עבור לתוכן

קירור מים ל-Quad+8800GTX, תקציב: 600-1,000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

בהמשך לדיון שפתחתי לפני כחודשיים, אני עדיין מחפש דרך לקרר את התנור שלי ולכן אני מעוניין בקירור מים.

אני מעוניין במערכת שלמה (כ.מסך+מעבד) בתקציב של 600 שקל, למרות שהתקציב מגביל לכן אני מניח שחריגה היא אפשרית.

שימו לב שבמפרט שלי מימין, מצויין שאני כרגע עם Big Typhoon VX אך הטמפרטורות גבוהות מדי:

במנוחה:

CPU: 36

Core #1: 57

Core #2: 59

Core #3: 57

Core #4: 59

GPU Diode: 64

MotherBoard: 52

Hard Disk: 41

במאמץ:

CPU: 58

Core #1: 67

Core #2: 67

Core #3: 66

Core #4: 67

GPU Diode: 76

MotherBoard: 58

Hard Disk: 42

האם המערכת הבאה, כפי שהמליצו בסטיקי של קירור מים היא האופציה הכי זולה עבורי? או שישנה מערכת תקציבית שתענה על צרכיי?

מערכת חזקה למעבד+כרטיס מסך עד 1600 ש"ח

רדיאטור: Swiftech MCR-220 Quiet Power Series Radiator 1/2"

משאבה: DangerDen Laing DD12V-D5 1/2"

מאוורר לרדיאטור: GlacialTech GT1225EBDL-1 Silent Blade 120mm x 2

בלוק מעבד: Swiftech Apogee 1/2"

בלוק כרטיס מסך: Swiftech MCW60 VGA Water Block (מגיע עם סינקים לזכרונות)

צנרת: השקייה פשוטה 1/2"

מיכל: DangerDen Single 5.25 Bay Reservoir 1/2"

מהדקים: 1/2", 10 מהדקים

נוזל קירור: American Eagle 5 Liter

משחה טרמית: Arctic Silver 5

בנוסף, הנה תמונה מהמארז שלי:

7151501.jpg

פורסם

המעבד שלך בטמפ' סבירות לחלוטין

פורסם

היי שוב!

בנוגע למחיר, לא נראה לי שיהיה משהו אפקטיבי בפחות מ1600 ש"ח, אבל שווה לבדוק שוב. אני מאמין שלחומרה שלך זה יהיה אפילו יותר יקר (אם אתה רוצה שזה יהיה אפקטיבי יותר מקרור אויר).

בעניין הטמפרטורות, אכן לא גבוה במיוחד, אבל כדאי לבדוק את ההתקנה של הBT ולחדש משחה (אם לא עשית זאת כבר). האם המאורר של הBT על מקסימום בקבלת הטמפ' הנ"ל ?

אני אישית בחרתי ללכת על קרור אויר טוב למעבד ולGTX שלי - TUNIQ TOWER של SUNBEAM ו HR-03 Plus של THERMALRIGHT . שניהם עולים אמנם קרוב ל600 ש"ח אבל יהיו יעילים כמו מערכת קרור מים בשווי 1600 ש"ח (נמרוד, גיא, אם אני טועה תקנו אותי :P).

כתבה שכדאי לך לקרוא http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3097&p=1

הגראפים שמראים מאיפה משתין הדג... http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3097&p=8

[attachment deleted by admin]

פורסם

קודם מספר הערות לגבי מערכת המים:

1. במקום ה - Swiftech Apogee אפשר לקחת את ה DTEK FUSION - מעט יותר טוב מהסוופטי (כאשר לא עושים BOWING לבלוק) בנוסף DTEK יוצאים עם NOZZELES חדשים שאמורים לשפר אותו אפילו יותר עם מרובעי ליבה.

2. אני רואה שאתה מתכוון להשתמש בצנרת של 2\1 (כמוני) - אבל אם תשתמש בצנרת 4\3 תוכל גם לבחור משאבה אחרת לדוגמא: Laing DDC-3.1 שפולטת פחות חום למערכת 9W לעומת 18W.

3. רזואר אינו חובה - תוכל לשהשתמש ב T-LINE עם FILLERPORT

4. נוזל קירור - אני משתמש במים מזוקקים + 15% אלכהול 99%.

5. לגבי מאוררים - אני משתמש ב 4 מאוררים ב PUSH\PULL CONFIGURATION עם ראובאס שהם על 6-9 וולט. - הייתי מציע להוסיף ראובאס למערכת - אתה תגלה שממש אין צורך להריץ את המאוררים על FULL...מאחר ושינוי הטמ"פ מאוור לנקודה מסוימת מאוד זניח.

SHROUD יוסיף מאוד לקירור המאוררים ע"י חיסול הנקודה המתה ישירות מתחת ל HUB של המאורר.

לגבי סוג המאוררים...אני משתמש ב SANYODENKI כבר מעל שנתיים - כשיהיה זמן אני אחליף אותם (פשוט קניתי אותם ממש בזול בזמנו 25 ש"ח למאורר).

יש שני מאמרים שאני מציע לך לקרוא כאן בקשר למאוררים:

http://www.silentpcreview.com/article739-page1.html

http://www.silentpcreview.com/article695-page1.html

אני אישית הייתי הולך על ה- SCYTHE S-FLEX 1600 RPM מתעמי ביצועים ומחיר.

בלוק כרטיס מסך - לא השתמשתי מעולם...אז אני לא רוצה להעיר על כך.

אני מאמין בלב שלם לממצאים ב ANANDTECH - הם פשוט הוכיחו שמערכות קנויות לא מספקות את הסחורה.

אבל לבנות מערכת פשוטה עם רכיבים איכותיים לקירור של המעבד בלבד לשם השוואה לא צריכה לעלות יותר מ 200 דולר.

פורסם

סליחה אבל לפי המפרט אתה עובד עם Q6600 על 3.2 GHZ אפשר לדעת מה הטמפ' אצלך בחדר? איך מדדת את הטמפ' במעבד?

הערה בונה - יש לך מאוורר יחיד שמכניס אוויר למחשב אבל הוא מקרר רק את כרטיס המסך והמעבד לא מקבל כלום ואם כן - זרימה חלשה. לדעתי אתה צריך פיתרון כמו של SCHYTE כך שמאוורר 120 יעמוד בבפתח של 3 מגרות 5.25'' - שיכניס אוויר ויצור זרימה דרך גוף הקירור של המעבד והחוצה.

פורסם
  • מחבר

האם המאורר של הBT על מקסימום בקבלת הטמפ' הנ"ל ?

לא, הטמפ' מתקבלת כאשר ה-BT עובד על 1,300rpm, כלומר מינימום (כדי למנוע רעש מיותר).

אני רואה שאתה מתכוון להשתמש בצנרת של 2\1 (כמוני)

לא, אני לא מתכוון להשתמש בצנרת כזאת- זו הייתה דוגמא למערכת קירור שלקחתי מהסטיקי שבפורום.

מבחינתי, זאת טבילת אש במים ראשונה ::)

אחרי שקראתי את המאמרים שטל קישר אליהם, ההתלבטות שלי גוברת לגבי כדאיות ההשקעה במערכת שכזו.

נמרוד- האם בסכום של 1,000 שקל היית יכול להרכיב מערכת קירור שקטה וקרה יותר ממערכת האוויר הנוכחית שלי?

סליחה אבל לפי המפרט אתה עובד עם Q6600 על 3.2 GHZ אפשר לדעת מה הטמפ' אצלך בחדר? איך מדדת את הטמפ' במעבד?

יש לי בחדר טמפ' מרכז הארץ ממוצעת, ללא מיזוג.

טמפ' המעבד נמדדו ע"י Everest ו- Core Temp.

** דרך אגב, יש לי מאוורר 120 נוסף שמכניס אוויר, אותו מיקמתי על דלת המארז, אך גם הוא בחלק התחתון לכיוון כרטיס המסך.

פורסם

יש לי בחדר טמפ' מרכז הארץ ממוצעת, ללא מיזוג.

טמפ' המעבד נמדדו ע"י Everest ו- Core Temp.

** דרך אגב, יש לי מאוורר 120 נוסף שמכניס אוויר, אותו מיקמתי על דלת המארז, אך גם הוא בחלק התחתון לכיוון כרטיס המסך.

אם כך, יש לך מעבד זהב :o פשוט נתונים מדהימים לדעתי. לדעתי, אם אתה לא מעמיס את כל הליבות 100% 24/7, חבל להוציא על מע' קירור מים שתהיה יקרה אם תרצה גם OC.

פורסם

האמת גם לפי דעתי אתה לא צריך קירור מים.

לפי המפרט רשום שאתה ב 3.2 והטמ"פ שהבאת בהחלט תקינות.

לא רשמת איזה סטפינג יש לך ו 3.2 בכל מיקרה זה מאוד מכובד.

ובנוסף כבר יש לך קירור אויר טוב.

אני חושב שאפילו אם תקבל עוד 400 MHZ מהאוברקלוק - ההשקעה בקירור מים בשלב זה לא תהיה משתלמת.

פורסם
  • מחבר

לא רשמת איזה סטפינג יש לך ו 3.2 בכל מיקרה זה מאוד מכובד.

סטפינג B3

אם כך, אני מודה לכם על הייעוץ ומוריד כרגע מהפרק את קירור המים.

ואם אנחנו כבר כאן, שאלה קטנה עבור אחי:

האם ישנו קירור זמין בארץ שעדיף על ה-BT?

פורסם

אלפי שירשורים נפתחו בנושא אבל אני אענה ...שוב... :silly:

הTUNIQ TOWER ואחריו (יותר טוב ממנו) הThermalRight Ultra 120 eXtreme.

פורסם

הטוניק רועש משמעותית - מניסיון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים