עבור לתוכן

האם הDell 24" 2407WFP מתאים לגרפיקה

Featured Replies

פורסם

הי חבר'ה, המפרט שלי סגור וכלול בו המסך האמור בכותרת. עד כה הנחתי שהוא בסדר לגרפיקה בגלל שזה פאנל s-va אבל הבנתי שהרבה תלוי בכיול ונשאלת השאלה האם הוא מתקבל על הדעת לגרפיקאי?

כמובן שהאופציה הכי טובה היא ללכת על eizo אבל הם יקרים ביותר ומחוץ לתקציב שלי.

תודה על המידע והעזרה :)

פורסם

עד כמה שידוע לי הוא נהדר.

אני מניח שיש עדיפים עליו כמו האיזו שהזכרת- אבל בתקציב הזה אין מתחרים. ככה שתהיה רגוע

פורסם

אני כרגע כותב לך את ההודענה הזאת על המסך הזה

ממליץ לך בחום ... { רמת הצבעים היא גבוהה למרות שאין לי יכולת להשוות אותה למסך אחר ... }

רק כדאי לך לדאוג שכרטיס המסך שלך לא יהיה פשוט ושלא רק יתמוך ברזולוציה הגבוהה

של המסך אלא גם יוכל להריץ את התוכנות הכבדות ברצולוציה הזאת

פורסם

אם אתה הולך רק על 24 אינץ' בתקציב כזה אכן אין לו מתחרים.

בתור מסך לגרפיקה הוא בסדר גמור (בעיקר בגלל שהוא 24 אינץ') .

אני אישית נכון להיום אם הייתי צריך לקנות מסך לגרפיקה הייתי קונה את אותו המסך .(יש לי crt eizo)

אל תשכח דבר חשוב העיניים שלי זה לא העיניים שלך לכן אני ממליץ לך ללכת לראות את המסך ורק אז לקבוע ולא לקנות רק על סמך ביקורות.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות, רציתי לדעת היכן המסך עומד מול מסכים מקצועים האם הוא יכול להיחשב לפחות כחצי מקצועי שעם זה אני יכול להסתדר, מובן שלמשחקים וסרטים הוא נהדר, לגרפיקה(פטושופ וכדומה) הוא פחות טוב ככל הנראה מבחינת דיוק צבעים השאלה שלי האם אפשר לשפר את המצב הזה עם כיול ידני או תוכנה מיוחדת או משהו דומה.

סך הכל כללית שמסכמים את מה שיש למסך הזה להציע הוא מעולה, הדאגה היחידה שלי היא רק שהוא יהיה מספק ברמת דיוק הצבעים פחות או יותר, אני לא מצפה למשהו מקצועי(כי במחיר הזה אין) אלא שיהיה סביר+לגרפיקה מקצועית.

udi הכרטיס מסך שככל הנראה שיהיה לי זה 2900pro עם 512 מגה זכרון שיומהר ל2900xt במהירות סטוק, אני חושב שזה יהיה בסדר למסך הזה.

[br]פורסם בתאריך: 7.10.2007 בשעה 17:52:31

mosherozia כן כנראה שאין לו מתחרים ברמת המחיר שלו, וצודק אני צריך לראות אותו ליתר בטחון , למרות שלדעתי מסך כזה אפשר לקחת גם מבלי לראות ביחוד שאין אופציות אחרות-אני צריך שטח תצוגה גם כך שאני לא אלך על ה917 ההוא של סמסונג שהוא אחד הטובים מבחינת דיוק צבעים כי הוא רק 19 אינץ.
פורסם

אני מניח שקראת את 24 אינץ' של אושר על שני חלקיו.

התשובה תלויה בסוג הגריפקה שאתה משתמש בו, אם כי מי שעוסק בגרפיקה מקצועית מאד ברמה של קדם-דפוס צריך מכייל בכל מקרה.

פורסם

כמה עלה או יעלה לך המסך?

פורסם

אני מניח שבסביסות ה-3.7 (מחירו ברוב החנויות)

פורסם

שים לב שלפני כמה שבועות יצא דגם חדש HC

עוצמת מסך 400 במקום 300.

הדעות חלוקות לגבי מה עדיף, יש אנשים שטוענים שהישן איכותי יותר בגלל ש 400 זה כבר בהיר מדי וכואב בעיניים.

אישית נראה לי מונפץ אבל קשה לי להגיד בגלל שלא ראיתי את שניהם אחד ליד השני.

חוץ מזה שיש הבדל (לפחות בכמה חנויות) במחיר של 300 ש"ח פחות או יותר.

אני מתכוון גם לקנות את המסך ועדיין לא סגור בדיוק איפה אשמח אם תעדכן אותי לגבי מחיר ואיפה אתה קונה.

פורסם

נדמה לי שיש את הגרסא החדשה HC בנקסטופ בירושלים.והיא לא הייתה יקרה יותר, לפני חודש לפחות.צריך לציין שהוא מיבא עצמאית (לא רשמי כלומר לא אחריות של DELL בארץ אלא של המעבדה שלו עד כמה שאני זוכר).

פורסם

רמת הבהירות המקסימלית של ה-HC היא 400 Cd/m2 ונמוכה ב-50 Cd/m2 מהישן. בכל מקרה זה לא ממש משנה, כי בהירות נוחה לעבודה יומיומית היא 140-160 ומטה.

אני מסכים עם borsood, לגרפיקה מקצועית חובה לרכוש מכייל משובח עבור המסכים האלו. מי שלא יכול לרכוש מכייל – יכול כבר לדעת שעל סמך הסקירה ב- hardware.fr בהגדרות היצרן ה-DeltaE הממוצע עבור HC הוא 3.6 ואילו בדגם הוותיק התוצאה שהתקבלה היא 2.3 לאותן הגדרות, כלומר הוותיק בעל דיוק צבעים טוב יותר מהקופסה.

פורסם

אז בעצם מה שאתה אומר זה שהדגם הישן יותר טוב מהחדש????

לא נשמע לי כל כך הגיוני :s05:

למה החדש עולה יותר?

בעצם מה ההבדלים?

:s05:

פורסם

למי שזה חשוב דיוק צבעים מהקופסה אני אצטט מהמובאות של ארז מהמאמרים שחיבר:

כאשר הציון גבוה מ-3 מדובר בסטייה חמורה בצבע, וכל אחד יוכל לשים לב לחוסר הדיוק.

כאשר הציון בין 3 ל-2 הצבע "בסדר" ויספיק לרוב האנשים, אך גרפיקאי מקצועי יצטרך דיוק גבוה יותר.

כאשר הציון בין 2 ל-1, הצבע "מדויק" ויתאים לעריכה גראפית.

כאשר הציון מתחת ל-1 הצבע "מושלם".

האם לא ברור מכך עד כמה טוב הדגם ללא HC ?

מי יהנה ממכלול הצבעים המורחב? רק אלה שבבעלותם מצלמות רפלקס יקרות ומתקדמות בהן הם משתמשים תמיד במכלול sRGB. גם בסרטים - רק אם הסרט צולם במכלול של 92% מה-NTSC יהיה אפשרי לנצל את המכלול המורחב. בהנחה שרוב התכנים אינם במכלול הזה, לא יושג היתרון הזה ולמעשה יכולות לקרות סטיות צבע כי הצבעים "זזו" כתוצאה מיישום המכלול המורחב.

היתרון המשמעותי ב-HC הוא ששיפרו את מצבי המולטימדיה והמשחקים ב-Image Mode באופן שה-Banding כבר לא נוכח, וגם העלימו את אפקט ה-tearing שמתקבל בעת ניגון תוכן 1080P מנגן Blue-Ray / HD-DVD שמחברים ל-DVI דרך מתאם HDMI-to-DVI. את תנאי הבהירות וניגודיות לסרטים ומשחקים ניתן גם בגירסה ללא HC להתאים ע"י הגדלת ה-RGB לערכים גבוהים יותר מאלה שנוחים לעבודת טקסט ללא שום בעיה ב- Image Mode Desktop, שהוא היחיד שלא מראה Banding.

בכל מקרה גם לאחר שהגירסה הישנה והטובה תאזל מהמלאי, לדעתי ה-HC ימשיך להיות מומלץ לרכישה, כי אין אלטרנטיבות טובות יותר ממנו במחיר מקביל לשלו (ואני נוטה להאמין שהמחיר שלו יירד ל-3700 זמן מה אחרי שהדגם ללא HC יאזל). ה-Benq FP241W יקר יותר בכ-1000 ₪ בעיקר בשל סיווגו כטלוויזיה מושת עליו מיסוי גבוה יותר (כתוצאה מנוכחות כניסת ה-HDMI), ואילו ה-244T של סמסונג מתומחר כך שהוא יקר בכ-200 ₪ מה-EIZO S2431W .

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות.

יש לכם מושג כמה עולה מכייל מקצועי במידה והוא יקר האם אפשר לקבל שירותי כיול מגורם כלשהו?

אם הבנתי נכון, הדגם החדש של המסך זהה לישן מלבד זאת שהוא פחות בהיר ב50 Cd/m2 מהישן ושתוקנו הדברים שman of orleans ציין בתגובה האחרונה שלו.

ובשאר הדברים הם זהים, אם כך אני אדרוש את הדגם החדש.

חוץ מזה אני הולך להכין שולחן גדול יותר ולהעיף את מסך השופררת 19 אינץ השמן...קצת מצחיק שמסך הlcd הראשון שלי יהיה הדל הזה. :hat:

פורסם

אתה יודע שכל מי שמקבל את המסך מחוייב לפתוח דיון עם תמונות ;)

לגבי המכייל, אתה יכול לברר כאן

ארז ורבר משתמש בביקורות שלו במכשיר Eye One Display 2, ולדבריו הביצועים שלו מצויינים. הוא מוצע למכירה שם, אבל המחיר לא מפורט אז צריך ליצור קשר.

זה המקום היחיד בארץ שאני מכיר שניתן לקנות בו ציוד כיול.

בחו"ל הוא עולה כ 200$.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים