עבור לתוכן

ירושליים על שולחן הדיונים

Featured Replies

פורסם

למי שלא שמע, לאחרונה הועלתה שוב ירושליים על שולחן הדיונים והשרים ליברמן, רמון וראש הממשלה לא נגד להחזיר לפלסטינאים שכונות ערביות שסיפחנו

אלינו ב 67 וכמו כן מתחם הר הבית יעבור לשליטה ירדנית.

מה דעתכם בנושא ?

• תגובות 34
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

או להעיף אותם או לתת להם את זה, אין לנו מה לעשות עם אזורים עם 100%~ אוכלוסיה ערבית.

פורסם

זה מה שהיה צריך לעשות כבר ב-67.

פורסם

dd

פורסם
  • מחבר

japaN קודם כל תשמור על תרבות דיון נאותה.

דבר שני כנראה אתה לא יודע איפה אתה חי.

אותן שכונות שרוצים להחזיר לרשות מאוכלסות בערבים בכל מקרה ואני בטוח שלא אתה ולא מישהו מהפורום הזה (שאינו פלסטיני) לא היה

ולא יהיה במקומות האלו.

ההבדל היחיד שיקרה כאשר נחזיר להם אותם הוא שמדינת ישראל לא תהיה אחראית עליהם (אני מניח שתשאר איזו אחריות כלשהי) באופן פורמלי.

הם יהיו שייכים לרשות הפלסטינית וישברו את הראש לבד.

לדעתי זה צעד מבורך, פחות כאב ראש.

לא הולכים לשים לך חומה באמצע טדי או באמצע הכותל המערבי. "חילוק ירושלים" נשמע טוב בתקשורת ואנשים שכנראה פחות מודעים לאיפה

שהם חיים לוקחים את צמד המילים האלו ומפרשים אותם בצורה קיצונית.

פורסם

למי שלא שמע, לאחרונה הועלתה שוב ירושליים על שולחן הדיונים והשרים ליברמן, רמון וראש הממשלה לא נגד להחזיר לפלסטינאים שכונות ערביות שסיפחנו

אלינו ב 67 וכמו כן מתחם הר הבית יעבור לשליטה ירדנית.

מה דעתכם בנושא ?

סליחה? סיפחנו?

אתה מתכוון שיחררנו, ירושלים היא בירתה הניצחית של ארץ ישראל, באופן זמני פולשים גרים בחלק לא קטן מהעיר

איך אנשים מדברים בחופשיות על מסירת שטחים מארץ ישראל כאילו הם קנו אותה מכספם

אני רוצה לראות אדם שהיו גונבים לו חלק מהממון שלו (במיוחד כאשר הוא לא אדם עשיר וזקוק מאוד לכסף הזה) אז היה מחליט לעשות עם פורע החוק הסכם שהכסף ישאר אצל פורע החוק שגנב את כספו, תיראו איך חברות תוכנה או כל עסק שיש לו קניין רוחני נלחם במי שמבצע כהגדרתו הפרת זכויות יוצרים למרות שיש להם הרבה כסף (וחוץ מיזה הקניין הרוחני עצמו נשאר אצל היוצר, פשוט הוא משוכפל) ולנו שיש לנו מדינה קטנה וזה או שאנחנו גרים בשטחים מסויימים או הם, בניגוד לקניין רוחני שאפשר לשכפל ובכל זאת אנשים מוותרים על שטחים כל כך חשובים והכי חשובים בלי למצמץ

עד היום לא שמעתי (ולא אשמע) שאבא נתן נחלה לילדים שלו, בין אם זה את הבית בתור ירושה או חברה מצליחה והילדים שלו מחליטים למסור אותה לגנבים שפשטו את חלק מהנכסים שהאבא האוהב השאיר (האבא מתהפך בקבר אותו רגע)

אותן שכונות שרוצים להחזיר לרשות מאוכלסות בערבים בכל מקרה ואני בטוח שלא אתה ולא מישהו מהפורום הזה (שאינו פלסטיני) לא היה

ולא יהיה במקומות האלו.

ההבדל היחיד שיקרה כאשר נחזיר להם אותם הוא שמדינת ישראל לא תהיה אחראית עליהם (אני מניח שתשאר איזו אחריות כלשהי) באופן פורמלי.

לא הולכים לשים לך חומה באמצע טדי או באמצע הכותל המערבי. "חילוק ירושלים" נשמע טוב בתקשורת ואנשים שכנראה פחות מודעים לאיפה

זה שלא ההינו במקומות האלה אומר שאפשר לתת אותם לערבים?

הרי מונעים מאיתנו להיות במקומות האלה !

זה כמו שיבוא פורע חוק יגרש את ההורים שלך מאחד החדרים בבית, כאשר אתה תבוא לעולם אתה בחיים לא תיכנס לאותו חדר כי מונעים ממך את זה ואז תגיד שבגלל שלא ההית שם אף פעם אפשר למסור אותה כמתנה לפולשים

אותו הדבר אפשר לומר על הרבה מקומות בארץ שאנשים לא היו שם או ממש בודדים, למשל בנגב, יש הרבה שטחים ריקים שאין שם אנשים, אז יש בדוואים שמתנחלים שם, וכאשר הם ירצו להקים מדינה באמצע הנגב גם תגיד שבחיים שלא ההית שם אז אפשר לתת להם?

זה כמו שאני אגיד שאף פעם לא ההיתי ברמת אביב אז אפשר לתת אותה לפורעי חוק

לפי הטענה שלכם אם זה מקובל לפלוש לשטח שברשות מדינה אחרת להיתישב שם מספר שנים ואז מקבלים אותו מתנה הרי זה מה שהיטלר עשה, פלש לשטחים, שהה שם במשך שנים, תחשבו מה היה קורה אם כל העולם היה מסכים שהיטלר ישאר במקומות אותם כבש?

לפי הטענה הזו אנחנו רשאים לכבוש כל מדינה שאנחנו רוצים ולהחליט שזה שלנו, גם פה ההיתם בעד ?

וחלוקת ירושלים זה אסון, מה זה משנה איפה לא עוברת חומה?

אני בטוח שאם היו למישהו נכסים בשטח מסויים שרוצים למסור אותו לערבים במתנה הוא לא היה מוותר על הכסף שהוא השקיע באותה חלקת אדמה

בושה שאנשים יותר קל להם לתת שטח שהם לא מרגישים אותו באופן מוחשי אבל לכסף שלהם דואגים פי כמה

צריך פשוט מאוד לגרש את כל הפולשים הערבים מירושלים עם הצבא (למי שיבוא ויטען שזו גזענות או שזה לא מוסרי אז שישאל את עצמו אם הוא בעד גירוש יהודים או לא ואחרי זה ידבר, ונראה אם אותו אחד היה מוכן שפורעי חוק יחקו לו חלק מהרכוש ללא מיצמוץ.

דבר נוסף, אין פה עיניין גזעני כמובן, לא מעניין אותי איך קוראים לפולשים שנמצאים בעיר הקודש, אין שום בעיה עם ערבי שחי באפריקה או באירופה, זה פשוט לא המקום שלהם פה כמו שזה לא היה המקום של הבריטים שתודה לאל גירשנו אותם)

פורסם

צא כבר מהסרט שלך, אי אפשר לגרש מאות אלפי פלשתינאים סתם כי בא לך. גירוש כזה יגרור אוטומטית תגובה פוליטית וכלכלית מכל מדינות העולם, נראה אותך ממשיך לדבר שטויות כשחצי מהעולם יחרים תוצרת ישראלית והמשק הישראלי יקרוס.

ואיך בכלל אתה משווה מצב פוליטי סופר רגיש לזכויות יוצרים על תוכנה? אני מציע לך להתבגר כמה שיותר מהר או לפחות להשתמש בטיעונים הגיוניים כאשר אתה רושם משהו.

פורסם
  • מחבר

Jerusalem מתאר תמונת מצב מאוד פשטנית ורדודה שרחוקה מהמציאות.

אם כבר מדברים על לפלוש למדינה ולקחת שטחים אז לידיעתך כל השטח שנמצא עכשיו בבעלות מדינת ישראל שלא נקבע כשטחה של מדינת ישראל

ביום הקמת המדינה נקרא שטח כבוש, כלומר אנחנו סיפחנו את השטח הזה אילנו בעקבות מלחמה כלשהי שידינו הייתה על העליונה.

השטחים האלו נשארו בידי מדינת ישראל בעקבות הסכמים וסיכומים שונים שנחתמו (שביתות נשק וכו').

הגולן למשל גם שטח כבוש של סוריה ועליו כמובן שאף אחד לא רוצה לוותר (גם לא אני ד"א) וזאת משום שיש לו ערך רב למדיה.

כל העסק פה באזור מאוד מורכב ומסובך ואתה לא יכל לפשט אותו עם דוגמאות רדודות כאלו. למשא ומתן צריך לפחות שני צדדים ומשהו שניתן

להתמקח איתו, לנו יש את השטחים הכבושים שאפשר להתפשר עליהם (במידה) בתמורה להפסקת האלימות וההתנגדות של הצד השני.

במידה ויש הפרות הסכמים (המשכת האלימות) אין ערבות שלא נחזור לשלוט בשטחים שהחזרנו.

פורסם

איזו תועלת תצמח מסיפוח חלק מירושלים לרשות הפלסטינית?

גם בהתנתקות מיהרנו לתת. לא ראיתי שזה עזר לנו כל כך.

פורסם

ולא יהיה במקומות האלו.

לגבי הריבונות אנחנו נהיה באותו בוץ, כי באופן קבוע הפלסטינים רצים לבכות לאו"ם, וכל יתר יפי הנפש שם תומכים בהם.

זו לכאורה הסיבה שישראל וויתרה על ציר פילדלפי, אשר הינו בעל חשיבות עצומה בעצירת הברחות, על מנת שהם יהיו מחוברים

למצרים ולא יוכלו לבוא אלינו בתלונות על כל דבר. אך למרות שלכאורה הסרנו את הריבונות שלנו משם, חצי או"ם צעק שזה

פשע נגד האנושות לנתק להם את החשמל, אבל הרי הם לא בריבונות שלנו, לא?

נסיון העבר מלמד בבירור, כל פעם שהפלסטינים קיבלו שטח כלשהו, טרור ואך ורק טרור יצא משם ולא שום דבר טוב.

פורסם

איזו תועלת תצמח מסיפוח חלק מירושלים לרשות הפלסטינית?

גם בהתנתקות מיהרנו לתת. לא ראיתי שזה עזר לנו כל כך.

ואיזו תועלת יש במאות אלפי פלשתינאים שמחזיקים באזרחות ישראלית ויהפכו תוך כמה עשרות שנים לגורם משמעותי במיוחד? תחשוב שבבחירות כל הפלשתינאים בעלי זכות יצביעו, מדובר בכמה מנדטים שיכולים להשפיע על המפה הפוליטית בישראל. בקצב הריבוי הטבעי שלהם הם כבר יהיו שווים הרבה יותר מנדטים ויוכלו לגרום למהפכה בבחירות אם רק ירצו בכך.

אם כבר מדברים על ההתנתקות כדאי לשים לב שמספר ההרוגים (אזרחים וחיילים) ברצועת עזה ומסביבה ירד בצורה משמעותית, כבר אין צורך לאבטח מתנחלים עמוק בתוך עזה ולסכן את חייהם של אותם מתנחלים והחיילים ששמרו עליהם. אמנם עדיין יש קסאמים אך לפחות אין מטח יומי של פצצות מרגמה ותקיפות קרקעיות על ישובים שהיו ברצועת עזה.

לגבי הריבונות אנחנו נהיה באותו בוץ, כי באופן קבוע הפלסטינים רצים לבכות לאו"ם, וכל יתר יפי הנפש שם תומכים בהם.

זו לכאורה הסיבה שישראל וויתרה על ציר פילדלפי, אשר הינו בעל חשיבות עצומה בעצירת הברחות, על מנת שהם יהיו מחוברים

למצרים ולא יוכלו לבוא אלינו בתלונות על כל דבר. אך למרות שלכאורה הסרנו את הריבונות שלנו משם, חצי או"ם צעק שזה

פשע נגד האנושות לנתק להם את החשמל, אבל הרי הם לא בריבונות שלנו, לא?

נסיון העבר מלמד בבירור, כל פעם שהפלסטינים קיבלו שטח כלשהו, טרור ואך ורק טרור יצא משם ולא שום דבר טוב.

מתי נתנו לפלשתינאים שטחים והשארנו אותם בשליטה מלאה שלהם, בלי להיכנס ולצאת כל שבוע מהם? כרגע אני לא מאמין שאבו מאזן יוכל לשלוט על שטחים שיוחזרו אל הפלשתינאים אבל נראה לי שמנהיגים פלשתינאים אחרים יוכלו לעשות זאת.

פורסם

הטרור לא יפסק גם אם לא ניכנס לעזה.

אם אתה חושב שהוא יפסק אתה פשוט תמים.

הקסאמים מחזירים אותנו לעזה - לא להפך.

פורסם

דיברתי על הפלשתינאים, לבנון זה נושא אחר.

פורסם

שמתי לב מאוחר... ערכתי את ההודעה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים