עבור לתוכן

ירושליים על שולחן הדיונים

Featured Replies

פורסם

GGuyZ ושות':

תאכלס... הייה אפשר לצפות מאנשים שאמורים לייצג ציבור ולהיות כאילו טיפה אינטליגנטים שישימו לב לזה שכל שטח שפינינו הפך למקום שממנו יוצאים מחבלים\ יורים לעבר ישראל... שלא לדבר על זה שה"מתונים" לא התחזקו והטרור לא נחלש...

מצד שני, מה אפשר לצפות מהאידיוטים שיושבים בכנסת... הרי להם יש מפסיק דירות בכל הארץ וחו"ל כדי לברוח ברגע שיתחילו לירות על שכונות יהודיות בירושליים...

שלהבת פס, מישהו?

תמיד מחייך:

יצאנו מהרבה שטחים כאלה, הבעייה שאתה לא יכול לשבת ולא לעשות משהו כשאותם שטחים הופכים יום אחרי הנסיגה למקום מועדף להצבת צלפים ומשגרי רקטות... קח לדוגמא את לבנון. יצאנו משם ותוך כמה שנים הוצבו באותם מקומות אלפי טילים ועשרות בונקרים ועמדות תצפית. קח לדוגמא את עזה. מאיפה אתה חושב שיורים לעבר זיקים ואשקלון? מסיני? הערבים יורים עליהם מהשטחים שהם עמדו ישובים יהודיים עד לפני שנתיים!

יש לך הצעה לטיפול תוםעה הזו לי כניסה לשטח? משום מה את ההצעה שלי להוריד להם שכונות מהאוויר לא רוצים לקבל :nixweiss:

אגב לבנון, זה מאוד קשור. חמאס והחיזבללה עובדים בשביל אותו בוס ומקבלים כסף מאותו הנפט. הם גם לומדים אחד מהשני.

• תגובות 34
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

צא כבר מהסרט שלך, אי אפשר לגרש מאות אלפי פלשתינאים סתם כי בא לך. גירוש כזה יגרור אוטומטית תגובה פוליטית וכלכלית מכל מדינות העולם, נראה אותך ממשיך לדבר שטויות כשחצי מהעולם יחרים תוצרת ישראלית והמשק הישראלי יקרוס.

ואיך בכלל אתה משווה מצב פוליטי סופר רגיש לזכויות יוצרים על תוכנה? אני מציע לך להתבגר כמה שיותר מהר או לפחות להשתמש בטיעונים הגיוניים כאשר אתה רושם משהו.

למה אי אפשר לגרש את האויבים שלנו? במיוחד כאשר רוצחים בנו בלי סוף ועוד איך אפשר לגרש אותם

גם אסד אם זכור לך בזמנו חיסל כמעט לגמריי את האירגון "האחים המוסלמים" ומי שהצליח לשרוד פשוט ברח

נעזוב את זה שלא הבאתי "תוכנית" איך לסלק את הפולשים, אתה כנראה פירשת את זה בצורה כזו שלי הדרך שלך זה יגרום לתגובה פוליטית וכלכלית מכל מדינות העולם, ולפי מה שאתה אומר שזה יגרור תגובה פוליטית אתה בעצם מודה שהעולם אנטישמי, כי הרי מלחמות יש בכל העולם אז למה יבואו בטענות רק אלינו?

אז אם העולם אנטישמי שום דבר לא יספק אותו מה שלא נעשה ותמיד יאשימו אותנו (זה מה שקורה) אנחנו עצמאיים ולא צריכים לחשוב מה העולם יגיד על כל חצי צעד שלנו

וחוץ מיזה שאנחנו לא זקוקים לעולם !

אולי רק רודפי בצע שרוצים כל שנה את המיליארדים של ארה"ב להכניס לכיס הפרטי שלהם, אתה באמת אוכל את השטויות של פוליטיקאים שטוענים כי אנחנו חיים מכסף זר?

אנחנו יכולים לבנות בתים בעצמו, לגדל צומח בעצמנו, וגם בטכנולוגיה יש נו יכולות לא מבוטלות, להזכיר לך המדענים הגדולים ביותר הם יהודים, פשוט אנשים רגילים לחיות על הכסף של ארה"ב אז הם חושבים שאי אפשר בלי (כלכלן טוב <לא ביבי> שיודע לנהל מדינה יצליח בלי שום עזרה מבחוץ)

ושוב זה ממש לא יגרום לחרם כל כך קיצוני כמו שאתה מתאר

לפי מה שאתה אומר אנחנו צריכים לשתוק, לעשות כל מה שאומרם לנו כי אנחנו מקבלים כסף, ומה יקרה כאשר ירצו את הבית שלך? גם אז תיתן אותו ללא כל תמורה?

אוי נו.. מה שמשנה באמת זה על מה שעשיתי השוואה? על זכויות יוצרים? זו דוגמא ולא נתתי אחת כזו אך אתה מחליט דווקא להציג את הדוגמא הזעומה על זכויות יוצרים רק בשביל לטעון שזו לא דוגמא טובה כי הרי יותר קל לומר שהדוגמא לא טובה מאשר לתת עליה תשובה. כמו שמסופר במשל על חיות וזה משליך על בני אדם (אבל איך עושים את זה? מעיזים להשוואת בין חיות לבני אדם?) אותו הדבר פה, מה לעשות, ככה עובד משל, המטרה שלו היא לא להשוואה את בני האדם לחיות, אלה לתת לאנשים דרך קצת יותר פשוטה להבין את זה, לא מעבר כי לפי הטענה הזו אי אפשר לתת שום דוגמא על שום דבר

כמו שבמתמטיקה יש לך נוסחה, ואתה מסביר איך להישתמש בה באמצעות פרמטרים ואותו אחד שאתה מסביר לו לא צריך לחשוב הרבה בשביל להבין אילו מספרים צריך להציב בנוסחא והוא לא יגיד לך "איך אתה משווה בין מספר לאות? אלה דברים שונים" <רק אל תגיד עכשיו שהדוגמא עם המתמטיקה לא מתאימה חחחחחחח>

Jerusalem מתאר תמונת מצב מאוד פשטנית ורדודה שרחוקה מהמציאות.

אם כבר מדברים על לפלוש למדינה ולקחת שטחים אז לידיעתך כל השטח שנמצא עכשיו בבעלות מדינת ישראל שלא נקבע כשטחה של מדינת ישראל

ביום הקמת המדינה נקרא שטח כבוש, כלומר אנחנו סיפחנו את השטח הזה אילנו בעקבות מלחמה כלשהי שידינו הייתה על העליונה.

השטחים האלו נשארו בידי מדינת ישראל בעקבות הסכמים וסיכומים שונים שנחתמו (שביתות נשק וכו').

הגולן למשל גם שטח כבוש של סוריה ועליו כמובן שאף אחד לא רוצה לוותר (גם לא אני ד"א) וזאת משום שיש לו ערך רב למדיה.

כל העסק פה באזור מאוד מורכב ומסובך ואתה לא יכל לפשט אותו עם דוגמאות רדודות כאלו. למשא ומתן צריך לפחות שני צדדים ומשהו שניתן

להתמקח איתו, לנו יש את השטחים הכבושים שאפשר להתפשר עליהם (במידה) בתמורה להפסקת האלימות וההתנגדות של הצד השני.

במידה ויש הפרות הסכמים (המשכת האלימות) אין ערבות שלא נחזור לשלוט בשטחים שהחזרנו.

1.מי שפתח נגדנו במלחמה ואיבד שטחים בעיה שלנו?

בעיה שלהם לא שלנו, הם ניסו להשמיד אותנו, ועוד ניתן להם פרס?

2. ואם נחזור טיפה אחורה, אנחנו ההינו פה, גורשנו לגולה, עכשיו חזרנו הביתה, אין לאף פולש זכות להיות כאן

3. ואם נחזור עוד אחורה, הקדוש ברוך הוא נתן לנו את ארץ ישראל, שמישהו יגיד שהיא לא שלנו?

מי שלא מסכים עם שלושת הטיעונים ועם כל אחד בניפרד מה בעצם הקשר שלו לארץ ישראל?

ואם אין קשר לארץ ישראל אז למה ללכת לצבא ולמה לחיות פה?

ברית המועצות כבשה 4 איים ליפן במלחמת העולם השניה, עד היום כולם בשטח רוסיה ובחודשים האחרונים היו דייגים יפנים שעברו באיזור ובמקום נורו למוות !

תיראו איך הם מתיחסים לשטח שנלחמו עליו, ואנחנו שקיבלנו שטח מהקדוש ברוך הוא וגם נלחמנו עליו מזלזלים בו !

בנוסף לכל, זה שאנחנו מוסרים שטחים ללא כל אבחנה לא עוזר ורק מזיק, ראו את אוסלו, ראו את ביבי שנתן מתנה את חברון, ראו את הגירוש של שרון

מה יקרה כאשר הם יבקשו את שיטחי 48? ומה יקרה כאשר הם ירצו מעבר לשטחי 48? גם אז תגידו לתת להם בכל מיני תירוצים לא קשורים למציאות?

"עם שאין לו עבר לא יהיה לו עתיד" כדאי לנו לזכור את העבר שלנו, הכי קל לטעון שאין לנו קשר לדברים מסויימים ולהוריד את האחריות

דרך אגב, לגבי זה שאני מביא דוגמאות "לא מתאימות" לטעמכם כי הן נמוכות מידי ההפך הוא הנכון, שימו לב על אילו דברים קטנים אנשים נלחמים אבל על המולדת לא נלחמים !

פורסם

אני בעד כל החזרה של שטח ערבי מובהק כולל האזרחים הערבים-פלסטינים שבו.

אם מחזירים שטח ומפצים את התושבים הערביים לעבור למקום אחר בתוך המדינה, לא עשינו שום דבר חיובי.

מצד שני, לאותם ערבים אין שום אינטרס לעבור להתגורר תחת שליטה פלסטינית, כי בישראל פשוט הרבה יותר שווה לגור.

אין סיכוי שזה יקרה, ומכאן - אני לא מסכים על פשרה מהסוג הזה.

פורסם

הטרור לא יפסק גם אם לא ניכנס לעזה.

אם אתה חושב שהוא יפסק אתה פשוט תמים.

הקסאמים מחזירים אותנו לעזה - לא להפך.

אני גם לא חושב שהטרור ייפסק אם ניכנס לעזה, זו הצעתם של אנשים שלא חושבים קדימה ולא מבינים את המשמעות של שליטה מוחלטת על עם אחר. אני כן חושב שאם לפלשתינאים תהיה סיבה לחיות אז הטרור ידעך, אם לדוגמא יהיו להם מפעלי צעצועים שיוכלו לייצא באופן סדיר לחו"ל אז אותם אנשים שיעבדו שם יתעסקו פחות בטרור, הרשות הפלשתינאית תוכל להפוך לאט לאט לאלטרנטיבה אפשרית ליצור הזול בסין (תחשוב על שילוב של שכר נמוך יחד עם טכנולוגיה מישראל, זה יכול להיות שילוב מנצח). במציאות שלנו זה לא יקרה, ישראל תעדיף לשלוט עליהם באופן מוחלט ולהרוס כל אופציה לפיתוח הכלכלה הפלשתינאית, היא עושה זאת כבר עשרות שנים והיא תמשיך לעשות זאת...

תמיד מחייך:

יצאנו מהרבה שטחים כאלה, הבעייה שאתה לא יכול לשבת ולא לעשות משהו כשאותם שטחים הופכים יום אחרי הנסיגה למקום מועדף להצבת צלפים ומשגרי רקטות... קח לדוגמא את לבנון. יצאנו משם ותוך כמה שנים הוצבו באותם מקומות אלפי טילים ועשרות בונקרים ועמדות תצפית. קח לדוגמא את עזה. מאיפה אתה חושב שיורים לעבר זיקים ואשקלון? מסיני? הערבים יורים עליהם מהשטחים שהם עמדו ישובים יהודיים עד לפני שנתיים!

יש לך הצעה לטיפול תוםעה הזו לי כניסה לשטח? משום מה את ההצעה שלי להוריד להם שכונות מהאוויר לא רוצים לקבל :nixweiss:

אגב לבנון, זה מאוד קשור. חמאס והחיזבללה עובדים בשביל אותו בוס ומקבלים כסף מאותו הנפט. הם גם לומדים אחד מהשני.

הבעיה היא ששתי הנסיגות לא נעשו בתיאום עם הצד השני (בלבנון זה עם ממשלת לבנון ועם האו"ם ובעזה זה עם הרשות הפלשתינאית), אתה לא יכול לבצע נסיגה חד צדדית ולצפות שהדברים יסתדרו מעצמם. בלבנון גם התעלמנו מתקיפות קטנות של החיזבאללה, שרון העדיף לשמור על פרופיל נמוך משום מה והמודיעין שלנו נכשל שוב ושוב בהשגת מידע שהיה מונע את המלחמה בלבנון או לפחות מצמצם אותה.

ההצעה שלי היא להציב כוח בינלאומי בתוך עזה או לפחות בשטחים שמהם יורים עלינו, זה דבר שהיה לתאם עם הפלשתינאים לפני הנסיגה ולפני עליית החמאס וכרגע צריך פשוט לחכות לזמן שבו ממשלת החמאס תאבד מהרלוונטיות שלה (זה יקרה לדעתי תוך לא הרבה זמן, העם הפלשתינאי מתחיל למאוס בחמאס). בינתיים אין מנוס מגיחות צבאיות זמניות לתוך עזה וטיפול נקודתי במוקדי הקסאם.

למה אי אפשר לגרש את האויבים שלנו? במיוחד כאשר רוצחים בנו בלי סוף ועוד איך אפשר לגרש אותם

גם אסד אם זכור לך בזמנו חיסל כמעט לגמריי את האירגון "האחים המוסלמים" ומי שהצליח לשרוד פשוט ברח

נעזוב את זה שלא הבאתי "תוכנית" איך לסלק את הפולשים, אתה כנראה פירשת את זה בצורה כזו שלי הדרך שלך זה יגרום לתגובה פוליטית וכלכלית מכל מדינות העולם, ולפי מה שאתה אומר שזה יגרור תגובה פוליטית אתה בעצם מודה שהעולם אנטישמי, כי הרי מלחמות יש בכל העולם אז למה יבואו בטענות רק אלינו?

אז אם העולם אנטישמי שום דבר לא יספק אותו מה שלא נעשה ותמיד יאשימו אותנו (זה מה שקורה) אנחנו עצמאיים ולא צריכים לחשוב מה העולם יגיד על כל חצי צעד שלנו

וחוץ מיזה שאנחנו לא זקוקים לעולם !

אולי רק רודפי בצע שרוצים כל שנה את המיליארדים של ארה"ב להכניס לכיס הפרטי שלהם, אתה באמת אוכל את השטויות של פוליטיקאים שטוענים כי אנחנו חיים מכסף זר?

אנחנו יכולים לבנות בתים בעצמו, לגדל צומח בעצמנו, וגם בטכנולוגיה יש נו יכולות לא מבוטלות, להזכיר לך המדענים הגדולים ביותר הם יהודים, פשוט אנשים רגילים לחיות על הכסף של ארה"ב אז הם חושבים שאי אפשר בלי (כלכלן טוב <לא ביבי> שיודע לנהל מדינה יצליח בלי שום עזרה מבחוץ)

ושוב זה ממש לא יגרום לחרם כל כך קיצוני כמו שאתה מתאר

לפי מה שאתה אומר אנחנו צריכים לשתוק, לעשות כל מה שאומרם לנו כי אנחנו מקבלים כסף, ומה יקרה כאשר ירצו את הבית שלך? גם אז תיתן אותו ללא כל תמורה?

אוי נו.. מה שמשנה באמת זה על מה שעשיתי השוואה? על זכויות יוצרים? זו דוגמא ולא נתתי אחת כזו אך אתה מחליט דווקא להציג את הדוגמא הזעומה על זכויות יוצרים רק בשביל לטעון שזו לא דוגמא טובה כי הרי יותר קל לומר שהדוגמא לא טובה מאשר לתת עליה תשובה. כמו שמסופר במשל על חיות וזה משליך על בני אדם (אבל איך עושים את זה? מעיזים להשוואת בין חיות לבני אדם?) אותו הדבר פה, מה לעשות, ככה עובד משל, המטרה שלו היא לא להשוואה את בני האדם לחיות, אלה לתת לאנשים דרך קצת יותר פשוטה להבין את זה, לא מעבר כי לפי הטענה הזו אי אפשר לתת שום דוגמא על שום דבר

כמו שבמתמטיקה יש לך נוסחה, ואתה מסביר איך להישתמש בה באמצעות פרמטרים ואותו אחד שאתה מסביר לו לא צריך לחשוב הרבה בשביל להבין אילו מספרים צריך להציב בנוסחא והוא לא יגיד לך "איך אתה משווה בין מספר לאות? אלה דברים שונים" <רק אל תגיד עכשיו שהדוגמא עם המתמטיקה לא מתאימה חחחחחחח>

אתה בפירוש לא מבין את ההשלכות של ניוד מאות אלפי אנשים ממקום למקום, אי אפשר לעשות את זה בתנאים הפוליטיים הנוכחים. ונראה לך באמת שמדינת ישראל יכולה להסתדר בלי יחסי יבוא ויצוא עם העולם?! פעם אחרונה שבדקתי רוב מוצרי הצריכה מגיעים מחו"ל אז אם אתה לא רוצה להיות כמו צפון קוריאה כדאי לחשוב על פיתרון אחר.

פורסם
  • מחבר

Jerusalem אתה לא מבין את ההבדל בין מדינת ישראל לארץ ישראל.

אם בשיטה שלך הולכים אחורה תחומה של ארץ ישראל המקראית כוללת גם חלק מעיראק.

אם נדשדש בהיסטוריה הרחוקה לא נגיע לשום מקום.

פורסם

אני גם לא חושב שהטרור ייפסק אם ניכנס לעזה, זו הצעתם של אנשים שלא חושבים קדימה ולא מבינים את המשמעות של שליטה מוחלטת על עם אחר. אני כן חושב שאם לפלשתינאים תהיה סיבה לחיות אז הטרור ידעך, אם לדוגמא יהיו להם מפעלי צעצועים שיוכלו לייצא באופן סדיר לחו"ל אז אותם אנשים שיעבדו שם יתעסקו פחות בטרור, הרשות הפלשתינאית תוכל להפוך לאט לאט לאלטרנטיבה אפשרית ליצור הזול בסין (תחשוב על שילוב של שכר נמוך יחד עם טכנולוגיה מישראל, זה יכול להיות שילוב מנצח). במציאות שלנו זה לא יקרה, ישראל תעדיף לשלוט עליהם באופן מוחלט ולהרוס כל אופציה לפיתוח הכלכלה הפלשתינאית, היא עושה זאת כבר עשרות שנים והיא תמשיך לעשות זאת...

העימות עם ישראל משרת אינטרסים קצת רחבים יותר, אתה חושב שאם לפלסטינים יהיה טוב אז הוא יפסיק? אתה חושב שמישהו הולך לאפשר לפלסטינים להפסיק את ההתנגדות? אתה חושב שהחינוך לשנאה יפסיק כשתצא... לא... הם פשוט יחתרו למגע איתך - כמו שהם עושים בעזה כמו שהם עשו בלבנון - ואחר כך ימכרו לציבור שקרים על זה שהכל חלק מהכיבוש הציוני והמריקאי ולא נובע מההתגרויות שלהם ('הניצחון האלוהי' מישהו?) ובד בבד ידכאו את חופש הדיבור של זרמים אחרים (את הפתח ברצועה הם כבר שחתו). אולי לא שמת לב אבל במהלך כל השנים מאז הסכמי אוסלו החינוך שקיבלו בראשות הוא לשנאת ישראל. החמאס הוא ארגון של גיהא'ד פונדמנטליסטי - ההנהגה שלו נמצאת בסוריה והמימון שלו מאיראן וערב הסעודית. החמאס משרת מטרות שהם קצת יותר נרחבים מרווחתם המידית של תושבי השטחים.

אם אתה לא שם לב המלחמה היא קצת יותר רחבה מרווחתם של הפלסטינאים - הם רק כלי במשחק שקצת גדול יותר מ"מפעל צעצועים".

פורסם

אני לא לרגע לא טענתי שבאמת איכפת לחמאס מהפלשתינאים, אני יודע שהחמאס מעוניין בהשמדת ישראל והוא ימשיך לחתור לכך. אני כן טוען שאם לא תהיה לחמאס תמיכה של העם הפלשתינאי הם לא יוכלו להגשים את מטרותיהם, למה שמישהו יילך להתאבד אם יש לו עבודה טובה ומשפחה? הזכרת את החינוך לשנאה וזה באמת המפתח, ברגע שנוכל להשפיע על תכני הלימוד בבתי הספר הפלשתינאים אז נוכל לדכא את הטרור ולאפשר את התפתחות הכלכלה שלהם.

פורסם

כל הכפרים/ערים והאוכלוסייה הערבית היא מתכון למדינה דו-לאומית ועם הזמן ישראל תהפך למדינה שרוב אזרחיה יהיו ערבים

היפרדות היא חובה למי שרוצה מדינה יהודית

פורסם
אתה בפירוש לא מבין את ההשלכות של ניוד מאות אלפי אנשים ממקום למקום, אי אפשר לעשות את זה בתנאים הפוליטיים הנוכחים. ונראה לך באמת שמדינת ישראל יכולה להסתדר בלי יחסי יבוא ויצוא עם העולם?! פעם אחרונה שבדקתי רוב מוצרי הצריכה מגיעים מחו"ל אז אם אתה לא רוצה להיות כמו צפון קוריאה כדאי לחשוב על פיתרון אחר.

כמו שאמרתי, זה שאנחנו מיבאים מחו"ל לא אומר בהכרך שאנחנו באמת צריכים ולא אורך שאי אפשר ליצר לבד

בנינו, אוכל לא יחסר לנו, מקום לגור בו לא יחסר לנו, וטכנולוגיה כמו שאמרתי לא בעיה ליצר

בנוסף לכל לא כזה מהר מדינות אירופאיות וארצות הברית יעשו חרם כלכלי כי זה הפסד גם בשבילהם, הכל תלוי מבחינה כלכלית כי אם זה יזיק להם הם לא יעשו

Jerusalem אתה לא מבין את ההבדל בין מדינת ישראל לארץ ישראל.

אם בשיטה שלך הולכים אחורה תחומה של ארץ ישראל המקראית כוללת גם חלק מעיראק.

אם נדשדש בהיסטוריה הרחוקה לא נגיע לשום מקום.

למה לא נגיע לשום מקום? נגיע לעיראק :)

כל דבר בזמן שלו, מה שנקרא "בתחבולות תעשה לך מלחמה" אני לא אמרתי שצריך עכשיו להיסתער על כל המזרח התיכון, לאט ובטוח (דרך אגב, כאשר יהושוע בין נון נכנס עם עם ישראל לארץ אז לקח מספר שנים עד שכבשנו אותה <וגם אז זה לא היה את כולה, היו עוד הרבה מלחמות אחרי זה ועד היום>)

דבר נוסף שהוא ממש משמעותי זה שהעולם מתיחס אלינו בצורה שאנחנו מתיחסים על עצמינו, אם אנחנו נראה חולשה ועוד נציע בעצמינו למסור שטחים אז ידרכו עלינו, אם יראו אצלנו אנשים שמתנגדים לצבא ששומר עלינו ידרכו עלינו, מי שמעלה את הרעיונות של חרם כלכלי או פוליטי אלה אנחנו, כאשר נראה עוצמה וביטחון אז יקחו אותנו ברצינות

דרך אגב, כאשר היו שמועות <בין אם נכונות או לא> שארצות הברית מונעת מאיתנו לעשות משא ומתן עם סוריה אז כמובן היו פוליטיקאים שטענו כי צריך להבהיר לארה"ב שזה עיניין שלנו, ופתאום הם לא פחדו מהתגובה של האמריקאים, הנושא הזה של "חרם" הוא קלף פוליטי בלבד

דבר נוסף שאנחנו לא מבינים, המאבק שלנו עם הערבים הפולשים הוא התחיל מהאשמות שאנחנו גוזלים אדמות לערבים עוד בתקופת המנדט הבריטי, בהמשך זה היתפתח למאבק דתי ומאז באה שנאה של מדינות ערב והעולם המוסלמי נגדנו, אבל יותר קל להם להציג את המאבק בתור מאבק על אדמות, בתים, וכו' כי מבחינה אישית יותר קל לאנשים להיזדהות איתו, רק לאחר הפיגועים בארה"ב הבינו חלק מהאנשים בצורה חלקים שהטרור המוסלמי הוא בעיה בין לאומית ובטח שזה לא דבר שיכול להיגמר על חלקת אדמה גדולה ככל שתיהיה (למרות שגם אם כן היה זה לא תירוץ למסור אדמות)

פורסם

למה לא נגיע לשום מקום? נגיע לעיראק :)

כל דבר בזמן שלו, מה שנקרא "בתחבולות תעשה לך מלחמה" אני לא אמרתי שצריך עכשיו להיסתער על כל המזרח התיכון, לאט ובטוח (דרך אגב, כאשר יהושוע בין נון נכנס עם עם ישראל לארץ אז לקח מספר שנים עד שכבשנו אותה <וגם אז זה לא היה את כולה, היו עוד הרבה מלחמות אחרי זה ועד היום>)

זה מאוד פונדמנטליסטי מצידך. למזלנו אף ממשלה לא נתנה לדת ולהסטוריה המקראית להנחות את מדיניות החוץ של ישראל, תודה לאל. אתה צעד אחד לפני הכרזת מלחמת קודש ("איטית ובטוחה" ככל שתהיה) להחזרת ה"שטחים האבודים של הארץ המובטחת". אין מקום לקנאות שכזו אצלנו, תודה רבה. באותה מידה יכול פתאום לקום ארגון "הלוחמים היבוסים" כדי לשחרר את כנען מצאצאי 12 השבטים שגזלו את ארצם. אתה תתן להם לגיטימציה? הרי לפי ההגיון שלך זה מתבקש.

כמו שאמרתי, זה שאנחנו מיבאים מחו"ל לא אומר בהכרך שאנחנו באמת צריכים ולא אורך שאי אפשר ליצר לבד

בנינו, אוכל לא יחסר לנו, מקום לגור בו לא יחסר לנו, וטכנולוגיה כמו שאמרתי לא בעיה ליצר

בנוסף לכל לא כזה מהר מדינות אירופאיות וארצות הברית יעשו חרם כלכלי כי זה הפסד גם בשבילהם, הכל תלוי מבחינה כלכלית כי אם זה יזיק להם הם לא יעשו

זו ראייה מעוותת ונאיבית. אחד הדברים שמחזיקים את המדינה הזו בחיים הוא תמיכה מבחוץ (שלפעמים ליהדות הגולה מגיע חלק מהקרדיט על כך).

לומר "אנחנו יכולים להתנתק משאר לעולם, לא צריך מהם כלום" וכו' זה דבר שמאפיין מדינה חשוכה וקיצונית. לא יעזור, אנחנו חלק מהעולם הזה.

פורסם

זה מאוד פונדמנטליסטי מצידך. למזלנו אף ממשלה לא נתנה לדת ולהסטוריה המקראית להנחות את מדיניות החוץ של ישראל, תודה לאל. אתה צעד אחד לפני הכרזת מלחמת קודש ("איטית ובטוחה" ככל שתהיה) להחזרת ה"שטחים האבודים של הארץ המובטחת". אין מקום לקנאות שכזו אצלנו, תודה רבה. באותה מידה יכול פתאום לקום ארגון "הלוחמים היבוסים" כדי לשחרר את כנען מצאצאי 12 השבטים שגזלו את ארצם. אתה תתן להם לגיטימציה? הרי לפי ההגיון שלך זה מתבקש.

זו ראייה מעוותת ונאיבית. אחד הדברים שמחזיקים את המדינה הזו בחיים הוא תמיכה מבחוץ (שלפעמים ליהדות הגולה מגיע חלק מהקרדיט על כך).

לומר "אנחנו יכולים להתנתק משאר לעולם, לא צריך מהם כלום" וכו' זה דבר שמאפיין מדינה חשוכה וקיצונית. לא יעזור, אנחנו חלק מהעולם הזה.

++

הטיעון שהארץ הזו מגיעה לנו כי ישבו בה יהודים לפני 2000+ שנה פשוט מטומטם וכך גם ההשוואה שלך (ירושלים של זהב) לפריצה לבית.

בדיוק כמו חוק ההתיישנות כך גם משהו שקרה לפני 2000 שנה לא רלוונטי להיום.

כמו ש Serpent אמר, באותה מידה יכול לבוא לפה עם ולהעיף אותנו מפה בגלל שהם ישבו פה לפני 10000 שנה ומישהו גירש אותם מפה, וזה יהיה בסדר על פי החשיבה שלך. באותה מידה גם יוכלו הטורקים לדרוש את הארץ בטיעון שהבריטים העיפו אותם מפה, אבל הם היו פה לפני שרובינו עלינו לפה.

פורסם

איזו תועלת תצמח מסיפוח חלק מירושלים לרשות הפלסטינית?

גם בהתנתקות מיהרנו לתת. לא ראיתי שזה עזר לנו כל כך.

ההתנתקות הייתה מהלך חד צדדי. אתה יודע מה זה מהלך חד צדדי?

ישבה הממשלה הנבחרת בציון, והחליטה בגיבוי הכנסת, שטוב יותר למדינת ישראל, מהרבה בחינות, לא לשבת בעזה אלה לצמצם את מוקדי החיכוך עם האוכלוסיה הזו.

בלי כל קשר למה שהם עושים, בלי קשר לחמאס או לקסאמים, המצב שלך היום בגזרת עזה טוב יותר מהמצב לפני ההתנתקות.

1.מי שפתח נגדנו במלחמה ואיבד שטחים בעיה שלנו?

בעיה שלהם לא שלנו, הם ניסו להשמיד אותנו, ועוד ניתן להם פרס?

2. ואם נחזור טיפה אחורה, אנחנו ההינו פה, גורשנו לגולה, עכשיו חזרנו הביתה, אין לאף פולש זכות להיות כאן

3. ואם נחזור עוד אחורה, הקדוש ברוך הוא נתן לנו את ארץ ישראל, שמישהו יגיד שהיא לא שלנו?

אתה פשוט רוצה ללכת בלי ולהרגיש עם (או שזה הפוך?)

אני מסכים עם כל מה שכתבת, אבל אתה צריך להחליט.

השטחים הם שלך, אתה כבשת אותם ואתה רוצה לשמור אותם? תספח אותם לשטחים החוקיים של מדינת ישראל.

העובדות הן שכל ממשלות ישראל מאז 67, כולל ממשלות ימין, החליטו שטובת המדינה היא לא לספח את הגדה המערבית לגבולות הבינ"ל של המדינה, ולהגדיר את השטחים האלו (ככה בחוק הישראלי ובהסכמי השלום שלנו עם מצריים (בגין) וירדן (רבין)) כשטחי מיקוח המיועדים להחזרה במסגרת הסכם שלום עם ערבים פלסטינאים.

אתה רוצה את השטח? תספח את התושבים ותן להם אזרחות מלאה ותעודות זהות כחולות וזכות בחירה לכנסת. כמו שאומר החוק.

אבל אתה לא רוצה. אתה פשוט רוצה ללכת בלי ולהרגיש עם (או שזה הפוך?)

פורסם

אתה מדבר כאילו נתתי תוכנית לא מבוססת כיצד לצאת למלחמה מול כל העולם

הקדוש ברוך הוא הבטיח לנו את ארץ ישראל ולא חלק מימנה וזה מה שיהיה

ותמיכה מבחוץ זה ממש לא מה שמחזק אותי או את האדם הממוצע, זה אולי עוזר למותרות או לעשירים אבל זה ממש לא מה שבזכותו אנו חיים כאן כי אנחנו חיים וקיימים בזכות הקדוש ברוך הוא כמובן נוסף להישתדלות מינימלית מצידינו

אם אני רוצה לגדל חיטה ולבנות בית אני לא צריך את ארה"ב, יש לי ידיים ורגליים, מים יש, ויש את הקדוש ברוך הוא

ארה"ב לא קובעת אם החיטה תצמח או לא תצמח (דרך אגב מדינת ישראל מבצעת יצוא של ירקות לאירופה, אז אנחנו ממש לא נמות ברעב)

בנינו מה כבר בתמיכה מבחוץ? כסף? הרי לא אוכלים את הכסף אלה הכסף הוא רק אמצעי בלבד, פשוט מה שקורה שסכומי כסף עצומים זורמים לחשבונות בנק פרטיים אז אנשים חושבים בלי ארצות הברית לא היה לנו מה לאכול

בתקופת בית ראשון ושני לא היה לנו את ארצות הברית ולא מתנו מרעב (כאשר העם חטא באה בצורת במידת הצורך)

בנינו בתים בלי הכסף של ארצות הברית, רעינו צאן, אכלנו בשר, היתה לנו חקלאות, ובנינו "כלי רכב" של אותה התקופה

שום דבר לא מפריע לנו לעשות גם היום את הדברים האלה, בצורה אחרת חלקם אבל אין לארצות הברית מגע קסם שהם כולים ליצור כלי תחבורה ואנחנו לא, או כל דבר אחר שמקל לנו על החיים חוץ מיזה שארה"ב לא קיימת מאז ומתמיד, גם היא צמחה מאיפה שהוא, פשוט הם האמינו בעצמם אז הגיע למקום שהגיעו ולא חיפשו להיות תלותיים בבריטניה אלה ההפך, היתנתקו מבריטניה וכמו שאנחנו רואים עקפו אותה ועכשיו בריטניה היא זו שצריכה את ארצות הברית יותר מאשר ארה"ב את בריטניה

אתה פשוט רוצה ללכת בלי ולהרגיש עם (או שזה הפוך?)

אני מסכים עם כל מה שכתבת, אבל אתה צריך להחליט.

השטחים הם שלך, אתה כבשת אותם ואתה רוצה לשמור אותם? תספח אותם לשטחים החוקיים של מדינת ישראל.

העובדות הן שכל ממשלות ישראל מאז 67, כולל ממשלות ימין, החליטו שטובת המדינה היא לא לספח את הגדה המערבית לגבולות הבינ"ל של המדינה, ולהגדיר את השטחים האלו (ככה בחוק הישראלי ובהסכמי השלום שלנו עם מצריים (בגין) וירדן (רבין)) כשטחי מיקוח המיועדים להחזרה במסגרת הסכם שלום עם ערבים פלסטינאים.

אתה רוצה את השטח? תספח את התושבים ותן להם אזרחות מלאה ותעודות זהות כחולות וזכות בחירה לכנסת. כמו שאומר החוק.

אבל אתה לא רוצה. אתה פשוט רוצה ללכת בלי ולהרגיש עם (או שזה הפוך?)

אני דובר של ראשי ממשלות?

יש לפוליטיקאים בעיות זהות, מישהו אמר שאני מסכים איתם?

ולמה שאני אתן להם אזרחות? הם לא יהודים, אני לא בעד להשאיר את המצב כמו שהוא אלה להחזיר אותם חזרה לארצות מוצאם באמצעות כוח צבאי כי זה הבית שלנו ולא שלהם

לגבי 7 עמי כנען שחיו פה לפני עם ישראל, אלה עמים שהקדוש ברוך הוא ציווה עלינו "להוריש" וזה בדיוק מה שעשינו !

אין פה שום עבירה על חוקי תורה חס וחלילה אלה ההפך, זו מצווה שקיבלנו

ההתנתקות הייתה מהלך חד צדדי. אתה יודע מה זה מהלך חד צדדי?

ישבה הממשלה הנבחרת בציון, והחליטה בגיבוי הכנסת, שטוב יותר למדינת ישראל, מהרבה בחינות, לא לשבת בעזה אלה לצמצם את מוקדי החיכוך עם האוכלוסיה הזו.

בלי כל קשר למה שהם עושים, בלי קשר לחמאס או לקסאמים, המצב שלך היום בגזרת עזה טוב יותר מהמצב לפני ההתנתקות.

מה זה משנה מה היו השיכולים של הממשלה (השיקול של שרון היה בריחה מתיק פלילי בכלל)?

כאשר היו תקופות שלא היו פיגוים "גדולים" אז השמאל לא חישב מה השיכולים של הערבים ולמה הם עושים הודנה (דרך אגב הודנה פירושה זה הפסקת אש לצורך היתארגנות מחדש ללחימה) הם אמרו כל עוד יש שקט (מבחינתם 10 אחוז טילים על שדרות ורציחת מתנחלים נחשב שקט) זה בסדר וצריך לכבד זאת ולא לתקוף אותם. ומה זה מעניין מה השיקולים? כל השנים הם אמרו שהם רוצים שנצא מעזה, עכשיו פתאום אומרים שמה שלא בסדר הוא למה אנחנו החלטנו לצאת מעזה?

כי לפי טענה זו אנחנו יכולים לחזור לשטחים שהוצעו בספר הלבן השלישי "משיקוליים אינטרסנטים" ועדיין תבוא לטעון שזה לא משהו שעשינו בשבילהם או בהסכם אז מותר להם להמשיך לירות עלינו

לך תגיד לאנשים שמקבלים טילים על הראש שהמצב היום טוב יותר

בתקופת המנדט הבריטי בזכות ההיתנחלויות שהקמנו הצלחנו לשמור על שטח גדול יותר מאשר השטחים שהיו מציעים לנו ללא היתנחלויות

כל הערים היו אז היתנחלויות, ככה הכל התחיל, לומר שצריך לסגור הסכם על שטחי 67 זה אולי הדבר הכי מוזר, זה פשוט רק דרך נוספת כדי להגיע לשיטחי 48, אחרי זה ספר לבן שלישי, ואחרי זה לזרוק אותנו לים

החמאס עד היום טוען שאין לנו זכות להיות בארץ ישראל, אותו הדבר חיזבאללה ששניהם מגובים ע"י מדינות ערב ובראשון סוריה ואירן, אז תעשה הסכם עם אש"פ זה יזיז לחמאס? בתגובה הם יחסלו מנהיגים של אש"פ וימשיכו לירות עלינו, מה אז תגיד?

כנראה אתה חושב הכל ורוד, אנחנו חותמים וזהו פתאום הם לא ירצו לרצוח אותנו

פורסם

ותמיכה מבחוץ זה ממש לא מה שמחזק אותי או את האדם הממוצע, זה אולי עוזר למותרות או לעשירים אבל זה ממש לא מה שבזכותו אנו חיים כאן כי אנחנו חיים וקיימים בזכות הקדוש ברוך הוא כמובן נוסף להישתדלות מינימלית מצידינו

אם אני רוצה לגדל חיטה ולבנות בית אני לא צריך את ארה"ב, יש לי ידיים ורגליים, מים יש, ויש את הקדוש ברוך הוא

ארה"ב לא קובעת אם החיטה תצמח או לא תצמח (דרך אגב מדינת ישראל מבצעת יצוא של ירקות לאירופה, אז אנחנו ממש לא נמות ברעב)

בנינו מה כבר בתמיכה מבחוץ? כסף? הרי לא אוכלים את הכסף אלה הכסף הוא רק אמצעי בלבד, פשוט מה שקורה שסכומי כסף עצומים זורמים לחשבונות בנק פרטיים אז אנשים חושבים בלי ארצות הברית לא היה לנו מה לאכול

בתקופת בית ראשון ושני לא היה לנו את ארצות הברית ולא מתנו מרעב (כאשר העם חטא באה בצורת במידת הצורך)

בנינו בתים בלי הכסף של ארצות הברית, רעינו צאן, אכלנו בשר, היתה לנו חקלאות, ובנינו "כלי רכב" של אותה התקופה

שום דבר לא מפריע לנו לעשות גם היום את הדברים האלה, בצורה אחרת חלקם אבל אין לארצות הברית מגע קסם שהם כולים ליצור כלי תחבורה ואנחנו לא, או כל דבר אחר שמקל לנו על החיים חוץ מיזה שארה"ב לא קיימת מאז ומתמיד, גם היא צמחה מאיפה שהוא, פשוט הם האמינו בעצמם אז הגיע למקום שהגיעו ולא חיפשו להיות תלותיים בבריטניה אלה ההפך, היתנתקו מבריטניה וכמו שאנחנו רואים עקפו אותה ועכשיו בריטניה היא זו שצריכה את ארצות הברית יותר מאשר ארה"ב את בריטניה

whuuh? אתה קורא בכלל מה שאתה כותב ומתייחס לכך ברצינות? בתקופת בית ראשון עם ישראל ניהל יחסים עם מדינות שכנות של ייבוא וייצוא. בתקופת השפע המתוארת של המלך שלמה, נראה לך שהשגנו את הכל "במו כפינו"? לא, חלק גדול הושג עם דיפלומטיה שהביאה תנופה לארץ ולמשאבים שלה, בין היתר הודות ליחסי החוץ ולמסחר אינטנסיבי.

לגבי תקופת בית שני.. כדאי שתבדוק שוב באיזה מצב בדיוק היינו. טיפ טיפה שונה מהתיאור הדמיוני שלך. בטח לא אנחנו בנינו את הכל.

ובוא נחזור עוד אחורה - בתקופת 12 השבטים - היינו תרבות פרימיטיבית למדי.

ואם נראה לך שהיינו שורדים לשנייה החל מקום המדינה ללא תמיכה מבחוץ - כלכלית וצבאית, אתה טועה טעות מרה ידידי. לא מדיבר כאן ב"מותרות לעשירים" ובחיזוק האזרח. מדובר בהשרדות של כל הישות הציונית. אני מדבר על אסטרטגיית חוץ, לא פנים. אני מדבר על אנחנו כמדינה לעומת המדינות הסובבות אותנו. אנחנו לא יכולים לסגור את עצמנו מהתמיכה מבחוץ שעוזרת למדינה להשאר על הרגליים כנגד האיומים מבחוץ.

2 דברים נוספים:

ראשית - אל תחשוב שמדינה יכולה לספק לעצמה את כל משאביה כיום. זה פשוט לא נכון. אתה חושב שברשותינו כל משאבי הטבע הדרושים כדי לקיים את הארץ? אתה חושב שברשותנו כל המשאבים הכלכליים כדי לייצר אמצעים טכנולוגיים שיחזיקו לנו רמת חיים מעבר לזו של עולם שלישי? אם כן אתה פשוט חי בסרט ועליך להתעורר מיד.

שנית - אנחנו לא מסתפקים יותר ב"בניית בית, הקמת חקלאות ורעיית צאן" כמו חבל ארץ של מדינת עולם שלישי. אנחנו צריכים להתקדם ולהתפתח כמדינה. ואף מדינה לא מסוגלת לספק לעצמה את כל המשאבים כדי לקדם ולשמר איכות חיים תקינה (אפילו ארה"ב תלוייה בנפט מהמזה"ת). וכדי ליצור אמצעים טכנולוגיים ומתקדמים, צריך בין היתר את הדבר הכ"כ מיותר מבחינתך שקוראים לו כסף.

פורסם

אני דובר של ראשי ממשלות?

יש לפוליטיקאים בעיות זהות, מישהו אמר שאני מסכים איתם?

ולמה שאני אתן להם אזרחות? הם לא יהודים, אני לא בעד להשאיר את המצב כמו שהוא אלה להחזיר אותם חזרה לארצות מוצאם באמצעות כוח צבאי כי זה הבית שלנו ולא שלהם

לגבי 7 עמי כנען שחיו פה לפני עם ישראל, אלה עמים שהקדוש ברוך הוא ציווה עלינו "להוריש" וזה בדיוק מה שעשינו !

אין פה שום עבירה על חוקי תורה חס וחלילה אלה ההפך, זו מצווה שקיבלנו

מה זה משנה מה היו השיכולים של הממשלה (השיקול של שרון היה בריחה מתיק פלילי בכלל)?

כאשר היו תקופות שלא היו פיגוים "גדולים" אז השמאל לא חישב מה השיכולים של הערבים ולמה הם עושים הודנה (דרך אגב הודנה פירושה זה הפסקת אש לצורך היתארגנות מחדש ללחימה) הם אמרו כל עוד יש שקט (מבחינתם 10 אחוז טילים על שדרות ורציחת מתנחלים נחשב שקט) זה בסדר וצריך לכבד זאת ולא לתקוף אותם. ומה זה מעניין מה השיקולים? כל השנים הם אמרו שהם רוצים שנצא מעזה, עכשיו פתאום אומרים שמה שלא בסדר הוא למה אנחנו החלטנו לצאת מעזה?

כי לפי טענה זו אנחנו יכולים לחזור לשטחים שהוצעו בספר הלבן השלישי "משיקוליים אינטרסנטים" ועדיין תבוא לטעון שזה לא משהו שעשינו בשבילהם או בהסכם אז מותר להם להמשיך לירות עלינו

לך תגיד לאנשים שמקבלים טילים על הראש שהמצב היום טוב יותר

בתקופת המנדט הבריטי בזכות ההיתנחלויות שהקמנו הצלחנו לשמור על שטח גדול יותר מאשר השטחים שהיו מציעים לנו ללא היתנחלויות

כל הערים היו אז היתנחלויות, ככה הכל התחיל, לומר שצריך לסגור הסכם על שטחי 67 זה אולי הדבר הכי מוזר, זה פשוט רק דרך נוספת כדי להגיע לשיטחי 48, אחרי זה ספר לבן שלישי, ואחרי זה לזרוק אותנו לים

החמאס עד היום טוען שאין לנו זכות להיות בארץ ישראל, אותו הדבר חיזבאללה ששניהם מגובים ע"י מדינות ערב ובראשון סוריה ואירן, אז תעשה הסכם עם אש"פ זה יזיז לחמאס? בתגובה הם יחסלו מנהיגים של אש"פ וימשיכו לירות עלינו, מה אז תגיד?

כנראה אתה חושב הכל ורוד, אנחנו חותמים וזהו פתאום הם לא ירצו לרצוח אותנו

:spam: בעליו של האלטר אגו שמעלי מוזמן להחזיר אותו לארון.

ממלץ גם להאכיל אותו קצת, בתרופות פסיכיאטריות כמובן.

לבריאות. :-*

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים