עבור לתוכן

ירושליים על שולחן הדיונים

Featured Replies

פורסם

whuuh? אתה קורא בכלל מה שאתה כותב ומתייחס לכך ברצינות? בתקופת בית ראשון עם ישראל ניהל יחסים עם מדינות שכנות של ייבוא וייצוא. בתקופת השפע המתוארת של המלך שלמה, נראה לך שהשגנו את הכל "במו כפינו"? לא, חלק גדול הושג עם דיפלומטיה שהביאה תנופה לארץ ולמשאבים שלה, בין היתר הודות ליחסי החוץ ולמסחר אינטנסיבי.

לגבי תקופת בית שני.. כדאי שתבדוק שוב באיזה מצב בדיוק היינו. טיפ טיפה שונה מהתיאור הדמיוני שלך. בטח לא אנחנו בנינו את הכל.

ובוא נחזור עוד אחורה - בתקופת 12 השבטים - היינו תרבות פרימיטיבית למדי.

ואם נראה לך שהיינו שורדים לשנייה החל מקום המדינה ללא תמיכה מבחוץ - כלכלית וצבאית, אתה טועה טעות מרה ידידי. לא מדיבר כאן ב"מותרות לעשירים" ובחיזוק האזרח. מדובר בהשרדות של כל הישות הציונית. אני מדבר על אסטרטגיית חוץ, לא פנים. אני מדבר על אנחנו כמדינה לעומת המדינות הסובבות אותנו. אנחנו לא יכולים לסגור את עצמנו מהתמיכה מבחוץ שעוזרת למדינה להשאר על הרגליים כנגד האיומים מבחוץ.

2 דברים נוספים:

ראשית - אל תחשוב שמדינה יכולה לספק לעצמה את כל משאביה כיום. זה פשוט לא נכון. אתה חושב שברשותינו כל משאבי הטבע הדרושים כדי לקיים את הארץ? אתה חושב שברשותנו כל המשאבים הכלכליים כדי לייצר אמצעים טכנולוגיים שיחזיקו לנו רמת חיים מעבר לזו של עולם שלישי? אם כן אתה פשוט חי בסרט ועליך להתעורר מיד.

שנית - אנחנו לא מסתפקים יותר ב"בניית בית, הקמת חקלאות ורעיית צאן" כמו חבל ארץ של מדינת עולם שלישי. אנחנו צריכים להתקדם ולהתפתח כמדינה. ואף מדינה לא מסוגלת לספק לעצמה את כל המשאבים כדי לקדם ולשמר איכות חיים תקינה (אפילו ארה"ב תלוייה בנפט מהמזה"ת). וכדי ליצור אמצעים טכנולוגיים ומתקדמים, צריך בין היתר את הדבר הכ"כ מיותר מבחינתך שקוראים לו כסף.

בתקופת בית ראשון ושני לא היתרפסנו כמו שאנחנו מתרפסים היום בפני אומות העולם

ודרך אגב, לא ציינתי שעלינו לנטוש בכל הכל כל יחס חוץ שיש לנו אלה עלינו להאמין ולבטוח בקדוש ברוך הוא ולהאמין שאנחנו יכולים להגיע לאן שאנחנו צריכים להגיע ולא לעשות "מה שהעולם רוצה" ולא לנסות להיראות יפים בעיני אומות העולם

ואנחנו לא נטל על אומות העולם, אומות העולם עושות איתנו עסקים שהם מרוויחים מהם לא פחות מאיתנו, אנחנו מקבלים את היחס עם אומות העולם בזכות ולא בחסד, הבעיה היא שיש כאלה שמנסים להפוך זאת לחסד ע"י ויתורים למניהם כדי שיראו שישראל מוותרת, אבל זה לא עובד ככה

מדינות בעולם לא מוותרות סתם ככה על קשרים עיסקיים

אולי אתה חי בסרט שחושב שהערבים לוחצים על כפתור ואז יש חרם, כי אם זה היה ככה מזמן לא היו לנו קישרי חוץ

כל עוד נעמוד חזקים ונבטח בקדוש ברוך הוא יהיה טוב ובטח שלא נמות ברעב

• תגובות 34
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כמובן שכל יחסי החוץ מבוססים על מגמה לעמדות מפתח של חוזק מבחינתנו. וברור שגם אומות העולם מרוויחות מאיתנו. אני רק רציתי שתכיר בעובדה שחלק מההישגים שלנו נובעים מכך שאנחנו יודעים גם לא לסגור את עצמנו, ומהפוסטים הקודמים שלך השתמע שכאילו אתה לא מכיר בכך בכלל.

דרך אגב, אל תנסה למכור לי שטויות. מלכי עם ישראל של בית ראשון עשו בתקופת המקרא את ההתרפסויות הגדולות ביותר בכל ההסטוריה היהודית. תקרא קצת את המקורות. הם הקימו מזבחות ומקדשי אלילים וקידמו עבודה זרה כדי לרצות עמים אחרים. דווקא ממך הייתי מצפה לדעת זאת טוב מאוד ולהיות רגיש למה שנחשב אחד החטאים הגדולים ביהדות, רק כדי לרצות עמים אחרים.

פורסם

כמובן שכל יחסי החוץ מבוססים על מגמה לעמדות מפתח של חוזק מבחינתנו. וברור שגם אומות העולם מרוויחות מאיתנו. אני רק רציתי שתכיר בעובדה שחלק מההישגים שלנו נובעים מכך שאנחנו יודעים גם לא לסגור את עצמנו, ומהפוסטים הקודמים שלך השתמע שכאילו אתה לא מכיר בכך בכלל.

דרך אגב, אל תנסה למכור לי שטויות. מלכי עם ישראל של בית ראשון עשו בתקופת המקרא את ההתרפסויות הגדולות ביותר בכל ההסטוריה היהודית. תקרא קצת את המקורות. הם הקימו מזבחות ומקדשי אלילים וקידמו עבודה זרה כדי לרצות עמים אחרים. דווקא ממך הייתי מצפה לדעת זאת טוב מאוד ולהיות רגיש למה שנחשב אחד החטאים הגדולים ביהדות, רק כדי לרצות עמים אחרים.

היו היתפרסויות וחטאים הרי בגלל דברים אלה היתה בצורת וגלות ישראל

אבל היתכוונתי שלא ההיתפרסויות זה מה שמחזיק אותנו, היו תקופות של מלכים צדיקים שמה שעיניין אותם זה לא היה לרצות את הגויים וזה ממש לא גרם לרעב אלה דווקא בצורת היתה בתקופת מלכים כמו אחאב שהיתחתן עם עובדת אלילים ובדיוק זה מה שהביא עונשים וכלכלה חלשה

פורסם

הויכוח ביננו מיותר, כאשר שנינו יוצאים מתוך נקודות הנחה שונות ומערכת אקסיומות שלא מקובלת על הצד השני.

לצערך ולשמחתי, אף ממשלה בנתיים לא בחרה בכיוון ה"אלוהים איתנו ויהיה בסדר" שלך, ואני מקווה שזה גם ימשיך ככה.

יום טוב.

פורסם

צא כבר מהסרט שלך, אי אפשר לגרש מאות אלפי פלשתינאים סתם כי בא לך. גירוש כזה יגרור אוטומטית תגובה פוליטית וכלכלית מכל מדינות העולם, נראה אותך ממשיך לדבר שטויות כשחצי מהעולם יחרים תוצרת ישראלית והמשק הישראלי יקרוס.

ולבטל את האזרחות (או תושבות, לאלו שלא רצו לקבל אזרחות ישראלית) של מאות אלפי פלשתינאים סתם כי בא לך ולהעביר אותם למדינה פלשתינאית בניגוד לרצונם, זה אפשרי?

אם כבר מדברים על לפלוש למדינה ולקחת שטחים אז לידיעתך כל השטח שנמצא עכשיו בבעלות מדינת ישראל שלא נקבע כשטחה של מדינת ישראל

ביום הקמת המדינה נקרא שטח כבוש, כלומר אנחנו סיפחנו את השטח הזה אילנו בעקבות מלחמה כלשהי שידינו הייתה על העליונה.

כלומר גבולות ישראל הם גבולות תוכנית החלוקה של האו"ם. אפילו לא גבולות 67. השקפה מעניינת שיש לה לא מעת תומכים בעולם ומעט מאוד תומכים בארץ.

ההגדרה המשפטית (וזה מה שמעניין כשמדובר במשפט בינלאומי) של שטח כבוש הוא לא שטח שנתפס במלחמה אלא שטח שהיה בבעלותה המוכרת של מדינה אחת ונתפס במלחמה ע"י מדינה אחרת. אם אתה תופס במלחמה שטח שאין עליו בעלות מוכרת, הוא לא נחשב כשטח כבוש.

נאמר שהצי הצרפתי מאתר באוקיאנוס האטלנטי אי חדש ובלתי ידוע. חיילי הצי נוחתים עליו ומספחים אותו לצרפת. השטח שייך לתרפת, נכון? כי לא היו לו בעלים קודמים. נאמר שהאי מתגלה באותו הזמן ע"י ספינות מהצי הצרפתי ומהצי הבריטי. שני הצדדים נוחתים עליו וטוענים לבעלות. מתחולל קרב בו הצרפתים מפסידים. הבריטים תפסו את השטח במלחמה. האם זה שטח כבוש ששייך לצרפתים? לא. הוא אמנם נתפס במלחמה, אבל לא היו לו בעלים קודמים ולכן הוא לא שטח כבוש אלא שטח בריטי כשר למהדרין.

אז מה דינם של יו"ש? הטענה המשפטית הרווחת בישראל (ראה למשל דעתו של מאיר שמגר, לשעבר נשיא בית המשפט העליון) היא שמאחר שהפלשתינאים לא טרחו להקים מדינה ב- 47, הרי שכשירדן כבשה את השטח, היא לא כבשה אותו מבעליו הקודמים כיוון שלא היו כאלו. במשפט הבינלאומי, רק מדינה יכולה להיות בעלים של שטח. אין מדינה פלשתינאית - אין בעלים על השטח. אבל למעט כמה מדינות בודדות, אף אחד לא הכיר בבעלות הירדנית על הגדה. למעשה, גם אם מכירים בסיפוח הירדני, מאחר שבשנת 1987 (עד כמה שאני זוכר) ירדן ויתרה רשמית על כל זיקה ליו"ש, השטח לא שייך להם. לפיכך אין לו בעלים חוקיים קודמים והוא לא שטח כבוש.

השטחים האלו נשארו בידי מדינת ישראל בעקבות הסכמים וסיכומים שונים שנחתמו (שביתות נשק וכו').

בהסכמי רודוס (הסכמי שביתת הנשק בשנת 49) נקבע במפורש ולפי דרישת המדינות הערביות שקו הפסקת האש אינו קו גבול בינלאומי מוכר. לכן הטענה שקווי 48 או 67 (הם לא זהים) הם הגבול הבינלאומי של ישראל אינה נכונה. הטענה שנובעת מדבריך היא ששטחים אלו, שנתפסו במלחמה, אינם שייכים לישראל. כלומר גם נסיגה לגבולות 67 לא תביא לסיום הסיכסוך עם הערבים, שדורשים (ובצדק לפי הטענה שלך) החזרת כל השטחים הכבושים לידיהם.

למשא ומתן צריך לפחות שני צדדים ומשהו שניתן להתמקח איתו, לנו יש את השטחים הכבושים שאפשר להתפשר עליהם (במידה) בתמורה להפסקת האלימות וההתנגדות של הצד השני.

הצעה נגדית: הערבים יתנו לנו שלום ובתמורה אנחנו ניתן להם שלום. מה רע? אנחנו לא מפעילים אלימות נגדית? הרי בכל מלחמה נהרגו יותר ערבים מישראלים. למה שאתה מציע קוראים "דמי חסות" - אתה תשלם לי ובתמורה אני לא אפגע בך.

במידה ויש הפרות הסכמים (המשכת האלימות) אין ערבות שלא נחזור לשלוט בשטחים שהחזרנו.

וואלה, בדיוק כמו שהשתלטנו שוב על השטחים שמסרנו בהסכם לרש"פ, אחרי כל ההפרות (אני לא חושב שהיה הסכם שלא הופר על ידי הפלשתינאים תוך זמן קצר, לפעמים פחות מ- 24 שעות מתחילת מימושו).

מתי נתנו לפלשתינאים שטחים והשארנו אותם בשליטה מלאה שלהם, בלי להיכנס ולצאת כל שבוע מהם?

ארר... אוסלו, כבר שכחת?

כרגע אני לא מאמין שאבו מאזן יוכל לשלוט על שטחים שיוחזרו אל הפלשתינאים אבל נראה לי שמנהיגים פלשתינאים אחרים יוכלו לעשות זאת.

אבו מאזן לא. מי כן? חוץ מהחמאס כמובן, הם כבר הראו שהם יכולים לשלוט על שטחים מהם אנחנו יוצאים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים