עבור לתוכן

The Black B0X- מארז מאפס | *עדכון 12.12.07*

Featured Replies

פורסם

שלום

בזמן הקרוב אני הולך להתחיל פרויקט מודינג חדש, מהות הפרויקט הוא בנית מארז מאפס לאמא שלי.

המחשב הוא די ישן (פנטיום 3) עם HD חדש של 80G ואיזה צורב או משהו, כל מה שצריך במחשב זה רק ישומי אופיס ואינטרנט, והוא ממלא את הדרישות.

המחשב הולך להיות קופסת מתכת שחורה מבריקה ופשוטה

1. המארז יהיה בצורת מלבן, הוא יהיה עשוי ממתכת כלשהיא (עוד לא הוחלט עובי, אם יש לכם עצות אני אשמח לשמוע)

2. הוא יצבע בצבע שחור מבריק ואני רוצה להוסיף כמה שכבות לקה להברקה מירבית

3. אני אוסיף לו גם קטודה ירוקה/כחולה

4. הCDROM יהיה נסתר בתוך המארז

5. יהיה מאוורר 80MM מקדימת ו120 למעלה, הסירקולציה לא מושלמת משום שהכרטיס מסך חוסם את רוב האוויר המגיע מה80 אבל מצד שני גם הוא צריך (המאוורר שלו מת)

תמונות:

(הקיר השקוף הוא רק להדגמה, 90 שהמחשב יהיה בלי פרספקט)

פה רואים את הCD המוסתר ואת המאוורר 80 ואני רוצה לעשות מן רשת בצורה הבאה והאור יצא ממנו, זה אמור לצאת נחמד מאוד

28470988oq3.jpg

היציאות לספק

34881223av3.jpg

התכולה, כפי שאתם רואים 120MM בגג

45715657jm3.jpg

הערות + שאלות:

1. עוד לא תוכנן אם יהיו דוגמאות מרוססות על המארז/ידיות/רגליות

2. הצד השקוף יהיה דלת הרמה שבעזרתה אוכל להתעסק עם הקרביים של המחשב במידת הצורך

3. כפי שאתם רואים הHD חסר, אני אדחוף אותו איפשהו כבר

4. מחוסר זמן ודרמל חשבתי לקחת את הסרטוט לפחח שאני מכיר והוא יעשה לי את זה, אז חשבתי לעשות את החופה מקופפת ולא מלוחות מחוברים, אפשר כיפוף 90 מעלות או שיהיה קצת עגול, מה דעתכם? (קחו בחשבון שאם תהיה דלת בצד אז רק צד אחד יוכל להיות מכופף בצורה עגולה כי הדלת תהיה מחוברת עם צירים)

זהו בערך

בימים הקרובים אני אבנה דגם מקרטון ביצוע ואעלה את התמונות (תמונות באיכות גבוהה מובטחות :) )

שבוע טוב

פורסם

לגבי השאלה שלך, אלומניום תהיה בחירה מושלמת למארז הזה, קל לעבוד איתו והוא חזק מאוד.

התכנונים נשמעים מבטיחים, כך גם הסקיצות..

נותר רק לאחל בהצלחה בפרויקט.

Aviko

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אחי עם איזה תוכנה שרטתת את השירטוטים? :yelclap:

פורסם
  • מחבר

עבר זמן והנה הדגם החדש:

29975256sv0.th.jpg

65450817la8.th.jpg

ניסיתי לבנות דגם מקרטון ביצוע אבל עצרתי באמצע כי זה היה מיותר ומרגיז, חבל שנמחקו לי הצילומים, הייתי מעלה...

מידות'>http://members.lycos.co.uk/itamar/Doc1.doc"]מידות וסקיצה לבית מלאכה

מחר אני אמור לקחת את זה לבית מלאכה.. ה1,2,3 יהיה חתיכה אחת(להסתכל בקובץ וורד לפרטים), ומה שסוגר את הצורה הזאת יהיה דלת, רק שזה יהיה בצד ההפוך (עכשיו שחשבתי על זה עשיתי את הדלת איפה שהחיבורים של הלוח אם נמצאים.. אז זה בעיה, אבל זה לא משנה, זאת צורה סימטרית אני פשוט אהפוך את זה)

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אוקיי!

הפח הגיע מהבית מלאכה, הוא עשה עבודה די מחורבנת כי הוא לא רגיל לעשות דברים אסטטים :-\ הוא עושה כל מיני תעלות ודברים גדולים שהיופי לא חשוב.

הייתי מעדיף לעשות את זה בעצמי מברזל נורמלי אבל אין לי תקציב עכשיו והוא חבר של אבא שלי אז עשה בחינם ;D

התחלתי היום בקטנה, וכבר עשיתי טעות - מיקמתי את הברגים ללוח אם עוד לפני שחתכתי את הפאנל של היציאות, ז"א שהיציאות היו בפנים שקדחתי וככה המיקום של הברגים סוטה בכס"מ שזה משמעותי, אז או שאני אתן לו לעשות חדש (חח מגיע לו, הפעם אני אבקש פח יותר עבה) או שאני אדקח ליד ונראה כבר

בקיצור כמה תמונות:

הגוף עצמו:

dscf1249nd6.th.jpg

הברגים ללוח אם והגשרי עץ כדי לבודד את העסק

dscf1251wk0.th.jpg

הסימון לחתיכה של היציאות ללוח אם + ספק

dscf1252pv8.th.jpg

יש לי בעיה, הכרטיס קול,מסך,רשת מתחברים בPCI ולכן הם לא חלק מהפאנל של היציאות, יש למישהו תמונות של מודר שפתר את זה בדרך כלשהיא? זה יעזור לי...

אני רוצה לקנות היום דרמל כדי להקהל לי על החיים, על אילו ראשים אתם ממליצים כדי לחתוך את הפח הזה? משהו לא יקר.

למה אין תגובות? אני רוצה לפחות 100 עמודים :(

פורסם

יש לי בעיה, הכרטיס קול,מסך,רשת מתחברים בPCI ולכן הם לא חלק מהפאנל של היציאות, יש למישהו תמונות של מודר שפתר את זה בדרך כלשהיא? זה יעזור לי...

תבדוק איך דימה עשה את זה בפרויקט החדש שלו - כי אני חושב שהייתה לו בעיה דומה.
פורסם

נייס !!

נראה לי קצת כמו אלומיניום :screwy:

בכל מקרה עזוב אותך פשוט תקדח חורים חדשים .. תחתוך בערך את המלבן ליציאות ואחרי שתחתוך אותו אז תמקם את החורים לברגים שיתפסו את הלוח אם

ולדעתי זה קצת גבוהה מידי הברגים שם..

אחר כך קח את ה כרטיסי PCI שלך תישר את הברשל שלהם עם פלייר או משו

ואחרי שתשים את הלוח אם אז תדע גם איפה לעשות חורים לכרטיסים

(חח מי כירסם לך חתיכה מהמתכת בתמונה השלישית ? :lol:)

פורסם
  • מחבר

גבוה הממ יכול להיות, מקסימום נקח יותר קצרים, דווקא יהיה אוורור למטה ;D

חחחח בקשר לכירסם, זה בשביל הספק, השקע של הספק יהיה שם, עשיתי את זה עם מקדחה ומספרי פח אז לא יצא מושלם, אבל לא נורא במילא לא רואים את זה בכלל אז ניחא

פורסם
  • מחבר

עדכון קטן לבינתיים + שאלה

פירקתי את הCDROM והארכתי את החוטים של המפסק כדי למקם אותו במקום אחר.

למפסק יש 4 חוטים, מה אני עושה איתם? איך קוראים למפסקים שיוכלו לעבוד איתם? (אני מחפש מפסקים יפים ולא השחור הקטן הזה)

dscf1254pf9.th.jpg

dscf1253xi4.th.jpg

אני מקווה שזה בסדר שאני כותב 2 הודעות ולא עורך כי זה לוג.. וכל עדכון אמור לבוא בהודעה

פורסם

רוב הכפתורים שבסידירומים הם בעלי 4 רגליים אבל 2 נועדו בשביל להחזיק את המפסק ו2 האחרים הם המפסק עצמו ..

אם תסתכל בתמונה תראה שיש 4 רגליים 2 שמולחמים איליהם חוטים ועוד 2 שנמצאים ליד איפה שמתחיל הבידוד פלסטיק של החוט חשמל

אלא שליד הבידוד פלסטיק הם סתם רגליים שמחזיקות את המפסק כך שלא צריך להלחים איליהם חוטים

אתה צריך יותר כפתור(push button) ממפסק (switch) אחד כזה ש N.OPEN (פתוח) וכשאתה לוחץ עליו הוא סןגר מעגל

img0795dj0.jpg

יש מלאן סוגי כפתורים

החל מכאלה (סתם מכוער)

Emergency_Push_Button_Switch.jpg

עד כאלה

Metal_Push_Button_Switches.jpg

או כמו אלא שדימה השתמש בפרויקט שלו האלא עם הלד המובנה ואז אתה יכול להסב את הלד שבתוך הכפתור במקום הלד של הסידירום ...רק שהם יותר מיד יקרים לדעתי 12 ומשו דולר ל 1 ...

קיצר לך לחנות אלקטרוניקה תגיד למוכר שיראה לך איזה כפתורים יש לו

שים לב אתה צריך כפתור שחוזר למצבו הקודם אחרי שנלחץ

בחר את מה שמוצא חן בעיניך ותהנה :xyxthumbs:

פורסם

נראה טוב!

באיזו תוכנה עשית את השירטוטים?

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

הבנתי אז אלה כפתורים רגילים של שני חוטים? כמו של ההדלקה של המחשב?

זה יפתור לי את הבעיה...

תודה!

בהודעה השניה כתבתי עם מה סירטטתי...

אוף הפחח הדפוק הזה עשה חרא עבודה וכמה שאני קודח אני לא מצליח לעשות חורים במקום כי הוא עשה את זה בלתי אפשרי, אני בקושי יכול לעבוד עם המקדחה אין מקום שם, וגם את הדלת הוא עשה כמו הפרצוף שלו.

נראה לי אני אגיד לו שיעשה חדש מפח עבה יותר או שאולי אני אקח פלטות ואעשה לבד, או שאולי אני אצליח להציל את המארז הזה...

נראה..

עדכון - סופסוף הצלחתי לעשות חורים מדויקים לספק ועשיתי חור למאוורר (אוף כמה עבודה.. זה מה שקורה שעושים את זה בלי כלים מתאימים)

המארז נראה ממש מכוער ועוד שניה אני מתפוצץ פה, אבל אני לא מצליח לחשוב על דרך שבה הפחח יוכל לעשות את זה שיצא יותר טוב...

dscf1255sr0.th.jpg

dscf1256dv1.th.jpg

פורסם

תשייף עם פצירה..

אחי..בלי מהירות החיפזון מהשטן..

מקווה שתצליח

פורסם
  • מחבר

לשייף מה? את האזור של המאוורר?

זה לא מזיז לו זה רק מעקם את הפח, ניסיתי גם לקחת משייף ולחבר אותו למקדחה (ראש שיוף)

אני כבר אחשוב על משהו...

פורסם

טוב הממ.. זה לא אמור לעקם את הפח.. תנסה משהו יותר עדין אולי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים