עבור לתוכן

מה עדיף, 1G או 2G?

Featured Replies

פורסם

אני רוצה להוסיף זיכרון למחשב שלי שכרגע יש בו 2X512 של TWINMOS.

מאחר ויש לי רק שני סלוטים פנויים, אני מתלבט אם כבר לקנות שניים של 1G במקום עוד שניים של 512.

השאלה שלי היא:

האם יהיה הבדל כזה מהותי בין 2G בסה"כ לבין 3G? יש משחקים/תוכנות/משהו שיצטרך כל כך הרבה זיכרון בשנה/שנה וחצי הקרובה?

ועוד שאלה, הזכרונות שלי הם CL2.5, אם אני אוסיף למשל 1GX2 בCL3, זה יפריע/ישנה/יגרע מהביצועים?

אגב, CL יותר נמוך=יותר טוב?

יש לי 2X512 שעובדים בדואל צ'אנל, אם אני מוסיף 1GX2 אז גם הם יעבדו בדואל צ'אנל נכון?

אני אשמח לתשובות מהירות, מחר אני רוצה כבר לקנות :yelclap:

פורסם

במקרה שלך שניים נוספים של 512 וזהו. אתה משתמש בזיכרון DDR 400 שהוא יקר יותר וישן יותר (אין בו שימוש כבר זמן מה במחשבים חדשים) ולא תוכל להעביר אותו למחשב חדש. אומנם יש לך כ. מסך חזק אבל מעבד חד ליבתי... אני לא רואה תועלת מעבר ל2G , ולמען האמת, אצלי עם 4G ומערכת XP 64BIT ו8800GTX , במשחקים שאני מריץ ב1680X1050 אני לא יורד מתחת לקו ה1.9G פנוי אף פעם, ככה שרוב הזמן ה2G הנוספים סתם יושבים ומגרדים :P (משמשים לCACHE אבל אין שינוי מהמם בין 2 ל4 או ל3).

לגבי התזמונים - נמוך יותר זה טוב יותר, במיוחד למעבדים של AMD. אם תוסיף סטיקים של CL3 אז גם הזיכרונות של ה2.5 יעבדו ב3.

אני בספק רב אם תהיה מודע להבדל, אגב.

מה שכן, עם כ. מסך כמו שלך, ממזמן היית צריך לשדרג ל2G , ההבדל מאוד משמעותי במשחקים.

פורסם
  • מחבר

אתה בטוח שאין כזה הבדל ב2G ל3?

אני פשוט מפחד שעוד חצי שנה אני ארצה להוסיף ג'יגה ואז אני אשבור את הראש כי כל הסלוטים תפוסים.

לגבי הכרטיס מסך, רכשתי אותו רק לפני שבוע. בגלל זה עכשיו אני חושב על זיכרון :)

אגב, כרטיס חייתי, STALKER, BIOSHOCK, MOH AIRBORNE עובדים אצלי חלק אפילו עם ג'יגה.

אני אשמח להסבר קצרצר ופשוט על הCL ומה תפקידו.

שמתי לב שאם התזמון שלו נמוך יותר הזיכרון יקר יותר, האם באמת אין לו משמעות? אם כך למה המחיר כל כך שונה בין 2.5/2 ל3?

אגב, אין בעיה עם ערבוב בין חברות נכון? יש לי TWINMOS וכנראה שאני רוכש של G.SKILL או OCZ.

שאלה אחרונה: אם אני ארכיב סטיק אחד של ג'יגה בייט, כלומר ללא דואל צ'אנל, ההבדל יהיה מהותי?

פורסם

CL ושאר התיזמונים שבזיכרונות זה בעצם זמן תגובה, שז"א - כמה שהתיזמונים יותר נמוכים ככה הזיכרון יותר מהיר

מערכת כמו שלך, לא צריכה יותר מ2 ג'יגה כי יש לך כרטיס מסך בן *ונה :xyxthumbs: וגם אני יכול לאמת מה שנאמר מעלי ש2ג'יגה זה מספיק לגמרי לשימוש משחקים ועבודה השוטפת

לגבי הזיכרונות, לא קריטי עירבוב חברות, רק תוודא ע"פ הלוח שאין בעיות תאימות של סוגים, כמו זוג חד צדדי SS(8 צ'יפים) עם זוג דו צדדי DS שזה 16 צ'יפים

וגם תוודא שאין דרישות מיוחדות של זיכרונוךת שאתה הולך לקנות כי כל 4 הסטיקים יעבדו בהגדרות הזיכרון ה"איטי" ביותר, אם זה בתיזמונים או במהירות

פורסם

לגבי CAS :

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%96%D7%9E%D7%9F_%D7%90%D7%97%D7%96%D7%95%D7%A8_CAS

עוד חצי שנה הבעיה שלך תהיה המעבד... אם יש באפשרותך אז עדיף כבר להחליף את הלוח המעבד והזיכרון. המשחקים כבר עוברים לשימוש במספר ליבות וכבר יש הבדלים, אז זה לא לטובתך. לגבי ההבדל בין 2 ל3 , אתה לא תרגיש כלום. אם אתה לא מתלונן עם גיגה עם 1900XT אז אין שום סיכוי שתבחין בהבדל בין 2 ל3. תנסה להעלות את הרמה הגראפית בBIOSHOCK ותראה מה קורה... המחשב שלך יעשה PAGING עד מחר ותחשוב שהכ. מסך שלך לא סוחב, אבל הבעיה היא חוסר בזיכרון.

ההבדל בין CL2.5 ל3 לא יהיה לך כ"כ משמעותי. ככלל, עדיף לך לקחת את ה2.5 בכל אופן כי חבל לאבד גם את התוספת הקטנה הזו.

אין בעיה כל עוד הזיכרונות כולם SINGLE SIDED או DOUBLE SIDED, בכל אופן בספר של לוח האם שלך רשום איזה צירופי זיכרונות ניתן לשים.

ותעשה לעצמך טובה, אל תקנה עוד 2 גיגה, זה ביזבוז במערכת שלך. תוספת של עוד גיגה זה מספיק. אם כבר את הפרש הכסף תשקיע בשדרוג המעבד שלך לAMD X2 4200 כפול ליבות... את זה בטוח תרגיש לעומת 2G מול 3G ...

פורסם

מחזק.

מחיר 1G זיכרון DDR1 מתחיל ב-225 ש"ח. אם תקנה 1G ובתוספת של 300 ש"ח (בנוסף למחיר של הג'יגה השני שתכננת) תקנה 4400X2 תקפיץ לך את המערכת הרבה יותר מעוד ג'יגה זיכרון בנוסף ל-2G. בכל מקרה במערכת 32bit לא תנצל יותר מ-2G.

פורסם
  • מחבר

מחזק.

מחיר 1G זיכרון DDR1 מתחיל ב-225 ש"ח. אם תקנה 1G ובתוספת של 300 ש"ח (בנוסף למחיר של הג'יגה השני שתכננת) תקנה 4400X2 תקפיץ לך את המערכת הרבה יותר מעוד ג'יגה זיכרון בנוסף ל-2G. בכל מקרה במערכת 32bit לא תנצל יותר מ-2G.

למיטב הבנתי מערכות 32ביט תומכות עד 3 ג'יגה.

ובכן, השתכנעתי לקנות רק ג'יגה זיכרון, במילא אני משתחרר עוד חצי שנה ואז אני אעבוד קצת ואוכל לשדרג למשהו רציני יותר.

אך לגבי המעבד לא כל כך הבנתי, אם אשדרג את המעבד ל4400X2, זאת אומרת מעבר לסוקט AM2 ואז אצטרך להחליף גם את הלוח האם.

פורסם

3.25 גיגה, ליתר דיוק...

אני לא דיברתי על 4400 ולא על AM2....

צצו עכשיו מעבדי X2 4200 לסוקט 939 במחיר נחמד (רק תוודא בחנות שזה אכן 939) . אני קניתי מעבד כזה לפני 3 ימים בNEWEGG בחו"ל אבל אני יודע שלCDLOG יש כמה X2 4200 TRAY (מפיץ של AMD) אז סביר שגם בחנויות יהיה.

מומלץ בחום שידרוג המעבד ותוספת של 1 גיגה. אתה תהיה מאוד מרוצה והמחשב שלך יקבל תוספת חיים ;D

פורסם

למיטב זכרוני זה רק 2G אבל יתכן ואתה צודק.

בכל אופן, ייש מעבדים כפולי ליבה בסוקט 939. מעבד 4400x2 ניתן למצוא ב-538 ש"ח

http://www.zap.co.il/models.asp?Sog=C-CPU&DB205476=205477&DB205045=205046

סמוך עלי, אני יודע מה אני אומר ;D ... 3.25 ן4200 ... הנה לך החנות שכביכול מוכרת 4400 ב939 :

http://www.shirion-computers.com/Product.asp?Pid=ATHLONX2-4400&Cat2Cat1ID=3&Cat2ID=21&aff=Zap〈=HE

לעומת זאת : http://www.wellcom.co.il/catalog/product_info.php?language=he&products_id=5718

פורסם
  • מחבר

ניראה לי שאני בינתיים אקנה רק את הזיכרון ואראה לאן המים זורמים :)

ומה פתאום צץ לו המעבד הזה? חשבתי שסוקט 939 מת.

פורסם

הוא מת ולכן, על אחת כמה וכמה - זו הזדמנות מצוינת לקנות את המעבד הזה במחיר מציאה ולתת למחשב לחיות עוד שנתיים בשקט...אם אתה כבר משקיע בזיכרון שלא יהיה לך מה לעשות איתו אח"כ כשתשדרג אז תשקיע במעבד כי אח"כ הוא לא יהיה זמין. גם העובדה שהX2 4200 צץ לו פתאום לפני זמן לא רב הפתיעה אותי.

תחשוב על זה...

פורסם
  • מחבר

אבל זו קצת בעיה בשבילי להגיע לראשון בשביל לקנות אותו.

אי אפשר להשיג אותו במקום אחר? לפחות במחיר הזה?

בנעה מחשבים הוא עולה 1200 :\

פורסם

מה קרה למשלוח? מאיפה אתה?

פורסם
  • מחבר

מחדרה.

ואני לא יכול להזמין דרך האינטרנט, אז נשאר רק להגיע למקום ולקחת. ומי יודע מתי יצא לי להיות שם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים