עבור לתוכן

צריך עזרה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני קונה מחשב חדש ועד לפני שבוע לא ידעתי מה זה OC אבל הבנתי שאפשר לתת לחנות לעשות אז שיהיה

יש לי כמה שאלות

אם זה באמת מוסיף כל כך הרבה למה לא כולם עושים את זה?

האם זה הפיך? ואם יש נזק האם המעבד נשרף לגמרי או בר תיקון?

מה קורה בבחינת אחריות עם OC? אם המעבד מתקלקל אחרי OC (שהחנות עשתה) יש לי עדיין אחריות עליו?

זה המפרט שאני קונה, לעשות OC? גם למסך? לסמוך על TMS שיעשו מה שצריך או לבדוק קודם באתרים?

ושאלה אחרונה, הקירור מספיק?

מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤ 1450 1

לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L ¤ 594 1

מארזים NZXT Lexa BlackLine No PSU ¤ 530 1

קירור למעבד Thermaltake V1 CL-P0401 ¤ 283 1

ספקי כוח Enermax Liberty 400W 30A @ 12V ¤ 399 1

זיכרונות Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 C2G800 ¤ 451 1

קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 320Gb 16MB WD3200AAKS ¤ 441 1

כרטיסי מסך Gecube Radeon HD2900Pro 512MB DDR3 HDMI DualDVI Vivo Retail ¤ 1457 1

מסכים ViewSonic 19" LCD VP930 ¤ 1639 1

תודה

פורסם

אוקי, לאט לאט נענה על כל השאלות.

למה לא כולם עושים את זה? - כי לא כולם יודעים איך. הרוב מפחדים מהמילה OC, ופוחדים לעשות טעויות שיעלו להם הרבה כסף אחרכך.

האם זה הפיך? - כן.

ואם יש נזק האם המעבד נשרף לגמרי או בר תיקון? - שמבוצע OC בצורה נכונה, אין שום סיבה שיגרם נזק למעבד. אם כן, ניתן לממש אחריות ולקבל חדש. עד כמה שאני יודע לא מתקנים מעבדים.

מה קורה בבחינת אחריות עם OC? - לא ניתן לגלות בשום דרך שנעשה OC על החלק. אם חלק נהרס, והוא במסגרת תקופת האחריות, אז ממשים אותה. אם הוא לא, אז נאלצים לקנות חדש.

אם המעבד מתקלקל אחרי OC (שהחנות עשתה) יש לי עדיין אחריות עליו? - בהחלט כן. הOC שTMS עושה הוא לא מפיג את האחריות.

לעשות OC? - אני לא רואה סיבה שלא. הוא בחינם, הוא מקצועי, והוא במסגרת האחריות. אם ניתן לקבל יותר בסכום שמשלמים אז למה לא?

גם למסך? - אין דבר כזה OC למסך.

לסמוך על TMS שיעשו מה שצריך או לבדוק קודם באתרים? - אין שום בעיה לסמוך על החנות הזאת. שירות מעולה.

הקירור מספיק? - בהחלט כן. קירור יעיל מאוד ושקט.

מפרט מעולה הרכיבו לך פה =] תתחדש :xyxthumbs:

פיטר.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות

התכוונתי לכרטיס מסך. אין עליו כמעט מידע אז אני לא יודע אם כדאי לעשות לו OC או לא

רק למעבד ולכרטיס מסך אפשר לעשות?

אפשר לעשות המהרה רק לדברים עם מנוע כלשהו?

פורסם

יש באתר 2 מדריכים פשוטים שמסבירים איך לעשות OC לכרטיס מסך. תעיין בהם.

פורסם
  • מחבר

לא שאלתי איך. החנות עושה לי

שאלתי אם מישו מכיר את הכרטיס מסך או דומיו ויודע אם כדאי לעשות לו OC ולאיזו רמה זה מביא אותו?

וחוץ מזה היו עוד כמה שאלות אבל זו החשובה...

פורסם

אין צורך לעשות OC לכרטיס מסך הזה. הוא מצויין איך שהוא.

וOC כולל כמה דברים בתוכו, הראשון הוא הFSB - אפיק התקשורת הראשי. ע"י המהרתו מהירות המעבד + הזכרונות עולה.

ורק לתקן אותך, למעבד ולכרטיס מסך אין מנוע. המנוע הוא של הקירור שלהם.

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך. אז רק למעבד

תודה

עם ה APOLLO יהיה לי עדיין מספיק קירור או להישאר עם הLEXA?

ההבדל במחיר שווה את זה?

פורסם

האפולו יהיה מספיק.

פורסם

שנה את הכותרת בהתאם לחוקים.

ורק לתקן קצת את מה שנאמר כאן: OC מבטל אחריות ברמת העקרון(איני יודע מה הדין עם מה שTMS עושים, אבל מבחינת היצרן OC מבטל אחריות). האם ניתן לאתר את הOC שנעשה? רצות שמועות שניתן, בעיקר אם יש חריגה משמעותית מעל למתח המותר של אותו הרכיב, אך הכל ספוקלציות.

היום קשה מאוד לשרוף מעבד, אלא אם מבטלים את מנגנוני ההגנה ולא נזהרים בכלל, אך זה נדיר. החלקים האחרים הם לרוב החלשים בשרשרת(לוח, מוספטים, זכרונות).

פורסם

פותח התארד להבהיר לך כמה דברים.. TMS לא עושה אוברקולוק לכרטיס מסך אלא רק למעבד.. שנית הייתי מציע לך לעשות אוברקלוק לכרטיס מסך כי לפי מה ששמעתי הוא אוברקולוקר נהדר ועם איזה אוברקולק קטן הוא יכול להגיע לביצועים של 2900XT..!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים