עבור לתוכן

מסך LCD - תקציב עד 2000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

לאחר בערך 6 שנים עם מסך CRT 17" החלטתי שהגיע הזמן להתקדם.

ברצוני לרכוש מסך LCD עד 20" בתקציב של עד 2000 ש"ח. יש לי כמה אפשרויות אך רציתי להתייעץ איתכם.

המסך מיועד לעריכה גראפית קצת עריכת וידאו, תכנות, כתיבת מסמכים וגם משחקים וצפייה בסרטים.

- האם עדיף לקנות מסך 4:3 או 16:9? הבנתי שזה הבדל מאוד משמעותי בצפייה בסרטים ומשחקים אבל הבנתי שגם זה ממש לא מומלץ למתכנתים שכותבים הרבה ולמעצבים גראפיים.. מה אתם אומרים?

- יש לי רמקולים אז אין צורך ברמקולים מובנים.

- האם תוכלו להסביר לי כמה משמעותי ההבדל בפנאלים? ומה זה בכלל הפאנלים? (איזה חלק זה במחשב)

- לגבי יציאות, האם יהיה אפשר לחבר ממיר של HOT\YES למסך? איזה יציאה זה דורש?

- הבנתי שבמסך רחב (16:9) יש פונקציה מיוחדת שמאפשרת צפייה יותר טובה של כמה תוכנות בו זמנית? האם אפשר הסבר לזה?

ראיתי את המסך vp930b בביקורות של ViewSonic ודי התלהבתי, המפרט נראה טוב- והבנתי שהוא ALL ROUNDER וגם הוא חוסך לי כסף..

יש גם את המסך של Samsung שנראה טוב אבל לא ראיתי שום ביקורת עליו SyncMaster 20BW שהוא 20" והוא רחב..

יש גם את המסך Dell 20 LCD 2007WFP UltraSharp Flat Panel שקיבלתי המלצה עליו. הבנתי שהוא מצויין לצפיה בסרטים, משחקים, אך כמה הוא טוב לכתיבת תוכנות ולעריכה גראפית? ויש לו גם יציאת S-VIDEO ו-COMPONENT - אז אפשר לחבר אותו לנקודת כבלים או שצריך כרטיס טלויזיה בנפרד לזה?

אשמח לעזרה

פורסם

ואוווו 2000K, זה המון. 2,000,000 ש"ח לול

כדאי שתתקן את הכותרת

פורסם
  • מחבר

תודה על התיקון.

מישהו?

פורסם

שווה לך להתאמץ ולקנות את אחד הדלים 2007WFP/2007FP הם יותר טובים מהויוסוניק.

בקשר לשאלה איזה מהם לבחור - זה תלוי בשימושים הייחסיים ובטעם אישי. היו על זה די הרבה אשכולות.

פורסם

yochze, יש לי שאלה.

ברגע שנכנסת לפורום כאן, לא ראית איזה 10 ת'רדים שכתוב מסך 20" ב-2000 שקל?!?!?!??!?!?

תסתכלו קצת ותראו שזה הדבר הכי נפוץ בפורום הזה, למה כל שניה לפתוח עוד ת'רד.

Dell 2007WFP/FP.

פורסם

אבל איך יכול להיות שהם יותר טובים?!! יש להם 16MS - זה איטי בטירוף. גם הניגודיות היא זוועתית - רק 800:1. ה-SAMSUNG נראה הרבה יותר איכותי - 2MS וניגודיות של 1200:1 - זה כבר עמור להספיק לסרטים ומישחקים.

:lol: :lol: :lol:

פורסם
  • מחבר

בשום ת'רד לא היה כתוב האם ה-dell הרחב מומלץ לעריכה גראפית או לכתיבת מסמכים.. אז האם?

פורסם

לכתיבת מסמכים? לכתיבת מסמכים גם מסך של 1000 ש"ח יספיק.

לעריכה גרפית? תלוי באיזו רמה. מדובר במסך S-IPS (יש גם S-PVA, שלא הרבה פחות טוב). מכל סוגי המסכים, S-IPS נותן את הצבעים הכי מדויקים בכל הזוויות. עם זאת, לעריכה גרפית של מקצוענים ממש יש מסכים שעולים אלפי דולרים ומגיעים לדיוק צבעים לא נורמלי, פלוס מאפשרים אפשרויות כיול שמסך ביתי אפילו לא מתקרב אליהם. ספק אם אתה זקוק למשהו כזה.

וד"א אין הבדל בין הרחב לרגיל באיכות, אבל הרגיל נותן יותר שטח עבודה, ועבור רוב המשימות 4:3 עדיף על רחב (סובייקטיבי!)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים