עבור לתוכן

כיצד מורידים תרגום מתוך סרט שהוא בעל תרגום מובנה?

Featured Replies

פורסם

השאלה בכותרת,

תודה.

פורסם

אם התרגום על השוליים השחורים, אפשר פשוט לחתוך את השוליים עם וירטואל דאב.

אם התרגום הוא על הסרט אין מה לעשות.

פורסם

סרט עם כתוביות מוטבעות הוא למעשה סרט בו הכתוביות הפכו לחלק מהתמונה - כלומר חלק בלתי נפרד מכל פריים.

אחזור הנתונים לקובץ טקסט יכול להיעשות רק באמצעות OCR , כלומר תוכנה שתדע לתרגם צורת כל אות מבחינה גרפית, לקוד ה-ASCII שלה.

תוכנה שימושית לדוגמא, שעושה את העבודה נקראת SubRip, היודעת לאחזר כתוביות הן מDVD והן DIVXים למיניהם.

אם גרסאותיה החדשות עובדות כמו הישנה בה השתמשתי, בכל תו (צורה גרפית) בו נתקלת לראשונה, שואלת את המשתמש לאיזה תו לתרגם אותו, ואחרי שקיבלה את כל המידע על התווים השונים סורקת את הסרט ומכינה קובץ SRT (למשל) עם התזמונים הנכונים.

קישור לתוכנה: http://www.divx-digest.com/software/subrip.html

במקרה הזה אני חושש ש-virtualdub ממש לא יכולה לעזור (למרות שאני מת על התוכנה, היא פשוט עושה הכל... כמעט)

אבל אני מניח שיש תוכנות נוספות בסגנון Subrip שיעשו עבודה דומה.

פורסם
  • מחבר

אם התרגום על השוליים השחורים, אפשר פשוט לחתוך את השוליים עם וירטואל דאב.

אם התרגום הוא על הסרט אין מה לעשות.

על הסרט :'(

ושמתי לב שאפילו כבר קרפו "מהמילה קרופ" את הסרט ושורה מהתרגום נעלמה :-\

סרט עם כתוביות מוטבעות הוא למעשה סרט בו הכתוביות הפכו לחלק מהתמונה - כלומר חלק בלתי נפרד מכל פריים.

כשאני אומר להוריד הכוונה להעלים ולמחוק, ולא לשמור כקובץ תרגום בנפרד.

כמו כן, בTL הזכירו את winavi, ולפי מיטב הבנתי זה רק תוכנה למרת הוידאו.

פורסם

אין דרך.

ברגע שכתוביות מוטבעות בסרט כל פריים (תמונה) בסרט השתנה והכתוביות דרסו את מה שמתחת.

ככה שגם אם תמצא תוכנה גאונית (אין כזאת) שמסוגלת לזהות את הכתוביות ולחלץ אותן לקובץ נפרד, עדיין ישאר לך חלק ריק במקום שבו היו הכתוביות.

הסרט שונה ואין דרך לשנות בחזרה - רק לכתוב עליו מחדש, אתה יכול לנסות לעשות שורה שחורה בזמן שמופיעות כתוביות או פשוט לחתוך את המקום.

ב- DVD המצב שונה, אמנם הכתוביות שמורות ככקבצי תמונה, אבל אלה קבצים נפרדים מהסרט עם הגדרות תזמון משלהם, לכן SUBRIP מסוגלת בקלות יחסית לחלץ אותן.

פורסם
  • מחבר

כשאתה אומר לחלץ את הכתובית אתה מתכוון לבטל\למחוק אותה?

אם כך, אין דבר - DVD-R [יצא חרוז וקליט ביותר :smile1: ]

פורסם

לא, בסרט DVD אין צורך למחוק את הכתוביות - הכתוביות והסרט מופרים מראש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים