עבור לתוכן

מה ההבדל בין שלושת הנתבים WRT54G/GL/GS של LINKSYS

Featured Replies

פורסם

היי,

לאחרונה נשרף לי השנאי של הנתב d-link שלי, ועל כן עלי לבחור חדש. כמובן שאני לא אקנה שוב d-link אחרי שנשרף לי השנאי ללא כל סיבה.

המליצו לי ללכת לכיוון linksys ובאמת ראיתי כי גם בפורום הזה יש עליו הרבה המלצות.

רציתי לשאול מה ההבדל בין בדגמים WRT54G/GL/GS

ועל איזה דגם אתם ממליצים.

עד כמה שהצלחתי להבין בעצמי ההבדל בין ה-G ל-GL הוא שעל ה-GL אפשר להתקין כל מה שרוצים אבל השאלה היא למה שאני ארצה לעשות דבר כזה, האם ה-FIRMWARE של linksys לא מספק? האם עדיין יש אחריות על הנתב אחרי התקנות שכאלו? האם ניתן לחזור ל-firmware המקורי אחרי התקנה לא מוצלחת?

לגבי ההבדל ל-WRT54GS לא הבנתי, האם צריך כרטיסי רשת מיוחדים כדי לקבל את השיפור במהירות?

אני משתמשת בשני לפטופים עם כרטיסי רשת ipw2200 אז ככה"נ אני לא אקנה שום כרטיס רשת יעודי, האם אני יהנה מהשיפור במהירות אם אני אקנה את הדגם הנ"ל?

האם כל שלושת הדגמים תומכים גם בחיבור כבלים וגם ב-ADSL, כרגע אני בכבלים אבל זה לא קבוע כי אולי HOT יעצבנו אותי מספיק כדי שאני יעבור ;)

אם יש לכם כל המלצה אחרת, אני אשמח לשמוע.

פורסם

טוב אין לי כח לכתוב הכל אז אני אצטט ואענה:

היי,

לאחרונה נשרף לי השנאי של הנתב d-link שלי, ועל כן עלי לבחור חדש. כמובן שאני לא אקנה שוב d-link אחרי שנשרף לי השנאי ללא כל סיבה.

המליצו לי ללכת לכיוון linksys ובאמת ראיתי כי גם בפורום הזה יש עליו הרבה המלצות.

רציתי לשאול מה ההבדל בין בדגמים WRT54G/GL/GS

ועל איזה דגם אתם ממליצים.

עד כמה שהצלחתי להבין בעצמי ההבדל בין ה-G ל-GL הוא שעל ה-GL אפשר להתקין כל מה שרוצים אבל השאלה היא למה שאני ארצה לעשות דבר כזה, האם ה-FIRMWARE של linksys לא מספק?

מספיקה אבל תוכל להוסיף עוד תכונות שיפרפרו אות, וגם בGL יש לך יותר זיכרון לתעבורה לחיבורים מה שמבדיל אותו מהG הרגיל.

האם עדיין יש אחריות על הנתב אחרי התקנות שכאלו?

לא יודע נראה לי שכן, אני חושבה שאם אתה מעלה את המתח של השידור ואיזה רכיב נשרף באמת הלכה האחריות.

האם ניתן לחזור ל-firmware המקורי אחרי התקנה לא מוצלחת?

ברוב המקרים כן.

לגבי ההבדל ל-WRT54GS לא הבנתי, האם צריך כרטיסי רשת מיוחדים כדי לקבל את השיפור במהירות?

כן

אני משתמשת בשני לפטופים עם כרטיסי רשת ipw2200 אז ככה"נ אני לא אקנה שום כרטיס רשת יעודי, האם אני יהנה מהשיפור במהירות אם אני אקנה את הדגם הנ"ל?

תן את המאפיינים של הכרטיס.

האם כל שלושת הדגמים תומכים גם בחיבור כבלים וגם ב-ADSL, כרגע אני בכבלים אבל זה לא קבוע כי אולי HOT יעצבנו אותי מספיק כדי שאני יעבור ;)

כן כולם תונכים בכל סוגי החיבורים המנצאים בשימוש במדינה.

אם יש לכם כל המלצה אחרת, אני אשמח לשמוע.

עשה חיפוש

אם בא לך עוד מידע בנושא LINKSYS חפש א המדריכים של QTEC.

שבת שלום.

פורסם
  • מחבר

Qtec

קראתי את השרשור הזה, הוא מדבר ספציפית על GL, אני עדיין לא בטוחה אם כדאי לי לקנות GL, אומנם כרגע הוא יותר זול מ-G הרגיל אבל nakash5 לא נתן לי תשובה מוחלטת לגבי כמה שאלות. אולי אתה יכול.

האם ה-firmware המקורי זהה לזה ש-G (אם אני מחליטה לא להתקין משהו חדש) האם האחריות תקפה אחרי התקנות, האם ניתן לחזור ל-firmware המקורי?

אלו הכרטיסי רשת שיש לי http://www.intel.com/network/connectivity/products/wireless/prowireless_mobile.htm

הם לא מיועדים ל-GS, נכון? אז הדגם הזה ירד מן הפרק, טוב אז נשארו לי שניים לבחור מהם.

בנוסף ראיתי בכל מיני שרשורים שמדברים על הגרסה שעכשיו (נכון לזמן השרשור) נמכרת בארץ של G, אתם יודעים איזה נמכרת עכשיו? אני מתכננת ללכת ככה"נ מחר לקנות (אם כבר יהיו לי תשובות לשאלות שכאן) ואני רוצה לדעת מה אני אמורה לחפש, אני לא רוצה לקבל דגם שכבר יושב שם שנה במחסן :(

פורסם

Qtec

קראתי את השרשור הזה, הוא מדבר ספציפית על GL, אני עדיין לא בטוחה אם כדאי לי לקנות GL, אומנם כרגע הוא יותר זול מ-G הרגיל אבל nakash5 לא נתן לי תשובה מוחלטת לגבי כמה שאלות. אולי אתה יכול.

האם ה-firmware המקורי זהה לזה ש-G (אם אני מחליטה לא להתקין משהו חדש) - אני מאמין שהוא כמעט זהה לזה של G . למה ? זה ממילא לא משנה. הוא עובד מצוין.

האם האחריות תקפה אחרי התקנות - אם תחזירי את הקושחה הקודמת אני לא מאמין שתהיה שום בעיה. חוץ מזה פלאש תקין לא פוגע בחומרה בשום דרך.

האם ניתן לחזור ל-firmware המקורי? כן

אלו הכרטיסי רשת שיש לי http://www.intel.com/network/connectivity/products/wireless/prowireless_mobile.htm

הם לא מיועדים ל-GS, נכון? אז הדגם הזה ירד מן הפרק, טוב אז נשארו לי שניים לבחור מהם. ה GS יעבוד איתו בדיוק כמו שני האחרים, פשוט לא בturbo mode שהוא יודע להפעיל .

בנוסף ראיתי בכל מיני שרשורים שמדברים על הגרסה שעכשיו (נכון לזמן השרשור) נמכרת בארץ של G, אתם יודעים איזה נמכרת עכשיו? אני מתכננת ללכת ככה"נ מחר לקנות (אם כבר יהיו לי תשובות לשאלות שכאן) ואני רוצה לדעת מה אני אמורה לחפש, אני לא רוצה לקבל דגם שכבר יושב שם שנה במחסן :(

למען האמת כדאי לקנות דגם יותר ישן של ה G מכיוון שנעשו כל מיני שינויי חומרה שלו. בכל מקרה - לקנות רק את ה GL . הוא הכי מתאים והכי טוב , גם מבחינת חומרה ופוטנציאלית םג מבחינת תוכנה.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

Qtec, אחרי כזאת המלצה גורפת נשברתי, מקווה להספיק מחר להתקשר לחנות שבדרך כלל אני קונה מהם ולברר אם יש להם במלאי.

תודה רבה על כל העזרה.

אני בטח עוד אשתמש בהסברים על DD-WRT בהמשך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים