עבור לתוכן

משהו מגביל את הOC!

Featured Replies

פורסם

במזל טוב קניתי את המעבד הנ"ל; ומייד ניגשתי למלאכת הקודש - המהרה.

אך משום מה המעבד מסרב לעבוד בתדרים גבוהים. המפרט שלי נמצא בצד, ולהפתעתי גיליתי שאי אפשר להעלות את המכפלה בלוח שלי (כך שמתדר 3GHZ אפשר לשכוח....ניחא) אבל כשאני מעלה את תדר המעבד, מ1.6GHZ ל1.7GHZ, הוא פועל...ועובר בדיקת מאמץ, אבל בריסטרט הבא הוא פשוט קורס, ולא שולח חשמל לאף אחד מהרכיבים. המתח שעליו הוא עובד הוא 1.325 והטמפרטורה שלו מעולה (~35). למישהו יש רעיונות?

פורסם

אי אפשר להעלות את המכפלה בשום מעבד :xyxthumbs:

איפה אתה נתקע? תנסה להעלות בקטנה כל פעם

פורסם

כנראה יש FSB WALL באזור...

נסה לתת ישר FSB של 333

פורסם
  • מחבר

מצטער על ההקפצה...פשוט לא הייתי בבית;

אממ אוקיי, חזרתי למדריך ההמהרבה באתר, והלכתי צעד צעד, ביטלתי EIST ונעלתי את תדר הPCI-E על 100.

אין בלוח שלי את האפשרויות הבאות: ביטול spread spectrum, ביטול thermal throttling, וDRAM Bank interleave.

העליתי את התדר מ200 ל212 (תדר אפקטיבי של 1.7Ghz) והעליתי את המתח מ1.325 ל1.33215.

המחשב עבר בדיקת מאמץ, והכל נראה תקין.

לא הבנתי מה ז"א FSB WALL?

(http://www.hardcoreware.net/reviews/review-341-5.htm)

תודה לעוזרים :jump:

פורסם

הFSB זה מה שהעלת מ200 ל212...

וFSB WALL זה מצב שלפעמים באזור מסויים המערכת לא תעבור אתחול (נגיד לדוגמא בין 350-400)

אבל ב401 היא כן תעבור...

ההמלצה שלי היא תשאיר מתח סטוק ותנסה תדר של 333....

עריכה:

מה גירסאת הביוס שלך?

פורסם

יש לך 945 נכון?

לפי מה שאני זוכר זה לא לוח ל OC אין לי מושג למה מה מי מו אבל בכל פורום אומרים שהם לא ל OC הם כמו ה P31 וה P35

תוקנו אותי אם אני טועה

פורסם
  • מחבר

חח בקשר לFSB זו הייתה פאדיחה שלי, לרגע ברח לי מהראש....גם ערכתי את זה :silly:

אם אני משנה את הFSB ל333 התדר של הזכרונות עולה מ667 ל1000+, זה לא יכול לשרוף אותם?

גירסת הביוס היא F6 (האחרונה), ולפי מה שהבנתי אנשים בפורום הגיעו עם לוח זהה לשלי לתדרים מרשימים מאוד.

עריכה:

אוקיי, ניסיתי לקבוע את הFSB ישר ל333 במתח סטוק, וזה לא עבד, המחשב סירב לעבוד, ופשוט אחריי 3 ריסטרטים ביצע איפוס להגדרות ההמהרה (זה יתכן?).

עוד רעיונות?

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

אתה צריך להגדיר שמכפלת הזכרונות תיהיה 2, ואז הם יפעלו ב2X333=667

אין הרבה מה להגדיר.. FSB=333 memory multi=2 system voltages=manual וזה אמור להספיק לבנתיים..

אם יש לך CIA תבטל, והאצת ביצועים שים על סטנדרט (במידה ויש לך דבר כזה)

פורסם
  • מחבר

אוקיי, עשיתי את זה, והעליתי את הבאס ל333 ואת מכפלת הזכרונות ל2, ו.....נאדה, המחשב מסרב לעלות; אפילו ניסיתי להעלות את המתח למעבד, ופשוט אחריי 2 ריסטרטים הוא מאפס את הגדרות האוברקלוק....=\

יש עוד הצעות?

פורסם

אין לי ממש הצעות נוספות...

הייתי אולי מנסה עם EASYTUNE, למרות שהסיכוי שזה יעבוד לא גדול...

לי אין מושג מה הבעיה בכל אופן...

פורסם
  • מחבר

***עריכה:

טוב, אז לא התייאשתי, ושוב ניסיתי, אחריי ריסטרט לביוס, וגילית שבתזמון הזכרונות יש לי אפשרות לעשות -2.0 במקום ה2.0 שהייתי עושה כדיי לגרום לתדר של 667, אמרתי למה לא, ועשיתי את אפשרות הזו ביחד עם תדר של 333 לFSB; בו זמנית העליתי את המתח למעבד מ1.325 ל1.35, והפלא ופלא-זה עובד!

משום מה, הוא לא עושה לי תדר אפקטיבי של 2664Mhz אלא תדר של 2225Mhz משום מה (ז"א שהFSB נקבע ל278, למרות שבדקתי פעמיים שהכנסתי תדר של 333 וביטלתי את כל האופציות שמאיטות את המעבד) אבל החדשות הטובות הן שיחס הFSB:DRAM עכשיו על 1:1

***עריכה #2:

עשיתי VALIDATION בCPU-Z:

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=252882

***עריכה #3:

שלחתי את תוצאות 3DMARK2006:

http://service.futuremark.com/orb/resultanalyzer.jsp?projectType=14&XLID=0&UID=11438360

פורסם

מזל טוב!

לא ממש הבנתי מה עשית, ומה היה לא בסדר אבל שיהיה... לפחות הצלחת לעשות OC...

פורסם
  • מחבר

חחח תודה; אני אנסה להסביר שוב:

כשאני מעלה את התדר ל333, תדר הזכרונות עולה אוטומטית ל1109, ואי צריך לשנות את המחלקים ל2 כדיי ליצור תדר של 667. עכשיו בביוס יש לי אופציות לשנות את המחלקים ל1.5, 2.0, 2.5, 3.0 וכמו כן גם ל-1.5, -2.0, -2.5, -3.0.

עכשיו בניסיון הראשון, כשאמרת לשנות את המחלקים שיניתי ל2.0, וכאמור המחשב סירב לעלות, היום, ניסיתי לקבוע את המחלקים ל-2.0, כנסיון אחרון, וזה עבד.

אז שוב תודה, אבל יש לי שאלה, מדוע כשאני קובע את הFSB ל333, הוא אוטומטית משנה אותו ל277 וזהו?, נכנסתי מספר פעמים לביוס, ווידאתי שהוא קבוע ל333, אך בכל זאת הוא קובע את התדר ל2220 במקום 2664 (ז"א מכפלה של 277).

**עריכה:

לעזאזל, הרגע גיליתי שלא משנה לכמה אני מעלה את הFSB, הוא אוטומטית עוצר ב276/7, למה זה קורה?!

פורסם
  • מחבר

מישהו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים