עבור לתוכן

לפני קניית עדשות מגע , מספר שאלות

Featured Replies

פורסם

ערב טוב.

אני לפני קניית עדשות מגע והייתי רוצה מס' פרטים:

א' יש איזה נזק שהעדשות יכולות לגרום לעיניים? הכוונה שמעתי פעם שזה שורט את הרישתית/קרנית (אחת מהן או משהו דומה, אני לא כל כך זוכר), האם יש אמת בדבר? או שהן גורמות לנזק אחר אם בכלל?

ב' אני אשים אותם לעיתים קרובות עד רחוקות (לא כל יום. ביציאות, אירועים ובטיולים וסיורים למינהם). הבנתי ששנתיות לא טובות כי הסיכוי לזיהום גדול יותר, ויומיות יקרות מדיי, לכן יש לי אפשרות בחירה בין חודשיות לחד פעמיות. מה ההמלצה שלכם?

ג' יש המלצה איפה לעשות? אופטיקה הלפרין? מרכז האופטיקה? אופטיקה מרקוביץ'?

ד' מלבד עדשות שנתיות/חודשיות/יומיות, יש סוגי עדשות למינהם (אני לא מדבר על צבעוניות)?

ה' יש המלצות לאיזה תמיסה לקנות? גם כאן שמעתי שתמיסה מסויימת פעם גרמה לנזק לעיניים.

ו' כמה העסק אמור לעלות? חודשיות נגיד, ותמיסה חודשית?

ז' מישהו שמע על אורתוקרטולוגיה? משתמשים בעדשות מגע קשות ומיוחדות, שמים אותם במשך השינה בלילה וכך יכולים לתקן את הראייה בעזרת תיקון צורת הקרנית .

היה גם בחדשות לפני יותר משנה, הקטע הוא שהיו מקרים חריגים שזה גרם לתוצאות קשות ואף עיוורון.

למישהו יש דעה בנושא? המלצה כלשהי?

בנוסף לכל מה שרשמתי , אם למישהו יש מה להוסיף, הדברים יתקבלו בשמחה.

פורסם

דבר ראשון יכול להיות שעדשות בכלל לא מתאימות לך, בין אם אתה אלרגי לחומרים (מאוד נדיר) או בין אם סתם זה לא נוח לך.

הנזק שיכול להיגרם הוא בעיקר מזיהומים ומגופים זרים שנכנסים בין העין לעדשה. אם לא מטופל בצורה נכונה זה יכול לגרום לבעיות רציניות. אז הצעד הראשון זה לנסות מספר עדשות לנסיון ולא לקנות ישר חבילה שלמה.

פורסם

א. אם עברת בדיקה והעדשות מתאימות לך, ואתה לא משתמש בהן יותר מדי (וכשהן מתחילות להפריע לך, אתה מוציא אותן) לא אמור להיות סיכון. כמובן, אופטומטריסט או רופא עיניים הרבה יותר מתאימים לייעץ לך בנושא הזה.

ב. מה ההבדל בין יומיות לחד פעמיות...?

עדשות שנתיות באמת לא מומלצות - צריך לנקות אותן היטב היטב.

עם עדשות יומיות, אתה לא צריך לדאוג לנקות אותן בכלל, ואין חשש שתאבד אותן (איבדת יום? לא נורא). מצד שני, הן נורא יקרות. אני עם חודשיות ומסתדר איתן סבבה (פעם הייתי הולך איתן כמעט כל הזמן, עכשיו אני הולך בעיקר כשאני יוצא בערב פעמיים-שלוש בשבוע). כשאתה חושב על המחיר, תזכור שבעדשות יומיות אתה לא צריך להתחשב במחיר תמיסת הניקיון.

ג. ואללה, אין לי מושג. באופטיקה הלפרין העדשות ממש ממש זולות, ולא ממש הרגשתי הבדל בינן לבין עדשות שקניתי במקום אחר.

ד. יש גם עדשות קשות. לא ברור לי מה בדיוק ההבדל, אבל הבנתי שהן הרבה פחות נוחות.

ה. אני משתמש בתמיסות של Life. עולה בערך 70 ש"ח לכמות שמספיקה לכ-3 חודשים (תלוי כמובן כמה אתה משתמש...). עוד לא היו לי בעיות...

ו. המחיר מאוד משתנה, כתלות בחנות שבה אתה קונה, היצרן של העדשות, סוג התמיסה... יכול לנוע בין 400 ש"ח לעדשות חודשיות לשנה, ליותר מ-1000 (עם יומיות זה בכלל המון).

ז. שמעתי על זה, אבל באמת אין מספיק מידע על זה. לא מומלץ.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון יכול להיות שעדשות בכלל לא מתאימות לך, בין אם אתה אלרגי לחומרים (מאוד נדיר) או בין אם סתם זה לא נוח לך.

הנזק שיכול להיגרם הוא בעיקר מזיהומים ומגופים זרים שנכנסים בין העין לעדשה. אם לא מטופל בצורה נכונה זה יכול לגרום לבעיות רציניות. אז הצעד הראשון זה לנסות מספר עדשות לנסיון ולא לקנות ישר חבילה שלמה.

בהתחלה זה לא נוח לאף בנאדם ששם אותם, אך העין מתרגלת כעבור מס' ימים. גם בהתחלה העין קצת אדומה כי היא מחשיבה את העדשה כ'גוף זר'.

מחר אני אלך ל''מרכז האופטיקה' ואתייעץ עם המוכר שם שהוא גם זה שמבין שם.

שאלתי כי הבנתי שהעדשה 'שורטת' את הקרנית, יש אמת בדבר?

א. אם עברת בדיקה והעדשות מתאימות לך, ואתה לא משתמש בהן יותר מדי (וכשהן מתחילות להפריע לך, אתה מוציא אותן) לא אמור להיות סיכון. כמובן, אופטומטריסט או רופא עיניים הרבה יותר מתאימים לייעץ לך בנושא הזה.

ב. מה ההבדל בין יומיות לחד פעמיות...?

עדשות שנתיות באמת לא מומלצות - צריך לנקות אותן היטב היטב.

עם עדשות יומיות, אתה לא צריך לדאוג לנקות אותן בכלל, ואין חשש שתאבד אותן (איבדת יום? לא נורא). מצד שני, הן נורא יקרות. אני עם חודשיות ומסתדר איתן סבבה (פעם הייתי הולך איתן כמעט כל הזמן, עכשיו אני הולך בעיקר כשאני יוצא בערב פעמיים-שלוש בשבוע). כשאתה חושב על המחיר, תזכור שבעדשות יומיות אתה לא צריך להתחשב במחיר תמיסת הניקיון.

ג. ואללה, אין לי מושג. באופטיקה הלפרין העדשות ממש ממש זולות, ולא ממש הרגשתי הבדל בינן לבין עדשות שקניתי במקום אחר.

ה. אני משתמש בתמיסות של Life. עולה בערך 70 ש"ח לכמות שמספיקה לכ-3 חודשים (תלוי כמובן כמה אתה משתמש...). עוד לא היו לי בעיות...

ו. המחיר מאוד משתנה, כתלות בחנות שבה אתה קונה, היצרן של העדשות, סוג התמיסה... יכול לנוע בין 400 ש"ח לעדשות חודשיות לשנה, ליותר מ-1000 (עם יומיות זה בכלל המון).

ז. שמעתי על זה, אבל באמת אין מספיק מידע על זה. לא מומלץ.

א' לא עברתי אף בדיקה, מחר כנראה אני אעשה זאת. השאלה כמו ששאלתי למעלה היא אם יש מצב כזה שהעדשה 'שורטת' את קרנית העין?

ה' אני אשאל על life, אחי משתמש בfreevision יצא לך להשתמש איתם/יש לך חוות דעת עליהם?

שאלה נוספת, כמו שהבנתי בעדשות חודשיות (לא יודע איך זה ביומיות, אם אתה יודע - תגיד) עדיף ומומלץ מאוד שיהיו בעיינים מקסימום 8 שעות (או משהו כזה, שעתיים +-).

פורסם

לפותח ה-post :

אני כבר עברתי את השלב שאתה נימצא בו עכשיו, ועשיתי שעורי בית רציניים .

עצתי לך היא ,לא להרכיב עדשות וזאת מהרבה סיבות אבל אם אתה בכל זאת מתעלם מעצתי לפחות עשה לעצמך טובה ואל תעז בשום פנים ואופן לישון איתם וזאת מפני שעלול להיגרם לך נזק בלתי הפיך שישבש לך את הראייה לתמיד, עקב התפתחות כלי דם ברשתית (ושלא יספרו לך סיפורים שזאת תופעה נדירה ,למעשה היא תופעה די נפוצה ורק המקרים הקשים ביותר מדווחים ומגיעים לטיפול. להרבה מאוד יש סתם שיבוש והפרעות בשדה הראייה ברמה כזאת או אחרת)

אל תקנה את הבלוף של "עדשות נושמות " .גם העדשות הנושמות הטובות ביותר אינן מאפשרות מעבר מספיק של חמצן לעיין והתוצאה היא גידול כלי דם במרכז שדה הראייה .

כל שאר הדברים שהוזכרו כאן כמו זיהומים ושריטה בקרנית מתגמדים כאשר משווים אותם לבעיה שתיארתי קודם.

גם אם אתה לא מתכוון לישון איתם אל תחסוך כסף וקנה את העדשות שמאפשרות את מקסימום מעבר החמצן.

אני אישית לא מכיר הרבה אנשים ובמיוחד גברים שמסוגלים לאורך זמן להקפיד על כל כללי היגיינה על מנת למנוע זיהומים .

למעשה זיהומים קטנים מדי פעם ,הם כורח המציאות של רוב האנשים שמרכיבים עדשות.

גם אם תקפיד על כל כללי היגיינה עדיין קיים הסיכוי לחדירת גרגר חול או גורם אחר שעבור מי שמרכיב עדשות מהווים גורם סיכון משמעותי לזיהום .

אל תאמין למה שמספרים לך המוכרים בחנויות ואל תסמוך על הבדיקות שלהם -יש להם אינטרס כלכלי.

לך לבדיקה של רופא עיניים בקופת החולים שאתה חבר בה ותקבל יעוץ מקצועי ,אובייקטיבי ובעלות אפסית או כלום אם יש לך ביטוח משלים .

ישנו סיכוי שהרופא יגיד לך שאולי אסור לך להתקרב בכלל לעדשות מגע.

אני ירדתי מזה ,יש היום משקפיים שלא מרגישים אותם על הפנים וכמעט שלא רואים אותם כשאתה לובש אותם מפני שהם ללא מסגרת כלל והם עשויות מטיטניום ללא משקל כמעט ומשולבים בהם עדשות דקות שגם מתכהות אוטומטית בשמש לרמת כהות כמעט זהה לזה של משקפי שמש,כך שאתה גם "מרוויח " משקפי שמש שהם הכרח במדינה שלנו.

לסיכום ,עשה מה שאתה רוצה ,אבל אל תעז לישון עם עדשות מגע ולא חשוב כמה שהן טובות וכמה שהן עלו לך.

פורסם

אני עם עדשות כבר 3 שנים בערך

הכל מעולה אין שום בעיות, שם בין 12 ל15 שעות ביום, בערך 4 ימים בשבוע[עכשיו שסיימתי ללמוד פחות]

לפעמים גם תפסתי תנומות איתן

אך שמע את זה-

אתמול הייתי בבדיקה תקופתית אצל רופאת העיניים[לקראת גיוס] והיא מצאה אצלי חשד לקרע ברשתית

היום הייתי במיון, ואחרי הרבה בדיקות שונות ומגוונות הוחלט לעשות לי ניתוח לייזר[מצאו שיש קרע]

עשו לי את הניתוח וסגרו את הקרע.

עכשיו, אין לי מושג אם זה קשור איכשהו לעדשות, אבל קח את זה בחשבון.. שיש סיכויים לדברים כאלה.

פורסם

אנסה לעזור.

נתחיל בזה שאני מרכיב עדשות בסך הכל מספר חודשים. לצערי בגלל צילינדר גבוה אני נאלץ לרכוש עדשות מאד יקרות (כ-600 שקלים לשלושה חודשים) עם צילינדר מובנה. עדשות יומיות לא מתאימות לחלוטין בגלל שאינן מגיעות עם צילינד מובנה. שנתיות יותר משתלמות כלכלית, אבל לא לקחתי אותן משיקולי הגיינה.

תמיסה: אני משתמש בחומר בשם Opti-Free. אם תעשה מחקר תגלה שזה החומר היקר והאיכותי ביותר בשוק. לכן אני מזמין את החומר דרך אחי שטס לארצות הברית כל מספר חודשים מטעם החברה, כי מוצרי קוסמטיקה עולים בארה"ב גרושים בהשוואה לארץ.

אני מרכיב עדשות ללימודים ויציאות וכן, יש הבדל עצום בין משקפיים לעדשות. קודם כל משקפיים נתנו לי מראה "כבד", "רציני" ו"מלומד". זה אולי טוב בראיון עבודה, אבל בחיי היום יום הרגשתי שאנשים (בעיקר נשים) פשוט נרתעים ממני מסיבות מעורפלות. אולי בגלל שאני "כבד" אז אני באופן אוטומטי אדם שלא כיף להיות חברתו. אולי בגלל המראה "המלומד" אנשים מסוימים מרגישים נחותים ומעדיפים להתרחק. תהיה הסיבה אשר תהיה, בלי משקפיים אני מקבל יחס יותר טוב מהחברה הסובבת. שנית, להבדיל ממשקפיים עדשות לא מרגישים לחלוטין ואין שדה ראייה מוגבל.

לעדשות יש גם חסרונות:

קודם כל צריך להקפיד על כללי היגיינה מחמירים. שנית, לוקח זמן עד שלומדים להרכיב את העדשות כמו שצריך. שלישית, אני לא יודע אם זה גם קורה לאחרים, אבל אני מסתנוור בקלות עם עדשות ומתקשה לראות בלילה באזור עירוני בגלל האורות. זה קורה גם לאחרים?

עם עדשות קשות רואים הרבה יותר טוב, אבל הן פחות נוחות

פורסם

א. לי זה לא קורה אני לא מסתנוור עם העדשות.

ב. היתרון הגדול של עדשות קשות הוא שבאופן תאורטי אפשר להרכיב אותן ללא מגבלת זמן[אם עדשות רכות אפשר עד 12 שעות ביום עדשות קשות אפשר מהרגע שאתה קם בבוקר עד הרגע שאתה חוזר לישון] ושהן מורידות את הסיכוי שהמספר יגדל בגלל התפתחות של הקרנית ושל העין[רלוונטי לצעירים שעוד בתהליכי גדילה].

אם לא הייתי מתגייס בקרוב הייתי הולך על עדשות קשות שכן כל שנה אני מגלה שהמספר שלי גדל בלפחות חצי מספר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים