עבור לתוכן

עזרה בפוטושופ

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לעשות קו מעוקל כזה.

ניסיתי להשתמש ב Pen tool - לעשות עוד נקודות ופשוט להזיז אותם אבל אז זה הופך את הקו לצורה מוסימת ואני לא רוצה שזה יהיה ככה.

יש אפשרות לעשות דבר כזה בפוטושופ ?

תודה.

פורסם

כנראה יצרת את הקו הישר ע"י לחיצה וגרירה של הסמן, נכון? זה לא יוצר קו, אלא בעצם נקודה עם 2 "ידיות" שיוצאות מהצדדים.

תנסה את הדבר הבא: תיצור נקודה רגילה עם ה pen tool ע"י קליק אחד. זה יהיה הקצה הראשון של הקו. כעת, תיצור את הקצה השני שלו - פשוט קליק במקום אחר בתמונה.

כעת נוצר לך קו בין 2 נקודות.

אם תעביר את הסמן מעל הקו תראה סימן + מופיע לידו. זה אומר שבקליק של העכבר אתה יוצר נקודה נוספת על הקו, וכך יש לך עוד vertex להזיז.

אם אתה רוצה קצת יותר פירוט, הנה מה שכתבתי בזמנו ל 3DGOD:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=223775.msg1961886#msg1961886

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

אבל לא יודע למה זה פשוט לא יוצא כי נגיד אני מנסה לעשות קו כזה :

1.jpg

יוצא לי צורה כזאת :

2.jpg

קראתי גם את ההסבר שנתת ל 3DGod אבל לא עזר :\ .

אשמח אם תענה : )

פורסם

אני יודע, המדריך שלי לא מנוסח טוב.. :-\

קודם כל, אני לא בטוח אם זה ברור לך שבתמונה הראשונה עדיין לא ציירת שום דבר, אלא רק הגדרת את הצורה. בשביל לצייר צריך לבצע פעולה כמו stroke.

שים לב שהקו עצמו במקרה של התמונה הראשונה הוא הקו המעוקל שעובר בין 3 הנקודות. הקטע באמצע שמתחיל מהנקודה האמצעית והולך למעלה הוא לא חלק מהקו עצמו, ולא יצטייר ב stroke. זהו רק כלי עזר לקביעת מידת העיקול של הקו בצד השמאלי של הנקודה.

מה שקרה בתמונה השנייה הוא הפעולה fill path שממלאת את פנים הצורה שהקו מגדיר בצבע. אם היית מבצע stroke במקומה, זה היה ממש מצייר הקו לאורך הצורה (צורת הקו במקרה הזה) שהגדרת.

בקיצור, יעזור לי אם אני אדע בדיוק מה אתה מנסה לעשות. למעשה הצלחת להגדיר קו טוב בתמונה הראשונה.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון - תודה רבה על העזרה :)

עכשיו בקשר לקו, אני רוצה פשוט ליצור קו דק שחור כמו שהראתי לך בתמונה הראשונה.

לא הבנתי כל כך עם הקטע של הstroke .

בתמונה הראשונה שראית כן יש את אותה צורה כמו בתמונה השניה פשוט הצבע שלה הוא לבן ולכן אתה רואה רק את הקו.

א

פורסם

אחרי שיצרת את הקו, לחץ לחצן ימני עליו. נפתח לך תפריט עם האפשרויות make selection, fll path, stroke path וכו'. stroke יצייר לאורך הקו הזה על התמונה עצמה. כשאתה בוחר stroke path, תתבקש לבחור באיזה כלי הקו יצוייר (אפשר עם המברשת, העפרון וכל כלי אחר ש"מצייר" וכו'). אחרי שתבחר, תראה שהקו הצטייר על התמונה עצמה לפי אותו הכלי שבחרת באפשרויות.

פורסם

היתי ממליץ לסמן את האפשרות השנייה באפשרויות של הPEN TOOL

19026363hp2.jpg

ככה הוא לא ימלא לך את הצורה, אלא רק יראה את הקווים (PATH). ואז תמשיך מהתגובה האחרונה של SerpentMage

פורסם

^^

זו לא ברירת המחדל? אם לא אז עכשיו אני מבין למה הצורה "התמלאה" לו בלי שירצה בכך. בהחלט, לא ציינתי את זה בכלל וזה חשוב (אחרת האפשרויות של stroke ו fill לא נגישות), אתה צודק. bm1125, סמן את האפשרות השנייה (paths)

עריכה: רק עכשיו שמתי לב שרואים את זה בתמונות :-\

פורסם
  • מחבר

תודה רבה :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים