עבור לתוכן

שילוב אלומניום וצינור נחושת

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין ליצור רדיאטור בעל צלעות אלומיניום וצינור נחושת שעובר בתוכם.

השאלה היא האם ניתן להלחים נחושת לאלומיניום ע"י בדיל רגיל להלחמות כפי שניתן לעשות בנחושת לנחושת ?

תודה (בבקשה רק תשובות מאנשים שיודעים בוודאות).

פורסם

בדיל טוב רק לחיבור מתכות על מנת לאפשר הולכה (עריכה: המילה החסרה - חשמלית). הוא מוליך חום גרוע והופך לרך בטמפ' נמוך יחסית.

אתה יכול לנסות ריתוך אבל אני בספק שמוליכות החום תהיה טובה ולכן הפיתרון היחיד שעולה בדעתי - לנסות הדבקה בדבק טרמי ולחיצה במלחציים עד שיתייבש.

פורסם

הלחמה יכולה לעבוד, בכתה ו' בשיעורי אלקטרוניקה היינו מלחימים כל מיני דברים ממתכות שונות אחד לשני. (למשל סרגלים לשולחן.).

אבל כמו שAL מעלי אמר אין סיכוי שזה יעבוד טוב בהיטסינק.

אממ

בגדול ברוב גופי הקירור שראיתי, ההיטפייפס לא מרותכים לצלעות, אלא מולחמת/מרותכת טבעת בקוטר של ההיטפייפ אל הצלע במקום בו ההיטפייפ עובר. כל טבעת מחוברת לצלע אחת וצמודה לצלע הבאה. בהנחה שיש לך יותר מהיטפייפ אחד זה אמור להחזיק הכל במקום.

הטבעת הזאת גם מגדילה את שטח הפנים בין ההיטפייפ לצלע. אתה יכול לנסות למרוח דבק טרמי בין ההיטפייפ לצלע לחיזוק נוסף.

פורסם
  • מחבר

יש בדיל שהוא סגסוגת של בדיל, נחושת וכסף. המוליכות חום שלו סבירה וקיבול חום נמוך יחסית (שזה טוב).

כמו כן האלומיניום נוגע בנחושת כך שתפקיד הבדיל הוא רק להחזיק אותם ביחד כך שמוליכות החום שלו חשובה אבל לא קריטית בשל

קרבת החומרים זה לזה ואין לחום צורך לעבור מרחק רב יחסית.

השאלה פה היא האם זה יחזיק את שני החומרים יחד או שזה יתפרק ולא יחזיק ?

פורסם

חשבת אולי לנסות פלסטלינה אפוקסית?

אין לי מושג אם זה יעבוד פשוט החומר הזה כל כך טוב שאני משתמש בו כמעט בשביל כל חומר:

עץ, מתכות, פלסטיק וזה תמיד עושה תעבודה כמו שצריך :xyxthumbs:

פורסם

להחזיק זה יחזיק כמו ברזל, השאלה היא איך האפוקסי מבחינה טרמית.

פורסם
  • מחבר

פלסטלינה לא מתאימה במקרה הזה.

השילוב הוא צלעות אלומיניום שיודבקו על צינור נחושת.

פורסם

יש חומר מיוחד שאתה יכול לחבר את הנחושת לאלומיניום אבל קח בחשבון שאתה צריך ברנר - עבודה קשה ומסכונת מאוד אני כמעט איבדתי את היד שלי בגלל זה.

אני עוד מעט קופץ למגרש של המשפחה שלי ויש שם את החומר הזה אני יבדוק לך מה השם שלו ויפרסם כאן יותר מאוחר.

אבל קח בחשבון דבר א חד, הקנייה של הברנר או ההשכרה שלו יקרה, החומר כנראה גם יקר, בקיצור ולעניין תקנה רדיאטור של אופנוע או משהו וזהו.

פורסם
  • מחבר

אם הדבר כרוך בברנר אז לא נראה לי שאני אשתמש בזה למרות שאם תצליח לראות עליו את השם ולפרסם פה זה יהיה נחמד.

השימוש באלומיניום הוא רק משיקול של משקל ועלות.

50~ שקל לקילו נחושת לעומת 35~ שקל לקילו אלומיניום ומשקל סגולי (צפיפות) של 8.9 לעומת 2.7.

מקסימום אני אשתמש בנחושת גם לצלעות ואני אשתמש בבדיל.

פורסם

אתה יכול לחבר בין הנחושת והאלומינים באמצעות פינים/מסמרים

תקדח חורים קטנים ודרכם תוכל להכניס מסמר או צינור קטן מנחושת / אלומיניום,

לדעתי זה יחזיק בצורה טובה וכך גם תשפר את פיזור והעברת החום של הרכיב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים