עבור לתוכן

הוספה אוטומטית של טקסט בשורה חדשה

Featured Replies

פורסם

יש לי קובץ TXT שהוא בעצם רשימה של אלפי קבצים(כל אחד בשורה נפרדת), אני מעוניין להוסיף מילה מסוימת (כל פעם אותה מילה)בין כל שתי שורות.

יש איזה עורך טקסט עם האופציה הזו?

פורסם

לא חושב שיש תוכנה כזאת.

מה שכן חשבתי עליו, זה להשתמש בתוכנת מאקרו, ולהקליט לחיצות מקשים, במקרה שלך -> חץ למטה, חץ למטה, כפתור END, אנטר, ואז את הטקסט שאתה רוצה להוסיף, ושוב אנטר. משהו בסגנון, צריך לשחק עם זה כדי שיעבוד כמו שאתה רוצה.

ואז לשמור את הפקודות האלה במקש קיצור שיעשה לך את העבודה.

לי יש תוכנה HOT KEYBOARD שניתן לעשות את זה שם, אני בטוח שיש עוד תוכנות בסגנון הזה, אבל אני לא מכיר.

פורסם

כל עורך טקסט שתומך ב-regular expressions מסוגל לעשות את זה בלי מאמץ בכלל. אני משתמש ב-UltraEdit ושם בפקודת Replace קטנה מכניסים:

Find What: (.*\r\n.*\r\n)
Replace With: \1SomeWord\r\n

ולוחצים על Replace All.

ישנה לך משהו כזה:

כורדי אחד מנסה למכור את האוטו שלו.

כעבור שבוע הוא רואה שהוא לא מצליח.

פונה לחברו ומבקש עזרה, החבר שואל:

"איך אתה רוצה למכור רכב כזה עם

שלדה מודל 91 ויד חמישית. תן לי

לרשום את השלט למכירה. החבר רושם

על השלט: "מודל 2007! מנוע חדש,

יד ראשונה". כעבור כמה ימים רואה

החבר את הכורדי עם האוטו ושואל

אותו: "מה, עדיין לא מכרת?"

עונה הכורדי: "מי ימכור כזה אוטו?"

אל משהו כזה: (הרצתי את זה עכשיו אז הפקודה 100% תקינה)

כורדי אחד מנסה למכור את האוטו שלו.

כעבור שבוע הוא רואה שהוא לא מצליח.

SomeWord

פונה לחברו ומבקש עזרה, החבר שואל:

"איך אתה רוצה למכור רכב כזה עם

SomeWord

שלדה מודל 91 ויד חמישית. תן לי

לרשום את השלט למכירה. החבר רושם

SomeWord

על השלט: "מודל 2007! מנוע חדש,

יד ראשונה". כעבור כמה ימים רואה

SomeWord

החבר את הכורדי עם האוטו ושואל

אותו: "מה, עדיין לא מכרת?"

SomeWord

עונה הכורדי: "מי ימכור כזה אוטו?"

1161191.png

5903989.png

הסבר בקצרה: . (נקודה) תואמת כל תו

* תואם את מה שלפניו (הנקודה = כל תו) כמה פעמים שרוצים (בין 0 לאינסוף) מה שאומר שזה יתאום גם שורות ריקות (אפס התאמה של תו כלשהו בשורה זו עדיין התאמה לגיטימית). סלאש-הפוך r סלאש-הפוך n זה שני תווים בסוף כל שורת טקסט שנוצרה מתישהו קודם בווינדוס/דוס. הם למעשה מסמנים את סוף השורה. הסוגריים שמסביב להכל שמים את מה שזה תאם (כל שתי השורות), בזיכרון בתור "זיכרון ראשון". אם היה עוד צמד סוגריים אז הם היו שומרים את מה שהם הגיפו ב"זיכרון שני" שאח"כ היינו קוראים לו סלאש-הפוך 2.

אז עכשיו בחלק המומר... סלאש-הפוך 1 זה אותו "זיכרון ראשון" שמכיל: השורה הראשונה של הטקסט, סמני סוף שורה ראשונה, השורה השנייה של הטקסט, וסמני סוף שורה שנייה. אחרי הקטע מה"זיכרון הראשון" באה אותה שורה שאתה רוצה להחדיר וסמני סוף שורה שלישית. די פשוט.

regexp הם מאוד מאוד כיפיים ושימושיים במיוחד כשרוצים להעביר נתונים שאתה מקבל ממקור דפוק (נניח טבלה ב-PDF של ספק מוצרים) שאתה רוצה להמיר לקובץ אקסל או משהו, אחרי ניקוי קטן (בעיקר להפריד את העמודות עם מרכאות בין כל פריט מידע בשביל עיכול נוח לאקסל וכד). בקיצור רק לאחרונה לקחתי שורות מהסוג הזה:

some item name CAT1234 $155 והמרתי אותם בקלות רבה אל

"some item name","cat1234","155"

זה היה בשביל חנות וירטואלית שאנחנו מריצים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההסבר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים