עבור לתוכן

מסך מחשב\טלויזיה

Featured Replies

פורסם

אהלן. בקרוב אני מתכוון להעיף את המסך מחשב הקשיש שיושב בחדר שלי (ואו, יותר מעשור! טפו טפו טפו)

אני רוצה שהמסך הבא ישמש גם בתור מסך מחשב, וגם טלויזיה (שתתחבר לממיר הyes)

אז מה אני צריך,מה יתאים לרעיון - טלויזית LCD, או מסך מחשב LCD? ומה בעצם ההבדל?

אשמח שתאירו את עיני בקשר לענין. אחרי זה שאני יבין מה אני צריך נכנס להגדיר מסגרת מחיר ולבחור מסך.

תודה וחג שמח!

פורסם

בגדול ההבדל הכי חשוב הוא שהרזולוציה של מסך מחשב היא גבוהה והיא מתאימה לכל שימוש שתרצה, בזמן שהרזולוציה של טלוויזיה היא נמוכה ותתאים רק לסרטים\משחקים.

פורסם
  • מחבר

אני עכשיו מסתכל ורואה, שדווקא מסכי LCD שמיועדים למחשב זולים יותר מטלויזיות LCD באותו גודל, דבר די תמוה, (לא?) בהתחשב

ברזולוציה הגבוהה בהרבה של מסכי המחשב.. המחשבה שלי היא לקנות מסך LCD 22 רחב. (מדובר בחדר קטן ואני חושב שזה יספיק..)

שאלה לי אליך - אם אני קונה מסך LCD, אני יוכל בפשטות לחבר אותו לממיר היס שלי? האם אני צריך לחפש חיבור ספציפי? והאם אני יוכל לחבר כמובן את המחשב והטלויזיה במקביל (משמע שאני לא צריך להחליף בין הכבלים כל פעם שאני רוצה לעבור ממחשב לטלויזיה ולחילופין)

תודה על העזרה.

פורסם

מסכי LCD גרועים זולים מטלוויזיות LCD באותו גודל.

מסכי LCD טובים יקרים מטלוויזיות LCD באותו גודל.

מסך LCD אפשר לחבר לממיר HOT/YES אם יש לו חיבור COMPOSITE, או SCART. יש לא מעט כאלה שיש להם COMPOSITE (ידוע גם בשם RCA - בננה), אבל ממש מעט כאלה עם SCART (שזה 21-פינים כזה רחב, כמו מקבילית).

יש גם מתאמים שאפשר לקנות שיאפשרו לך לחבר כל מה שאתה רוצה ל-VGA רגיל שיש בכל מסך, אבל זה יכול להיות סיבוך ולפעמים זה יקר.

LCD 22 רחב לא הייתי קונה בתור טלוויזיה, כי לכולם יש זוויות צפייה גרועות. לחדר קטן גם 20" טוב (בתקציב של 2000ש"ח) יספיק. אם יש יותר תקציב, 24" יהיה הפתרון העדיף (במחיר של 4000-3500ש"ח), כל עוד יש לך מקום בשולחן עבורו ואתה יכול לתפוס מרחק של 70ס"מ לפחות כשאתה עובד מולו.

פורסם
  • מחבר

QttP, תודה על התגובה.

אני מחפש מסך MID END כזה. 20 לדעתי יהיה קטן בשביל שימוש "טלויזיוני", למרות שהחדר לא ענק. כרגע אני יושב מול מסך מאג17', קמור, שנקנה לפני עשר שנים, והוא מרגיש לי מצוין, ונוח לעבודה. אני לא יודע אם אני בהכרח יתאכזב מכל מסך שהוא לא מוגדר "EDITOR CHOICE".

אשמח אם תוכל להרחיב על מה שציינת, לגבי הזוויות צפיה גרועות בLCD 22 רחב. זו בעיה שקיימת במסכים רחבים בכלל? או בגודל הזה בפרט? אשמח אם תפרט בקשר לעניין הזה.

תציץ פה, אין שם שום מסך ראוי לדעתך?

http://www1.zap.co.il/models.asp?Sog=C-Monitor&orderby=rate&DB4147=4153&DB55019=138766&DB346073=346074

פורסם

סליחה שאני מתפרץ לנושא,

אבל כמה "מקום" צריך על שולחן העבודה בשביל מסך 24 אינץ'? (וכמה ל-20 אינץ'?)

פורסם

אתה יכול לראות כאן צילומים של שני מסכי "22 לדוגמא, שצולמו בזוויות שונות. אפשר לראות שהבעיה היא בעיקר בזוויות האנכיות, וכיום הבעיה בזוויות האופקיות לא מורגשת במיוחד.

הבעיה הזו קיימת בעיקר בפאנלים מסוג TN, וכיום לא נמכרים מסכי "22 עם פאנל מסוג אחר. זאת בניגוד למסכי "20\"24.

פורסם
  • מחבר

זווית האנכית, משמע מבט על המסך מ"למעלה" או "למטה", ולא מהצדדים, נכון?

אם כן, אני משער שזו לא תיהיה בעיה, שכן המסך מונך על שולחן העבודה, והצפיה נעשת מהכיסא מחשב, או מהספה, שגם היא באותו גובה..

פורסם

זווית האנכית, משמע מבט על המסך מ"למעלה" או "למטה", ולא מהצדדים, נכון?

אם כן, אני משער שזו לא תיהיה בעיה, שכן המסך מונך על שולחן העבודה, והצפיה נעשת מהכיסא מחשב, או מהספה, שגם היא באותו גובה..

לא הייתי סומך על זה ב-100 אחוז. מספיק שהמסך אינו בדיוק ב-90 מעלות והספה לא בדיוק באותו גובה כמו הכיסא, כדי שיהיו עיוותים. מובן שאפשר לסדר את רוב הדברים - סה"כ מדובר במסך LCD שאפשר גם לסובב קצת כשצריך.
פורסם
  • מחבר

אחלה. בהנחה שאני אכן ילך על 22" WIDE, אתה יכול להמליץ לי על כמה מסכים מומלצים? כמו כן התקשתי לראות לאיזה מסך אכן יש חיבור קומפוננט..

תודה.

פורסם

אין מסכי "22 עם חיבור Component. אם אתה יכול להרשות אותו לעצמך, אתה יכול ללכת על ה-226BW של סמסונג.

פורסם
  • מחבר

אם לא קיימים כלל מסכי 22" עם חיבור קומפוננט, אז איך אוכל להתחבר לממיר הלווין?

פורסם

אתה צריך COMPOSITE (חיבור RCA בודד), אין לך צורך ממשי ב-COMPONENT (שלושה RCA או SCART), למרות שהאיכות של COMPONENT גבוהה יותר.

פורסם
  • מחבר

סליחה, לא COMPONENT, התכוונתי לCOMPOSITE. גם בהודעה שכתבתיח מקודם. השאלה שלי האם יש מסכי 22 עם חיבור כזה (COMPOSITE)?

בחיפושים שלי במפרט הטכני של המסכים, לא ראיתי שכתוב שיש למסכים את החיבור הזה.

אבל אולי פיספסתי, או שלא ידעתי איפה לחפש. איזה מסכים באמת כוללים חיבור COMPOSITE?

שוב, תודה על כל העזרה וההכוונה.

פורסם

אין גם מסכי "22 עם Composite. חיבורים נוספים זה פיצ'ר שלא ממש נכנס למסכי "22 כי היצרנים מגדירים אותם כתקציביים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים