עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

בקשה | אנא מכם, עצבו לי מודעה לעיתון D=

Featured Replies

פורסם

*** הדיון מיועד אך ורק למבינים בעיצוב! ***

אממ, טוב, אז ככה...

אמא שלי רוצה לעשות איזה מודעה בעיתון לרהיטים מראטן שהיא מייבאת והיא יודעת שאני מבין "המון" בעיצוב, אבל אני לא ממש מבין בזה באמת... או שכן, אבל בכל אופן, כל יצירה או בית בסימס שאני אצור אף פעם לא ימצא חן בעיני, אפילו כשאחרים אוהבים את זה... ואין לי מושג למה. טוב אני כבר מת לישון ואין לי כוח לחפור. =/

אוקיי, ניסיתי לעצב מודעה לשליש עמוד בעיתון "השקמה" (13X30 ס"מ), אבל אני לא יודע אם יצא טוב... בבקשה מכם, מי שמבין בעיצוב בבקשה שיעשה טובה לאנושות ויעצב לי מודעה. אמא שלי כבר רודפת אחריי ימים ואני כל הזמן מספר לה סיפורים, ואם אני אראה לה את המודעה שעשיתי אז היא בטח לא תתלהב.

מי שרוצה לראות ת'מודעה - עשיתי 2 ליתר בטחון.

זאת הראשונה: http://www.largeimagehost.com/HL/thecFs/Newspaper+Commercial+1.jpg

וזאת השנייה: http://www.largeimagehost.com/HL/thecUF/Newspaper+Commercial+2+.jpg.

אבל אל תסתכלו על זה ותגידו "אה, איזה יופי, הוא מנסה לבחון אותנו בעיצוב...", כי זה לא נכון. אני רק רוצה שהמודעה תהיה אטרקטיבית ומושכת תשומת לב, גם ככה היא תופיע בתחתית העמוד.

אני מחכה לראות תגובות שלכם או עיצוב כלשהו עד מחר בערב כי זה ממש ממש דחוף.

* הערה: היא ביקשה ממני לעצב לה גם אתר אבל היא לא יודעת שאין לי מושג בדברים האלה. מי שמבין גם בעיצוב אתרים מקצועיים שיפנה אליי בפרטי כי אני פשוט חייב את זה!!! (האתר שכביכול ניסיתי לעצב: http://2all.co.il/web/sites/danieldesigns/ )

פורסם

אני לא יכול לעזור לך ישירות במלאכת העיצוב מפאת חוסר זמן פנוי.

בכל מקרה, אם עדיין לא פנו אליך לעזרה בפרטי (אף אחד לא יעצב לך במסגרת הדיון עצמו, זה מנוגד לחוקים), ואם זה לא מאוחר מדי, אני אנסה לתת לך כיוון כללי:

כרגע, הגרסאות שלך למודעה נראות כמו "סתם עוד פרסומת", חסרות השראה. זה טוב שיש מעט טקסט, אבל אם אתה רוצה באמת למשוך את העין אתה צריך לשלב יותר סטייל של עיצוב.

שים לב למשל, לחתימה שלך. נכון, היא ממש לא פסגת העיצוב, אבל היא הרבה יותר קרובה להיראות כמו פרסומת ראויה מאשר המודעה שלך. תן לזה להנחות אותך.

עוד קוים כלליים:

- אל תלך על מסגרות ריבועיות כאלה. שבור את הצורה שלהן, ושלב את התמונות בצורה מעניינת. בנוסף, השתמש בפחות תמונות. קח קומץ קטן של תמונות נבחרות ושלב אותן בצורה מעניינת במודעה עצמה, וגם בינן לבין עצמן.

- עצב רקע, שיהיה מינימליסטי, מופשט, עם משחקי גוונים קלים, ונעים לעין, ושהתמונות ישתלבו אליו בטבעיות (התאמות בצבעים וכד'). התמונות בהחלט לא צריכות לתפוס את כל התמונה, צריך חלק מהמודעה שימחיש טאץ' אומנותי קצת, לתת תחושה שמדובר כאן בעסק רציני. החלק ה"ריק" מתמונות הזה, שיהיה המסוגנן יותר, יהיה הרקע לפרטים האינפורמטיביים (כמו כתובת וטלפון), אבל אתה צריך לשלב את הפרטים האלה באופן מינימליסטי ביותר.

עצב משהו בסגנון של הצד הימני בחתימה שלך (אמרתי צד ימין יא גמל :)), אבל כמובן לא ב theme מתכתי כזה. לך על theme של עץ או בד או כל דבר שיזכיר ריהוט.

- דבר נוסף, יש יותר מדי "מותגים" כאן וזה מבלבל את מי שמתעניין. Daniel Designs, rattan.co.il ו"ברמן ריהוטים" - שלושתם ביחד במודעה אחת פשוט לא מתיישבים טוב. למשל - מה זה "ברמן ריהוטים"? איך זה קשור? אם יש כאן משהו מהשלושה שלא קשור ישירות, תוריד אותו.

פורסם

אם הבנתי נכון מדובר במודעה אחת למקומון אם כך לדעתי המודעה הראשונה בהחלט טובה ומספיקה

האיכות הנייר בעיתונים(בניגוד למגזינים) די מוגבלת לכן כדאי לשמור על פשטות

אני מציע לך לעבור לצבעי cmyc כי הירוק לא יצא כמו שאתה רואה ובכלל כדאי שתעבור עם הגרפיקאי של עיתון לפני אישור סופי

כי הוא יכול לעזור לך בתוצאה הסופית בעיקר בבהירות/כהות ההדפסה

זה נכון מאוד להראות במודעות ריהוט את הריהוט עצמו ולא משהו קונספטואלי זה מה שעובד וזה מה שמוכר ולא סתם כל המודעות בעיתונים הנ"ל עושות שימוש בתמונות וטקסט פשוט שמושך את העין,

ובענין הטקסט כדאי שתמצא פונט אחר (במידה וזה לא הלוגו) כי רוב הישראלים לא קוראים "כתב מחובר" לא באופן אינסטקטיבי לפחות

תזכור שהמודעה תהיה עוד אחת ברצף של המון ומשהו צריך לגרום ללקוח שלך לעצור ולהביט אפילו לשניה

סה"כ הסידור של של המודעה הראשונה עושה את העבודה מספיק טוב, בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

SerpentMage

מכיוון שאני לא Pro בעיצוב וגראפיקה (לדעתי לפחות) אני לא חושב שיש לי השראה לעיצוב מודעה אטרקטיבית שתמשוך יותר מדי תשומת לב, אבל התייחסתי לכל מה שכתבת.

בכללי, המודעה צריכה להיות בלי כל מיני קשקושים כאלה תקועים באמצע, למשל מברשות וכל אלה.

לגבי החתימה, אני חושב שעבדתי עליה כמה דקות, ולא נראה לי שהיה לי רעיון בראש למשהו יותר טוב באותו זמן. xD

המותגים חייבים להופיע, הם כולם קשורים ישירות. על הכתובת של האתר אני עדיין לא סגור, אולי אני אשנה את זה ל-Daniel Designs או משהו שדומה לכותרת הראשית. "ברמן ריהוטים" או לפחות השם "ברמן" חייב להופיע, אמא שלי רשומה במשרד הרווחה/העבודה (לא זוכר כ"כ) בשם הזה וכדי להחליף אותו זה סיפור של חודשים.

דרך אגב, הסתכלתי במודעה של "ביתילי" בידיעות אחרונות והיא מעוצבת די טוב לדעתי. הם גם חילקו את התמונות למרובעים (אני מדגיש מרובעים ולא ריבועים), אני חושב שגם להם היה אינטרס לשבור את הקווים. הם עשו את זה על גווני ירוק, כתום ולבן ויצא להם ממש יפה לדעתי. את כל הכיתובים הזוטרים הם באמת דחפו למטה איפה שלא כל כך שמים לב כדי שגוף המודעה יהיה מושך ולא מלא בכיתוב.

אז מה שאתה אמרת באמת יכול לעזור, למי שמבין כמובן. P:

ex_

אני לא כל כך בקטע של דפוס וסוגי גוונים אז לא הבנתי מה זה ה-cmyc הזה.

בקשר לגרפיקאי, שכח מזה. הגרפיקאים במקומונים הם על הפנים, יש להם מלא עבודה אז הם לפעמים מחפפים ואז המודעות נראות סתם פשוטות. בניגוד לגרפיקאים של ידיעות, אבל לך תשיג לך תקציב לרבע עמוד שם. P:

אני אוכל לשנות ת'כתב המחובר, אולי לכתב כבד ומופרד שאנשים יקלטו כל אות. למשל כמו אצל Rich & Taylor, לדעתי המודעה שלהם ממש מעוצבת.

פורסם

אמרת שאתה לא חושב שיש לך השראה לעיצוב מודעה אטרקטיבית, אבל לפי כל הפוסט שלך משתמע שאתה בכיוון נכון מאוד - אתה מחפש דוגמאות ממקומות אחרים רלוונטיים, וזו כבר התחלה מצויינת. אם אין לך השראה, הכי טוב לחפש מקורות ייחוס. זה בטוח ינחה אותך טוב יותר מאשר הטיפים שלי.

ex_ התכוון ל cmyk, לא cmyc (זו היתה טעות הקלדה), והוא צודק ב 100%.

כשאתה יוצר משהו שלאחר מכן הולך לדפוס, מומלץ לעבוד בפורמט CMYK ולא ב RGB, כי CMYK הוא הפורמט שלפיו מדפסות עובדות. אתה הרי לא רוצה להגיע למצב שהצבעים שאתה יוצר (אני לא מדבר על התמונות שאתה משלב, זה פחות רלוונטי במקרה שלך, אלא על דברים כמו המלבן הירוק ושילוב שלהם עם התמונות) ייראו שונים באופן דראסטי בהדפסה.

והוא התכוון להתייעץ עם גרפיקאי במיוחד עבור הקטע של ההדפסה (כלומר תהליך ההכנה לדפוס), לא העיצוב, ומהבחינה הזו אין לך מה להפסיד. זה לא שהוא צריך להשקיע "זמן יצירתי" בנושא.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, עכשיו כשפירשת את הדברים זה הרבה יותר ברור.

אני אחשוב על התייעצות עם גרפיקאי כי מה שאתה אומר באמת יכול להביא לתוצאות שלא הייתי רוצה להגיע.

Thanks :]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.