אחרות שיעבדו עם הנתב הזה.

למשל

http://www.meganet-pc.co.il/Product.aspx?ProductID=303

http://www.glabs.co.il/Product.aspx?ProductID=412

ואחרי חיפוש קצר

http://www.digitalsupport.co.il/buy/scripts/prodView.asp?idproduct=91

וואו! איזה מחיר! :)

פורסם
  • מחבר

וואו גדול..עשיתי את מה שאמרת ועכשיו יש פחות.. הרבה פחות..ובקשר לכרטסי אני רץ לקנות :) המחיר גדול אני יודע בגלל שזה תקן N :)

פורסם

מה כל כך מיוחד ב N?

פורסם

<p>802.11N זה הסטנדרט החדש לתקשורת אלחוטית.</p><p>בעקרון התקן הזה לא נכנס במלואו לשימוש, כלומר אין באמת עדיין מה שנקרא תקן N, אבל יש שתי גרסאות של טכנולגיות "N" בשוק*.</p><p>הטכנולוגיה הראשונה זה הMIMO, שזאת טכנולגיה להגדלת בטווח היעיל של התקשורת האלחוטית ע"י שימוש בגלים "מוחזרים". אפשר לזהות ע"י זה שיש 3 אנטנות על הנתב וכרטיס הרשת.</p><p>הטכנולוגיה שניה היא שינוי במודולצית השידור, דבר שמגדיל את קצב התעבורה לבערך 300 מסל"ש (mbps).</p><p>כרגע התקן נמצא בטיוטא (DRAFT) מס' 2 בדרך לטיוטא 3.0. נתבים שרשום עליהם draft 2.0 ישלבו את שני הטכנולוגית הנ"ל.</p><p>*התקן גם מכיל בתוכו עוד שיפורים וטכנולוגיות אחרות, אבל הבסיס הוא מה שנאמר לעיל ולא יהיו כנראה שינוים דרמטיים עד לסיום אישור התקן בעוד פלוס מינוס שנה.</p>

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים