עבור לתוכן

מכתב התנצלות בפני חברת KSP

Featured Replies

פורסם

יש מישהו שקצת יותר מבין בעינין מה מותר ומה אסור?

• תגובות 76
  • צפיות 18.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

KSP לא נמצאים בזאפ.מעניין למה

פורסם

פאק , 60 אלף שקל ? איך זה הגיע לסכום כזה גבוה ? החלטה די תמוהה של השופט..הרי כל האינטרנט מלא בביקורות ודברים כאלה.

אם זה ככה יכולים לתבוע אלפי גולשים של זאפ. די קריפי הסכום הזה. ואם נניח לגיל הזה אין 60 אלף שקל ? אז מה הוא עושה עכשיו ? נכנס לכלא ?

צריך לבדוק מה בדיוק הגבול..בין חופש הביטוי לבין הסתה , ממה שהבנתי הוא פשוט פתח דיונים שבהם הוא אמר לא לקנות מהחנות וכמה שהם גרועים וכו כו.

וזה נראה לי הסתה ברורה , אבל זכותנו במדינה דמוקרטית להביע דעה על בעלי עסק בדיונים שעוסקים בקניית מחשבים.

גיל , אתה לא יכול להגיש ערעור או משהו כזה ?

נראה שאם הוא באמת ישלם 60 אלף שקל , אז יש פה באמת תקדים בקטע הזה של תביעות על דברים שנאמרו ברשת האינטרנט.

כי כל האינטרנט מלא בדברים כאלה - ויכולות להיות אלפי תביעות כאלו.

אין חוקים ברורים בדברים האלו..נניח שגיל עבר על החוק והסית נגד החנות ההיא , אז הוא יכול להגיד שהוא לא אשם שהוא לא ידע..והאתר שמאחסן

את הפורום אמור לסגור את האשכול במידה והתוכן מסית ולא חוקי. וגם החנות בכלל אמורה לתבוע את האתר ולא את הגולש.

ואני חושב שתרדו לגמריי מכל הקטע הזה בפורום של להזהיר אנשים לא לקנות מחנויות מסויימות , מי שטיפש מספיק לקנות מחשב

בלי לבדוק קודם כל מידע באינטרנט , וללכת רק על הכי זול - אז זאת בעיה שלו שיאכל חרא. אתם לא צריכים לדאוג ללקוח הישראלי.

וחוץ מזה - למה נראה לכם שהקהל פה בפורום הוא נתח שוק בכלל בקטע של קניית מחשבים ?

רוב האנשים והלקוחות של החברות האלו זה אנשים רגילים שלא מסתכלים בפורום ואנשים שהולכים על הכי זול שיש.

ואנשים שמקסימום מסתכלים בזאפ ולא מבינים בחלקים בכלל. וגם נניח שהם הפסידו כמה לקוחות של מחשביי היי הנד מהפורום

אז גם ככה הם לא היו יכולים לעשות קופה ..על לקוח מהפורום שמבין במחשבים - כי הוא היה קונה רק חלקים טובים - והיה מנסה לממש

את האחריות שלו והיה עושה להם בעיות במידה והם לא היו ממששים את האחריות שלו.

מה שאני אומר זה..שהם לא הפסידו לקוחות של easy catch , מהפורום הזה.

פורסם

יש דרך לנהוג, אבל זה הולך לשני הכיוונים.

אל תשכחו שבדרך כלל, חנויות לא מודעות לדברים שנאמרים עליהם באינטרנט, לא יכולות להוכיח דבר לפה או לשם גם במידה והן מודעות לזה - ויש גם מספיק אנשים שמשקרים על גבי הרשת או טוענים דברים סתם ככה(כן, סתם ככה, כי משעמם להם ואין להם חיים).

אם יש מישהו שלא מרוצה מחווית קנייה שלו במקום מסויים - שיגיב על פי המציאות עצמה, יתאר את מה שקרה לו בפורמט הפשוט הבא :

הלכתי לחנות X, קניתי מוצר Y, הוא התקלקל, פניתי לX והם אמרו לי Z.

אבל אם מישהו בא ומתחיל לומר לאנשים "אל תקנו מX הם חרא" וכו - אפילו אם הוא צודק לגבי איך שאותה חנות התנהלה איתו, זה לא בהכרח נתון מייצג לחנות עצמה.

יש פה התנהגות טפשית מצד שני הצדדים, הנתבע שהשמיץ על גבי פורום בלי לחשוב על ההשלכות המשפטיות והתובעים - שעשויים לגרום לעצמם להראות בעיני צרכן כמי שמעדיפים את טובת שמם הפרטי על חשבון לקוחותיהם(ובמידה מסויימת, לחובבי הקונספירציות ביננו, כאילו מודים באשמה בעצם הנסיון לטייח את הסיפור).

לגבי העוצמה של החשיפה לסיפור פה- לדעתי יש עוצמה.

אני לא מגיב פה רבות, אבל אני גולש פסיבי שנים פה.

בתחומים שאני מאמין שאני מבין בהם פחות, האתר(והפורומים) משמש לי בדרך כלל כמקור מהימן ובמיוחד לדגמים של מוצרים שנמכרים בארץ (לדוגמה מסכי LCD) - המלצות כאלו עוברות למשפחה וחברים ובהנחה ורבים פה נוהגים כמוני - ציבור לא קטן יכול פוטנציאלית להחשף לעובדה שחנות מסויימת תבעה לקוח לא מרוצה שהשמיץ אותה.

פורסם

אני בעד לעשות חרם צרכנים על רשת KSP עד שיבוטל הקנס לגיל!!!

פורסם

מתוך הפסק דין ,

"עוד נקבע כי חברת KSP הציעה לנתבע לבטל את העיסקה ולהשיב לבן דודו את כספו, אך הנתבע סירב לקבל הצעה זו, ועמד על דרישה לפיצוי כספי."

"בין הנתבע לבין התובעת התקיים דין ודבריםכ שלטענת האחרונה, בר לב מאיים עליה בפרסום לא מחמיא באינטרנט.

בר לב עשה את הפרסום בפורומים שונים באינטרנט העוסקים במחשבים, לאחר שלדבריו חש חובה מוסרית וחברתית להביא לידיעת חברי הפורום למחשבים באינטרנט, את חוויותיו הבלתי נעימות עם החברה "

אוקיי , אחרי שקראתי את הפסק דין אני יכול לומר שהבן אדם הביא את זה על עצמו , לאיים על החברה בפרסום רע ברשת..בשביל פיצויים ?

ומה הוא ציפה ? שהם לא יעלו עליו ולא יתבעו אותו ? מצד אחד אני חושב שזה טוב שהענישו אותו , כי אנשים צריכים לדעת שהאינטרנט

זה לא משהו שאפשר לעשות בו כל מה שרוצים , אי אפשר לנתק את הוירטואליות מהמציאות.

ואנשים צריכים לבדוק טוב את עצמם לפני שהם עושים משהו - זה שהם מאחורי מחשב זה לא אומר שהם יכולים לעשות מה שהם רוצים.

אני חושב שמגיע לו קנס , אבל במקום השופט הייתי נותן קנס הרבה יותר קטן.

ומותר להביע דעות על חברות כמו שעושים בזאפ אבל לא בצורה שהוא עשה , כביכול..כפי שמתואר בפסק דין , או כמו שהשופט בחר להאמין.

פורסם

המהות של העניין שהוא לא רצה את כספו בחזרה אכן מערער את כל העניין והייתי רוצה לדעת על כך יותר פרטים...למרות שיכול להיות שאני במצבו כבר הייתי נוהג אותו הדבר- שיתקנו את העוול ונסתדר כבר עם המחשב אחרי התיקונים במקום ללכת למקום אחר ולהפסיד זמן יקר....

אבל העניין של פרסום העניין ברבים הוא הנשק היחידי שיש לצרכנים מול כזאת בעיה...לדעתי הפסק דין מאד מסוכן מכיוון שעכשיו אנשים יכולים לחשוש מתביעות כאלו.

מה גם שחברה תובעת בנאדם פרטי הרבה יותר קשה לו להתמודד איתה..לקוח בודד וכועס נמצא בחנות ואומר דברים מתוך כעס מול כל עובדי החברה שיעידו על כך ולו אין הוכחות מוצקות שאמרו לו א' ועשו ב'

פורסם

א. אנשים שמשתמשים בפורום יותר מיומיים ולא יודעים להשתמש בכפתור quote.gif מרשימים אותי, בהשכלתם הרבה כמובן :)

ב. חח...תבעו אותו על פוסט בפורום :lol: אני לא יודע אם לצחוק או לבכות, אהה...בעצם :lol::smile1:

בנימה רצינית יותר, המכתב הזה רק מוכיח לי שצדקתי בדרכי לא להתקרב

ולעשות עסקים עם KSP.

אחרי אלפי סיפורים שאפשר למצוא באינטרנט(רק בפורום הזה יש כל יום נושא עליהם) על השירות החרא שהם נותנים

והמוצרים סוג ז' שהם מוכרים, הם עוד מעיזים לתבוע מישהו?

פורסם

לא תבעו אותו על פוסט בפורום, תבעו אותו על הרבה פוסטים בהרבה פורומים.

פורסם

אני רק מקווה שסקאי פי סי נותנים שירות טוב

יש לי קניה גדולה שמיתקרבת

אני לא יכול להשאיר את הWII אם המחשב הקשיש לנצח

גם ככה אין לי מקום בארד דיסק ... ;)

פורסם

אבל העניין של פרסום העניין ברבים הוא הנשק היחידי שיש לצרכנים מול כזאת בעיה...לדעתי הפסק דין מאד מסוכן מכיוון שעכשיו אנשים יכולים לחשוש מתביעות כאלו.

מה גם שחברה תובעת בנאדם פרטי הרבה יותר קשה לו להתמודד איתה..לקוח בודד וכועס נמצא בחנות ואומר דברים מתוך כעס מול כל עובדי החברה שיעידו על כך ולו אין הוכחות מוצקות שאמרו לו א' ועשו ב'

לאף אדם שיודע איפה עובר הגבול בין עובדות לבין השמצות ושקרים אין סיבה לחשוש. יש פרסום ברבים ויש השמצה; מה שהנדון עשה בהחלט נופל תחת הקטגוריה השניה.

פורסם

כעקרון אתה צודק, אבל דע שזה קו מאד דק בעיקר כאשר אתה מעוצבן...

לדוגמא:

תפסת מוכר בחנות על חם מנסה לרמות אותך(אני חושב שכולם פה יכולים להזדהות עם דבר כזה -קרה לי לפחות...)

ואז אתה הולך חזרה הביתה מעוצבן ומספר את זה לחברים ולמכרים בפורום...

אבל במקום סיפור כגון:

1.ביום ב' 1.10.2007 נכנסתי לחנות א'

2.המוכר הציע לי ב'

3.קיבלתי ג'

4. איחלתי למוכר בהצלחה בדרכו

אתה מספר:"הם בטח עושים את זה לכולם זו בטח שיטה מציעים לך ב ומנסים לדחוף לך ג' מצ'וקמק בלי שתשים לב,החנות הזאת בטח לא תשרוד הרבה זמן עם איך שהיא מתנהגת ללקוחות, אל תתקרבו לשם"

וזו כבר השמצה כי אתה מכריז שהם עושים זאת לכולם כשיטה ואתה לא יודע את זה ולא יכול להוכיח...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים