עבור לתוכן

קונה 2 מחשבים ולא יודע איך לבנות רשת

Featured Replies

פורסם

שלום לכל הגולשים היקרים,

אני רוצה לקנות 2 מחשבים חדשים בזמן הקרוב, בעזרת ה'. לכן, אני רוצה לבנות רשת בין המחשבים חדשים והמחשב הישן (שבו כרגע אני משתמש). כיום יש 2 אפשרויות לבניית רשת: בצורה חוטית, אל חוטי. כמובן, המחשבים החדשים יהיו בקומה העליונה (בחדרי הילדים/נערים) והמחשב הישן יהיה בחדר משרד שהוא גם ממ"ד. לכן, יש בסיצואציה הזאת 2 בעיות: אלחוטי לא קולט בממ"ד, חוטי זה הרבה קידוחים ולא יפה לעיין כי הכבל צריך לצאת או מהחלון או דרך הלדת ואסור שיהיה חור בממ"ד, אם יהיה חור בממ"ד, זה הופך את הממ"ד לחדר רגיל!

אני התיעצתי לפני הכתיבה בפורום עם חברים שלי, הם סיפרו לי שיש מודם ביוחד לממ"ד.

לכן יש לי כמה שאלות לשאול אותם:

אם יש כזה ראוטר אז:

1. כמה הוא עולה? איפה אני יכול לקנות את ראוטר הזה? האם בכלל הוא נמכר בארץ?

2. האם הוא יקלוט בתשתית הבתית שלי?

28hhhj7.jpg

שחדר ממ"ד הוא חדר המשרד שבו יש את המחשב הישן שבו יש את המערכת הפעלה MICROSOFT WONDOWS XP PRO, ובקומה העליונה בחדר א' וחדר ב' יהיו המחשבים החדשים (החדרים הם חדרי ילדים/נערים) שיהיה בהם גם מערכת הפעלה של MICROSFT WINDOOWS VISTA.

אם אין כזה ראוטר אז:

3. מה כדאי לי לעשות?

תודה, gbguy

לפני הכתיבה, אני קראתי את החוקי הפורום.

פורסם

אני אגיד לך מה יש אצלי

יש לי שני מחשבים

אחד ממוקם בממ"ד והשני במרחק שני חדרים מהממ"ד

הראוטר מחובר חוטית למחשב שלא בממ"ד והמחשב שבממ"ד קולט מהנתב עם כרטיס רשת אלחוטי

לפני שעשיתי את הרשת האלחוטית ביררתי לגבי הקליטה בתוך הממ"ד ולקחתי את זה בתור הימור... מקסימום הייתי מתחבר איכשהו חוטית לנתב מהממד

אני משתמש בנתב 3com 3crwer10075

ובכרטיס רשת אלחוטי Edimax EW7128G

פורסם
  • מחבר

אני אגיד לך מה יש אצלי

יש לי שני מחשבים

אחד ממוקם בממ"ד והשני במרחק שני חדרים מהממ"ד

לפני שעשיתי את הרשת האלחוטית ביררתי לגבי הקליטה בתוך הממ"ד ולקחתי את זה בתור הימור... מקסימום הייתי מתחבר איכשהו חוטית לנתב מהממד

אני משתמש בנתב 3com 3crwer10075

לא כ"כ הבנתי איך הוא בנוי בצורה מעשית, הרי היא אפשר לעשות חורים בתוך הממ"ד אז איך הוצאת את הכבל של הממד לראוטר?

פורסם

יש את הנתב Edimax BR-6216MG שמהביקורות שקראתי עליו, אמורה להיות לו קליטה יותר טובה משאר הנתבים (אין לי נסיון איתו, אז תנסה למצוא עוד ביקורות עליו).

העמוד של הנתב בזאפ (יש שם גם קישור לביקורות):

http://www1.zap.co.il/model.asp?model_id=469945

חשוב לזכור, שאם אתה קונה מחשבים נייחים צריך להתקין להם גם כרטיסי רשת אלחוטית (דבר שהוא לא מובנה).

ישנו פתרון אחר אם אתה צופה בעיות בקליטת רשת אלחוטית.

לפני כמה שנים, קנינו למשרד מכשירים של MSI המעבירים את הרשת דרך מערכת החשמל. עד כמה שזכור לי הפתרון הזה הוא די יקר, ואני לא יודע אם המוצר עדיין קיים בשוק. בכל אופן, זהו פתרון מצויין, שעובד בצורה מצויינת. ואולי מישהו כאן יודע איפה אפשר למצוא את הדברים האלה היום.

פורסם

אני רושם אצל חבר שלי:

עוד שאלה, אם אני שם את ראוטר באחד מחדר הילדים/נערים וכמובן גם את המודם. האם המחשב יקלוט בממ"ד או ששמה צריך להיות ראוטר?

פורסם

לפי מה שאמרו לי, עדיף שהראוטר יהיה במקום גבוה. לכן עדיף לשים אותו באחד החדרים

פורסם

אני משתמש אצל חבר שלי אחר..

השאלה היא האם זה יקלוט בממ"ד כאשר הראוטר יהיה בקומה העליונה? כלומר, האם אני אוכל לשתף קבצים, לשתף את המדפסת וגם להדפיס שמה, לגלוש באינטרנט?

פורסם
  • מחבר

אני משתמש אצל חבר שלי אחר..

השאלה היא האם זה יקלוט בממ"ד כאשר הראוטר יהיה בקומה העליונה? כלומר, האם אני אוכל לשתף קבצים, לשתף את המדפסת וגם להדפיס שמה, לגלוש באינטרנט?

אי שאלתי ועוד לא קבלתי את התשובה...

פורסם

לא כ"כ הבנתי איך הוא בנוי בצורה מעשית, הרי היא אפשר לעשות חורים בתוך הממ"ד אז איך הוצאת את הכבל של הממד לראוטר?

ואני לא ממש הבנתי איך הגעת למסקנה הזו :s05:

תקרא שוב... עם דגש על:

פורסם

ואני לא ממש הבנתי איך הגעת למסקנה הזו :s05:

תקרא שוב... עם דגש על:

אני כותב בשם חבר:

האם זה יקלוט לי בחדרי הילדים/נערים?

נ.ב.

שמעתי שאפשר לעשות רשת ע"י בזק, כלומר עובד ע"י קוי הטלפון דרך תדרים שונים...

ולכן אם אפשר לשאול כמה שאלות:

1. האם אפשר לעשות את זה עם מודם של הכבלים?

2. האם אפשר לעשות את זה ע"י הכבלים?

תודה מראש... :P

פורסם

זה לא משהו שאפשר להבטיח במאת האחוזים... מה גם שלך יש בעיה של שתי קומות שלא חושב שתשפיע יותר מדי...

אבל אתה יכול ללמוד מהרשת הביתית שלי והציוד שלי בפרט... לא יודע איך זה יהיה עם ציוד אחר

בכל אופן אצלי יש קליטה בתוך הממ"ד ואפילו עם דלת סגורה

ובקשר לאלטרנטיבה, כנראה שאתה מתכוין ל-HPNA3

בכל אופן לא נראה לי שמשתלם לך בעליל, הטכנולוגיה הזו תעלה לך לפחות פי שתים מהשילוב של נתב וכרטיס רשת אלחוטי

אני יכול להגיד לך(ואם תעשה בדיקה קצרה ב-SkyPc תראה לבד...) שהנתב שלי עולה כ-250 שח שזה ממש זול.

בנוסף יש טכנולוגיה משופרת לנתבים שנקראת MIMO שמספקת יכולת חדירה משופרת של קירות, בטון של ממ"ד לדוגמא... שיקרה משמעותית ולכן מבחינה כלכלית לא ממש שווה לך .

לידע כללי: ראיתי שבאג כבר מוכרים נתב בתקן n שכנראה מטפל בבעיות כאלה בהצלחה רבה יותר אך אצלם עולה מעל 800 ש"ח

פורסם

אני כותב בשם חבר:

האם זה יקלוט לי בחדרי הילדים/נערים?

נ.ב.

שמעתי שאפשר לעשות רשת ע"י בזק, כלומר עובד ע"י קוי הטלפון דרך תדרים שונים...

ולכן אם אפשר לשאול כמה שאלות:

1. האם אפשר לעשות את זה עם מודם של הכבלים?

2. האם אפשר לעשות את זה ע"י הכבלים?

תודה מראש... :P

התשתית שאתה מחובר אלייה לאינטרנט היא ADSL או Cable?

פורסם

התשתית שאתה מחובר אלייה לאינטרנט היא ADSL או Cable?

אני שוב אצל חבר..

וכן יש לי חיבור Cable (של HOT)...

פורסם

אני שוב אצל חבר..

וכן יש לי חיבור Cable (של HOT)...

ואוו :kopfpatsch:

כמה בלאגן למה לשבור תראש כי עם הבשקעה קטנה אתה מרשת את כול הבית ?! :s07:

נוסעים לחנות אספקה וקונים חבילת כבל רשת ממולץ CAT 7

ומתחילים לסלול בתשתית של הבית את המודם והראוטר עושים ארום תקשרות קטן בתוך הקיר מתחת לקופסא של הכבלים והטלפון שנמצאת רקרוב לדלת או פשוט מכניסים את הכול לשם עם יש מקום רק לארגן לשם חשמל ... למודם והראוטר

ומארונית סוללים כבל רת לכול החדרים .....

סיפור לא כזה יקר והכי איכותי ויציב !

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת רשת מומלץ CAT 7?

אני לא מבין בזה כי אני חדש בנושא הרשתות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים