עבור לתוכן

E4400 מול 2180

Featured Replies

פורסם

בהמשך להתלבטותי בקשר למעבדים:

אני סטודנט בבצלאל, ואני רוצה לקנות מחשב.

אני מתלבט אבל בנוגע למעבד.

דבר ראשון, אני צריך לדעת שהוא יהיה מספיק חזק

ושכל התוכנות שאני מתכוון להריץ על המחשב יעלו.

התוכנות הן פלאש ,מאיה, 3D מקס, פריהנד, אילוסטרייטור, אינדיזיין ואולי קצת פריימייר.

עכשיו, תהיתי בין שני המעבדים של אינטל E4400 וה-2180.

מה ההבדלים בניהם, והאם ההפרש בניהם במחיר (150 שח) הוא זניח או משמעותי מבחינת ביצועים של

אחד מהם?

תודה לכל העונים

פורסם

ההבדל היחיד בינהם , הוא 1 מגה קש , לעומת 2 מגה קש .

לפי דעתי ה 4400 שווה תוספת של 150 ש"ח .

פורסם

E4400 קצת יותר חזק, ובתכנות שאתה משתמש יש לזה משמעות, אז שווה להשקיע עוד קצת.

פורסם

עם קצת OC תוכל להוציא מהמעבדים האלה הרבה ,הרבה יותר ביצועים.

אתה מתכנן OC..? אם כן - קח את הזול יותר ותשקיע בקירור יותר טוב.

פורסם

OC לא כ"כ רלוונטי לשאלה שלו - גם ל4400 אפשר לעשות אותו OC, והוא עדיין יתן ביצועים עדיפים עך 2160 בOC

פורסם

טוב, אז ככה.

אם אתה מעוניין לעשות OC אז ה4400 או ה2160 טובים. אם לא אז לאפליקציות שציינת- אף אחד מהם.

לתוכנות המדוברות, אם אתה לא רוצה לשרוף זמן מיותר מול המחשב ולא מעוניין לעשות OC אז מומלץ הE6750 ואם יש תקציב אז הQ6600 (שינוצל במלואו בMAYA , 3DS MAX ובגרסא האחרונה של PREMIERE וPHOTOSHOP -CS3 .

אתה יכול לפרט תקציב? אתה אומנם תחסוך בין 600 ל1000 ש"ח אבל תצטער על זה אח"כ.

וקח לפחות 2GB (המחיר היום ברצפה), לאפליקציות המדוברות זה מומלץ.

פורסם

ה1MB הנוספים בL2 לא כאלו משמעותיים וניתן להחזיר אותם ע"י OC קליל ביותר (אני מעריך 50-70MHz), באופן כללי הE21XX דיי מוצלחים בOC , יותר מהE4XXX עד כמה שראיתי.

אני הזמנתי E2180 ואמור להגיע כנראה מחר וזאת בגלל הניסיון הטוב שלי עם הE2160 שהגיע ל3600MHz ויותר בקלילות.

פורסם

SubX, אם אתה כבר הזמנת, תסקר את המעבד ותראה לנו כמה הוא יכול להגיע בOC...

ולפותח הטראד, אם התקציב עד-כדי כך נמוך עדיף AMD, ותקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

לסטודנט? אם אתה לא רוצה אוברקלוק, אבל רוצה מעבד זול וחזק מיסודו, קח AMD, אם לא, אז אינטל ;)

פורסם

שמתם לב שלא דובר על OC או תקציב וכולנו קופצים למסקנות? :P

לכל מקרה שלא יהיה, אם באמת לחוץ בתקציב ואתה לא מוכן או רוצה לבצע OC אז במחיר של הE4400 אפשר לקנות AMD ATHLON 64 5000+ X2 שמתעלה עליו.

פורסם

קח AMD, אם לא, אז אינטל ;)

גאון הבנאדם =]

פורסם

גאון הבנאדם =]

מיותר....

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה לכל העונים...:)

דבר שני, הבנתי שAMD פחות טובים בכפולי ליבה ועדיף לקחת אינטל... במיוחד למישהו שמתעסק בגרפיקה.

בקשר למעבדים שרשמתי, אני לא זוכר מי כתב (מצטער...) אבל כל אחד מהם יעבוד חלש עם התוכנות שאני מתכוון

לעבוד איתן? אתם אומרים שמבחינת אינטל עדיף לקחת א ה6750 כדי שהכל ירוץ כמו שצריך?

שוב תודה.

:)

פורסם

כנראה אתה לא מבין את הנקודה, יש מה שנקרא יחס תמורה של הכסף לביצועים (במילים אחרות נקרא גם "משתלם") , AMD משתלמת לרוב ברוב מעבדיה בגלל הורדת המחירים.

כמובן אם אתה מחליט להשקיע יותר ממעבד לשוק הנמוך\בינוני , אינטל עדיפה באופן מוחלט - מדובר על מעבדים E6X50 ומעלה.

אני לא יודע אם עניין הOC מעניין אותך, אך אם כן, אינטל כבר לוקחת כאן בהכל (החל מהמעבד החלש E2140 שיכול להגיע לרמות ביצועים עליונים כנגד רוב כפולי הליבה).

*אם אתה מתכוון להריץ את התוכנות שציינת במקביל, אז כבר מרובע ליבה הכי זול מתחיל להיות אלטרנטיבה מתאימה. (כמובן גם תצטרך כמה ג'יגות RAM).

התקציב ועצימות השימוש שלך במערכת קובעים.

פורסם

התוכנות שאיתן אתה מתעסק דורשות לא מעט כוח מחשוב, וברור ש-E6750 יהיה עדיף בשבילן, אבל הוא עולה כ-1100 ש"ח.

אם אתה יכול, קח אותו או E6550. אם התקציב מוגבל וההקצאה למעבד היא בערך הסכום של E2180/E4400, מומלץ לעבור ל-AMD. בסכום של E4400 אתה יכול לקחת AMD 5000x2 שיתן יותר תמורה בסכום זה.

http://www.skypc.co.il/pl_product~AMD1173~60~0.htm

אם אתה רוצה לעשות OC אז באמת רק אינטל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים