עבור לתוכן

עזרה במציאת פתרון גיבוי עבור 3 מחשבים ברשת ביתית.

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש ברשותי 3 מחשבים שמחוברים ברשת קווית ו- 2 מחשבים ניידים שמחוברים ברשת אלחוטית.

במחשב האלחוטי ישנו חומר מאוד חשוב חומר של עבודה שמתעדכן מדיי יום כשעובדים על המחשב בעבודה.

חשבתי לקחת מחשב אחד רגיל שהוא בעצם לא יהיה בשימוש מלבד זה שהוא יהיה מחובר ברשת שלו ואני אשתמש בכונן שלו בתור גיבוי ברשת לכל שאר המחשבים.

וכל מספר ימים אעשה גיבוי משאר המחשבים למחשב הזה שמחובר לרשת.

עכשיו יש לי מספר שאלות:

1. האם ישנה תוכנה שיודעת לעשות גיבוי אוטומטי ולשנות את כל התיקיות הקיימות? כלומר נניח ושניתי ספריה במחשב הנייד ומחקתי קבצים ושהיא תדע לעשות את הגיבוי הזה ולהוריד את הספריות והקבצים שמחקתי גם מהמחשב שעליו אני מגבה את הדברים?

2. האם התוכנה יודעת לעשות גיבוי אוטומטי כל כמה ימים או מספר שבועות?

3. האם יש לכם פתרונות גיבוי אחרים עבורי שיהיו יותר פשוטים לשימוש אבל יעשות את הכל בצורה אוטומטית גם לשנות את הספריות, הקבצים וכל מה שעשיתי במהלך יום העבודה שלי במחשב הנייד?

4. אילו תוכנות יודעות לבצע את הפעלות האלה?

בתודה מראש,

דורון ריבניק.

פורסם

הועבר לפורום תוכנה.

פורסם

תנסה OfflineFiles

פורסם

תלחץ START ------------> RUN ותרשום NTBACKUP. זאת תוכנת הגיבוי של מייקרוסופט והיא ידידותית ונוחה ניתן לסמן בדיוק מה אתה רוצה לגבות וכן לקבוע לוחות זמנים.

כמו כן, אתה יכול להשתמש במודול של NERO וגם הוא נח לשימוש.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם על העזרה...

מה זאת אומרת להשתמש במודל של- nero, איך אפשר לבצבע גיבוי כמו שאני רוצה בתוכנת- nero? האם הוא יודע לגבות לפי תאריך ולעבוד עם המחשב כאשר הוא מחובר לרשת?

לגבי התוכנה של- microsoft ה- NTBACKUP איך בדיוק משתמשים בה? ניסיתי להיכנס במחשב שלי אבל לא ראיתי אופציה שאני רואה את המחשב שאני רוצה לגבות עליו ברשת.

והאם אפשר בתוכנה הזו לקבוע כל כמה זמן הוא יבצבע את הגיבוי והאם הוא יודע לעשות גיבוי חכם כמו שאני רוצה? או שהוא לא יודע לבדוק אם שיניתי את התיקיות ומחקתי תיקיות ואז לשנות במחשב שעליו אני מגבה את החומר?

אילו עוד תוכנות טובות אתם יכולים להמליץ לי עליהם?

והאם מישהו כבר ביצע גיבוי כמו שאני חשבתי לעשות או שיש לכם המלצה אחרת עבורי לגיבויים?

חשוב לי לציין שזה חומר שמשנה יום, יום ואני עובד איתו באופן רציף בעבודה. לקוחות, חברים, מסמכים חשובים...

זה חשוב שזה יגובה כל מספר ימים או שבועית הכי גרוע פעם בחודש.

ושוב תודה על העזרה,

דורון ריבניק.

פורסם

תיכנס ל- MY NETWORK PLACES בתוך הNTBACKUP ותראה את המחשבים שלך. לגבי התיזמון תלחץ אח"כ על ADVANCED ותראה שאתה יכול לבצע גיבוי יומי.

לגבי הNERO התכוונתי שיש מודול בנרו המורחב שמבצע גיבוי ( לא במודול הצריבה)

פורסם
  • מחבר

שוב תודה רבה על העזרה.

האם אתה השתמשת פעם בתוכנת גיבוי שיש בנרו? י שלי את הנרו המורחב ואם זאת התוכנה- nero backitup?

ראיתי שיש שם אופציה לגיבוי קבצים אבל גם שם לא ראיתי אפשרויות של גיבוי כמה מספר ימים ולגבות על מחשב ברשת.

כמו כן אני אשמח אם תוכל לעזור לי ולומר לי אם גם כאשר אני מוחק ומשנה תיקיות הגיבוי החדש עולה על הישן והוא יודע אם מחקתי את התיקיות ומשנה את זה במחשב שעליו אני מגבה את החומר?

האם יש פתרון גיבוי טוב יותר עבורי או שהפתרון שחשבתי עליו הוא טוב?

ואיזו מהתוכנת גיבוי עדיפה לשימוש?

תודה מראש,

דורון ריבניק.

פורסם

אלה האופציות שאני ממליץ לך (ממחקר די אינטנסיבי בנושא):

1. לפרמט דיסק CDRW או DVDRW עם Nero InCD (שמאפשר העתקה ל-CDRW כמו ל-floppy = ללא תוכנת צריבה אלא copy-paste פשוט) ולעשות גיבוי כל יום על הלאפטופ עם תוכנת גיבוי חכמה כמו Cobian Backup או SyncBackSE שיעתיקו רק את הדאתא החדש מאותו יום. הדאתא הישן כמובן ישאר מגובה, מהגיבויים הקודמים. אם הדאתא מאוד חשוב, תוציא את ה-CDRW הזה מדי יום מהכונן כדי שאם המחשב הנייד נגנב/נופל, יש לך גיבוי. במקום CD/DVDRW אתה יכול לקנות USB Key של 4 גיגה בגרושים היום (בארה"ב לפחות). מכיוון שהוא על צרור המפתחות שלך, אתה יודע שגם אם נגנב לך הלאפטופ אתה עם גיבוי. זה שאתה צריך להצפין מידע רגיש בלאפטופים זה כבר אפיזודה אחרת לגמרי...

2. להשתמש בתוכנות סינכרון חכמות כמו FolderShare של מיקרוסופט או BeInSync הישראלית שמעדכנות ביעילות (ובזמן אמת) תיקייה ראשית אחת (או כמה ראשיות בודדות) כולל כל התתי-תיקיות של הראשית דרך הרשת הכי מהירה (חוטית עדיפות ראשונה, אלחוטית, ואז אינטרנט) אל כמה מחשבים שאתה רוצה.

ומראש אני עונה לך שכן, תוכנת גיבוי וסינכרון חכמה (כמו למעלה) תמחק מה שמחקת במחשב אחד על כל הגיבויים. המוזכרות בסעיף 1 למעלה מסוגלות ליותר מזה, הן מסוגלות לשמור העתקים ישנים של קבצים שמחקת/שינית כך שתוכל לחזור אחורה בזמן במידה ודפקת איזשהו קובץ בטעות. הכל שאלה של כמה מקום איכסון עומד בפניך ואם אתה מכיר את עצמך בתור אחד זהיר (בשבילו זה יהיה בזבוז מקום) או שלומיאל (בשבילו דבר כזה יהיה מתת שמים).

אם אתה סומך על הגישה שמחשב אחד אצלך ברשת יכול להיות אמין מספיק להיות המקור הבודד לגיבוי, אתה יכול לקנפג את התוכנות מסעיף 1 שיעתיקו אליו (network share/drive) דאתא שונה מכל מחשב ברשת. אתה יכול גם לעבוד עם התוכנות מסעיף 2 ולעשות שמכל מחשב יהיה גיבוי-חם שונה (תיקיות שונות) עם המחשב-המגבה-היחיד. כלומר כל פעם שאתה מוסיף/משנה קובץ במחשב X, הקובץ מיד יגובה על המחשב-מגבה, אך לא יבזבז מקום על מחשבים אחרים. עניין של קינפוג.

אישית אני עובד בעיקר עם FolderShare.

חפש את התוכנות המוזכרות לעיל בגוגל ותחרוש על האתרים שלהן (FAQ וכו) כך תבין יותר בבהירות את כל היתרונות שתיארתי.

פורסם

תודה על הסקירה, מזמן חיפשתי משהו כזה.

שאלה - FOLDERSHARE, הקבצים יוצאים לאינטרנט? או שהשרת רק מתאם

את ההעתקות והקבצים לא יוצאים מהרשת הפרטית?

פורסם

על לא דבר.

השרת של FolderShare רק מתאם את ההעתקות - הוא מכיל (כנראה) רק את שמות הקבצים, איזשהו hash שלהם (מין fingerprint), וזמן כתיבתם. כך הוא יודע לבקש ממחשב X להעביר למחשבים A ו-B את הקובץ שחסר בתיקייה המשותפת במחשבים A ו-B. התוכן עצמו של הקבצים (דאתא) יעבור רק ברשת הפנימית אם כל המחשבים באותה רשת פנימית.

נסה את זה על איזה תיקיית ניסיון בשני מחשבים, ושים בה איזה קובץ שמנמן (כמה גיגות) ותראה איזה יופי זה עובד. ממש כמו קסם.

אם אתה הולך על השיטה של מחשב-מגבה ראשי, אני ממליץ לגבות את התיקייה המשותפת של FolderShare עצמה, כי כבר קרו מקרים (נדירים) בהם איזשהו וירוס תקף מחשב אחד או חלה תקלה במערכת הקבצים במחשב אחד, או איזה ילד שיחק באחד המחשבים, וה-FolderShare העביר הלאה פקודה לכל המחשבים האחרים למחוק את כל תיקיות הדאתא שהפסיקו להתקיים באותו מחשב נגוע!! אז אם הדאתא שלך חשוב לך מאוד, אני ממליץ שתקנה הרד דיסק משני לאותו מחשב-מגבה ותריץ שם פקודת גיבוי incremental או differential, עם Cobian נניח, מהרד דיסק אחד לשני.

פורסם

מה שיכול לעזור נגד קטסטרופות כאלה זה מנגנון של SNAPSHOT

כמו שיש בNAS מתקדמים.

אני מבין שאין מנגנון כזה משולב עם FOLDERSHARE.

כמו כן אני מבין שגם המחשב המגבה חייב להיות WINDOWS ולא איזה LINUX או NAS APPLIANCE

יכול להיות שדווקא NTBACKUP לSHARE על NAS שתומך בSNAPSHOT זה פיתרון עדיף לגיבוי?

פורסם

עניין של העדפה. אישית, אני מוכן לקחת את הסיכון הקלוש שמשהו יקרה באחד המקומות ושהמחיקה תעבור הלאה, פשוט כי אני מאמין שתוכנת הצלת מידע תעזור במקרה כזה והנזק יתגלה די מהר (כך שדאתא לא יידרס).

לא צריך לשרוף כסף על NAS ייעודי כדי לעשות snapshot - זה כולה עוד גיבוי (של גיבוי). ממה שאני בדקתי לפני כמה חודשים זה לא היה משתלם כלכלית לקנות NAS - אפשר לבנות לבד בפחות כסף משהו יותר מפוצ'ר (כל עוד התוכנה הרררממ חינמית) = מחשב בסיסי שיהיה שרת קבצים פלוס גיבוי (או רק גיבוי).

כל התוכנות המדוברות הן מבוססות ווינדוס כמובן.

בכל מצב שלא יהיה Cobian ו-SyncBackSE יותר מתקדמות מ-Ntbackup ומגבות אל share. זאת במידה ואתה באמת חושב שלינוקס תעשה משהו יותר טוב (מהיר? אמין? זול?) מאשר ווינדוס בסיסי. אלא אם בא לך לינוקס בלי קשר, נניח כדי להריז מרכזיית voip פרטית בבית סטייל asterisk server.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים