עבור לתוכן

טמפ' מדאיגות במעבד Q6600, מארז Aurora 570

Featured Replies

פורסם

אהלן אנשים,

אז אחרי שקניתי את כל החלקים והרכבתי את המחשב והכל נראה על פניו תקין ופועל, הבטתי ב BIOS והמחזה היה טיפה מדאיג.

המפרט הבא:

מעבד: Q6600 G0 Stepping

לוח אם: Gigabyte P35C-DS3R

קירור מעבד: TT V1

כ. מסך: Sparkle Geforce 8800 GTS

ספק: Enermax 400W

מארז: Aurora 570

טמפ' המעבד תקינות (בסביבות ה28-35, כשאני מסיר את דופן המארז הטמפ' באופן טבעי יורדות במעט)

טמפ' המארז (SYSTEM אם אני לא טועה) מגיעות ל 48 במקרה הטוב, ול 52-53 במקרה הפחות טוב.

הם טמפ' אלה תקינות? יכול להיות שהצבת ה cooler הפוך (למרות שאני די משוכנע שלא כך הדבר) עלולות להשפיע כל כך על הטמפ'?

כמו כן מצורף תצלום מסך של Everest.

תודה רבה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

טמפ' המעבד בסדר גמור. לגבי טמפ' הלוח היא מעט גבוהה.. אתה משתמש בחלון בפלסטיק או הרשת?

בכל אופן, הרשת מומלצת יותר וכמו כן החלפת המאוררים שבאים עם המארז לחזקים יותר. המאוררים המקוריים ממש חלשים ופילטר האבק שיש למאורר הקדמי לא מוסיף לזרימה.

פורסם
  • מחבר

כמו כן רציתי לדעת, האם חיבור המאווררים ישירות לספק הכוח (במידת האפשר) יורידו מהעומס של לוח האם וייתכן וכתוצאה מכך גם את החום?

פורסם

לא ממש, ההספק נמוך מאוד והחום לא נגרם מזה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי עדכון נוסף...

הבדיקה שערכתי היתה כשהחדר בו שוהה המחשב היה חם, בסביבות צהרי היום.

עתה אני עורך בדיקה נוספת, בערב כאשר המאוורר עובד בחדר והטמפ' הן כדלקמן:

לוח אם - 38 - 40 מעלות.

מעבד - 25-27 מעלות.

האם עדיין כדאי לחשוב על להחליף מאווררים או שעדיף פשוט לדאוג שהחדר יהיה מאוורר יותר?

במידה ועדיין כדאי להחליף מאווררים, איזה מאווררים נחשבים טובים, הן מבחינת קירור והן מבחינת שקט (בדומה לסידור הנוכחי ב Aurora)

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

כמו ש XVERTIGO אמר הטמפ' סבירות

החלפת המאווררים מומלצת בכל מקרה לקירור וסירקולציית אוויר טובה יותר במארז

ואל תקפיץ יותר תראדים כי חבל שיסגרו לך אותם תקרא את החוקים

בכל אופן ברוך הבא לפורום

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אני מתנצל.

ברצוני לשאול שאלה אחת ואחרונה, יש שני מאווררים שאני מאוד מתלבט ביניהם -

Thermaltake Smart Case 2 ו Antec Tricool.

ה Smart Case קיבלו ביקורות די טובות, בנוסף תפוקת המהירות שלהם עד משהו בסביבות ה 4800 סל"ד (כמובן שהרעש עולה בהתאמה).

ה Antec יקרים בצורה משמעותית (120 לחתיכה) אבל גם הם קיבלו ביקורות מצוינות ונחשבים יותר שקטים.

מה דעתכם בעניין? האם קיימות המלצות אחרות?

פורסם

תן תקציב דרישות ומצאו לך את המאווררים שהכי מתאימים לך

אתה מעדיף מאווררים שקטים יותר או חזקים יותר ?

משהו באמצע ?

פורסם
  • מחבר

לא איכפת לי שמבחינת שקט הם לא יהיו שקטים _לגמרי_ אבל שקט הוא כן אספקט חשוב למרות שהוא נופל מאספקט המהירות והקירור.

כמו כן, מצאתי באחד האתרים באינטרנט איזשהו הסדר שמישהו ביצע עם המארז Aurora שלו - הוא הציב עוד מאוורר 120 של זלמן בתוך המארז עצמו (למי שמכיר את המארז - המאוורר הוצב על הקיר החיצוני של התא בו מאוחסנת קופסת הציוד של המארז), המכוון היישר על הכ. הגרפי והמעבד, שזה נראה לי פיתרון די אולטימטיבי... הוא הוכיח שהפתרון הזה עושה נפלאות מבחינת טמפ'... וגם די חוסך כסף בצורה משמעותית כי הוא דורש קניה של מאוורר נוסף אחד במקום החלפת כל המקוריים.

מה דעתכם?

במידה ואלך רק על מאוורר אחד, על איזה כדאי ללכת בהתחשב בצרכים הנ"ל? במידה ואחליט להחליף את כלל המאווררים, על אילו כדאי ללכת? (מבחינת הוצאה כספית - המקסימום הוא 250 ש"ח).

שוב תודה רבה על העזרה המאוד מוערכת.

פורסם

תסתכל בחמשת ת'רדים הראשונים פה בפורום, דובר על המארז שלך ומאוררים כבר 3 פעמים...יש את הS_FLEX של SCYTHE.

פורסם

או שתמיד אפשר לעשות קצת מודינג למחשב

לפותח התראד תסתכל על תמונות המודינג של XVERTIGO

אחרי הכל יש לכם אותו מארז :silly:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים