עבור לתוכן

המלצה למצלמה -הדרישות בפנים

Featured Replies

פורסם

שלום,

מבקש עזרה בבחירת מצלמה בעלת הדרישות:

- עדשה רחבה ( 28mm ומטה)

- טלה של כ- 150+

- מאוד רצוי עדשה אחת העונה על שני הטווחים (בהנחה שהיא לא פגעת יותר מדי באיכות)

- תמונה נורמלית עבור ISO של 800+

- לא ממש משנה ה-MPix (עדיפות מסויימת ל- 8-10 על פני 6, למרות שאין לדרישה זאת תירוץ רציונלי)

- מסך של 2.5 אינץ לפחות.

- מייצב לא ממש חשוב לי.

- רצוי jpeg באיכות טובה.

- תגובות מהירות (אני רגיל ל- S5000 המאוד איטית מבחינתי)

- אפשרות ל- bracketing

- אין הגבלה עקרונית לתקציב, אבל אני לא רוצה לשלם על תכונות שאני לא צריך.. (אלא אם זה מעלה את יחס value/money)

- יד שניה באה בחשבון בהחנה שאני יכול איכשהו לוודא את טיב המוצר בזמן הרכישה.

- אין לי בעה עם outsiders כגון pentax וכדומה..

- אשמח אם מאחורי המלצות יהיו לינקים המוכחים את טיב הטיעון.

תודה.

פורסם

אתה מחפש מצלמת DSLR או מצלמת חיישן-קטן (P&S)? כמה המשקל והמימדים חשובים לך, אם בכלל?

פורסם
  • מחבר

ה- P&S לא טובות לטעמי עבור ISO גבוה, גם ה- f31fd לא מספיק טובה.

אז כנראה נשאר רק DSRL, המשקל והמימדים לא חשובים (כל עוד לא עברים את הקילו).

פורסם

שילוב מעולה שעונה על כל הדרישות שלך הוא פנטקס K100D + טמרון 18-250. למצלמה יש ISO גבוה מאוד איכותי, מייצב תנועה, 9 חיישני AF מוצלבים, עינית גדולה מהממוצע (למצלמות ברמת המחיר הזו) ואת כל התכונות שאתה עשוי לרצות ב-DSLR ושברוב החברות האחרות תצטרך לעלות בתקציב בשביל לקבל (למשל בראקטינג, כפתור DOF, נעילת-מראה, מדידת אור ספוט). העדשה כוללת טווח שמקביל ל-27-375 ועם איכות אופטית גבוהה באופן בלתי נתפס לעדשה עם טווח זום כל כך קיצוני.

פורסם
  • מחבר

נראה לי איכות התמונה ב-k100D מעט פחות טובה מאשר שאר הDSLR (הטווח הדינמי וכו' לדוגמה מה-Canon 400D) אבל היא מספיק טובה עבורי.

מחירה כ-2500 (רק ה-BODY) וזה גם בערך מחיר הטמרון 18-250.

יש את Sigma 18-200 שהוא יותר זול (יש הטוענים שהוא פחות טוב וחלק טוענים שהוא שווה את מחירו)

או את 18-135mm f/3.5-5.6G ED-IF AF-S DX Zoom-Nikkor

את k100D כנראה אי אפשר להשיג יש שניה, יש סיכוי שהמחיר ירד בקרוב בגלל ה-k100d super ?

מה לגבי העדשות, לאיזה מחיר יד שניה אפשר לצפות? ואיפה לחפש?

פורסם

נראה לי איכות התמונה ב-k100D מעט פחות טובה מאשר שאר הDSLR (הטווח הדינמי וכו' לדוגמה מה-Canon 400D) אבל היא מספיק טובה עבורי.

הטווח הדינמי של ה-K100D טוב יותר מזה של ה-400D:

8584104.PNG

מקור: http://www.imaging-resource.com/PRODS/XTI/XTIIMATEST.HTM

יש את Sigma 18-200 שהוא יותר זול (יש הטוענים שהוא פחות טוב וחלק טוענים שהוא שווה את מחירו)

אל תחשוב אפילו על הסיגמה הזו. האיכות האופטית שלה לא מתקרבת לזו של הטמרון.

מיותר לציין שהעדשה הזו מתאימה רק לניקון, ומעבר לכך הטמרון עדיין יותר שימושית ממנה (בזכות הטלה הארוך יותר).

את k100D כנראה אי אפשר להשיג יש שניה, יש סיכוי שהחיר ירד בקרוב בגלל ה-k100d super ?

Kenny מהפורום פירסם לאחרונה K100D + עדשת קיט למכירה. אולי כדאי שתשאל אותו אם זה עדיין אקטואלי.

לגבי ה-K100D Super, מוקדם לדעת מה תהיה ההשפעה. לעיתים קרובות דגמים חדשים לא גורמים לירידת מחיר אלא פשוט מחליפים באותו מחיר את המלאי הקיים של הדגם הקודם.

אפשר לחפש בלוחות אינטרנט כמו אלה שברשימה הזו.

על אילו עדשות חשבת?

פורסם

מחירה כ-2500 (רק ה-BODY) וזה גם בערך מחיר הטמרון 18-250.

את k100D כנראה אי אפשר להשיג יש שניה, יש סיכוי שהמחיר ירד בקרוב בגלל ה-k100d super ?

יכול להיות כי ה- JPEG של המצלמה לא עומד באיכויות של הטובות ביותר (בכל זאת לפנטקס אין הניסיון של ניקון / קנון בעיבוד תמונה).

אבל בעיבוד RAW המצלמה הזו עומדת עם הטובות ביותר (ודווקא מצטיינת בטווח הדינמי).

עדשת הניקון לא תתאים לפנטקס, בכל אופן הטמרון לא ממש מאחוריה ועם טווח טוב יותר.

פורסם
  • מחבר

איך הצירוף:

Sony Alpha DSLR-A100 10.2 Megapixel, SLR, Digital Camera with Sony SAL-18200 18-200mm f/3.5-6.3 Autofocus Lens (המחיר 950$)

יחסית ל-

K100D Super+TamronZoom Wide Angle-Telephoto AF 18-250mm f/3.5-6.3 Di-II LD Aspherical

(990$)

פורסם

הפנטקס עדיפה בעיני. יש לה ISO גבוה עדיף על זה של הסוני, ועדשה הרבה יותר טובה. יש עוד יתרונות וחסרונות קטנים (לשני הצדדים), אבל אלה השניים העקריים.

פורסם

אממ, את ה K100 D שלי כבר מכרתי. סורי.

אבל אני בהחלט מצטרף להמלצה של אורן לגבי ה K100D, תמונות יפות מאוד

ורק היום לאחר שעברתי ל D80 של ניקון , שעולה כמעט כפליים ממנה, אני יכול להבין עד כמה הביצועים של ה K100D באסא גבוה היו טובים.

הK100D היתה הראשונה שלי.. לא ידעתי להעריך את זה כל כך, לא היה לי למה להשוות אותה. היום.. אני יכול להגיד לך שיש לה ביצועים מדהימים.

את כל התמונות בלילה שלי כמעט צילמתי ב 1600, וכמות הרעש היתה נמוכה משמעותית מכל SLR אחרת שיצא לי לראות.

היא מאוד נוחה לתפעול, ובמיוחד אם אתה קונה עדשה עם כל הטווחים ולא מחפש מגוון עדשות וציוד נוסף , הפנטקס בשבילך.

value/money הטובה ביותר.

פורסם
  • מחבר

Kenny מה לא אהבת בה? -הרי מכרת אותה..

אפשר לשאול בכמה היא נמכרה? (אם מפריע לך לענות פה אז אודה לך אם תענה בפרטי)

פורסם

מצטרף להמלצה של KENNY

כבעליה של K100 אני יכול להגיד שהיא נותנת בראש לרוב מצלמות הDSLR בטווח הבינוני.

מצלמה מעולה נוחה, איכות תמונה פנטסטית .

עם מייצב בגוף (אין מילים לתאר כמה זה חשוב ..)

מומלץ .

פורסם
  • מחבר

כבעליה של K100 אני יכול להגיד שהיא נותנת בראש לרוב מצלמות הDSLR בטווח הבינוני.

תשווה בינה לבין Canon EOS 350D, לדעתי איכות ה- jpeg של k100d לא משהו,

http://www.dpreview.com/reviews/PentaxK100D/page19.asp

הדבר עד יותר קריטי בגלל שה-RAW (הכן איכותי) שלה תופס הרבה מקום.

לי נראה לא נוח לצלם כל תמונה ב-RAW, חבל שהיא גם לא מצלמת RAW+JPEG ביחד.

באופן כללי, אני מקבל רושם שהמעבד שלה ממש זקוק לשידרוג.. משהו יודע אם הוא השתפר בגרסת ה-super?

פורסם

תשווה בינה לבין Canon EOS 350D, לדעתי איכות ה- jpeg של k100d לא משהו,

http://www.dpreview.com/reviews/PentaxK100D/page19.asp

הדבר עד יותר קריטי בגלל שה-RAW (הכן איכותי) שלה תופס הרבה מקום.

לי נראה לא נוח לצלם כל תמונה ב-RAW, חבל שהיא גם לא מצלמת RAW+JPEG ביחד.

באופן כללי, אני מקבל רושם שהמעבד שלה ממש זקוק לשידרוג.. משהו יודע אם הוא השתפר בגרסת ה-super?

יש הבדל,

לא קריטי

אבל בהשואה למה שאתה מקבל בפנטקס .

הקנון לא יכולה להתחרות

על איכות בניה אני כבר לא מדבר ..

פורסם

ה K100 מצויינת, אבל בכל זאת נפלתי על D80 ב"מציאה" מה שנקרא.

ואין מה לעשות , עם כל היתרונות של ה K100 , הD80 בכל זאת 2 ליגות מעליה

(במחיר היא 3 ליגות מעליה =\ )

מה לא אהבתי בה?

ביצועים של AWB במקומות סגורים.. (חדר)

קצת קטנה לי מידי.. גוף קטן. לא הכי נוחה (יש לי יד גדולה)

מרגישה קצת P&S מאשר SLR... לא יודע איך להסביר את זה, ה D80 מרגישה\נראית ומתפקדת הרבה יותר כמו מצלמה מקצועית

מאשר ה K100 , שנותנת הרגשה קצת של P&S מתקדמת מאוד.

ומבחינה אישית , היה לי קשה מאוד עם העובדה שאין שוק יד שניה שלה בארץ , מאוד קשה(עד בלתי אפשרי) להשיג ציוד יד שניה בשבילה.

וגם ציוד חדש , אצל רוב החנויות בארץ (שמפרסמות באתר שלהם שיש להם את הציוד) לא מחזיקות אותו בארץ וזה חודש+ להזמין

(ולפעמים (וניתקלתי בזה כבר בעבר) המוכר יהיה ממש אדיש ויתן לכם הרגשה שאין לו כח בכלל להזמין את זה בשבילכם.. )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים