עבור לתוכן

חצי קובץ וידאו בקאזא

Featured Replies

פורסם

למה כשאני מפעיל קובץ אודיו :smilyDJ: בקאזא לפני שאני מסיים להוריד אותו אפשר לשמוע את החלק שהורדתי וכשמפעילים קובץ וידאו :lsvader: לפני שמסימים להוריד אותו התוכנה לא מצליחה להציג אותו ומופיעה הודעה של שגיאה ואז התוכנה נסגרת? :kopfpatsch:

נב: יש לי קאזא לייט 2

תודה.

פורסם

לא יודע למה התוכנה נסגרת לך עם הודעת שגיאה, אבל ככה הקאזאא, לא תמיד אפשר לפתוח קבצי avi לפני שהם סויימו להוריד.

יש תוכנה שקוראים לה AVI Preview שהיא יכולה לפתוח את הסרטים שהם באמצע הורדה בקאזאא.

פורסם

הסיבה היא מאוד פשוטה..

כדי להפעיל קובץ סרט צריך לדעת באיזה צורה הוא בנוי. החלק הראשון של הקובץ נקרא header והוא מכיל מידע חשוב כדי שתוכנות הפעלה לסרטים חיבות לדעת כדי להפעיל את הסרט, לכן כל עוד לא הורדת את החלק הראשון של הקובץ לא תוכל לראות את הסרט. מעבר לכך בסופו של הקובץ ישנו מידע חשוב שנקרא index המידע הזה עוזר לתוכנות לנוע בסרט. בכל תוכנה רגילה להפעלת סרטים חייבים שבתחילת הקובץ ובסופו יהיו מידע. לכן בלעדי שני החלקים האלה לא תוכל להפעיל את הסרט. AVIPreview הינה תוכנה שיודעת להפעיל קבצי סרטים לאחר שהורדת את החלק הראשוני שלהם (הheader) גם אם החלק הסופי לא ירד עדיין, הרעיון הוא שאת סוף הקובץ צריך רק כדי לנוע בסרט וזו בדיוק הסיבה שבגללה AVIPreview יכול להציג סרטים רק עד הנקודה האחרונה בה הסרט ירד ברצף מעבר לכך אי אפשר לראות כי אין index לשאר הנתונים שבקובץ.

כל זאת להבדיל מקבי MP3 בהם אין צורך במידע מיוחד חוץ מההתחלה של הקובץ (שהינה מאוד קטנה) כדי להפעיל את הקובץ.

מקווה שאני מובן.

פורסם
  • מחבר

תודה. האם יש index בכל סוג של קובץ וידאו?

פורסם

זה תלוי איזה קבצים !

בקבצי AVI חייב להיות INDEX וכך גם ברוב קבצי הסרטים למינהם כמו MOV,ASF,OGM,

לעומת זאת קבצי MPEG בנויים בפורמט שונה שלא מצריך INDEX (וזה כולל קבצים מסוג MPG,M2V,VOB ועוד...)

זו הסיבה שקבצי MPG חצויים עדיין פועלים בניגוד לסרטי AVI.

פורסם
  • מחבר

ok, תודה. :funn:

פורסם

סחטן על הידע למדתי משהו חדש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים