עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רכישת Vista 64Bit OEM בארה"ב

Featured Replies

פורסם

אחי טס לארצות הברית מטעם החברה וביקשתי ממנו לרכוש עבורי עותק של Vista מ-newegg כי המחיר נמוך ב-200 שקלים מהמחיר הנמוך ביותר בארץ. הוא הזמין את התוכנה וקיבל את המשלוח כעבור 24 שעות .(כל הכבוד ל-newegg) לפתע הוא מתקשר אלי ואומר שעל האריזה כתוב למכירה בארצות הברית וקנדה בלבד. מה זה אומר לגבי? אוכל להשתמש במערכת הפעלה בארץ? אם לא הוא ישלח את התוכנה בחזרה ל-newegg.

פורסם

ניחוש שלי - מיקרוסופט לא יעשו בעיות. אולם אם הם באמת רוצים, אז הם לא יאפשרו לך להגדיר את עצמך בתור משתמש שנמצא בישראל או בשעון ישראל, ויש אפשרות קלושה שהם אפילו ינסו לאכוף את המגבלה (במידה ותגדיר עצמך כאמריקאי) ע"י בדיקת ה-IP ממנו אתה תעשה עדכונים לווינדוס (וכמובן ה-IP ממנו תבצע אקטיבציה ראשונית למערכת ההפעלה)...

יש כמובן גם אפשרות קלושה עוד יותר, שאפילו אם היום הם יעלימו עין (כאמור יש להם את האמצעים הטכנולוגיים לאכוף את המגבלה), שביום בהיר אחד בעוד שנה ככה הם יחליטו לסמן את המערכת שלך בתור "לא לגיטימית".

אני אישית הייתי לוקח את הסיכון, אלא אם הייתי מוצא מישהו פה או במקום אחר שמספר שיש עם זה בעיה היום. מקסימום מחזירים ל-newegg מישראל (עם איזה סיפור נחמד למה לקח לך אקסטרא זמן להחזיר) או מוכרים על eBay...

פורסם

קישקוש בלבוש מארץ הקשקושים ..

סלח לי , אבל אולי אתה לא יודע מה שאתה אומר ...

מייקרוסופט לא יעשו לו כלום, ולא יכולים לעשות לו כלום ואין לו ממה לחשוש.

"למכירה בארצות הברית בלבד" הכוונה שאתה לא יכול לעשות עסקים על העותק הזה בצורה מסחרית , דהיינו לקנות 200 חתיכות ולמכור בארץ ברווח (אחיך גם לא שילם מע"מ כשהביצה שלחו לו את זה ... ) , כל העניי של ההגבלההזאת זה עניין שיווקי ועניין של זכויות מכירה, מייקרוסופט ישראל מייקרוסופט ארה"ב , וכו וכו ..

דבר דומה יש גם בניידים שאני מביא מארה"ב ... אבל עוד פעם ... אין חשש ..

לךעל זה ותהנה מהווינדוס החדש שלך בלי לחשוש ...

טל

פורסם

אני מסכים שגם בלי לדעת בוודאות, מיקרוסופט לא עושים וגם לא יעשו שום דבר נגדו. אני לא מסכים שהם לא יכולים באמצעים מאוד פשוטים לעשות לו משהו אם יש להם אינטרס לעשות לו משהו...

עד שלא יבוא לפה מישהו ויגיד "אין בעיה כי עשיתי את זה בעצמי לפני כמה חודשים", לא נדע בוודאות שאכן מיקרוסופט לא מונעים התקנה במצב כזה.

יש הרבה עובדים בינלאומיים (היום בישראל בשליחות אבל מחר בארה"ב בסניף האם) כך שקשה לי להאמין שמיקרוסופט ירצו לחסום התקנה של ויסטה חוקי רק בגלל המדינה שבה מנסים לעשות אקטיבציה, אבל כבר קרו דברים יותר מוזרים בהיסטוריית האנושות כך שלא יפליא אותי אם מיקרוסופט החליטו/יחליטו לפחות לדרוש ממך להתקשר אליהם. כל זאת, כאמור, אם יש להם אינטרס להציק לך, נניח כי מיקרוסופט ישראל או המוכרים הישראלים יתחילו להתלונן...

פורסם

אין בעייה ... עשיתי את זה בעצמי

עכשיו בסדר ?

עוד פעם ... הבעיות נוגעות להבאה מסחרית לארץ של רשיונות.

לא לגבי אנשים שקנו מחשב שלם או חלקים ורישיון או רק רישיון בארצות הברית.

או בכל מדינה אחרת לצורך העניין (בסין ובחלק ממדינות המזרח הרחוק מחיר הרשיונות הוזל בצורה משמעותית לעומת הארץ וארצות הברית)

אז אם במקרה יצא לך להיות שם ובמקרה קנית רישיון , אין לך בעייה עקרונית או חוקית להשתמש בו.. כמובן אל תשכח להתקין בתפריטים אנגליים ולא סיניים ..

פורסם

אינני עו"ד אבל נשמע לי שיש סיכוי גבוה מאוד שזה יהיה מעשה לא חוקי להפר ביודעין הסכם רישיון. אם זה פלילי או לא זה כבר שאלה למתמחים בחוק הישראלי והבינלאומי...

מה שאנחנו מתארים הוא loop hole לכל דבר. אין לי ספק שאם מיקרוסופט יאלצו להוריד מחיר של Vista Ultimate במדינות עניות ב-70% מאשר במדינת האם שלהם, ארה"ב, אז הם מהר מאוד יסגרו את הפרצה הזאת ואולי רק להתקנות חדשות, ויניחו לגנבים הישנים - בדיוק כמו שהם עכשיו מניחים לגנבי קוד CORP של XP SP2 בהתקנות קיימות, אך התקנה חדשה עם קוד VLK CORP מושחר, מסומנת בתור non-genuine תוך דקות, ולא אפשרי, ללא קירוק נוסף, להוריד תוכנה שדורשת לעבור בדיקת WGA... למה ככה? כי כנראה מיקרוסופט אמרו לאותו CORP עם VLK מודלף: אין בעיה, כל הלאפטופים והמחשבים הקיימים שלכם בכל הפינות בעולם ימשיכו לעבוד עם הקוד המושחר, אך כל התקנה חדשה צריכה להיות עם ה-VLK החדש שנתנו לכם - ונו-נו-נו על ההדלפה.

בכל אופן אם מיקרוסופט לא סוגרים את הפרצה ברכישת רישיונות ויסטה בחו"ל, יהיה שוק שחור מאוד חזק של רשיונות תקינים נניח מסין שיוברחו לארה"ב (או ישראל)... מיקרוסופט לא תירה לעצמה ברגל כאשר הם יודעים שמהאמריקנים הם יכולים לקחת הרבה יותר כסף עבור ויסטה או יותר נכון עבור תוכנות גנובות יותר פופולריות בארה"ב כגון אופיס נניח. בארה"ב לא נוהגים לגנוב ווינדוס עוד מימי ווינדוס 95 מהסיבה הפשוטה ש-99% מהמחשבים שיש לאנשים בבתים באים מהיצרן עם מערכת הפעלה שהמשתמשים לא רוצים אפילו להחליף אחרי כמה שנים, כי המחשב שלהם בינכה חלש מדי בשביל שדרוג OS. אבל גונבים אופיס ובכמויות... ובישראל כמובן היו רוצים להמשיך לגנוב ווינדוס בקלות, מה שרוב האנשים כבר עכשיו מתחילים להבין שהוא משימה כמעט בלתי אפשרית (ובהחלט לא כדאית כלכלית/מעשית). השלב הלוגי הבא של הישראלי המצוי כמובן יהיה לנסות לעבוד על השיטה ולקנות קוד הפעלה סיני שהונפק ע"י מיקרוסופט. זה לא יעבוד להרבה זמן. ימשיך לעבוד כל עוד זה באינטרסים של מיקרוסופט שזה ימשיך לעבוד. לתת לישראלי המצוי תחושה שהוא עבד על מיקרוסופט, אך בינתיים הוא לאט לאט מתמסד ומחדיר למוחו המעוות שאפשר לשלם על תוכנה בלי להרגיש שאנסו אותו ואפילו ללא וזלין! ;D

צריך לזכור שלהבריח קוד תקין למוצרי מיקרוסופט זה יותר קל מלהבריח קופסה של גרעיני עפולה מישראל לארה"ב (דבר לא חוקי אגב)... כל מה שהסיני המוכר צריך זה חשבון PayPal וכתובת אימייל לשלוח אליה את הקוד. את ה-ISO אתה כבר תוריד לבד כמו ילד טוב באימיול/ביטטורנט...

אני יכול גם לדמיין לעצמי את ממשלת ישראל מפעילה לחץ על מיקרוסופט לחסום/להקשות באמצעים הטכנולוגיים הפשוטים שהזכרתי למעלה את אותו loop hole כדי שהכסף ישאר בארץ, ולא יגיע לסין/ארה"ב כשרוכשים תוכנה של מיקרוסופט... וכבר הזכרתי את המוכרים עצמם שיכולים להתרעם במידה וה-loop hole מתחיל להשפיע יותר מדי על המכירות. כרגע לא רלבנטי, אך אני מאוד משועשע לראות איך אתה בביטחון חושב שהמצב של היום לא מסוגל להשתנות בשנים הקרובות... לדעתי הוא ישתנה בשנים הקרובות, אך עדיין שווה לקחת את הסיכון בשלב זה, כי שוב, גם כשדברים משתנים, מיקרוסופט תתגמש עם לקוח ישן/קיים שמוכיח שהוא שילם כסף (גם אם לא בדיוק את המקסימום כסף שהם היו רוצים לגבות ממנו). היא לא תתגמש מתישהו עם לקוח ישראלי חדש שהם יודעים שמנסה ברגע זה לגנוב אותם על מחשב חדש לגמרי. בשלב מסוים הם יגידו: "NO MORE! סוף פסוק." סתם דעה. ;)

פורסם

התקנתי, עשיתי activation ומערכת הפעלה עובדת נהדר.

דרך אגב, בסוף יצא 120$ כולל מיסים. עדיין זול משמעותית בהשוואה לארץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.