עבור לתוכן

"אוברקלוקינג מבוקר"

Featured Replies

פורסם

בהמשך להתלבטותי בקשר למעבדים:

אני סטודנט בבצלאל, ואני רוצה לקנות מחשב.

אני מתלבט אבל בנוגע למעבד.

דבר ראשון, אני צריך לדעת שהוא יהיה מספיק חזק

ושכל התוכנות שאני מתכוון להריץ על המחשב יעלו.

התוכנות הן פלאש ,מאיה, 3D מקס, פריהנד, אילוסטרייטור, אינדיזיין ואולי קצת פריימייר.

בכל אופן, לא חשבתי על האופציה של אוברקלוקינג עד שהבנתי שאני יכול לעשות את זה בצורה מבוקרת על ידי החנות שאני קונה ממנה וגם לקבל על זה אחריות (נכון?)

אז יש לי כמה שאלות בקשר לזה, כי אני ממש לא מבין בזה:

מה זה אומר לעשות אוברקלוקינג מבחינת המעבד? זה פוגע בזמן חיים שלו? ביכולות שלו?

האם נדרש טיפול מסויים או יחס מיוחד שנובע בעקבות האוברקלוקינג?

אם אני מפרמט את המחשב, האם גם האוברקלוקינג צריך להעשות מחדש?

אם אני רוצה לעשות אוברקלוקינג שיגיע לרמה של מעבד אינטל E6750, איזה מעבד מסדרת 2XXX כדאי לקחת?

האם צריך קירור נוסף למעבד ו/או למארז?

אני צריך לדעת משהו נוסף על אוברקלוקינג?

תודה לכל העונים וחג שמח.

פורסם

אם אין לך מושג בOC ואתה לא גר ליד החנות אז אל תעשהOC ... אם יהיה כשל בOC הביוס יאפס את הגדרות הOC שלך והמעבד יחזור לרוץ במהירות הרגילה שלו...אתה תתאכזב ותצטרך לגשת לחנות בשביל זה.

אם אתה רוצה ללמוד על OC אז תקרא את המדריך בסטיקי ושאל שאלות. אתה צריך להבין ולהתנסות בזה בשביל לטפל בתקלות שעלולות לצוץ.

אין לי מושג לאיזה תדרים יאיצו לך את המעבד בחנות, אני מניח שהם יילכו על משהו קליל ובטוח, משמע ללא תוספת גדולה לביצועים.

אתה עדיין לא ציינת בת'רד הקודם שלך תקציב למעבד...

שם רשמתי לך שאם התקציב דל ואין רצון בOC אז הAMD X2 5000 עולה כמו הE4400 וטוב ממנו. אם יש תקציב אז הQ6600 הכי מתאים לך (וגם לו ניתן לעשות OC מכובד) אם פחות תקציב אז הE6750.

בכל אופן, E2160 על 333MHZ FSB שזה OC קליל, יגיע ל3GHZ ויהיה חזק יותר מE6750. זה יצריך השקעה בקרור טוב, ספק טוב ומארז טוב...

פורסם

בכל אופן, E2160 על 333MHZ FSB שזה OC קליל, יגיע ל3GHZ ויהיה חזק יותר מE6750. זה יצריך השקעה בקרור טוב, ספק טוב ומארז טוב...

לא רק שזה OC קליל, אם תקנה מעבד של 266 ולוח אם של 333 אז אתה עושה OC בלי בכלל לעשות OC ללוח אם. כלומר הלוח אם נשאר בספציפיקציות שלו ורק המעבד מומהר.

ובגלל שאתה רוצה לקנות מעבד כלכך זול אז אם הוא נהרס זה לא כל כך נורא.

התוכנות הן פלאש ,מאיה, 3D מקס, פריהנד, אילוסטרייטור, אינדיזיין ואולי קצת פריימייר.

כל התוכנות האלה ירוויחו מאוד מ4 ליבות. רק שתדע.

זמני יצירה של 50% זה בהחלט לא יוצא דופן כשמוסיפים עוד 2 ליבות לרוב התוכנות האלה.

כלומר במקום לחכות 4 שעות לפרמייר שיצור סרט אתה תחכה שעתיים וכו.

זה פוגע בזמן חיים שלו? ביכולות שלו?

האם נדרש טיפול מסויים או יחס מיוחד שנובע בעקבות האוברקלוקינג?

אם אני מפרמט את המחשב, האם גם האוברקלוקינג צריך להעשות מחדש?

האם צריך קירור נוסף למעבד ו/או למארז?

אני צריך לדעת משהו נוסף על אוברקלוקינג?

כן זה פוגע בזמן החיים שלו. האם זה אומר שהבמעבד יפסיק לעבוד לפני שהוא כבר יחשב לישן מאוד?

כנראה שלא.

החוק הוא על כל 10 מעלות יותר למעבד יורד 50% מהאורך חיים שלו. וזה בלי קשר למתחים גבוהים יותר.

יכולת, אם ההמהרה נעשית בצורה לא מקצועית זה יכול לגרום לבעיות יציבות במחשב. אם זה נעשה כמו שצריך אז רוב הסיכויים שהיה בסדר. ממה שהבנתי רוב החנויות עושות עבודה ממש לא משהו עם זה ואי אפשר להאשים אותן כי אתה קונה את המעבד הכי זול שלהם אז אין להם ממש סיבה להשקיע יותר מידי בOC שלך. גם אם תשלם להם 100 שקל לעשות את זה.

אם תפרמט את המחשב לא תצטרך לעשות OC מחדש, אם הOC לא מספיק יציב יש אפשרות שהוא יבטל את עצמו ואתה כנראה לא תשים לב לעולם אם אתה לא מבין בזה.

קירור, רוב הסיכויים שתצטרך קירור יותר טוב מהקירור המקורי על מנת להגיע לOC טוב. OC כמו שאתה רוצה, להגיע לרמה של המעבד הכי טוב, קשה מאוד לעשות בלי קירור יותר רציני למרות שבהחלט אפשר לעשות OC לא רע בכלל עם קירור מקורי במעבדים החדשים.

בכל מה שקשור לאחריות,

תשאל בחנות. אני יוצא מנקודת הנחה שאם עשיתי OC אז אין לי אחריות.

פורסם

ובכן, גם אני קצת נכנס לעניין וחושב בדיוק על אותם הדברים שהציג פותח הת'רד ומוטרד מאותן השאלות (אגב, תשובותיכם האירו לי הרבה נקודות שלא קיבלתי עליהן תשובות עד כה).

לכן אני מרשה לעצמי לשאול כאן שאלה, שכאילו לא שייכת לת'רד, אבל בעצם כן:

אם אתה רוצה ללמוד על OC אז תקרא את המדריך בסטיקי ושאל שאלות. אתה צריך להבין ולהתנסות בזה בשביל לטפל בתקלות שעלולות לצוץ.

הכל טוב ויפה - רק שלא מצאתי שום מדריך בסטיקי...

אשמח אם תפנו אותנו לאחד כזה.

תודה,

פורסם

אוקיי, תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים