עבור לתוכן

מה יותר טוב שני הארד דיסקים או אחד?

Featured Replies

פורסם

לי יש במחשב שני הארד דיסקים של 40 רציתי רק לדעת אם עשיתי טעות כשקניתי את השני במקום להחליף ל80 או ששניים זה יותר טוב מאחד גדול? חוץ מזה זה חור בהשכלה אז אשמח אם תענו לי בהקדם

פורסם

אם יש לך בקר רייד זה עדיף, תחפש אותם ברייד ותכפיל את הביצועים שלהם.

פורסם

עקרונית אם יש לך אפשרות לעשות RAID אז הרבה יותר טוב שני H.D. אם לא אז זה לא כל כך משנה

פורסם
  • מחבר

אוקיי עוד חור בהשכלה אני פשוט כמעט ולא לא מתעסק עם הארד דיסק, מה לכל הרוחות זה הבקר רייד הזה?

פורסם

RAID = Redundant Array of Independent Drives

זה כששמים כמה הארד-דיסקים על בקר מיוחד ואז הם פועלים ביחד בתור דיסק אחד

אפשר או לעשות ש המידע מחולק ביניהם ואז זה מגדיל את המהירות או שהמידע נמצא על שניהם בתור גיבוי

דרך אגב זה אפשרי גם דרך Windows 2000 בלי בקר מיוחד אבל הביצועים פחות טובים (עדיין עדיף מכלום)

פורסם
  • מחבר

תודה מילתם לי היום שני חורים בהשכלה שזה טוב רק עוד דבר אחד אמרת שאפשר דרך ווינדוס 2000 לעשות חיקוי לבקר גם בווינדוס xp אפשר?

פורסם

אם אני לא טועה זה אפשרי אבל לא יצא לשבת מול מחשב עם XP ושני H.D. בשביל לבדוק את זה

פורסם

אמנם הRAID מעלה את מהירויות הגישה והכתיבה, אך הוא עדיין מצמצם את הנפח הכולל של שני הכוננים הקשיחים.

פורסם

עדיף להשתמש ברייד רק אם יש לך שני הרדיסיקים מאותו סוג ודגם.

פורסם

זה מומלץ יותר אם האופציה ניתנת, אך אם לא, הדבר בכל זאת מומלץ. מומלץ לקרוא את ההודעה הקודמת שלי. זוהי הערה חשובה מאוד.

פורסם
  • מחבר

יש לי אחד מהאר דיסקים של מקסטור והשני של WD אז אתם אומרים לא שווה לשים עליהם את הבקר?

פורסם
  • מחבר

ועוד דבר אחד האם המהירות שווה את איבוד המקום?

פורסם

תלוי במהירויות שלהם ואם אתה מתייחס לזה משמעות רבה. כל אחד וההעדפות שלו, למרות שהRaid הוא טוב יותר בשביל שני כוננים אשר לאחד מהם 40GB למשל והוא ממש איטי כשלשני 60GB והוא יותר מהיר. ככה לא סובלים חצי איטי וחצי מהיר ואלו שלא זקוקים לכ"כ הרבה נפח לאחסון מידע מקבלים יותר מהירויות. אילו דגמים אלו של שני הכוננים הקשיחים שלך? כדי שאני אדע מה להמליץ לך.

פורסם
  • מחבר

יש לי את הWD החדש עם ה8 mb buffer 100 hdd ומקסטור קצת יותר ישן לא זוכר תדגם אבל גם הוא 7200 rpm

פורסם

מהם הנפחים של השניים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים