עבור לתוכן

יום הכיפורים/ כפיה דתית?

Featured Replies

פורסם

האם לדעתכם יש ביום הזה כפיה דתית מוגזמת?

למשל כל מיני אתרים שנסגרים, כי מי שמנהל אותם הוא דתי?

שלא לדבר חס וחלילה על נסיעה ברכב פן ירגמו אותו באבנים :pissed:

פורסם

זכותו של כל אדם לסגור את אתרו הפרטי מתי שמתחשק לו...

בקשר לאנשים שזורקים אבנים על רכבים, יש לי פיתרון מצויין:

glock17.jpg

פורסם

זכותו של כל אדם לסגור את אתרו הפרטי מתי שמתחשק לו...

בקשר לאנשים שזורקים אבנים על רכבים, יש לי פיתרון מצויין:

glock17.jpg

:lol:

עומרי, מאיפה בא לך הרעיון שאנשים יזרקו אבנים על רכבים?! ( :smile1: )

פורסם
  • מחבר

כן, גם אם יום לפני הוא ביקש סליחה מכל מי שהוא פגע בו?

כל שנה מבקשים סליחה, וממשיכים לבקש סליחה....

חוץ מי זה, מה זה נותן לו? הוא לא יחזיר אותי בתשובה ורק מעורר את ריגשות הזעם שלי, ואת הערגה לאקדח :lol:

פורסם

למשל, זה שאין שידורי טלוויזיה בכל הערוצים הישראלים זה לדעתי סוג של כפייה דתית כי אנחנו משלמים להם על היום הזה, לעומת זאת באינטרנט באמת כמו שהבחור למעלה אמר, זכותו של כל אדם לסגור את האתר הפרטי שלו כל עוד אתה לא משלם לו על הכניסה (יש אתרי סקס שאתה קונה חשבון ע"י כרטיס אשראי).

אבל צריך לזכור שזה בסך הכל יום אחד אז לא קרה כלום, "נסבול" יום אחד בלי טלוויזיה :)

פורסם
  • מחבר

הבחור מלמעלה :lol: הוא באמת למעלה :)

לגבי הטלוויזיה, זה נושא בעייתי כי בישביל שאנחנו ניצפה בה, אנשים צריכים לעבוד.

אבל עכשיו נופל לי האסימון, אדם שיש לו אתר, רוצה לפקח על האתר שלו, אולי הוא נהנה לתת באנים ;). בקיצור אם הוא לא באתר בגלל יום כיפור, הוא לא רוצה שיקרה שם משהו שהוא לא יודע עליו, וזה שונה מהמצב שהוא לא מפקח על האתר בזמן טיול בחול לדוגמא.

טוב אז הוא נמחל

פורסם

לא ממש כפייה דתית.

לנסוע במכונית מותר לך לנסוע, אתה רק מסתכן בלחטוף לבנת רחוב יותר מאשר סתם בשבת(לעומת זאת, גם כל הפסאודו יהודים למיניהם מסתכנים בלחטוף נבוט בראש יותר מאשר בשבת רגילה).

לגבי הטלויזיה: בהתחשב בעובדה שכמעט כל השדרנים הם יהודים אז זה בעייתי, אבל אני בטוח שניתן יהיה למצוא כמה טכנאי טלויזיה שלא שומרים כיפור ומוכנים לעבוד או שהם בכלל לא יהודים. כככה שבהחלט ניתן לשדר סרטים ותוכניות בשידור חוזר.

פורסם

שלום לשותפים לדיון

לי יש דיעה מאד קשורה לנושא.לי יש בת זוג מאמינה (אני מדגיש מאמינה לא דתיה) ואני אתאיסט מושבע.הצום שהיא כביכול "כופה" עלי מעצם היותי בן זוגה מאד

מעצבן..(מה לעשות לאהבה יש מחיר..) יום כיפור הוא יום מטופש.כל דבר שנחשב הנאה אסור.אבל מה להם - הדתיים מותר הכל..לעשות רעש..(שופר לצרוח תפילות..)

ולנו החילוניים - הכל אסור.יש פה כפייה ועוד איך.במבט אישי אני יודע שמחשב - סרטים מוזיקה אינטרנט הם אסורים בתחליט ולמען מי מה???

הדת הטפשית???.הרי לא עשיתי רע לאיש כל השנה אז על מה בדיוק אני אמור לכפר ??.

בהחלט אני בדיעה לקחת משהו לזרוק על הדתיים בחזרה אם יזרקו עלינו אבנים.

פורסם

כן.

יש גם דתיים מחורבנים ברעננה הוד השרון שאם אתה נוסע שם על האופניים ידפקו בך אבנים,וזה קרה לי כבר.

פורסם

שלום לשותפים לדיון

לי יש דיעה מאד קשורה לנושא.לי יש בת זוג מאמינה (אני מדגיש מאמינה לא דתיה) ואני אתאיסט מושבע.הצום שהיא כביכול "כופה" עלי מעצם היותי בן זוגה מאד

מעצבן..(מה לעשות לאהבה יש מחיר..) יום כיפור הוא יום מטופש.כל דבר שנחשב הנאה אסור.אבל מה להם - הדתיים מותר הכל..לעשות רעש..(שופר לצרוח תפילות..)

ולנו החילוניים - הכל אסור.יש פה כפייה ועוד איך.במבט אישי אני יודע שמחשב - סרטים מוזיקה אינטרנט הם אסורים בתחליט ולמען מי מה???

הדת הטפשית???.הרי לא עשיתי רע לאיש כל השנה אז על מה בדיוק אני אמור לכפר ??.

בהחלט אני בדיעה לקחת משהו לזרוק על הדתיים בחזרה אם יזרקו עלינו אבנים.

מישהו אסר עלייך להדליק מחשב? להדליק טלוויזיה?

העניין עם חברה שלך זה עניין אישי שלך..

והצום הוא לא בשביל שאחרים ייסלחו לך, אלא בשביל שה' ייסלח לך

פורסם

לדתיים מותר הכל.. :lol:

אבידן, בוא נראה אותך שובת מכל הצרכים החומריים, צם את כל יום כיפור, ו"מבלה" את כולו בתפילה רצופה בגרון ניחר בבית הכנסת. נראה אותך אח"כ מדבר על ה"מותרות" של הדתיים.

אתה צריך להבין שבגלל שאתה לא מתחבר בכלל למהות של יום כיפור, אתה לא בעמדה של העברת ביקורת על המנהגים שלו, כי הם סתומים עבורך. אתה מנסה בעצם לבקר את המעטפת ולא את התוכן.

פורסם

אוי ואבוי, יום אחד בלי שידורים בטלוויזיה, כמה נורא, אולי נפשוט את כל האופי היהודי של מדינת ישראל כדי שלא תצטרך לסבול אף לו שניה אחת בלי שידורים חוזרים של השיר שלנו

פורסם

מילא הטלויזיה, אבל הכפייה הדתית מתרחשת באיסור בכוח על נסיעה ביום הזה. המשטרה צריכה לאכוף את החוק גם אם זה יום כיפור, כמו שלא משחררים את כל חיילי הצבא הבייתה ביום הזה.

לי זה נראה כאילו מעלימים עין מהאנרכיה שמשליטים הדתיים.

אישית הייתי יורה במי שזורק עלי אבנים.

פורסם

עם זה אני מסכים.

פורסם

לדעתי זה לא כפיה דתית אבל זה אילוץ דתי בדיוק כמו יום שבת

זה נסבל כי גם אחוז ניכר חילוני צם בכיפור

אני אישית מאמין שכל אדם צריך לעשות שלום וסליחה עם הסובבים אותו ועם אלוהים בלי קשר לכיפור. לא צריך יום מיוחד בשביל זה

השנה למשל עשיתי שלום עם עצמי והסובב אותי באמצעות זה שהעלתי (אני פז"מ של 1.10 רב"ט) אחד מהבסיס שלי (הוא פז"מ 2.3 סמל) לשמור

הסיפור ארוך אבל המעשה הזה השיב את האיזון לעולם לדעתי (אם הייתם יודעים את כל העסק הייתם מסכימים איתי)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים