עבור לתוכן

ניסיתי הכל, אבל המעבד לא מתקרר... :-(

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה בדקתי את הטמפ' של המעבד שלי (גם בביוס וגם באוורסט) והטמפ' נעה בין 58-62 מעלות...

יש לי מעבד פנטיום 4, 2.4 ג'יגהרץ..

הוספתי שני מאווררים למארז (מקדימה שמכניס ומאחורה שמוציא) החלפתי משחה טרמית בין גוף הקירור למעבד, נקיתי את כל האבק וליפפתי את החוטים שלא יפריעו לזרימת האוויר אבל הטמפרטורה ירדה אולי ב-2 מעלות... (ואחרי דקה עולה שוב ל60)

מה עוד צריך לעשות ????? :s07:

פורסם

חשבת אולי להחליף את הגוף קירור ? איזה סוקט יש לך, 775 או 478 ?

ועוד משהו, הטמפ' במנוחה או במאמץ ?

פורסם

חשבת אולי שהמאוררים שלך חסומים? חלשים? חשבת שהמארז שלך מלא אבק אולי? או שפשוט יש לך פרסקוט שהוא תנור בפני עצמו?

אולי מרחת יותר מדי משחה טרמית?

פורסם

חשבת אולי להחליף את הגוף קירור ? איזה סוקט יש לך, 775 או 478 ?

מחזק.

במידה ויש לך קירור סטוק, שקול לקנות אחד יותר טוב מהמומלצים.

פורסם

רגע, רגע, לפני החלפות.

קודם כל תבדוק מה שXtract רשם לך, זה א'ב' . לגבי בדיקת סוג המעבד תשתמש בCPU-Z שתוכל למצוא כאן . אם יש לך פרסקוט, הטמפ' גבוהות אבל בתחום הסביר בשביל המעבד הנוראי הזה. אם יש לך NORTHWOOD לעומת זאת אז יש פה בעיה. אם ניקית את האבק אז יכול להיות שהגשר שמחזיק את הצלעות קרור ומעגן אותן ללוח שבור (אחד מהתופסנים בגשר):

socket478_01.jpg

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה על העזרה.. :)

1. בדקתי בCPU-Z: המעבד הוא NORTHWOOD , והסוקט 478 .

2. ניקיתי את כל האבק במארז, וגם את גוף הקירור והמאוורר שלו (וגם שימנתי את הציר שלו)..

3. לגבי חולשת המאוורר - הוא מסתובב בקצב של 2600-2700 RPM זה איטי מדי ? איך אני יכול להגביר את המהירות ? (או שאי אפשר וצריך להחליף מאוורר?)

4. הטמפ' הן במנוחה (בדקתי בביוס וגם באוורסט בלי ששום תוכנה תהיה מופעלת)

5. בדקתי את התופסנים שמעגנים את הגוף קירור והמאוורר למעבד והכל תקין - שום דבר לא שבור...

מה עוד אפשר לעשות ?

פורסם

אם זה אכן NW וזו הטמ'פ במנוחה אז היא ממש ממש גבוה. במאמץ זה כמה? 70-80?

לדעתי יש מגע רופף בין ה-HS לבין המעבד

פורסם

אם יש לך קירור כמו בתמונה: http://ksp.co.il/allimg/sm2891.jpg אז יש לך בעיה במאוור כי הוא אמור להסתובב על 4800 סל"ד

תנסה לשלוט עליו דרך speed fan אולי זה יעזור...

פורסם
  • מחבר

אני לא מוצא את האפשרות לשלוט על מהירות המאוורר ב SPEED FAN... אתה יכול לרשום לי איפה זה?

נ.ב. דיברתי עכשיו עם טכנאי מחשבים של KSP והוא אמר ש-60 מעלות זאת טמפ' מצויינת לפנטיום 4 שאינו ליבה כפולה...

פורסם

הוא בטח התכוון לטמפ' במאמץ, 60 מעלות במנוחה זה מראה שמשהו לא טוב.

היה לי עד לא מזמן פנטיום 4 פסיבי שהגיע לטמפ' כאלה אבל זה היה בגלל משאלת מוות שלי למעבד....

פורסם

אני לא מוצא את האפשרות לשלוט על מהירות המאוורר ב SPEED FAN... אתה יכול לרשום לי איפה זה?

נ.ב. דיברתי עכשיו עם טכנאי מחשבים של KSP והוא אמר ש-60 מעלות זאת טמפ' מצויינת לפנטיום 4 שאינו ליבה כפולה...

כן, האיכות.....Say no more :s07:

60 מעלות לNW זה הרבה מאוד, זה גם חריג ל NW במאמץ, רק שתדע.

פורסם

60 מעלות לNW זה הרבה מאוד, זה גם חריג ל NW במאמץ, רק שתדע.

מחזק - THATS WAY TO HOT!

היה לי NORTHWOOD 3 ב 3.6 והוא מעולם לא הגיע ל 60 מעלות גם במאמץ מלא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים