עבור לתוכן

הסרת כתמי לידה בפוטושופ, איך?

Featured Replies

פורסם

יש לי תמונה של מישהו שעל זרועו יש כתמי לידה אדומים, איך אפשר להסיר את זה בפוטושופ, ועדיין לגרום לזה להראות כמו יד אמיתית? (הCLONE BRUSH לא יעזור לי בזה).

אני משתמש בגרסת הCS2, תודה

פורסם

למה ה clone brush לא יעזור לך? אני אבין אם תעדיף לא להראות את התמונה, אבל תוכל לתאר לי מה בדיוק מונע ממך להשתמש בכלי הזה (או בשילוב שלו ושל ה healing brush)?

דרך כללית שלדעתי היא היעילה והמקובלת לבצע retouching מורכב כמו הסרה של כתמי לידה גדולים, כוויות וכד', היא פחות או יותר כך:

- תשיג צילום רפרנס של זרוע דומה ככל האפשר בגודל ובמבנה (לא חייב להיות ממש קרוב), רצוי באותה תנוחה (אם לא תוכל לשנות את הזוית), או שפשוט תצלם את הזרוע שלך

- תעלה בפוטושופ לשכבה נפרדת ותמחק את הרקע של הרפרנס, כך שהזרוע החדשה תופיע ליד הישנה.

- ע"י משחקי levels ו color balance תגרום לרפרנס לקבל גוון דומה ככל האפשר לגוון העור של הזרוע שעליה אתה עובד (מאחר והיא בשכבה אחרת, זה לא ישפיע על הזרוע המקורית), ואם בא לך תסובב את הרפרנס כדי שהחלק שמתאים לחלק שאתה הולך לתקן יהיה בזוית דומה.

- זרוע הרפרנס תשמש כמוקד של ה sample עבור הכלים clone stamp ו healing brush, שאתם בעצם "תסיר" את כתמי הלידה. היתרון של ה healing brush הוא שהוא טוב יותר בשימור הטקסטורה המקורית של העור. אבל לעומתו ה clone stamp בד"כ עדיף, כי הוא גמיש הרבה יותר ומתפקד כמברשת לכל דבר. אתה יכול לשחק עם flow, opacity ו blending modes כך שגם איתו תוכל לשמר את הטקסטורה ולהשיג תוצאה אפילו טובה יותר.

*בדרך, אתה יכול לנסות לשחק עם Replace Color כדי לטשטש את הבדלי הצבע בין הכתמים לצבע העור המקורי. כלומר להפעיל אותו על הכתמים, בהתחלה ב fuzziness קטן, ולקרב אותם לגוון העור. אל תתן ל fuzziness לגרום לכך שהשפעת הפעולה תחרוג מגבולות הכתמים, שינוי הגוון צריך להיות תחום רק באיזור הלא רצוי שאתה רוצה לתקן. אל "תתקן" גם את האיזורים שהם בסדר. (יותר מאוחר, בעבודה עם ה clone stamp, תצטרך לגלוש קצת מחוץ לגבולות של הכתמים כדי להעלים את אותם הגבולות, וכדי שהכל לבסוף ייראה seamless)

אין דרך ממש קלה ומהירה לעשות את זה, "תיקון" עור שכזה דורש ממך טאץ' ידני וממוקד.

אם יש לך הרבה סבלנות, אתה יכול לעשות את התהליך אפילו ללא צילום רפרנס, ופשוט להשתמש בחלקי העור התקינים כמוקד ה sample. זה כמובן דורש עבודה ממושכת ועדינה בהרבה.

הערה חשובה:

כל מה שכתבתי הוא מתוך היכרות עם PS 7. לא השתמשתי בגרסאות ה CS, אבל אני מניח שהעבודה היא דומה מאוד אם לא זהה. ואם יש שינויים רציניים, כדאי שמישהו יבוא ויתקן אותי.

עריכה: אני יוצא מנקודת הנחה שה clone brush שאתה מדבר עליו הוא ה clone stamp של פוטושופ 7..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים