עבור לתוכן

האם יש כזה באמת דבר "אני שומע מה שנישמע לי טוב"?

Featured Replies

פורסם

אוקיי אז ככה

עמדתי בנושא היא שאין כזה דבר

" אני שומע מה שנישמע לי טוב"

כל פעם שהיתווכחתי אם מישהו בעניין הראתי לו שמשהו שהוא שומע בד"כ מיסתכם ביסגנון אחד גדול

ועדיין לא היסכימו איתי מה אתם חושבים? יש בן אדם חסר טעם?

פורסם

על מה אתה מדבר בכלל? :screwy:

ותקן שגיאות כתיב :silly:

פורסם
  • מחבר

אופס לימחוק...

פורסם

סגנונות מוזיקה. הוא מתכוון שאין לו סגנון מוזיקה מובהק שהוא מאזין, אלא רק מה "שנשמע טוב".

ובכן אם תחשוב על זה ככה בעצם כולנו. הרי אנשים לא יאזינו לשיר רק בגלל שהוא בא מסגנון מסוים (חוץ ממזרחית... וR&B או חרא דומה שמשמיעים במועדונים),

אלא בגלל שהוא "נשמע" להם טוב. ומה לעשות, רוב השירים שאנשים אוהבים באים מסגנון מסוים ולכן גם אומרים "אני שומע מוזיקת ___ ".

להגיד "אני שומע מה שנשמע לי טוב" זה לא נכון, כי לאף אחד אין מושג מה הכוונה שלך ב"טוב". אתה יכול להגיד:

"אני מאזין להכל, אין לי סגנון ספציפי\רוב המוזיקה שאני מאזין לה באה מסגנון X."

עד כאן פינתנו להיום.

*דיסקליימר: אין לי שום דבר נגד מזרחית או R&B, אלא רק נגד האנשים שמאזינים למוזיקה הזאת -פשוט בגלל שאין להם טעם.

יש שירים טובים במזרחית (וזה בא ממישהו ששומע מטאל ורוק לרוב), הקטע שהם ממש מעט, ולקהל אין רף ציפיות כזה גבוה, וככה יוצא שכל

שיר בינוני -, זוכה לאהדה. Same with RnB.

פורסם

כן זה מסכם את זה פחות או יותר.

למשל מישהו שאומר שהוא שומע רוק קל ורוק כבד ורוק סימפוני וכו', בסך הכל זה רוק ויכול להסתכם ב"שומע רוק".

וזה משום שבכל זאת יש לו את המאפיינים הדומים והנבדלים מסגנון כמו מזרחית או RnB.

ובקשר ל"שומע מה שנשמע לי טוב" אלה אנשים שבד"כ שומעים MTV, ולמען האמת אני מקטלג את השירים האלה, המודרניים לכאורה, כמוזיקת MTV.

פורסם
  • מחבר

סגנונות מוזיקה. הוא מתכוון שאין לו סגנון מוזיקה מובהק שהוא מאזין, אלא רק מה "שנשמע טוב".

ובכן אם תחשוב על זה ככה בעצם כולנו. הרי אנשים לא יאזינו לשיר רק בגלל שהוא בא מסגנון מסוים (חוץ ממזרחית... וR&B או חרא דומה שמשמיעים במועדונים),

אלא בגלל שהוא "נשמע" להם טוב. ומה לעשות, רוב השירים שאנשים אוהבים באים מסגנון מסוים ולכן גם אומרים "אני שומע מוזיקת ___ ".

להגיד "אני שומע מה שנשמע לי טוב" זה לא נכון, כי לאף אחד אין מושג מה הכוונה שלך ב"טוב". אתה יכול להגיד:

"אני מאזין להכל, אין לי סגנון ספציפי\רוב המוזיקה שאני מאזין לה באה מסגנון X."

עד כאן פינתנו להיום.

*דיסקליימר: אין לי שום דבר נגד מזרחית או R&B, אלא רק נגד האנשים שמאזינים למוזיקה הזאת -פשוט בגלל שאין להם טעם.

יש שירים טובים במזרחית (וזה בא ממישהו ששומע מטאל ורוק לרוב), הקטע שהם ממש מעט, ולקהל אין רף ציפיות כזה גבוה, וככה יוצא שכל

שיר בינוני -, זוכה לאהדה. Same with RnB.

גם אני אמרתי את אותה טענה אך קיבלתי כתשובה "אני שומע שירים מכל היסוגים ואפילו מזאנרים מנוגדים " :s07:

פורסם

אני תומך בדעה שאין דבר כזה "אני שומע מה שנשמע לי טוב" מכיוון שאפשר לשפוט כל יצירה מוזיקלית על בסיס נתונים ופרטים "טכניים" ומכך כן אפשר להראות שג'נרים וסגנונות מוזיקליים מסויימים מציגים איכות, התקדמות, תחכום, תוכן וכ'ו הרבה יותר מתקדמים מאשר סגנונות אחרים. למשל רוק אנד רול וכל צאצאיו וממשיכי שורשיו בניגוד למזרחית. ישנם הישגים מוזיקליים מאוד משמעותיים גם במזרחית, אבל כמו שנאמר מלפניי, הם מועטים.

גם אם אתה שומע את מה שנראה לך כמשהו שנשמע טוב, יכול להיות שאתה תאזין לגוש חרא, ושיתברר שלך אין טעם.

כמובן שעל טעם ועל ריח אין על מה להתווכח. אבל אותו הכלל פועל גם על העובדות. עובדה שסגנונות המוזיקה הכי גדולים בכל תקופות התרבות המודרניות והקלאסיות כגון מוזיקה קלאסית, רוק אנד רול וז'אנרים מסויימים במוזיקה האלקטרונית ועוד סגנונות מתקדמים הרבה יותר ומציעים הרבה יותר למאזין מאשר...עוד פעם, מזרחית, R&B תעשייתי, פופ של להקות בנים ובנות ודומיהם.

פורסם

אם על טעם ועל ריח אין על מה להתווכח, כמות הוויכוחים בעולם היתה מצטמצמת ב- 95% כי איכות אפשר למדוד בכלים אובייקטיבים. בכל מקרה במוזיקה מזרחית יש הרבה דברים שלאוזן המערבית "קשה" לשמוע ולכן מקוטלג כזיוף או בכיינות, זה עניין של חינוך ופתיחות.

כמו בכל דבר בחיים מוזיקה היא עניין של השקעה, מזל, העדפה וטעם אישי וגם עצות מחברים טובים.

אם לא כיף לך לשמוע כנראה אתה לא מוכן לקבל את המוזיקה, תנסה תקליטים מוקדמים של האמן כדי "להתיישב" עם הקו המוזיקלי שלו.

אני מוצא למשל שתקליטים ראשונים הם בד"כ מדהימים מבחינת האנרגיה והחדשנות לדוגמא:

King Crimson, David Bowie, Pink Floyd, Steve Vai,

פורסם

כנראה שהתעלמת מחלקים מסויימים בתגובתי. אני ציינתי שזה לא קשור לשאלה האם כיף לי לשמוע אמן או סגנון מוזיקה מסויימים. וחוץ מזה הכרתי בעובדה שבמוזיקה מזרחית כן יש הישגים מוזיקליים. רק חבל שזה מתגמד ומאבד חשיבות בהשוואה לסגנונות מוזיקה אחרים.

פורסם

לכל אדם יש את הסיגנון שהוא מתחבר אליו יותר.

ולכן להגיד ש-"אני שומע מה שנשמע לי טוב" זה שטות.

ומי שטוען כך הוא חסר אופי בתחפושת.

מוזיקת מועדונים, מיזרחית וכל השאר הם שירים מאוד תעשייתים, בעלי מיקצב מונוטוני וליריקא תת רמה.

ובכל זאת אנשים מקשיבים לזה.

להגיד לך שאני רואה מה שהם מוצאים בזה, אני לא יכול.

אני משתגע, איך אנשים מסוגלים להקשיב לזבל הזה?!

פורסם

מוזיקת מועדונים, מיזרחית וכל השאר הם שירים מאוד תעשייתים, בעלי מיקצב מונוטוני וליריקא תת רמה.

<=> אף פעם לא מכליל

סתירה. :nixweiss:

פורסם

לכל אדם יש את הסיגנון שהוא מתחבר אליו יותר.

ולכן להגיד ש-"אני שומע מה שנשמע לי טוב" זה שטות.

ומי שטוען כך הוא חסר אופי בתחפושת.

להגיד לך שאני רואה מה שהם מוצאים בזה, אני לא יכול.

אני משתגע, איך אנשים מסוגלים להקשיב לזבל הזה?!

"לכל אדם יש את הסיגנון שהוא מתחבר אליו יותר"... אהמ, זה כי הוא רגיל לסגנון הזה, או בעל דעה מקובעת שסגנונות אחרים הם "נחותים מוסיקלית" מהסגנון שהוא שומע. מוסיקה היא קוד פתוח אנשים... תזכרו את זה.

נכון לעכשיו, כמעט כול הרכב או להקה מוציאים מוסיקה תעשייתית(מבחינת סאונד), כדי לקלוע לרמה של כול שאר הדברים שמתנגנים היום... ובתהליך, מאבדים את המוסיקליות והמקוריות בגלל שהם מנסים להוציא מקצב חזק יותר, שירה קולעת יותר, ובקיצור - אוטזאוטזאוטז הופה הופה ידיים באויר ולנענע את הטוסיק... הציבור הרחב לא מבין במוסיקה, אלא במה שקליט, קולע לרגשות האנושיים המרכזיים ולא יוצא מהראש כול היום... וכן, גם אני שומע פופ - ונהנה מזה. לא כול הזמן, אבל...

ואני דווקא מבין איך אנשים מסוגלים להקשיב ל"זבל" הזה... פשוט, תסתכל על האנשים עצמם... תקשיב למוסיקה... ותבין. :)

Agalloch - Not Unlike the Waves

פורסם

^^

אנשים מסוגלים להקשיב לזבל הזה וליהנות, כמו שאנשים שאוכלים במסעדות גורמה יאכלו מדי פעם לאפה פרגיות באיזה "מפגש אמזלג", ויתענגו על כל ביס. :smile1:

פורסם
  • מחבר

^^

אנשים מסוגלים להקשיב לזבל הזה וליהנות, כמו שאנשים שאוכלים במסעדות גורמה יאכלו מדי פעם לאפה פרגיות באיזה "מפגש אמזלג", ויתענגו על כל ביס. :smile1:

אני אמזלג ובחיים שלי לא שמעתי על מיפגש האמזלג...

:pissed:

:hat::silly:

אני מוסיף לדעה שלי יותר עניין

אני לא חושב כמו שציינו פה שמי שאין לו טעם החלטי הוא חסר אופי או משהו כזה

אלה פשוט לא מבין או שהוא חסר החלטי בהרבה תחומי חייו

פורסם

התווכחתי

עם

מסתכם

בסגנון

הסכימו

ת'אמת שלא ממש הבנתי על מה אתה מדבר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים