עבור לתוכן

האם זו איכות סבירה ל MiniDV ?

Featured Replies

פורסם

ברשותי מצלמת וידאו פנסוניק דגם NV-GS57, השומרת את המידע על קלטת Mini DV.

הייתי בטוח שקלטת Mini DV הינה דיגיטלית לחלוטין, וכי החומר המוסרט יהיה באיכות גבוהה.

לאחר העברת החומר למחשב (באמצעות Mindowx Movie Maker, תוך סימון Best Quality), התאכזבתי קשות.

1. להלן קטע קצר לדוגמא (קובץ WMV באורך 20 שניות במשקל של כ 1.5 מגה), מה דעתכם על האיכות ? האם היא סטנדרטית ?

מכאן: http://www.upfree.net/535test.wmv

או מפה : http://files-upload.com/files/530824/test.wmv

2. האם האיכות הירודה (בעיני) היא תוצאה של איכות המדיית ה Mini DV ? של המצלמה ? של שניהם ?

תודה !

פורסם

יש לי gs-150 שזו די אותה מצלמה, זו לא האיכות האופטימלית בכלל

ככה"נ הקפצ'רינג או השמירה של הקובץ בתוכנה עצמה היה מכוון לאיכות נמוכה יותר, נסה לשמור ולבצע קפצ'רינג ללא דחיסה ותראה אם זה נראה יותר טוב

פורסם

רואים בבירור סימני דחיסה בוידאו וגם גודל הקובץ קטן מדי. זו לא איכות של DV.

הקובץ שנלכד ישירות מהמצלמה באיכות מירבית אמור להיות גדול בהרבה, משהו כמו 200 מגה ל-5 דקות, וכמובן שגם להראות כמו שצריך.

תחפש בהגדרות של הלכידה איפה משנים את סוג הקובץ שנוצר מהWMV המצ'וקמק הזה לקובץ באיכות DV מלאה.

אם לא תצליח למצוא אני אבדוק מחר איפה זה בדיוק.

פורסם
  • מחבר

רואים בבירור סימני דחיסה בוידאו וגם גודל הקובץ קטן מדי. זו לא איכות של DV.

הקובץ שנלכד ישירות מהמצלמה באיכות מירבית אמור להיות גדול בהרבה, משהו כמו 200 מגה ל-5 דקות, וכמובן שגם להראות כמו שצריך.

תחפש בהגדרות של הלכידה איפה משנים את סוג הקובץ שנוצר מהWMV המצ'וקמק הזה לקובץ באיכות DV מלאה.

אם לא תצליח למצוא אני אבדוק מחר איפה זה בדיוק.

תודה !

1. ב Windows Movie Maker אפשרות שיש לי היא Capture With Best Quality, לא מצאתי אפשרות לקבוע סוג דחיסה / ללא דחיסה וכו'

2. מתוך סקרנות, כיצד אתה רואה בבירור סימני דחיסה ? כיצד מבחינים בכך ?

פורסם

רואים שזה דחוס לפי הטשטוש של התמונה והווצרות מין "ריבועים" מסביב לדמויות זזות.

בשביל ללכוד כמו שצריך אתה צריך לסמן לפני הלכידה כמו בתמונה המוצורפת. רק שים לב שיש לך מספיק מקום פנוי בדיסק.

בהצלחה :xyxthumbs:

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

אתה צודק.

השאלה היא, לאחר שדגמתי באיכות טובה, מדובר בערך ב 150 מגה לדקה,

וכאשר אני מעביר סרטון של שעה, זה כבר כ 9 ג'יגה לסרט.

כיצד ובאיזה פורמט כדאי לי לדחוס אותו לאחר הלכידה, ע"מ שיאבד כמה שפחות מהאיכות, אבל שיהיה בגודל שאפשר לפחות לצרוב על דיסק... ?

פורסם

אוקי, דבר ראשון, קח נייר תרשום עליו "התאבדות לא תפתור שום דבר" ותתלה אותו על המסך, אתה תצטרך את זה בהמשך...

מה שאתה צריך לעשות זה להעביר את כל הקלטת ללא דחיסה ל-HDD, קח בחשבון ששעה זה פלוס מינוס 13 גיגה, אחר כך תערוך את הסרט אם אתה רוצה, בשלב הזה אתה תצטרך את השלט ממקודם...

אחרי שיש לך את הסרט הערוך אתה צריך לקודד אותו מחדש, השתמש אך ורק ב-MPEG2, כל שאר הפורמטים לא נועדו לסוג הצילום (הרבה תנועה ברקע, תמונה לא יציבה וכדומה), גם DivX 2-pass ב- 5Mbps יראה כמו צילום מפלאפון. חשב לך כמה אתה צריך לדחוס לפי האורך של הסרט, מעל 2.5-3Mbps יראה די טוב. וטיפ למתחילים, תעשו Deinterlace לסרט, ואל תשנו את הרזולוציה, הרזולוציה בטלוויזיה היה לא 4:3 כי הפיקסלים הם לא ריבועיים. אם אתם משנים את הרזולוציה האנכית (גובה) אתם חייבים לעשות Deinterlace קודם, אחרת הסרט ממש ידפק.

בהצלחה, אתה תצטרך את זה...

עריכה: שכחתי, גם את ה-MPEG2 אתה צריך לקודד multipass\2-pass.

פורסם
  • מחבר

תודה !

1. כלומר, לא DivX, לא Xvid ולא MPEG-4, אלא רק MPEG-2 ?

2. עם איזו תוכנה אני מבצע את ההמרה ?

3. מה זה Deinterlace, וכיצד אני עושה זאת ?

פורסם

1. DivX/Xvid זה MPEG-4, וכן רק MPEG-2 יצא טוב, אלא אם אתה מצלם על חצובה עם תנועות מצלמה מינימליות.

2. אני השתמשתי ב-Premiere בשביל לערוך ולקודד, אני ממש לא ממליץ עליה...

3. http://en.wikipedia.org/wiki/Deinterlacing, צריך להיות אופציה בתוכנת העריכה או בהגדרות של המקודד.

פורסם
  • מחבר

1. DivX/Xvid זה MPEG-4, וכן רק MPEG-2 יצא טוב, אלא אם אתה מצלם על חצובה עם תנועות מצלמה מינימליות.

2. אני השתמשתי ב-Premiere בשביל לערוך ולקודד, אני ממש לא ממליץ עליה...

3. http://en.wikipedia.org/wiki/Deinterlacing, צריך להיות אופציה בתוכנת העריכה או בהגדרות של המקודד.

1. אבל MPEG 4 הוא יותר חדיש, לא ?

2. על מה אתה ממליץ ?

3. תודה, אבל לא הבנתי בפועל מה זה בדיוק עושה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים