עבור לתוכן

מישהו יכול להסביר לי איך סימים של PRE-PAID עובדים? אני לא קולט...

Featured Replies

פורסם

די כותרת... אני אסביר מה אני לא מבין..אמנם בארץ זה פחות נפוץ, אבל בחול אני יודע שזה ממש פופולרי...עכשיו, אם אתה יכול ללכת סתם לחנות ולקנות סים משולם מראש... איך לכל הרוחות אתה שומר על המספר שלך? מישהו יכול להסביר?

פורסם

מה הבעיה?

בדיוק כמו שבארץ בזמנו השתמשו בכרטיסים ועכשיו עברו ישירות למספר שלך

ככה גם בחול אתה ממלא את התקציב שלך מחדש כל פעם ומשאיר אצלך את אותו הSIM

פורסם
  • מחבר

לא חייב, אני יודע שאתה גם יכול לקנות סים אחר ועדיין לשמור על המספר... א ני לא מבין את זה,זה לא הסים שאחראי למספר שלך?

פורסם

המספר על הסים , הסים עולה לרשת , מזדהה עם המספר , נגמר הסיפור .

אני לא מבין מה אתה לא מבין לגבי העניין הזה .

אתה קונה סים עם זמן אוויר .

הסים הוא המספר .

נגמר הזמן אוויר ? ממלאים מחדש .

העיקרון זהה לטוקמן/ביגטוק/ענארף איך קוראים לזה בפלאפון .

פורסם

לא הבנתי... :nixweiss:

פורסם

טוקמן/ביגטוק/ ... בפלאפון זה נקרא IZI

המספר של ה SIM בכרטיס PRE-PAID קיים ונשמר ברשת בדיוק כמו שכל מספר אחר ( או המספר שלך לדוגמה ) קיים ונשמר במערכת.

ההבדל היחידי הוא שכמעט כל החברות בארץ מצהירות שהן ינתקו קו של כרטיס סים כזה אם לא הוצאה ממנו שום שיחה ולא היה בו שום פעילות במשך שנה בערך ( משך הזמן שונה מחברה לחברה, בפועל גם אם עברת את הזמן הזה לא בטוח שינתקו אותך ) לאחר השיחה הראשונה.

יש המון יתרונות ב PRE-PAID בעיקר למי שמוציא מעט שיחות בכל חודש או לא מוציא בכלל, כלומר בעיקר מקבל שיחות :

אין תשלום חודשי בכלל - לא על הקו לא על האינטרנט ולא על כלום, אין חשבוניות - אתה לא נותן לאף אחד את חשבון הבנק שלך או את כרטיס האשראי, לא יכולים לחבר ולצרף אותך לכל מיני שירותי רשת "בטעות " , שליטה מלאה על ההוצאות שלך....

פורסם
  • מחבר

בסדר, אני מבין את היתרונות וגם איך זה עובד, פשוט השאלה היא פשוטה - אתה מחליף סים, אתה מחליף מספר? או שלא? ואיך אתה יודע למה אתה מחליף?

פורסם

כשאתה מחליף SIM אתה מחליף מספר, אבל למה שתחליף SIM ?

אני פשוט לא רואה שום סיטואציה שבה יש צורך להחליף כרטיס SIM (וזה אומר גם להחליף מספר ) לאחר שאחד כזה נקנה אלא אם כן המכשיר אבד או נגנב.

נגמרה לך היתרה בכרטיס ואתה לא יכול לדבר ? אתה הולך לקיוסק הקרוב וקונה כרטיס (למעשה זה כרטיס גירוד שעליו יש קוד, אתה לא קונה SIM חדש )

מחייג למספר מסויים ( באורנג זה כוכבית 111 ) ומכניס את הקוד - וזהו הטענת את הכרטיס.

פורסם

בסדר, אני מבין את היתרונות וגם איך זה עובד, פשוט השאלה היא פשוטה - אתה מחליף סים, אתה מחליף מספר? או שלא? ואיך אתה יודע למה אתה מחליף?

אתה משחק אותה לא מבין , או שאתה באמת לא מבין ?

החלפת סים ? החלפת מספר .

איך אתה יודע לאיזה מספר אחר אתה מחליף ? כשאתה קונה סים חדש , אתה גם מקבל איתו כמה פרטים כמו המספר שלו .

רוצה להשאר עם המספר הנוכחי ? מלא אותו בזמן אוויר .

לא בא לך על המספר הקיים ? לך תקנה מספר חדש .

פורסם
:nixweiss:
פורסם

אוקיי ...

שלב 1. נכנסים לחנות סלולריים .

שלב 2. שלום , הייתי מעוניין לרכוש סים PREPAID , ברשת אורנג' בבקשה .

שלב 3. אהא ... זה מגיע במעטפה הסים ? מעולה . אני רוצה את המספר הזה ( בוחר משלל המעטפות שיש בחנות ) , כן , זה נראה לי נחמד .

שלב 4. רגע , אני מכניס את הסים למכשיר וזה עובד ? אהה ... לא . מה שאתה אומר , שאני צריך להפעיל את הסים ... הבנתי אותך . אהא ! וההוראות רשומות על הגב הכרטיס עם הסים . אוקיי . עכשיו הבנתי .

שלב 5. רגע , ומה אני עושה כשנגמר הזמן אוויר בסים ששילמתי עכשיו ? אני קונה סים חדש ? לא קונה חדש ? קונה מילוי ... אוקיי ... אני חושב שהבנתי .

נגמר הזמן אוויר , אני חוזר אליך , קונה כרטיס עם זמן אוויר , מתקשר מהמכשיר שלי , וממלא אותו מחדש ... מגניב לגמרי . אז אני יכול לשלוט בהוצאות שלי אם כך !

איזה יופי .

שלב 6. משלם למוכר החביב בחנות שהסביר לי את כל הנוהל וצורת העבודה של הPREPAID .

שלב 7. פותח את המעטפה , מפרק את המכשיר , מכניס את הסים פנימה .

שלב 8. מדליק את המכשיר , מתקשר למספר שמופיע על גבי המעטפה כדי לעשות אקטיביזציה לסים .

שלב 9. כולי מלא רינה וששון ושמחה יוצא מהחנות , סים מבריק ודנדש עם 50 שקלים על החשבון !!!

שלב 10. מתחיל לדבר בטלפון ולעדכן את כולם בהודעות SMS שיש לי מספר חדש .

Brody Golddigger , עדיין לא הבנת ?

פורסם

אפשר סרטון של עצמך מסביר זאת כ"כ יפה, מועלה ל "אתהשפופרת"?

פורסם

:lol:

WTF אנשים

פורסם

רק תיזהר לא לפרק גם את המסך... זה יכול לקרות בטעות אם לא מבינים מה בידיוק צריך לעשות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים