עבור לתוכן

שדרוג מעבד PRESCOTT לP4 חדש

Featured Replies

פורסם

שלום!

אני משתמש זה שנתיים בערך במחשב P4 עם מעבד Prescott במהירות 3000GHZ.

לוח אם של ABIT מדגם IS7-G ו512 MB זיכרון פנימי.

את המעבד אני רוצה להחליף בחדש, מכיוון שמעבדי PRESCOTT מתחממים מהר ולא מביאים תוצרים טובים.

לשם כך- רציתי לדעת לאיזה מעבד כדאי להחליף, איפה אפשר להשיג והאם אצטרך להגדיר את מערכת ההפעלה שלי לשם כך או לפרמט ולהתקין אותה מחדש אפילו!

אשמח לכל עזרה בנושא!

המון תודה מראש,

שגיא

פורסם

סלח לי לא ממש מצויין מה הכוונה שלך במחשב ..

אם מדובר בהכול חוץ ממשחקים כבדים אין סיבה לשדרג.

אם מדובר במשחקים כבדים הכן סיבה למסיבה לשדרוגים.

אני אישית שידרגתי ...ואני לא משחק ...ובאמת שאני חושב בדיעבד חוששני שלא ניצלתי את כספי בחוכמה ... :cool2:

פורסם
  • מחבר

אני לא מדבר על צורך בשדרוג לעניין יצירת מחשב חזק יותר...

המעבד הוא מעבד זיבלי לחלוטין שמתרחקים ממנו בגלל תפוקת החום שלו והעבודה הגרועה למדי שלו...

פורסם

הלוח שלך ישן בצורה דיי רצינית.. לא תומך כפולי ליבה בכלל.

פורסם

אני לא מדבר על צורך בשדרוג לעניין יצירת מחשב חזק יותר...

המעבד הוא מעבד זיבלי לחלוטין שמתרחקים ממנו בגלל תפוקת החום שלו והעבודה הגרועה למדי שלו...

זה שהוא מחמם לדעתי זה לא תירוץ תופס ...לדעתי .

הם יש לך בעייה בשימוש ? חוץ מיחומום ..כי פרסקוט עובד טוב מאוד בשביל הרבה דברים ...וגם משחקים סבירים .

אתה מתכוון להוציא הוצאה כלכלית גבוהה מסיבה שהוא מחמם ניראה לי באמת לא סביר .

אני ישאל אחרת אולי ...איזה שימושים את מעוניין שהיו לך ?

פורסם
  • מחבר

הלוח שלך ישן בצורה דיי רצינית.. לא תומך כפולי ליבה בכלל.

הלוח לא מפריע לי כל כך, כי הוא גם לא צריך לתמוך כפול ליבה [תקנו אותי אם אני טועה :) ]

זה שהוא מחמם לדעתי זה לא תירוץ תופס ...לדעתי .

הם יש לך בעייה בשימוש ? חוץ מיחומום ..כי פרסקוט עובד טוב מאוד בשביל הרבה דברים ...וגם משחקים סבירים .

אתה מתכוון להוציא הוצאה כלכלית גבוהה מסיבה שהוא מחמם ניראה לי באמת לא סביר .

אני ישאל אחרת אולי ...איזה שימושים את מעוניין שהיו לך ?

אני רוצה להשתמש במחשב כמחשב סטנדרטי לגלישה, עיבוד תמלילים ותוכנות instant messaging למיניהן.

העניין הוא שהחום, מעבר לזה שככל הנראה לא עוזר במיוחד לפעולה הסדירה של המעבד, גם מעיק על החדר.

המעבד מגיע לטמפ' של 80 מעלות, כשיש עליו מאוורר מכובד למדי של זלמן...

זה לא נעים גם לשמוע את הצפצופים של המחשב מדי פעם, שמתריע על טמפ' גבוהה מדי. ואני לא מתכוון לכבות את הפונקציה בביוס-

רק בגלל שאני מפחד שיום אחד העסק הזה פשוט יתפוצץ ללא אזהרה מוקדמת!

למה לי להישאר עם הפרסקוט והבעיתיות, כשאני יכול להיפרד מ300-400 שקל ולקבל חיים נטולי צפצופים וחום מעיק? ;)

פורסם

אבל אתה מבין שאם הלוח שלך לא תומך בכפולי ליבה אין שום דרך לשדרג כי כול החדי ליבה של אינטל הם אותו דבר...אוליי לא פרסקוט אבל פנטיום 4 חד ליבה ואם אתה משדרג מחד ליבה לחד ליבה אז חבל על הכסף...

בכול מקרה אם יש לך מאוורר של זלמן תציין את הדגם המדוייק...תן לי את הדגם של המארז שלך...ואיזה סירקולציה יש לך במארז? כמה מאווררים? אם יש לך מארז ג'נרי וחנוק עם סירקולציה ג'יפה אתה יכול להשים טוניק טאוור על המעבד ועדיין תגיע ל80 מעלות...תן את הפרטים שביקשתי ממך רוב הסיכויים שאפשר לסדר את הבעיה בהשקעה מינימלית או לפחות שתשקיע במארז טוב יותר ושקט ומאוורר במקום לשדרג מעבד חד ליבה לחד ליבה אחר כי חוץ מטמפרטורות לא עשית בזה שום דבר...

(כמו כן על הדרך תציין את הספק שלך...בטוח יש דברים יותר טובים לשדרג ב300-400 שקל)

פורסם

:xyxthumbs: מחזק

פורסם

תעזוב אותו מספקים.

בשביל לשדרג מעבד אתה צריך להחליף לוח אם וגם זכרונות. אם אתה לא יכול להוציא על זה 1300 ש"ח מינימום אז תוסיף למחשב שלך ג'יגה זיכרון ותנקה את המחשב או משהו כי זה לא הגיוני הטמפרטורות..אולי נדפק לך החיישן.

פורסם

כן ואז זיכרון כי יש לוDDR1 וכרטיס מסך כי מן הסתם יש לו AGP וזה כבר מגיע לעלויות יותר מידיי גבוהות...בשביל זה הוא בא לפה כדי שנעזור לו...אפשר לפתור את הבעיה של החום שלו אם הוא יספק מידע על מארז/סירקולציה וכאלה...

הרי ביצועים הוא כבר הבהיר שהוא לא מחפש מה שמפריע לו זה החום הוא בכול מקרה לא מעוניין לכפול ליבה ככה שאפשר לסדר את זה במקום להחליף לוח+מעבד+זיכרונות+כרטיס מסך.

פורסם
  • מחבר

יש לי מאוורר Zalman CNPS7000B-Cu LED על המעבד

סירקולציה?

שמתי מאוורר שולחני שמכוון לתוך המחשב (הדופן של המחשב פתוחה) וזה עדיין לא עוזר.

יותר מאווררים מזה אין לי נכון לעכשיו...

ואני גם חושב שאם אני אוסיף יותר מאווררים- זה פשוט יעשה יותר רעש ויתפוס יותר אבק!

אז השאלה היא אם באמת כדאי להסתבך עם זה, או לפתור את עניין החום בצורה שונה?

פורסם

אני משתמש זה שנתיים בערך במחשב P4 עם מעבד Prescott במהירות 3000GHZ.

חח יפה..אז אני מבין שיש לך את אחד המחשבים החזקים בעולם? :smile1::lol: :lol: :lol:

פורסם

חח יפה..אז אני מבין שיש לך את אחד המחשבים החזקים בעולם? :smile1::lol: :lol: :lol:

בשביל מה התגובה הזאת הייתה טובה עכשיו? יש לך משהו מועיל להגיד תגיד, אין לך אז תהיה בשקט.

פורסם

מנסיון שלי אני זוכר שהיה לי אות אותו בעיה במעבד וולמיט או איך שקוראים לו ...אני יודע שזה בעיה מעצבנת !

שמאורר מגיעה למהירות סיבוב גבוהה מאוד ועושה רעש מרגיז .

אבל אצלך יש מאורר קירור שהיה אומר לפתור את הבעיה ..וקצת מתקשה להבין למה זה לא .

אני ישמח עם תישלח תמונות של המחשב מבחוץ מבפנים כך נוכל לקבל רעיון כללי על מצבו של המחשב ו סיקרולציה שככל הנראה אין .

פורסם

אוקיי דגם של מארז לא ציינת ככה שאני יכול לקבוע נחרצות שיש לך מארז ג'נרי לחלוטין שזה מסביר את התופעה....עוד דבר האם המחשב שלך נימצא באותם כוכים בשולחן?! אם כן תוציא אותו מיד ותיראה איך יורדות לך 20 מעלות באחריות....

עוד דבר הוא שאין לך כלל סירקולציה ככה שזרימת אוויר טובה אין לך במארז.....כמו כן אם התקנת לבד את הקירור יכול ליהיות שהתקנת אותו לא טוב והוא לא מהודק מספיק או לחילופין יש יותר מידיי/מעט מידיי משחה טרמית....תענה לי על השאלות.

1) התקנת לבד את הקירור?-כי עם קירור פשוט של 60 שקל אתה צריך להגיע לטמפרטורות יותר נמוכות מכאן אני מסיק שזה המארז.

2) איזה מארז?? (תן תמונות שלו זה מאוד חשוב-ברוב הפעמים זה הגורם המכריע לבעיות חום)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים