עבור לתוכן

שאלה בקשר להוספת זיכרון..

Featured Replies

פורסם

יש לך לינק לזה?

בכל אופן אני אחזור עם תשובה,אני מקווה מחר.תשובה מוסמכת ממקור ראשון.

הארה לא קשורה:את מופיעה לי מנותקת וכותבת?הכיצד?או שאת כותבת>>מתנתקת>>כותבת>>....

פורסם

טוב,הבטחתי תשובה וישבתי והוא הסביר לי וגם כתבתי:

יש בבקרי זיכרונות אפשרות לDUAL CHANNLE גם עם שלושה סטיקים,אבל יש מיגבלות.

ככלל כדי שיהיה דואל צריכים להתקיים התנאים הבאים:

1.שתהיה קונפיגורציה זהה של הזיכרונות.הכוונה שאו שכולם SS או שכולם DS,אבל זה תנאי חובה!

2.התאמה של גודל הזיכרון בתוך הערוץ הניבחר.כלומר אם יש בערוץ 512,אז שני ה-DIMM'S חייבים להיות 512.

3.כשמשתמשים בשני הערוצים,חייבת להיות התאמה בין הערוצים בנפח.כאן הוא התחיל להסביר שמתחילים להבין את ה-EXCEPTION.כלומר שאם בערוץ אחד שמנו 1.5GB גם בערוץ השני חובה(!) שיהיה אותו הדבר,כולל שני התנאים הראשונים.

4.זהות בערוצים-זה ברור,כלומר שני סטיקים על אותו ערוץ.

מה לא חייב להיות:

1.לא חובה אותה החברה,על זה דיברו כאן הרבה,וליאור הדגיש את זה כמה פעמים,ואם זכרו לי נכון עוד כמה כולל אותך.

2.לא חובה אותם התיזמונים(הוא הסביר לי על זה..)

3.לא חובה אותה המהירות.

מה שהוא הסביר וזה אנחנו יודעים,זה שאם שמים שני זיכרונות בעלי מהירות שונה,הזיכרונות יעבדו לפי הנמוך בניהם.

וכך גם לפי התיזמונים,אבל מי שרוצה תיזמון נמוך יותר יכול לקחת זיכרון מהיר וזיכרון איטי,המהירות של הזיכרונות יהיו הנמוך מבין השניים,אבל מרוויחים תיזמון נמוך(הדוק)יותר בגלל הזיכרון המהיר או האיטי בעל התיזמון ההדוק יותר.

עכשיו מגיע ההסבר על שלושה סטיקים של זיכרונות בעבודה בדואל:

1.סה"כ של כמות הזיכרון בערוץ אחד שתהיה שווה לסה"כ כמות הזיכרון בערוץ שניים..חחחח צחקתי שהוא הסביר כי זה התנאי היחידי :lol:(בנוסף לתנאי של אחידות הקונפיגורציה שזה MUST!!.

כלומר:אם נניח יש לי ארבעה סלוטים שניים בערוץ-A ושניים בערוץ -B,אז אם אני שם 1GB בערוץ A בסטיק אחד,אין שום בעיה לשים שני סטיקים של 512 בערוץ-B.

ההסבר שלו פשוט:הנפח שהוא התנאי שהסברתי מתקיים!זהו!... :lol:

אם תרצו רשימה של לוחות אין בעיה להשיג,אבל הוא טוען שאין צורך כי זה עובד...אבל לא להיבהל אם בעלית המחשב מופיעה הודעה בלה..בלה..פשוט לא להתייחס,או לאשר אם יש בקשה.

זהו.

אם חושבים על זה..זה כל כך פשוט..ואני מקווה שזה עובד. :silly:

פורסם

קודם כל, התנאים שכתבת בהתחלה הם לא נכונים,

אפשר לעשות דואל צ'אנל עם כמות זכרון שונה בכל ערוץ בלוחות 965 וכדומה.

(מה שבאינטל קוראים Intel Flex Memory Technology)

בנוסף, בקשר לדואל צ'אנל עם 3 סטיקים:

לא מצאתי אזכור לכך בשום מקום, ההנחה שלי היא שזוג הזכרונות יעבדו בדואל צ'אנל והשלישי יעבוד בסינגל צ'אנל,

כמו במקרה בו משתמשים בשני סטיקים עם נפח שונה.

פורסם

מה לא נכון?תכתבי בידיוק מה לא נראה לך.

את זה רשם מהנדס פיתוח באינטל...אז לומר לו שזה לא נכון???

פורסם

כמו שכבר כתבתי,

אפשר לעשות דואל צ'אנל בצ'יפסט 965 גם עם כמות זכרון שונה בכל ערוץ.

וכן, אתה יכול להגיד לו שזה לא נכון ותצרף לו את הקשור שנתתי לך שמסביר על דואל צ'אנל אסימטרי.

פורסם

טוב..זה מה שהוא נתן לי.והוא אמר לי וגם קראתי חד משמעי שמה שכתבתי בהתחלה זה נכון.אלא הם תנאי בסיס.

לאחר מכן יש יוצאים מן הכלל,אבל FLEX כרגע לא קשור בכלל.

אם יש לך אסמכתא אחרת ששוללת את מה שצירפתי,נשמח כולם ללמוד משהו שסותר את זה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

אבל כבר נתתי לך אסמכתא...

Dual-Channel Asymmetric

This mode is entered when both memory channels are routed and populated with

different amounts (MB) of total memory. With the aid of Intel Flex Memory Technology

this configuration allows addresses to be bounced between channels in interleaved

mode until the top of the smaller channels memory is reached, allowing for full dual

channel performance in that range. Access to higher addresses will all be to the

channel with the larger amount of memory populated; thus giving single channel

performance through those addresses.

FLEX קשור כי זאת הטכנולוגיה שמאפשרת דואל צ'אנל אסימטרי, כלומר עם זכרונות בגודל שונה.

בקשר לדואל צ'אנל עם 3 סטיקים, התמונה מראה מה שתיארת, כמו שזה מיושם בNFORCE2, נחמד לדעת שזה אפשרי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים