עבור לתוכן

טיפים + שאלה על צילום מתקדם - D80

Featured Replies

פורסם

היי, יש לי D80 ואני בכלל לא יודע להשתמש בה :silly: אז אם למישהו יש טיפים או משהו (במיוחד על צילום מתקדם) - אשמח ביותר.

והשאלות הן -

האם אפשר לעשות משהו כזה http://www.dcresource.com/reviews/canon/powershot_s3-review/colorswap.jpg]

או כזה (בעיקר את זה) coloraccent.jpg

http://www.dcresource.com/reviews/canon/powershot_s3-review במצלמה?

שאלה 2 - יש לי מגבר של איבנז (תמונה למטה) ואני מנסה להגיע למצב שהאיבנז יהיה בפוקוס וכל הכיתוב והכפתורים ומה שמסביב לא יהיה, ניסיתי במצב מאקרו כשהכל ידני ועדיין לא הצלחתי לפקס רק את האיבנז, דיברתי עם גיל (קרפד) והוא אמר שיכול להיות שזה קרוב מדי, הוא צודק?

טנקס :-*

[attachment deleted by admin]

פורסם

בקשר לשאלה הראשונה, אני לא יודע אם קיימת אופציה כזו ב-D80 אבל יש אפשרות בחלק מהמצלמות היום להראות רק צבע אחד ושאר הצבעים בשחור לבן כמו בתמונה, אופציה נוספת קלה יותר בהרבה לדעתי היא פוטושופ

לשאלה השניה,

נסה להתרחק קצת עם המצלמה ותצלם עם צמצם פתוח כמה שאפשר, ואת הפלאש תכבה. לאחר מכן תוודא שנקודת הפוקוס נמצאת על החלק שאותו אתה רוצה להשאיר חד. אני לא בטוח שעם העדשה שיש לך תוכל להגיע לתוצאה שאתה רוצה כי הכיתוב והכפתורים קצת קרובים אחד לשני.

או ששוב, אופציה קלה יותר היא הפוטושופ ;)

פורסם
  • מחבר

לשאלה הראשונה - ראיתי במצלמה אפשרות לצלם עם סינון צבע (בשחור לבן) אבל זה יצא הכל שחור לבן :nixweiss:

שאלה שניה - ניסיתי אבל כנראה שבאמת זה קרוב מדי , תודה בכל מקרה :xyxthumbs:

פורסם

היות והלוגו ושאר הדברים כמעט באותו המישור זה לא יושפע,

ולכן עליך לצלם בזווית [מלמטה למשל] ושנקודת הפיקוס תהיה על הלוגו.

את העדשה למוקד הכי גדול,

כלומא אם העדשה היא 18-135 אז שים על 135 וצמצם הכי פתוח שאפשר ונסה שוב.

- כמובן ללא פלאש, פלאש - פוטוקילר [ראה חתימה של אורן].

בקשר לשאלה הראשונה,

לא לא זכור לי שניתן לעשות זאת במצלמה אלא רק ב"צעצועים" כי זה המטרה של הצעצועים - להיות משחק פשוט ולא מעניין.

דבר כזה תמיד ניתן לעשות בתוכנות לעיבוד תמונה כגון פוטושופ.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה, אבדוק את זה יותר מאוחר.

בקשר לפילטר - הקטע הוא שבמצלמה, כשבוחרים שחור לבן אז יש אפשרות של סינון צבע - http://www.dpreview.com/reviews/nikond80/page9.asp

Black and white

Standard

Custom

Done

Filter effects

Off

Yellow

Orange

Red

Green

אז מה זה בעצם?
פורסם

אין לי ניסיון עם המצלמה הזו.

אבל אתה יודע מה אומרים - ניסוי וטעיה זה הניסיון הטוב ביותר.

וזה נכון, פשוט תבחר משהו > צלם > בדוק מה יצא.

פורסם
  • מחבר

^^

לשאלה הראשונה - ראיתי במצלמה אפשרות לצלם עם סינון צבע (בשחור לבן) אבל זה יצא הכל שחור לבן :nixweiss:

:nixweiss:

דבר שני, הגעתי למצב הזה (האיכות נמוכה בטירוף כדי שזה יתאים לאתר והאמת, גם התמונה המקורית באיכות נמוכה [רק מגה :S])

פורסם

אם איזו עדשה אתה מצלם?

פורסם
  • מחבר

רגילה\מקורית\מה שבא עם המכשיר בדר:כ :nixweiss:

פורסם

יש כמה סוגים האם זה 18-135?

פורסם

אוקיי קודם כל יש לך אחלה מצלמה אני ממש מקנה בך.

אכשיו אני אנסה להסביר לך מה לעשות מבחינה טכנית אבל את הקומפוזיציה תצתרך לעשות לבד בעזרת ניסוי וטעיה.

אני יוצא מנקודת הנחה שאתה לא יודע כלום אז סליחה לפני.

1. בצד העליון של המצלמה מצד שמאל יש לך בורר מצבים העבר אותו למצב A (מה שאומר שאתה בוחר את גודל הצמצם והמצלמה את מהירות התריס).

2. תסובב את העדשה לצד הכי רחב שלה (תמונה רחבה ביותר).

3. בעזרת אחת הגלגלות תכוון את גודל הצמצם (אתה רוצה אותו הכי פתוח שאפשר יאונו 3.5 F).

4. תתרחק מהאוביקת כחצי מטר (מרחק הפוקוס המינימלי של העדשה הוא 45 ס"מ) ותצלם כמה תמונות.

אם משהוא לא מסתדר תגיד ננסה לפתור את זה.

פורסם

מי קונה DSLR בלי לשעת כלום על צילום??

אחי, במקום שתעשה כמו תוכי את ההוראות שאנשים פה נותנים לך אני ממליץ שתלמד קצת מושגים בצילום בעצמך.

בגדול, תמונה מורכבת מ:

1) עומק שדה (צמצם)

2) מהירות תריס

3) רגישות ISO

אחרי שתבין מה זה בדיוק כל דבר אתה תדע לצלם.

הכל כתוב כאן:

http://cliki.site.co.il/%D7%A2%D7%9E%D7%95%D7%93_%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%99

פורסם
  • מחבר

^^ האמת שהיא לא ממש שלי, היא יותר של אחותי שהיא לומדת צילום אז בנתיים אני גונב לה :P

ותודה על הקישור, אעבור עליו בזמן השביתה :P

slavazh ניסיתי לשחק עם מה שאמרת לי, ולא הצלחתי להגיע ל 3.5 (במסך הקטן רשום 5.4 או משה כזה) והתמונה יצאה די מטושטשת, אולי אני צריך להתרחק קצת יותר?

בכל מקרה, ניסיתי לצלם על מצב P כמה תמונות

פורסם

זו הבעיה P זה מצב אוטומת ואתה צריך לבחור את ערך הצמצם.

משנים אותו בעזרת הגלגלת בצד ימין (אני רק לא זוכר איזו הקידמית או האחורית)

תעביר למצב A ותשחק אם הגלגלות קצת תראה מתי זה משתנה. תשחק גם אם הזום ותראה איפה הצמצם הכי פתוח.

כמוכן אני לגמרי מסכים אם רותם צריך ידע בסיסי בצילום כדי לתפעל מצלמה כזו, אף אחד לא אמר לך לקחת קורסי צילום אבל קצת ידע לא יזיק.

עוד אתר לעייון www.kramery.com מומלץ בחום בנוספ לאתרים שבמפת האתרים למלעה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים