עבור לתוכן

23" Apple או Dell 24 עזרה בבקשה

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים, לפני כמה ימים קניתי מסך Samsung 226BW בלי שהיה לי מושג על מסכי lcd פשוט רציתי מסך גדול עם עיצוב סבבה, אבל כשהגעתי הביתה וחיברתי את המסך למחשב (macintosh g5) התאכזבתי והחזרתי אותו לחנות... הפורום הזה ממש עזר לי להבין דברים על מסכים ובמיוחד המדריך השלם למסכי LCD.

בכל אופן, אני לא גרפיקאי או משהו אבל אני רוצה מסך איכותי שיוציא את המקסימום מהמקינטוש אז חשבתי על apple cinema display "23 או על dell 2407WFP ורציתי לדעת בלי קשר למה שמשתלם יותר מבחינת השקעה/תמורה.. אלא פשוט איזה מסך נחשב ליותר איכותי ואם יש למישהו ניסיון על מחשבי מקינטוש, איזה מסך יוציא את המקסימום מהמחשב.

עוד דבר זה על קנייה בארה"ב אני יכול לקנות משם את המסך של אפל ורציתי לדעת אם באמת אין שום מכס עליו? מי שמכיר את הנושא אם הוא יוכל לפרט לגבי מה עולה כמה (משלוח או מע"מ או כל דבר אחר).

תודה למי שיכול לעזור.

פורסם

לך על ה-Dell. יהיה לך קשה מאוד למצוא איזושהי סיבה לרכוש את ה-Apple המיושן והיקר.

פורסם
  • מחבר

McFly אתה ראית בעצמך את שני המסכים? עזוב את הקטע של המחירים, תשווה אחד לאחד מבחינת איכות.. אתה תראה הבדל שנראה לעין בין הDell 2407WFP למסך של apple?

ראית את שני המסכים על פיסי או מקינטוש?

כל מידע או נתונים על סמך חוויות של אנשים עם המסכים יעזרו לי, אני ממש לפני הרכישה אני רק מחכה לקבל קצת יותר חוות דעת מהפורום ומכל מקום שאפשר.

תודה.

פורסם

לא יצא לי לראות את ה-Apple בעינייים, ואני לא ממש חושב שזה היה משנה משהו.

ה-Apple יצא ב-2004 - הוא מגיע עם פאנל מיושן. הוא קטן יותר, אין לו HDCP, אני בספק אם איכות התמונה שלו בכלל מתקרבת לזו של ה-Dell, ואני באמת לא רואה סיבה למחיר המופקע שלו.

פורסם

אני חושב שיש לו גרסה חדשה יותר, אבל גם היא יחסית מיושנת. סביר להניח שהוא בכל מקרה סובל מתחלואי ה IPS הידועים מהעבר - ניגודיות נמוכה, זמן תגובה גבוה וכמות גדולה של רעש בסרטים.

פורסם

קראתי פעם השוואה בין שני המסכים והמסך של דל הביס את המסך של אפל. בנוסף לכך הוא זול יותר ולכן אין סיבה שלא לקנות אותו.

פורסם

מה המחיר של ה-APPLE? אם הוא יותר מ 6,500 ש"ח והמחיר לא משנה לך כדאי שתשקול לקנות את ה 27" של DELL שנחשב עדיף מכל בחינה.

פורסם
  • מחבר

המחירים של מסכי אפל ירדו כמו כל המוצרים שלהם מאז שהזיכיון של ידע עבר לidigital והיום מסך של אפל 23" עולה 5400 ¤ בערך במקום 7100 ¤ אם אני לא טועה שידע לקחו על המסך הזה... לא הייתי משקיע 6,500 או יותר במסך 27" כי אני לא צריך גודל כזה אלא מעדיף או 23 או 24 והכי חשוב איכות.. ברור שיש מסכים של eizo וכל מיני כאלה שמקפיצים את המחיר באלפי שקלים אבל לא צריך להיסחף, אני לא גרפיקאי אבל בכל זאת רוצה מסך איכותי.

שורה תחתונה אם אני מחבר מסך של אפל עם פאנל S-IPS או מסך של דל :2407WFP עם פאנל S-PVA יש מישהו שיכול להגיד שרואים יותר טוב במסך של דל או אפילו שהוא זהה בביצועים ובאיכות למסך של אפל? יש איזה לינק לסקירה או השוואה בין שני המסכים האלה?

כל תגובה תעזור... רק לפני שבוע הוצאתי 2,000 שקל לחינם על המסך של סמסונג 22" ופשוט לא בא לי לקנות שוב מסך ולהתאכזב (דרך אגב אין שום חנות שאפשר לראות את המסך של דל ולהשוות.. בכל מקום שביררתי אמרו שפשוט מי שרוצה קונה את המסך בלי לראות וזהו) קצת מפחיד.

פורסם

יש השוואה, אבל ברוסית:

http://www.fcenter.ru/online.shtml?articles/hardware/monitors/22166#03

אין שום סיבה בעולם לקנות את ה-APPLE. ה-DELL אוכל אותו ב:

1) גודל

2) ארגונומיקה (אפשר לסובב, להגביה, ב-APPLE אי אפשר כלום)

3) חיבורים (ב-DELL יש הכול - DVI, VGA, COMPOSITE, COMPONENT), ב-APPLE רק DVI. אמנם יש לו FIREWIRE, אבל זה לא כל-כך שימושי.

4) שליטה במאפיינים (ל-APPLE יש רק אפשרות לשנות בהירות וניגודיות - זהו).

5) מחיר, מחיר, מחיר. אתה מדבר על הבדל של כ-1500 ש"ח!

בנוסף - היו תלונות על זה של-APPLE יש נטיה לצריבת תמונה, כאשר מציגים תמונה בהירה סטטית לפרק זמן ממושך. אמנם זה עובר לבד, אבל זה קצת מעצבן.

לסיכום - מה יכולה להיות הסיבה היחידה להעדיף את ה-APPLE? זה שהוא S-IPS? ספק אם תבחין בהבדל. ה-S-PVA כלל לא רע, ומתקרב קרוב מאוד לאיכות הצבעים והזוויות של S-IPS.

אם אתה חסיד כה גדול של S-IPS, וותר כבר ולך על ה-DELLים הקטנים יותר (2007FP או 2007WFP).

פורסם

למרות שהאפל מציג תמונה חדה בזכות גודל נקודה של 0.26 והיא באיכות טובה בהסתייגות שהגוון השחור הוא יותר אפור כהה מאשר שחור, הפנל שלו התיישן במונחים של פנלים מסוג IPS של היום. צצו טענות ברחבי הרשת על כך שמתקבל בו גוון ורדרד בעת שמציגים דרגות שונות של גווני אפור.

אם אתה ממש ממש לא רוצה מסך 20" או דל בגודל 24" מטעמיך וכבר אתה משקיע 5400 ש"ח, ה- EIZO S2431W בתוספת של עוד 1000 ש"ח מהווה תמורה עדיפה מבחינת איכות תמונה וזה בא לידי ביטוי במיוחד באחידות תאורה מצויינת, דיוק גוונים מהקופסה ברמה טובה וכמו כן יחס ניגודיות סטטי גבוה יותר מהמוצהר (1250:1) כלומר הוא ניחן בגוון שחור עמוק ואידיאלי לתכני וידאו - גוון מהסוג שמוכר לי היטב מה-S1931 שיש לי בבית.

ההתרשמות ממנו הייתה טובה בכל קנה מידה לעומת ה-2407HC:

http://www.prad.de/en/monitore/review/2007/review-eizo-s2431w.html

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה לכולם על התגובות, qttp אני לא חסיד של S-IPS והאמת שאני לא מבין כל כך במסכים אבל היחיד שראיתי בעיניים זה פאנל TN והאיכות שם לא משהו בכלל... המאמר ברוסית נראה מקיף, כתבו שם המון אבל אם תוכל רק להגיד שורה תחתונה מה הם כתבו על האפל לעומת הדל.

man of orleans, תמיד אפשר להוסיף עוד כספים ולקנות משהו יותר טוב ואין לזה סוף אבל אני לא רוצה לחרוג מה5,500 שקל ואני ממש לא אמרתי שאני לא רוצה את המסך של דל, ,ההיפך אני מתעניין בו פשוט אין לי אפשרות לראות אותו בעיניים אז אני מתייעץ כאן.. אם היו מציעים לך את הדל 24 אינץ' או האפל 23 אינץ' באותו מחיר וכל הנושא של הארגונומיקה ממש לא עקרוני בשבילי ולא החיבורים אלא נטו האיכות.. מה היית לוקח?

פורסם

מכיוון שאני צופה בהרבה תכני וידאו אני מעדיף ניגודיות גבוהה. אני יותר מתלהב ממסכים שניתן לקבל אותה בהם בצורה מצטיינת.

פנלים מסוג S-IPS אידיאליים לגרפיקה מכיוון שערכי הגאמה של תמונות לא משתנים בדרמטיות כשמשנים זוויות צפייה וכאשר מקבלים במסך עם פנל IPS דיוק צבע טוב ללא רווייה של גוון מסויים הוא הופך לאידיאלי לגרפיקה.

בהנחה שבאפל יש אכן בעיה של רווית צבע ורדרד בסקלת האפורים הייתי לוקח דל 24" רצוי מהגירסה הישנה אם עדיין ניתן להשיגה.

פורסם

אני לא מבין למה לשלם יותר על פחות?

לך תראה את ה DELL 2407 ואני כמעט בטוח שלא תתאכזב.

פורסם
  • מחבר

אם היו חנויות שהמסך של דל פתוח ואפשר לראות אותו עובד בתצוגה אז זה היה טוב אבל ממה שביררתי עד עכשיו אמרו לי שזה מסך שמי שרוצה אותו צריך פשוט לקנות אותו ולקוות לא להתאכזב... אתה מכיר חנויות שמציגים בו את המסך להשוואות?

פורסם

בקשר לסמסונג שקנית והחזרת- החזירו לך את הכסף או שנתנו לך זיכוי?...איזו חנות זאת?

בת'כלס ,לפי החוק אתה יכול להזמין מרחוק (באינטרנט או בטלפון) מכל חנות ולהחזיר אחרי שבועיים בלי לנמק בכלל (בניכוי 100 ש"ח או 5% לפי הנמוך,שזה זניח). רק שרוב החנויות לא מכבדות את זה.

רק בפלונטר אמרו לי שזה הנוהל אצלהם, אבל אני לא הייתי סומך על זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים