עבור לתוכן

קובץ AVI נמצא בשימוש ע"י ה-Explorer.exe ולא ניתן למחקו..

Featured Replies

פורסם

שלום וערב טוב,

כפי שהכותרת אומרת:

קיים ברשותי קובץ AVI בתיקיית הורדות של המירק, ברגע שאני נכנס לתיקייה מה שקורה זה שהמעבד נכנס לשימוש מלא והתהליך שמשתמש במעבד הוא Explorer.exe (אני מדגיש Explorer ולא iExplorer) , כשאני מנסה למחוק את הקובץ כתוב שהוא בשימוש ולא ניתן למחקו...

דרך ה-Dos אני לא יכול למחוק את הקובץ כי שם הקובץ הוא בעברית...

איך אני יכול למחוק את הקובץ הסורר??

תודה מראש.

*עריכה - מע. ההפעלה היא WinXP Pro Corp SP1

פורסם

מוכר,תנסה להתנתק מהאינטרנט ולהפעיל את המשחב מחדש בלי להפעיל את האינטרנט,ואז למחוק

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה המהירה 8)

ולגבי התנתקות מהאינטרנט: ניסיתי כבר להתנתק ואף לסגור את כל התוכניות שיכלתי ועדיין הקובץ היה בשימוש...

ניסיתי אפילו למחוק את הקובץ ולנסות במהירות, לפני שמגיעה ההודעה שהקובץ בשימוש, לסגור את ה-Explorer.exe ואז נעלמה השורת משימות עם ההתחל וכו' ובכל זאת הוא כתב שהקובץ בשימוש... (כמובן שלאחר מכן החזרתי את השורת משימו ע"י File - New Task...)

אני ממש לא יודע מה לעשות :nixweiss:

אין לי הרבה מקום במחשב והסרט הזה תופס לי חלק נכבד מההארדיסק בלי שאפשר אפילו לראות אותו (כי ההורדה נעצרה באמצע)

פורסם

תנסה עם דיסקט הפעלה של win98 ,במידה ואתה עם FAT32, לעשות Boot ,ותמחק את הסיפריה מדוס

פורסם

תנסה לשנות את שם הקובץ

תנסה לשנות את שם הספריה

תעלה במצב בטוח ותנסה למחוק

תנסה לבדוק או לארגן מחדש את הדיסק יתכן ומשהו נדפק בארגון הקבצים

פורסם

תעלה במצב בטוח.

פורסם

אם הבעייה היחידה למחוק מהדוס היא ששם הקובץ הוא בעברית, יש פיתרון נורא פשוט!

דבר ראשון: כנס בדוס לתיקייה הזאת, תעשה dir ותבדוק איך קוראים לקובץ בדוס. אח"כ תרשום את הפקודה del עם שם הקובץ, לפי איך שראית את השם של הקובץ ב-dir.

דבר שני: אם זה לא עוזר, תעביר בווינדוס את כל הקבצים שבתיקייה הזאת לתיקייה אחרת, ותשאיר רק את הקובץ ההוא בתיקייה הזאת (אני מניח שאתה גם לא יכול להעביר את הקובץ הזה לתיקייה אחרת, כי הוא יגיד לך שהוא בשימוש). אחרי שאתה מעביר את הקבצים לתיקייה אחרת, צא לדוס, כנס לתיקייה הזאת, ותרשום

del *.*

כדי שהוא ימחוק לך את כל הקבצים מהתיקייה הזאת, שזה בעצם רק הקובץ ההוא. זה כבר חייב לעבוד.

רק דבר נוסף להבהיר: אני מקווה שאתה נכנס לדוס עם דיסק או דיסקט איתחול של ווינדוס 98 או משהו כזה לפני שהווינדוס עולה. ולא נכנס לדוס של ווינדוס XP, בזמן שהווינדוס עובד.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם!!

לא יודע איך לא חשבתי על del *.* אחרי שאני מעביר את שאר הקבצים :)

בקיצור - עבד! :D

רב תודות! :jump:

פורסם

זה באג מוכר ב-explorer של XP...

בפעם הבאה אתה יכול לסגור את ה"תפיסה" של הקובץ בעזרת התוכנה process explorer שמופצת חינם ב- sysinternals.com.

פורסם

הנה עוד דרך לתקן את הבאג הזה ...

דרך regedit נכנסים לכאן :

HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.avi\shellex\PropertyHandler

ומוחקים שם את מה שיש .

זהו .

פורסם

אפשר גם לסגור את האקספלורר ע"י מנהל המשימות ולמחוק את הקובץ ע"י תוכנות אחרות כמו total commander.

אני נתקל רבות בתופעה הזו וזה אף פעם לא הפריע לי לנקוט בשיטה הזו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים