עבור לתוכן

שאלה לגבי גודל הפיקסלים במסכי LCD

Featured Replies

פורסם

היי

רכשתי את הסמסונג 971P לאחר שנים רבות עם מסכי CRT וכרגע אני עובד ברזלוציה של 800X600 עם פונט רגיל.

עכשיו ממה שאני יודע במסכי LCD צריך תמיד לעבוד ברזולוציה הטבעית של המסך כדי לראות טוב.

אבל ברזולוציה גבוהה הפונטים קטנים מידי לקריאה ואז צריך להגדיל את הפונט.

לפי המאמר על ה LCD גודל הפיקסל משפיע על גודל הטקסט לכן מסך עם גודל פיקסל של 0.29 ייתן טקסט גדול יותר ממסך של 0.25 לדוגמא.

האם זה אומר שלא אצטרך להגדיר ב WINDOWS פונט גדול יותר?

דרך אגב כשניסיתי להגדיר פונט גדול על מסך 19 אינץ' רחב הטקסט לא גדל ונשאר קטן מידי.

האם במסך שרכשתי לא תהיה לי בעיה בנושא?

תודה

פורסם

לא הבנתי עד הסוף - אתה עדיין על ה-CRT או כבר על ה-LCD?

בעיקרון, כן - ב-LCD עם גודל נקודה גדול יותר טקסט ייראה גדול יותר (בהנחה שההגדרות של גודל הפונטים וה-DPI של ה-WINDOWS זהות).

גודל הנקודה ב-LCD 19" הוא הגדול ביותר מכל מסכי ה-LCD בשוק (מלבד 27"). אם זה קטן מידי בשבילך - אתה בבעיה. תוכל להגדיל DPI או פונטים ב-WINDOWS, אבל זה לא תקף ל-%100 מהיישומים ולא תמיד עובד חלק.

לדעתי, אם הראייה שלך היא נורמלית, לא תהיה לך בעיה עם מסך 19". אולי ייקח לך כמה ימים להתרגל, אבל אחר-כך תהנה.

פורסם

תקדם בקפיצות קטנות, כשאתה מתרגל חכה שבוע ותעבור עוד אחת למעלה.

פורסם
  • מחבר

כן אני עדיין עם ה CRT.

אם גודל הנקודה הוא 0.29 לדוגמא מה גודל הפונטים במקרה זה?

ב 19 הרחב הטקסט היה מאוד קטן כי גודל הפיקסל יותר קטן מהסמסונג אז זה אומר שבמסמסונג הטקסט יהיה גדול יותר?

פורסם

בלי קשר. למה לא הלכת על ה- VP930?

מה מצאת בו יותר טוב?

פורסם
  • מחבר

קיבלתי המלצה בפורום לשני המסכים ובחרתי בסמסונג בגלל העיצוב.

פורסם

הפונטים גדלים בהתאם לגודל הנקודה. אף אחד פה לא נביא ולא יוכל להגיד לך האם הפונטים ב-971P יהיו גדולים מספיק בשבילך.

פורסם
  • מחבר

זה ברור אבל חשבתי שאפשר לדעת מה גודל הפונט ללא הגדלה לפי גודל הפיקסל.

טוב אז אצטרך לראות כשהמסך יגיע ואני מקווה שהטקסט יהיה קריא ללא מאמץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים