עבור לתוכן

בעיית קריאה עם כוננים

Featured Replies

פורסם

יש לי שתי כוננים אחד רגיל והשני צורב בכונן הרגיל לא קורא יותר דיסקים בכלל כל הזמן כותב לי Windows Cannot Read This Format... הכונן השני (הצורב) קורא את הדיסק אבל לא מצליח לתפעל אותו 0 למשל הכנסתי דיסק של סרט אני מנסה להפעיל את הסרט עם Bsplayer וזה נתקע שעות ולא זז והמחשב נתקע...

למישהו יש פתרון משהו או שפשוט הלכו הכוננים , הצורב מסוגל לצרוב (אם זה חשוב ) ואני משתמש בWinXP (אם אם זה חשוב)

תודה לכל מי שיעזור! 8)

פורסם

יכול להיות שהם מפריעים אחד לשני אם הם על אותו כבל.

לפעמים זה עוזר להפוך מי מהם מאסטר ומי סלייב.

קודם תנסה כל אחד בנפרד.

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שהם מפריעים אחד לשני אם הם על אותו כבל.

לפעמים זה עוזר להפוך מי מהם מאסטר ומי סלייב.

קודם תנסה כל אחד בנפרד.

שאלה ראשונה - מה זה סלייב ומאסטר?

שאלה שנייה- איך אפשר לשנות אותם?

פורסם

יש על כל כונן ג'מפר שקובע אם הכונן הוא מאסטר (device 0) או סלייב (device 1).

על כל כבל יכולים להיות עד שני מכשירים ואסור שלשניהם יהיה אותו מספר.

ז"א שאחד חייב להיות המאסטר ואחד הסלייב, אבל אתה יכול לבחור איזה כל אחד יהיה.

jmpr.jpg

פורסם

פתח את המארז והוצא את הכוננים הקשיחים. בצד בו נמצאות כל הכניסות (Molex & IDE Cable) תוכל לראות חתיכת פלסטיק, אם בכלל, אשר מונחת בצורה מסוימת על מספר כלשהו של פינים. על גבי הכונן הקשיח או לפחות באתר של החברה ובשאר מקורות אמורים להיות הסברים בנוגע לקונפיגורציה של הפלסטיק הקטן ההוא. הפלסטיק הזה אשר בתוכו פיסת מתכת קרוי Jumper.

הJumper הזה, תפקידו הוא להציג בפני לוח-אם את טעינתו והפעלת גישתו של אותו כונן אופטי. בלוחות האם הסטנדרטיים ישנם שני בקר IDE- האחד Primary והשני Secondary. כל אחד מהשניים יכול לאפשר במאקסימום שני כוננים אופטיים. כבל הIDE אחראי על תעבורת המידע מהלוח אל הכונן ובחזרה. התנגשות חומרה היא מצב בו שני כוננים אופטיים על אותו בקר מותאמים לפעול באותה הגדרת הפעלה. שניים על Master למשל.

אני לא אמשיך לדבר. הנקודה היא שתחליף את קונפיגורצית הג'אפמרים בין שני הכוננים האופטיים. אם זה לא עובד, קח המלצה שלי ותנסה גם להחליף את הכניסות אשר בלוח. זה גם עוזר, בד"כ.

פורסם
  • מחבר

תודה לככווווולללללםם הצלחתי ועובד תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים