עבור לתוכן

MEMTEST 86+ מצא 10 שגיאות בזיכרון, מה לעשות?

Featured Replies

פורסם

עברתי עוד 8 שעות סריקה וזה הסתדר - לא נמצאה אפילו שגיאה אחת.

הורדתי את המתח מ +0.3 ל +0.2 זאת אומרת שהמתח של הזיכרון על 2 וולט עכשיו, כנראה שהייתי עם מתח גבוה מדי.

זה קצת מוזר - מתח גבוה מדיי יכול לשרוף מעגלים וליצור "שגיאות קבועות" (מעגלים מתנתקים ואתה מקבל 0 או 1 קבועים), ומתח נמוך מדיי יכול לייצר שגיאות לא קבועות (1 לוגי לא מקבל מספיק מתח ולכן נתפס כ 0 לוגי), אבל שמתח גבוה מדיי ייתן שגיאות זמניות זה מעניין. אני מניח שפשוט היה לך כאן מזל שהזיכרון לא נפגם באופן קבוע.

בקשר לויכוח השני - אם מקבלים שגיאות ב memtest, קודם כל בודקים את ההגדרות בביוס ובד"כ מחזירים להגדרות ברירת המחדל. אם השגיאות ממשיכות - בודקים שהזיכרון יושב פיזית נכון (בסלוטים המתאימים). אם השגיאות ממשיכות - צריך להחליף את הזיכרון. אם השגיאות ממשיכות - להחליף לזיכרון של חברה אחרת. אם השגיאות ממשיכות - הבעיה היא כנראה בלוח, ובמקרים נדירים יותר - במעבד.

כשאני קניתי את המחשב הנוכחי שלי, בלילה הראשון הרצתי לו memtest. בבוקר ראיתי שאחרי 8 או 10 שעות היו 3 שגיאות. מייד לקחתי את המחשב לחנות שיחליף את 2 מודולי הזיכרון (זה לא התפקיד שלי למצוא איזה מודול זיכרון מייצר שגיאות, במיוחד כשהזיכרון חדש לגמרי), ובבדיקה הבאה, באותו הלילה הזיכרון היה תקין לגמרי. לא יכול להיות מצב שבו המחשב יתפקד כאשר קיימת אפילו שגיאת זיכרון אחת -זאת בעיה ויש לטפל בה באופן מיידי, גם אם על פני השטח נראה שהמחשב עובד בצורה תקינה. בשלב מסויים, המחשב יצטרך לרשום מידע מהזיכרון לדיסק הקשיח, ואם המידע הזה נמצא בדיוק בחלק הבעייתי של הזיכרון, אז המידע שיכתב לדיסק הקשיח יהיה פגום. במקרה הגרוע המידע הזה יכול להיכתב ל registry ואז לגרום לקריסה של כל מערכת ההפעלה.

• תגובות 30
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים