עבור לתוכן

מחשב חדש... עזרה בOC וקירור.

Featured Replies

פורסם

קניתי לפני שבוע בערך מחשב חדש, בגלל התקציב הנמוך לקחתי חלקים טובים לOC (אבל לא קיצוני מדי, לא בא לי לפגוע בחלקים)

מפרט:

E2140

Scythe Ninja Rev.B

Gigabyte GA-P35-S3L

2X1G Transcend JetRam DDR2 667MHZ CL5

Shappire ATI X1950GT

PSU: Delta GPS-400AB 400W

Case: KSP HJA-70

כרגע הקלוקים הם: 8X333 למעבד ו600/700 לכרטיס מסך (מעבד ב2.6 במקום 1.6 וכרטיס מסך 100MHZ לליבה ולזיכרון)

לגבי הכרטיס מסך, אני די מרוצה. עברתי קלוקים של PRO בקלות ואני יכול להגיע אפילו יותר רחוק, אבל אני לא חושב שזה באמת הכרחי, או שאולי להעלות עוד?

לגבי המעבד, היה ממש פשוט להביא אותו לתדר הזה והכל יציב אבל..

יש לי בעייה חמורה של קירור, ואני לא יודע למה זה קורה, הפעלתי TAT למשך כמה דקות, הטמפ' לפי TAT הייתה 80 (!) מעלות ולפי SPEEDFAN 65 שזה המוןןן

אפילו בביקורת שנערכה באתר הצליחו לשמור מעבד הרבה יותר חם על 48 עם הנינג'ה, המטרה שלי הייתה לא לעבור את ה50 מעלות במאמץ, אפילו 55 בסדר.

אז לפני שאני ממשיך בOC אני צריך עזרה בנושא הקירור... מה יכול להיות לא בסדר??? (אגב יש טעם לקנות arctic silver 5???)

על הנינג'ה יש את מאוורר הסטוק שלו שפועל כל הזמן, מעל הנינג'ה יש את המאוורר של הספק שגם הוא 120MM ויש את המאוורר שמוציא אויר מאחור והוא 80MM והמארז פתוח...

עוד משהו מאוד מאוד מוזר עם המעבד, לנינג'ה אין בעיה לשמור על טמפ' נמוכה במנוחה, הטמפ' במנוחה היא תמיד טמפ' החדר, ולכן אני לא יודע מה הבעיה, כי במנוחה הקירור בסדר גמור, אבל העניין הבאמת מוזר (לי לפחות) זה שהמעבד נמצא נגיד על 28-30 מעלות ואז אני מפעיל תוכנת מאמץ ותוך שנייה מקסימום שתיים הטמפ' עולה בלפחות 20 מעלות.

יש קפיצה מיידית ומאוד חדה של הטמפ', וזו תופעה שאף פעם לא נתקלתי בה, למה זה קורה? והטמפ' יורדת מיידית כשאני מפסיק את המאמץ, מוזר.

זהו פחות או יותר, דבר אחרון שמעט מעצבן אותי זה הקירור של הכרטיס מסך, הוא מוציא אויר חם ישר על הדיסק הקשיח מה שיוצר בעיית חום לדיסק אז שמתי מאוורר ליד הדיסק ועכשיו זה בסדר.

טוב אז לסיכום, מה אני צריך לעשות כדי לפתור את הבעיות קירור המוזרות האלו? (אני מתכנן להגיע בערך ל3200MHZ).

ולגבי הזכרונות אני די בטוח שהם יעשו 800+

ותוצאות. 3DMARK שיפור של בערך 1000 נק' (מ4200 ל5200) וSUPERPI (מ36 שניות ב1M ל23)

• תגובות 30
  • צפיות 2.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נשמע כאילו הרכבת את הנינג'ה לא טוב

פורסם

באמת נשמע כמו הרכבה לא טובה

לגבי המשחה של AS, תמיד מומלץ להשתמש במשחה איכותית.(זה תמיד עוזר, ולא מזיק :silly:)

פורסם

MM{}RTAL][TY][ , מזל טוב על הקידום :xyxthumbs:

לפותח הת'רד, שים לב אם הטמפרטורה בTAT מזנקת מהר מאוד ל80 או לאט ובהדרגה (ממצב מנוחה לעומס בשתי הליבות) , אם מהר אז ההתקנה שלך ממש לא טובה, אם לאט אז אולי בורג לא נעול מספיק או שלא סגרת בהצלבה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה לכולם על התגובות...

הקפיצה היא אכן מהירה מאוד ממש מיידית..

ואם ככה אז אני ילך היום לקנות AC5 וירכיב מחדש את הנינג'ה...

לקראת הערב אני יפרסם תוצאות.

פורסם

יפה, אני מקווה שהכל יילך טוב וחלק בערב ושיהיה לך OC גבוה יותר ;D

זה שהגעת ל2.6 (מבלי לשרוף את המעבד) ללא מגע טוב בין הצלעות ומעבד זה כבר הישג מרשים :silly: יפה שזה עבד ככה ועוד בOC !

פורסם
  • מחבר

:)תודה, נקווה שהבעיה תיפתר לאחר ההתקנה מחדש.. ואז אני ינסה להביא עוד תוצאה מרשימה.

אגב לגבי משחה תרמית, אני רגיל למרוח שכבה דקה על כל המעבד, אבל בהרבה מקומות אומרים שיותר נכון זה לשים כמות באמצע ולשים את ההיטסינק וזה כבר ימרח.

הפעם השתמשתי בשיטה של לשים רק באמצע. למרות שבד"כ אני מורח את המשחה על המעבד ומקבל תוצאות טובות.

איזו דרך יותר טובה? או שאין ממש הבדל..

וכמה הAS תיהיה טובה יותר מהמשחה שקיבלתי עם הנינג'ה (משחת סיליקון)

בעיקרון זה עדיין טיפה מוזר לי, כי במנוחה הטמפ' בסדר גמור, למרות שכיביכול לא התקנתי טובה את הנינג'ה, מה גם שאני מרגיש שהגוף מקובע די טוב, הוא לא זז או משהו, אולי אין מספיק לחץ.

את כל זה נבדוק בערב, עכשיו אני יצא לקנות מה שאני צריך.

פורסם

במנוחה הEIST והHALT שלך עובדים, המעבד מוריד מהירות ומתח ויש לו הגנה טרמית. לגבי המשחה, לדעתי גם מה שבא עם הצלעות יהיה טוב מאוד.

לעיניין המריחה - לדעתי האישית, שטויות במיץ חמציץ כל ההתעסקות המוגזמת בזה, נקודה באמצע או מריחה שווה- מה שבא לך, אני מורח טיפה מסביב ונקודה באמצע. זה מס]יק ואם יש מעט עודף הוא נלחץ החוצה בלאו הכי. חצי מעלה לכאן או לכאן לא תשנה.

פורסם

לעיניין המריחה - לדעתי האישית, שטויות במיץ חמציץ כל ההתעסקות המוגזמת בזה, נקודה באמצע או מריחה שווה- מה שבא לך, אני מורח טיפה מסביב ונקודה באמצע. זה מס]יק ואם יש מעט עודף הוא נלחץ החוצה בלאו הכי. חצי מעלה לכאן או לכאן לא תשנה.

אכן, מסכים ב100%.

כל מילה זהב. :cool2:

פורסם

משחה סטנדרטית, לא משהו ובטח לא בשביל הצלעות שלך, אבל קודם תראה שהבעיה נפתרת.

פורסם
  • מחבר

תוצאות:

אני לא מבין מה לא בסדר, והעלייה בטמפ' היא עדיין מיידית

[attachment deleted by admin]

פורסם

אתה בטוח שהקירור מהודק למעבד?

נראה לי שאין מגע מושלם בין שני המשטחים.

פורסם
  • מחבר

אי אפשר להדק חזק יותר... ממש לחצתי חזק...

פורסם

אתה יכול להזיז את הקירור עם אתה נוגע בו?(תוך כדי הפעלת כוח חלש עד בינוני?)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים