עבור לתוכן

Fuji F31FD/ Ricoh R6- איפה קונים בארץ? (עריכה: R6 בסופו של יום...)

Featured Replies

פורסם

אורן, כתבתי מספרים התכוונתי לפרמטרים שהמצלמה בוחרת של צמצם ותריס ברגישות מסויימת.

שוב, ההימור שלי, זה רק עניין של עיבוד, לא של פרמטרים בחשיפה.

אם תזדמן לי לידי F30, אני אבדוק את זה (מול ה-F31). אני די משוכנע שמקור ההבדל הוא במדידת האור ולא בעיבוד.

פוג'י למיטב בדיקתי מפעילה המון קונטראסט.

לא בכולן. ב-S9000 (ואני חושב שגם ב-S9100) ברירת המחדל של הקונטרסט היא הנמוכה ביותר שראיתי במצלמות חיישן קטן.

אם אתם צודקים וה- F30 מכויילת לחשיפת יתר בסיטואציות מסויימות, הרי שבסיטואציות הללו יש לה גם יתרון של פחות רעש.

כשאני מצלם ב-ISO מינימלי, הדבר האחרון שמטריד אותי זה רעש. אני מעדיף תמונה עם האיכות ב-ISO 100 של יצרנים אחרים אבל עם חשיפה נכונה על פני האיכות של פוג'י F30 ב-ISO הזה אבל עם חשיפת יתר - אפילו אם מדובר בסה"כ על חצי סטופ. הפתרון המתבקש בעיני הוא שימוש בפיצוי חשיפה שלילי (2/3- היא נקודת פתיחה די טובה), ותיקון במחשב לאחר מכן.

• תגובות 57
  • צפיות 5.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם תזדמן לי לידי F30, אני אבדוק את זה (מול ה-F31). אני די משוכנע שמקור ההבדל הוא במדידת האור ולא בעיבוד.

השגתי F30 :cool2:

רועי, יש דברים מסויימים שמעניינים אותך?

פורסם

אוקי, בדקתי את מדידת האור של שתי המצלמות, ומסתבר שזה יותר פשוט ממה שחשבתי. ה-F31 משתמשת בפיצוי חשיפה קבוע של 0.3- בהשוואה ל-F30, ללא תלות בנושא או בתנאי תאורה. את הבדיקה בצעתי כשבשתי המצלמות לא מוגדר פיצוי חשיפה (כלומר 0.0), ובשני אורכי מוקד - גם בצד הרחב וגם בצד הטלה.

הדבר העקרי שהפתיע אותי בתוצאות הוא שההבדל הקבוע במדידה קיים לא רק בצילום נושאים קונטרסטיים (ביום ובלילה), אלא גם בצילום משטחים אחידים כמו קיר לבן. אני מייחס את המקרים הבודדים שבהם הייתה סטיה כלשהי מ- 0.3- (תמיד מאוד קטנה) לחוסר דיוק מצידי. השתמשתי אמנם בחצובה, אבל תמיד יכולים להיות חוסר דיוקים קטנים שיגרמו למדידת האור לעבור בדיוק משליש סטופ אחד לאחר.

לסיכום, לכל מי שמצלם עם F30 ורוצה להנות ממדידת האור של ה-F31, כל שדרוש הוא הגדרה קבועה של 0.3- :cool2:

פורסם

אתם כל הזמן אומרים שהיא נכחדה מהחנויות... מה זה?

http://www.photo-print.co.il/photoPrint-virtualShops/productDescription.aspx?sid=86&proId=1091&code=1

ועוד מצויין שהוא במלאי, ובמחיר שווה לכל כיס.

ופה יש את ה 31FD

http://zoom4u.co.il/TheDesign.aspx?section=51&ProdID=274

לא כתוב אם במלאי או לא, אבל סביר להניח שכן.

פורסם

אוקי, בדקתי את מדידת האור של שתי המצלמות, ומסתבר שזה יותר פשוט ממה שחשבתי. ה-F31 משתמשת בפיצוי חשיפה קבוע של 0.3- בהשוואה ל-F30, ללא תלות בנושא או בתנאי תאורה. את הבדיקה בצעתי כשבשתי המצלמות לא מוגדר פיצוי חשיפה (כלומר 0.0), ובשני אורכי מוקד - גם בצד הרחב וגם בצד הטלה.

הדבר העקרי שהפתיע אותי בתוצאות הוא שההבדל הקבוע במדידה קיים לא רק בצילום נושאים קונטרסטיים (ביום ובלילה), אלא גם בצילום משטחים אחידים כמו קיר לבן. אני מייחס את המקרים הבודדים שבהם הייתה סטיה כלשהי מ- 0.3- (תמיד מאוד קטנה) לחוסר דיוק מצידי. השתמשתי אמנם בחצובה, אבל תמיד יכולים להיות חוסר דיוקים קטנים שיגרמו למדידת האור לעבור בדיוק משליש סטופ אחד לאחר.

לסיכום, לכל מי שמצלם עם F30 ורוצה להנות ממדידת האור של ה-F31, כל שדרוש הוא הגדרה קבועה של 0.3- :cool2:

אורן, תוכל להצמיד 2 תמונות עם ההיסטוגרמות שלהן ונתוני חשיפה?

רק ככה נוכל באמת לתת מסקנה ברורה.

בכל אופן, לדעתי פשוט לא שינו כלום בעיבוד הקונטראסטי, ופשוט נתנו יותר מרחב היי לייטס כי לשם כוונו הביקורות (ולא למשטחים הכהים לצורך העניין).

לא מכיר יותר מדי לעומק S9500 ולכן אקח את המילה שלך. אבל גם שם אני בטוח שנעשית עבודה של עקומות ייחודיות בערוצי AB, זה הייחוד בצבע של פוג'י (במיוחד הירוק).

פורסם

אורן, תוכל להצמיד 2 תמונות עם ההיסטוגרמות שלהן ונתוני חשיפה?

2007-10-17_040233_.png

שתי הערות:

1. השעה ב-F31 לא מכוונת נכון. את שתי התמונות צילמתי בהפרש של מספר שניות.

2. התמונות מוקטנות ולכן קשה לראות את קצה ההיסטוגרמה שלהן. בתמונה של ה-F30 יש קו לאורך צד ימין של ההיסטוגרמה (שמייצג את כל השמיים השרופים).

פורסם
  • מחבר

שלום, וסליחה שאני מסיט את נושא הדיון.

מקווה שזו הפעם האחרונה שאני אציק לכם.

היום בלילה אני טס לארה"ב. עוד לא קניתי מצלמה לצערי.

ההתלבטויות הן:

fuji f31 fd (אם אמצא)

ricoh r6 (אם אמצא)

panasonic tz3

canon sd800

האם ישנן עוד המלצות? תוכלו לדרג את המלצותיכם מהמומלצת ביותר עד לפחות מומלצת?

האם יש חנויות (לא וירטואליות) שמהן מומלץ לקנות?

את הטיול אני מתחיל בלוס אנגל'ס והסביבה- ומעדיף לקנות מצלמה כבר שם.

תודה לכולם. נדב

פורסם

את שתי הראשונות קשה עד בלתי אפשרי להשיג. אם אתה רוצה עדשה רחבה, זה משאיר אותך עם שתי האחרונות. תצטרך להחליט מה חשוב לך יותר - עינית אופטית ומימדים קטנים במיוחד (SD800), או טווח זום (TZ3)? בשני המקרים מדובר במצלמות טובות מאוד, אבל רק ב-ISO נמוך.

אין מה לעשות, אי אפשר לקבל הכל. אם אתה רוצה ISO גבוה עם עדשת 28 מ"מ תצטרך ללכת על ה-S6500 ולהתפשר על הגודל.

פורסם
  • מחבר

לא חייב בהכרח עדשה רחבה (לf31 אין כזו).

לעומת זאת הגודל הוא פקטור משמעותי.

תודה. נדב

פורסם

אז כדאי לך לשקול שתי מצלמות של פוג'י שכנראה כן ניתן למצוא בחנויות:

- E900 - עינית אופטית, הרבה שליטות ידניות, עדשת 32 מ"מ

- F40 - קומפקטית יותר, משתמשת בכרטיסי SD

פורסם
  • מחבר

איך הן לעומת ה f31?

משתמשות באותו החיישן? מה לגבי רעש בצילום ב ISO גבוה?

נדב.

פורסם

ה-ISO הגבוה שלהן פחות טוב מזה של ה-F31, אבל יותר טוב מזה של מצלמות מקבילות של חברות אחרות.

מבחינת תכונות אחרות, ה-E900 עדיפה על ה-F31 לצלמים שרוצים שליטה (RAW, מצב M מלא וכו'). ה-F40 מצלמה בסיסית שדי דומה ל-F20.

פורסם

מזה E900?

פורסם

אני מתכנן להזמין את ה R6 מחו"ל, בערך 1300 שקל יוצא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים